سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵

سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!
پاتریک اشنایدر عادت داشت با ماشین برقی خود جلب توجه کند. در ژانویه ۲۰۲۴، اشنایدر... یک خودروی مدلY از تسلا خرید. از آن زمان تاکنون، دوستان، آشنایان و حتی رهگذران,...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
تحولات ایران مابین دو کنگره
اخیراً کنگره بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در شرایط بغرنج کشور، منطقه و جهان با موفقیت برگزار شد و اسناد مصوب کنگره در «دفترچه کنگره بیستم» منتشر گردید. این...
۲۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سيدى
نویسنده: محمود سيدى

آیا جهان در آستانه جنگ دیگری ایستاده است؟

رویدادهای یکی دو هفته گذشته نشان می‌دهد که ثبات کنونی شبه‌جزیره کره و شرق آسیا در معرض تهدید قرار دارد و جهان با خطر جنگی جدید روبروست جنگی که ترامپ و تندروهای آمریکایی آن را تدارک می‌بینند و سران کره شمالی هم آتش بیار معرکه‌اند.

در روزهای گذشته دامنه‌ی تنش میان آمریکا و کره شمالی افزایش چشم‌گیری یافته است . پس از بحران اتمی کوبا در آغاز دهه‌ی۶۰ و رویارویی شوروی و آمریکا ، دیگربار موضوع کاربرد سلاح اتمی به میان کشیده شده است . کره شمالی به رهبری کیم جونگ اون به‌رغم مخالفت‌های جدی بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل و فشارها و تحریم‌های همه‌سویه آمریکا و متحدانش به آزمایش‌های هسته‌ای و پرتاب موشک‌های میان برد و دوربرد ادامه می‌دهد و نابخردانه و ابلهانه بر طبل جنگ می‌کوبد. حکومت استبدادی کره شمالی و رهبر دلقکش در ایجاد شرایط هراسناک کنونی نقش مهمی ایفا می‌کنند و برای ترامپ و جنگ‌طلبان و تندروهای آمریکایی که در دولت او جا خوش کرده‌اند خوراک و آتش تهیه فراهم می‌سازند.

 پس از آخرین آزمایش موشکی این کشور، شورای امنیت سازمان ملل با پیشنهاد و فشار دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه کره شمالی وضع کرد، که با واکنش تند حکومت این کشور روبرو شد؛ و کره شمالی تهدید کرد که جزیره گوام را که سامانه‌های موشکی آمریکا در اقیانوس آرام در آن جای دارد، موردحمله موشکی قرار خواهد داد. ترامپ که گویی در انتظار چنین فرصتی بود گفت بهتر است کره شمالی دیگر آمریکا را تهدید نکند، در آن صورت این کشور با آتش و خشمی که جهان هرگز ندیده روبرو خواهد شد. پس‌ازآن هم با ادامه تهدیدها نوشت که چنانچه کره شمای نابخردانه عمل کند طرح‌های نظامی ما کاملاً آـماده است، حاضر و مهیا .او افزود که زرادخانه هسته‌ای آمریکا از هر زمان دیگری نیرومند تراست و امیدواریم که هیچ‌گاه ناچار به استفاده از آن نشویم. علاقه ترامپ به سلاح هسته‌ای و امکان استفاده از آن امر پوشیده‌ای نیست او در آوریل ۲۰۱۶ در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از او پرسیده بود چرا کاربرد سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کند گفته بود آیا زمانی خواهد رسید که بتوان از آن استفاده کرد ؟شاید، شاید. پس از همه‌ی این تهدیدها کره شمالی اعلام کرد که نیروی بازدارنده نظامی‌اش را به مذاکره نخواهد گذاشت و بدین‌سان همچنان بر دامنه بحران می‌افزاید و زمینه را برای واکنش‌های بعدی جنگ خواهان آمریکایی آماده می‌کند.

 

در دوره‌ی پسا جنگ سرد حکومت کره شمالی که بازمانده تعادل نیروها در دوران جنگ سرد بود یکی از آماج‌های برنامه ریزان استراتژیک آمریکا برای سرنگونی و تغییر بود جرج دبلیو بوش کره شمالی را در کنار جمهوری اسلامی به‌عنوان یکی از محورهای شر اعلام کرده بود. بی‌تردید این سیاست تغییر رژیم در کره شمالی همچنان در دستور کار آمریکا قرار دارد. با بر سرکار آمدن جنگ‌طلبان و تندروها در آمریکا این کار به موضوع روز ترامپ و شماری از همکارانش بدل شده است و در میان سیاستمداران آمریکایی طرفداری جدی دارد. سناتور جمهوری‌خواه لینری گراهام گفت چنانچه کره شمالی به تولید موشک‌های قاره‌پیما ادامه دهد ، جنگ با آن ناگزیر است و جنگ پیش رو باید در منطقه صورت بگیرد ونه در آمریکا. در ماه گذشته خبرهایی پخش شد مبنی بر اینکه کره شمالی به تعداد معینی بمب هسته‌ای دست‌یافته است مشخص نیست که این خبرها واقعی یا نادرست است اما بهر صورت زمینه‌ای برای فراهم‌سازی شرایط ذهنی برای جنگ با کره شمالی است. جنگ روانی و تهدیدهای متقابل آمریکا و کره شمالی فضای جنگی در شبه‌جزیره کره و آسیای شرقی به وجود آورده است.

دولت کره جنوبی ضمن آماده‌باش نیروهای نظامی‌اش اعلام کرده است که در برابر اقدام نظامی کره شمالی واکنش فوری نشان خواهد داد. ژاپن اعلام کرد سیستم دفاع موشکی خود را در برابر کره شمالی تقویت و سامانه موشکی پاتریوت در شماری از شهرهایش مستقر می‌کند. این کشور یک ناوشکن مجهز به سیستم راداری را به دریای ژاپن می‌فرستد.

چین بر یک‌راه حل مسالمت‌آمیز بر سر بحران کره شمالی تأکید دارد اما اعلام کرده است چنانچه آمریکا و کره جنوبی بخواهند حکومت کره شمالی را سرنگون کنند و ساختار کنونی شبه‌جزیره کره را دگرگون سازند چین وارد عمل خواهد شد.آمریکا در کره جنوبی نزدیک به ۳۰ هزار نیروی نظامی دارد و شمار نظامیان آمریکایی در ژاپن به ۵۰۰۰۰ نفر می‌رسد.

روسیه هم به این بحران واکنش نشان داده است . ویکتور اوزروف نماینده مجلس روسیه و رئیس پیشین کمیته دفاع و امنیت ملی روسیه گفت سیستم دفاع ضد موشکی روسیه به حالت آماده‌باش کامل درآمده است؛ او افزود آنچه در پیوند با کره شمالی در جریان است باعث نگرانی ماست و نمی‌تواند ما را به فکر تدارکات ویژه در راستای حفظ امنیت کشورمان نیندازد.

آمریکا افزون بر تهدیدهای یادشده بمب‌افکن‌های ب۱ وب۲ را از پایگاه نظامی جزیره گوام به پرواز درآورد.

رویدادهای یکی دو هفته گذشته نشان می‌دهد که ثبات کنونی شبه‌جزیره کره و شرق آسیا در معرض تهدید قرار دارد و جهان با خطر جنگی جدید روبروست جنگی که ترامپ و تندروهای آمریکایی آن را تدارک می‌بینند و سران کره شمالی هم آتش بیار معرکه‌اند. باید امیدوار بود که نیروهایی که در آمریکا خواهان جنگ نیستند با واکنش‌های بهنگام به مخالفت با جنگ افروزان بپردازند و اتحادیه اروپا که مخالفتش را با آغاز جنگی جدید اعلام داشته است بتواند در نقش میانجی عمل کند و چین با توجه به پیوندهای نزدیکش با پیونگ‌یانگ از موشک‌پرانی‌های کره شمالی جلوگیری نماید و دیگر کشورها و گروه‌های صلح‌دوست هم با همه‌ی توان به مخالفت با جنگ بپردازند تا شاید همه‌ی این اقدامات نای شوم جنگ را خاموش کند.

تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد, ۱۳۹۶ ۸:۱۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم

چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟

این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!