جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۰

جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۰

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!
و ما در رویای خود بودیم، نمی دانستیم او با حرفهایش، زیبایی ها را در افق نگاه-مان قرار می داد، که با آن بیگانه بودیم، کاش زنده بود، با چشم...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
آتش بس نباید اینگونه باشد!
در حالی که به نظر می رسید صلح پس از ۱۵ ماه جنگ همه جانبه در نوار غزه برقرار شده است، شهرک نشینان اسرائیلی شامگاه یکشنبه به خیابان های سنجیل...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی
اسوالد اسپنگلر، راست ملی گرا، محافظه کار، پیشگام مرام فاشیستی، دارای نظریه فرهنگی خردگریز، فیلسوف و نماینده زوال و بدبینی فرهنگی، امپریالیسم را بعنوان وظیفه تاریخ، و سزاریسم یا امپراتوری...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند
توافق آتش بس که به طور غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس به دست آمده، پیچیده تر از آن است که هر لحظه شکست بخورد. اما فقدان کنترل بین المللی و...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
در سوگ رفیق سیروس ماوایی
ما یاد و خاطرۀ رفیق سیروس ماوایی را که سراسر زندگی‌اش با کوشش و تلاش در راه بهروزی مردم همراه بود، گرامی می‌داریم و با قدردانی از مهربانی، استواری، صبوری...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»
کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» که در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ از زندان‌های ایران شروع شد، به‌زودی یک ساله می‌شود. در آستانه یک سالگی کارزار ... اعتصابیون دست‌کم ۳۴ زندان به...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
کابینه ۳۴۰ میلیاردر دلاری دونالد ترامپ، کابینه‌ای برای میلیاردها
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، با انتخاب میلیاردرها و میلیونرهای برجسته برای پست‌های کلیدی دولت خود، در حال تشکیل یکی از ثروتمندترین کابینه‌های تاریخ ایالات متحده است. مجموع دارایی اعضای...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی

از اتحاد و همبستگی همهٔ اقوام ایران‌زمین برای کسب حقوق پایمال شدهٔ خود و حفظ تمامیت ارضی کشور پشتیبانی می‌کنیم!

این حکومت است که با قصور در انجام تکالیف خود و نادیده گرفتن حقوق قانونی شهروندان، زمینهٔ سوء‌استفادهٔ دیگر کشورها را سبب شده است، می‌کوشد تا طمع‌ورزی دشمنان و مخالفان کشور را به اعتراضات مردم نسبت دهد.
همان‌طور که از آغاز اعتراضات گفته شده، بر اساس رسالتی که داریم در مقابل طمع‌ورزی و تهدیدهای بیگانگان نسبت به این سرزمین ایستاده‌ایم و باید مدافع اتحاد و همبستگی میان اقوام ساکن درایران زمین باشیم و ازمطالبات همهٔ اقوام کشور که به طور مسالمت‌آمیز انجام می‌گیرد، پشتیبانی کنیم و در این فرایند دست در دست آنان و همراه آنان باشیم.

از اتحاد و همبستگی همهٔ اقوام ایران‌زمین

برای کسب حقوق پایمال شدهٔ خود و حفظ تمامیت ارضی کشور پشتیبانی می‌کنیم!

 

بیش از یک ماه و نیم از قتل مهسا (ژینا) امینی توسط پلیس گشت ارشاد می گذرد. در این مدت هر روز اعتراضات مردم علیه حکومت ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده و جمعیت بیشتری از اقشار و طبقات اجتماعی به این اعتراضات پیوسته‌اند. قتل مهسا امینی توسط نیروهای گشت ارشاد به خاطر پوشش و حجاب نه فقط در ایران، بلکه در دیگر کشورها نیز، موجی از خشم و انزجار مردم را برانگیخته است.

واقعیت این است که گسترش اعتراضات در جای‌جای کشور ریشه در سیاست‌های سرکوب و ارعاب، فساد و غارت ثروت‌های ملی، نابسامانی‌های اقتصادی، فقر و بیکاری و شکاف عمیق میان حکومت ومردم دارد. قتل مهسا امینی جرقه‌ای بود که آتش خشم مردم را به خاطر این نابسامانی‌ها شعله‌ور ساخته و موجب اعتراضات سراسری در کشور شده است. اولین مطالبهٔ مردم در واکنش به قتل مهسا امینی، محاکمهٔ آمران و عاملان این جنایت و تعطیلی گشت ارشاد بود که با بی‌اعتنایی از طرف حکومت رو به رو و با تشدید خشونت علیه معترضان همراه شد.

حکومت جمهوری اسلامی ایران با گذشت بیش از یک ماه و نیم از قتل مظلومانهٔ مهسا امینی به جای شنیدن صدای اعتراض مردم، با همان شیوهٔ همیشگی و با استفاده از گاز اشک‌آور، گلوله، زندان وشکنجه، با آنان مقابله می‌کند. روشی که تا کنون به قتل بیش از۳۰۰ نفر منجر شده و بر اساس اعلام مسئولان نظام هزاران نفر نیز دستگیر و زندانی شده‌اند و در انتظار محاکمه هستند. همهٔ نشانه‌ها حاکی از این است که حکومت نمی‌خواهد صدای مردم را بشنود و معترضان هم تا کنون بر پیگیری مطالبات خود ایستاده‌اند.

اعتراضات اخیر کشور در قیاس با موارد مشابه سال‌های پیش، از ویژگی‌هایی خاص برخوردار است. در این اعتراضات زنان نقش برجسته وموثرتری دارند. همبستگی بیشتری در میان اقوام ایرانی اعم از ترک، کرد، فارس، بلوچ، عرب و … دیده می‌شود، معترضان به درد مشترک باور دارند و شعارهای: «زن- زندگی- آزادی!»، «مرگ بر دیکتاتور!»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه!»، «آزادی، آزادی، آزادی!» و … در میان دانشجویان واستادان دانشگاه‌ها، فرهنگیان و دانش‌آموزان مدارس، زنان و مردان در خیابان‌ها و محلات و مکان‌های مسکونی عمومیت دارد. به رغم خشونت نیروهای سرکوب، اعتراضات مردم مسالمت‌آمیز است و از آتش زدن بانک‌ها، وسایل و اماکن عمومی و غارت و تخریب فروشگاه‌ها پرهیز، و اعتراضات در محلات شهرها، جرقه‌وار و با تحرک بالا و با تعداد محدود انجام می‌شود. در مقابل نیروهای سرکوب حکومت از باتوم، گاز اشک‌آور، گلوله‌های ساچمه‌ای، جنگی و پینت‌بال استفاده می‌کنند. آنان در استفاده از گاز اشک‌آور در محیط بیمارستان‌ها و آمبولانس حمل بیماران برای جابه‌جایی نیروهای سرکوب، و به کارگیری اسلحهٔ گرم در دانشگاه‌ها در مقابل چشمان صدها نفر و دوربین‌های خبرنگاران، واهمه‌ای به خود راه نمی‌دهند.

اکنون که بیش از یک ماه و نیم از آغاز اعتراضات می‌گذرد و مردم جهان از آن با خبر شده و به حمایت از آن برخاسته‌اند، مسئولان حکومت نه فقط هنوز نخواسته‌اند صدای حق‌طلبانهٔ مردم را بشنوند و به آن پاسخ در خور بدهند، بلکه سیاست سرکوب مردم معترض و اتهام وابستگی آنان به دولت‌های بیگانه را از طریق رسانه‌های داخلی تبلیغ می‌کنند، و آنان را مجری سیاست دولت‌های غربی به ویژه آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن می‌دانند، که تمامیت ارضی کشور را نشانه رفته‌اند.

بیش از چهل سال است که غرب و برخی از کشورهای منطقه با جمهوری اسلامی و یا جمهوری اسلامی با آنان سر ستیز دارند، و هم اکنون نیز این شرایط بر مناسبات آنان حاکم است. در تمام این مدت به مردم هشدار داده می شود تا برای مانع شدن از سوء‌استفادهٔ کشورهای معاند و مخالف نظام جمهوری اسلامی از طرح مطالبات خود بپرهیزند. در اعتراضات مسالمت‌آمیز جاری در کشور، این توصیه برای بازداشتن مردم از طرح مطالباتشان از زبان و قلم حکومت و برخی ازشخصیت‌های سیاسی در کشور شنیده می‌شود و به این وسیله می‌خواهند تا آنان از خواست تأمین بدیهی‌ترین حقوق قانونی خود که به گذران زندگی روزمرهٔ‌شان مربوط است بگذرند.

در حالی که این حکومت است که با قصور در انجام تکالیف خود و نادیده گرفتن حقوق قانونی شهروندان، زمینهٔ سوء‌استفادهٔ دیگر کشورها را سبب شده است، می‌کوشد تا طمع‌ورزی دشمنان و مخالفان کشور را به اعتراضات مردم نسبت دهد. باچنین رویکردی به حقوق مردم و تکالیف حکومت، در شرایط ستیز جمهوری اسلامی با دیگر کشورها و بالعکس، و پذیرش بقاء و حیات دو طرف معادله، نظام جمهوری اسلامی ایران از یک طرف، و آمریکا و متحدانش از طرف دیگر، و درخواست سکوت مردم در طرح مطالبات و ابتدایی‌ترین حقوقشان به بهانهٔ حفظ امنیت و تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور، باز گذاشتن دست حکومت برای انجام اقداماتی است که جدای از نادیده گرفتن حقوق مردم، امنیت و یکپارچگی کشور را درمعرض تهدید قرار می‌دهد. اگر مردم به سکوت فرا خوانده شوند، در شرایطی که حکومت از اجرای تکالیف ومسئولیت‌های خود در برابر آنان سر باز می‌زند، مطالبات آنان چگونه باید پیگیری شود؟

پرسش اساسی در مورد اعتراضات جاری این است که این اعتراضات تا کی و تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟ گر چه پیش‌بینی سرانجام این اعتراضات دشوار است، اما تا همین جای کار ایستادگی معترضان، حکومت را دچار حیرت کرده و به قدرت و توانایی آنان بیش از همیشه، در طول چهل و چند سال بعد از پیروزی انقلاب، پی برده وقدرت آنان را جدی تلقی می‌کند.گر چه برآورد می‌شود، بیش از۸۰ درصد مردم از سیاست‌های حکومت ناراضی‌اند، اما هنوز فقط درصد کمی از ناراضیان در میدان اعتراضات حضور دارند.

جنبش اعتراضی جاری به خاطر شرایط امنیتی حاکم بر کشور فاقد رهبری منسجم و آشکار و برنامهٔ مشخص است. وجود چنین ضعفی، ارائهٔ برنامه و مدیریت درست اعتراضات را با مشکل مواجه ساخته است. معترضان با پایداری خود و ادامهٔ اعتراضات می‌توانند امیدوار باشند که تعداد بیشتری از مردم و از جمله تشکل‌های صنفی و مدنی را که از سازمان‌دهی بهتر و برنامهٔ مشخص‌تر و از مدیریت موثر اعتراضات، اجتماعات و اعتصابات برخوردارند، با خود همراه سازند. در این صورت و با ادامهٔ اعتراضات، انشقاق در شاکلهٔ حکومت و عقب‌نشینی آن و دستیابی مردم به بخش عمدهٔ مطالباتشان دور از انتظار نیست. اما اگر حکومت از پاسخ به مطالبات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و زیست‌محیطی معترضان امتناع کند، با در نظرداشت روند تحولات جاری وادامهٔ آن، حتی با افت و خیز و یا به شکل سینوسی، امکان ایستادگی و مقاومت حکومت در مقابل امواج رو به رشد اعتراضات مردم با تردید جدی همراه است.

در این تحولات در کجای این فرایند باید قرار گرفت؟ همان‌طور که از آغاز اعتراضات گفته شده، بر اساس رسالتی که داریم در مقابل طمع‌ورزی و تهدیدهای بیگانگان نسبت به این سرزمین ایستاده‌ایم و باید مدافع اتحاد و همبستگی میان اقوام ساکن درایران زمین باشیم و ازمطالبات همهٔ اقوام کشور که به طور مسالمت‌آمیز انجام می‌گیرد، پشتیبانی کنیم و در این فرایند دست در دست آنان و همراه آنان باشیم.

 

گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) – داخل کشور

هجدهم آبان ۱۴۰۱

 

تاریخ انتشار : ۱۹ آبان, ۱۴۰۱ ۴:۵۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!

آتش بس نباید اینگونه باشد!

اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی

نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند

در سوگ رفیق سیروس ماوایی

یک‌سالگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»