جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳

جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳

امریکا یک رئیس جمهوری امپریال دارد
دونالد ترامپ  چه خواهد کرد؟ یک دهه پس از اینکه او نامزد پیشتاز جمهوری خواهان شد، این سوال کماکان عاجل است...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: نشریه اکونومیست
نویسنده: نشریه اکونومیست
بیانیهٔ حزب خلق فلسطین: بیایید متحدانه در برابر حمله جدید اشغالگران و توطئهٔ الحاق و کوچ اجباری در کرانهٔ باختری بایستیم
ما، در حزب خلق فلسطین، در برابر خطراتی که آرمان فلسطین، حقوق مردم و حتی سرنوشت و بقای آنان را در سرزمینشان تهدید می‌کند، از توده‌های مردم، نیروها، نهادها و...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب خلق فلسطین
نویسنده: حزب خلق فلسطین
آن لحظه ناب و دست نیافتنی!
و ما در رویای خود بودیم، نمی دانستیم او با حرفهایش، زیبایی ها را در افق نگاه-مان قرار می داد، که با آن بیگانه بودیم، کاش زنده بود، با چشم...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
آتش بس نباید اینگونه باشد!
در حالی که به نظر می رسید صلح پس از ۱۵ ماه جنگ همه جانبه در نوار غزه برقرار شده است، شهرک نشینان اسرائیلی شامگاه یکشنبه به خیابان های سنجیل...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
نویسنده: پرنیل سولهایم، برگردان: شهناز قراگزلو
اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی
اسوالد اسپنگلر، راست ملی گرا، محافظه کار، پیشگام مرام فاشیستی، دارای نظریه فرهنگی خردگریز، فیلسوف و نماینده زوال و بدبینی فرهنگی، امپریالیسم را بعنوان وظیفه تاریخ، و سزاریسم یا امپراتوری...
۵ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند
توافق آتش بس که به طور غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس به دست آمده، پیچیده تر از آن است که هر لحظه شکست بخورد. اما فقدان کنترل بین المللی و...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
در سوگ رفیق سیروس ماوایی
ما یاد و خاطرۀ رفیق سیروس ماوایی را که سراسر زندگی‌اش با کوشش و تلاش در راه بهروزی مردم همراه بود، گرامی می‌داریم و با قدردانی از مهربانی، استواری، صبوری...
۴ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

انسان دوستی یا احساس شکست در سوریه‌، مشوق حمله‌ به‌ این کشور؟

اما بگذارید بگوئیم که‌ حتی در صورت اثبات این جنایت توسط رژیم سوریه‌، باز مجوز حمله‌ نظامی به‌ سوریه‌ را نمی تواند به‌ شیوه‌ای خودبخود صادر کند. تشدید فعالیتهای سیاسی و برجسته‌ کردن بیشتر نقش سازمان ملل، تنها راههای خاتمه‌ دادن معقولانه‌ به‌ این بحران هستند.

بحث حمله‌ کشورهای غربی (آمریکا، بریتانیا و فرانسه‌) به‌ سوریه‌ در این روزها سرتیتر همه‌ خبرها، روزنامه‌ها و رسانه‌های جهانی شده‌است‌. مردم جهان، نگران، منتظر چگونگی روند حوادث هستند.

در این که‌ رژیم اسد رژیمی دیکتاتور و بشدت نامسئول در قبال مردم و کشور خودش هست تردیدی نیست، اما بهانه‌ کشورهای غربی برای تشدید وضعیت وخامت بار این کشور از طریق برافروختن جنگی دیگر (به‌ جای تشدید اقدامات سیاسی) آنقدر به‌ کمدی می ماند که‌ حتی در درون خود این کشورها با مقاومت شدید روبرو شده‌ است (مورد مجلس عوام بریتانیا را در جلو چشم خود مجسم کنید). بهانه‌ از این قرار است که‌ رژیم سوریه‌ از سلاح شیمیائی بر علیه‌ مردم کشور خودش استفاده‌ می کند، و گویا حس انسان دوستی این کشورها آنقدر بالا گرفته‌ است که‌ تحمل این وضعیت را ندارند، و هرچه‌ زودتر باید اقدامی علیه‌ رژیم اسد انجام دهند!

اینکه‌ رژیم اسد از بمب شیمیائی استفاده‌ کرده‌ باشد، احتمالی بعید نیست. نوع برخورد این رژیم سرکوبگر با مردم خود این احتمال را می تواند به‌ یقین فرابرویاند. باید نشست و منتظر گزارش کارشناسان سازمان ملل شد. اما سخن بر سر این است که‌ این اصل استفاده‌ از مواد شیمیائی نیست که‌ غرب را برافروخته،‌ بلکه‌ موضوع دیگریست که‌ اگرچه‌ به‌ ظاهر پنهان است، اما عیانتر از آن را چیز دیگری نیست!

اما اول بگذارید کمی به‌ این حس به‌ ظاهر انساندوستانه‌ نگاهی داشته‌ باشیم. برای اینکه‌ این حس دروغین انسان دوستی را برملا کرده‌ باشیم و در اساس بهانه‌ (یا منظور) دیگری را که‌ پشت این میل به‌ حمله‌ نهفته‌ است نشان دهیم، کافیست به‌ چند مورد بسیار تازه‌ در تاریخ معاصر اشاره‌ای داشته‌ باشیم:

ـ آمریکا خود در جریان جنگ ایران و عراق کشوری بوده‌ که‌ در پشت حملات شیمیائی رژیم صدام قرار گرفته‌ بوده‌ (از طریق اطلاع رسانی به‌ نیروهای عراقی)، امری که‌ خود بدان اخیرا اقرار کرده‌،

ـ در جریان حمله‌ به‌ عراق و بویژه‌ در جریان یورش به‌ فلوجه‌ و تسخیر آن، سربازان آمریکائی برای درهم شکستن مقاومت در این شهر در سطحی گسترده‌ از فسفر استفاده‌ کرده بودند،‌ که‌ طبق گزارش خود رسانه‌های غربی چنان امراضی را در میان مردم مدنی و بی گناه‌ موجب شده‌ که‌ نسلهای متمادی مردم این کشور شاهد متولد شدن کودکانی خواهند بود با صدمات جدی بر بدنشان،

حال سئوال این است که‌ اگر کشورهای غربی و بویژه‌ آمریکا اینقدر نسبت به‌ استفاده‌ از سلاحهای شیمیائی حساس هستند، چرا خود در این موارد هم مشوق آن بوده‌اند و هم عامل استفاده‌ کردن از آن؟

واقعیت این است که‌ در پشت این ژستهای انساندوستانه‌ امر دیگری قرار گرفته‌ که‌ کاملا با این اومانیسم ظاهری فاصله‌ دارد، که‌ این احساس همانا احساس شکست تدریجی در روند تحولات تراژیک درون سوریه است‌.

در هفته‌های اخیر، بعد از پیشرویهای محسوس و موثر ارتش سوریه‌ و ادامه‌ ناهماهنگیهای نیروهای مخالف در این کشور، این احساس تلخ در میان کشورهای آمریکا، فرانسه‌ و انگلستان بوجود آمده‌ که‌ روند حوادث نه‌ تنها به‌ نفع منافع آنها نیست، بلکه‌ اگر با این کیفیت ادامه‌ پیدا کند غرب به‌ بازنده‌ اصلی تبدیل خواهد شد، مسئله‌ای که‌ خوشایند آنها نیست زیرا که‌ از منظر نفوذ و موقعیت جهانی به‌ معنای افول جدی جایگاهشان خواهد بود. و این افول از طرفی دیگر به‌ معنای برآمد رقیبان، بویژه‌ چین و روسیه‌ خواهد بود. امری که‌ حتی در خیالشان هم پذیرفته‌ نیست و باید بشدت در مقابل آن بایستند. بنابراین نشان دادن زور بازو در چنین شرایطی از طریق تشدید احتمال جنگ، می تواند طرف مقابل را ترسانیده‌ و به‌ دادن امتیازات جدی وادارد (یک تاکتیک، حال اگر به‌ جنگ هم کشیده‌ شد چه‌ باک، زیرا که‌ حفظ موقعیت برایشان از همه‌ چیز مهمتر است). امتیازاتی که‌ درصورت پشت سرگذاشتن بحران کنونی و قوی شدن روندهای سیاسی، می تواند موقعیت آنان را در بده ‌بستانها تقویت کند. بنابراین عربده ‌زدنهای جنگ طلبانه‌ نشان دیگری را برخود دارند.

در این هیچ گمانی نیست که‌ رژیم اسد می تواند عامل حمله‌ شیمیائی اخیر باشد، و البته‌ به‌ همان اندازه‌ نیروهای مخالف آن هم. برای پیداکردن عامل اصلی اگر معتقد به‌ روندهای قانونی در سطح جهان باشیم، ناچارا باید منتظر گزارش کارشناسان سازمان ملل بشویم که‌ قراراست روز شنبه‌ گزارش خودشان را به‌ بان کی مون تحویل بدهند. و هر اقدامی اگر صورت بگیرد باید در اساس بعد از شنیدن این گزارش باشد.

اما سئوال این است آیا عجله‌ کشورهای فرانسه‌، انگلیس و آمریکا برای حمله‌ به‌ سوریه‌ خود نشان از آن ندارد که‌ آنان از ادعاهای خود مبنی برمسئولیت‌ رژیم اسد در قبال این جنایت، نامطمئن هستند؟ آیا نمی شود اقدامات را با سازمان ملل هماهنگ کرد؟

اما بگذارید بگوئیم که‌ حتی درصورت اثبات این جنایت توسط رژیم سوریه‌، باز مجوز حمله‌ نظامی به‌ سوریه‌ را نمی تواند به‌ شیوه‌ای خودبخود صادر کند. تشدید فعالیتهای سیاسی و برجسته‌ کردن بیشتر نقش سازمان ملل، تنها راههای خاتمه‌ دادن معقولانه‌ به‌ این بحران هستند. طرفهای بین المللی درگیر در سوریه‌ باید به‌ این حقیقت اذعان کنند که‌ حل این معضل نه‌ از تقابل بیشتر میان آنان در صحنه‌ جغرافیائی این کشور، بلکه‌ از طریق همکاری و هماهنگی بیشتر آنان از کانال سازمانهای بین المللی میسر است و بس. جنگ فقط وضعیت را دشوارتر می کند، هم برای مردم سوریه‌ و هم برای کل جهان.

 

 

 

 

 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۸ شهریور, ۱۳۹۲ ۸:۵۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

امریکا یک رئیس جمهوری امپریال دارد

بیانیهٔ حزب خلق فلسطین: بیایید متحدانه در برابر حمله جدید اشغالگران و توطئهٔ الحاق و کوچ اجباری در کرانهٔ باختری بایستیم

آن لحظه ناب و دست نیافتنی!

آتش بس نباید اینگونه باشد!

اسوالد اسپنگلر: فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی

نویسندگان توافقنامه اسرائیل-غزه از بی اعتنایی نتانیاهو به حفظ صلح نگران هستند