سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹

سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹

اين‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست
من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
دیوان بین‌المللی دادگستری: ضرورت خروج اسراییل از سرزمین‌های اشغالی
نتیجه‌گیری‌ای که دادگاه ترسیم می‌کند، به نوار غزه نیز مربوط می‌شود، و این مرکز ثقل اظهارنظر دیوان بین‌المللی دادگستری به شمار می‌رود: سوءاستفادۀ مستمر اسراییل از موقعیت خود به عنوان...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: رافائل میسون-برگردان: س.جوادزاده امینی
نویسنده: رافائل میسون-برگردان: س.جوادزاده امینی
شاه و پایان یک دوران: چرا رژیم پهلوی سقوط کرد؟
اینان هنوز هم طرفدار اعدام و آویزان کردن مخالفان سیاسی خود هستند. اینان ظاهراً سرود آزادی و مخالفت با ظلم و ستم سر می‌دهند، و لی خود تجسم بی‌عدالتی و...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
نه به جنگ! نه به مداخله خارجی! نه به جمهوری اسلامی! آری به دموکراسی!
ما برای آبادی و رفاه ایران به عزم و توان ملت ایران نیازمندیم تا در سایه صلح و بدون ستیز با جهان و همسایگان، برای خود و فرزندان خود کوشا...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران- اروپا
نویسنده: سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران- اروپا
پیام به همایش اتّحاد جمهوری‌خواهان ایران
سازمان ما در راه گذاری مسالمت‌آمیز و خشونت‌پرهیز از جمهوری‌ اسلامی و دست‌یابی به جمهوری‌ای‌ غیردینی (سکولار) مبتنی بر آزادی، برابری، عدالت اجتماعی و مردم‌سالاری (دموکراسی) مبارزه می‌کند و در...
۱۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
خشم و آرزو
به چهرهٔ بی‌رنگِ تو نگاه می‌کنم، پریشان می‌پرسم: آخر کدام مادری،  برای جنگ می‌زاید؟
۱۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد!
این بزرگترین تقصیر ساختاری شما برای نقض بارزسی‌ها است که به جای بهره‌مندی از خود تشکل‌های کارگری به عنوان مطمئن‌ترین ضمانت اجرای قوانین حفاظت و بهداشت، به ایجاد سازمان عریض...
۱۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین اکبری
نویسنده: حسین اکبری

ایران باید فوری حکم اعدام زندانیان عقیدتی را لغو کند

-دولتمردان پیوسته منع مطلق اعدام کودکان در حقوق بین المللی را نادیده می گیرند. حکومت ایران باید فوری حکم های اعدام فعالان جوامع قومی و نیز تمام زندانیان عقیدتی را لغو کند و به روند پرشتاب الغای مجازات اعدام در سراسر جهان بپیوندد.»

عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر (FIDH) و رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران(LDDHI)، امروز گفت:

«دولتمردانِ ایران حکم اعدام را برای همه گونه مخالفتی صادر و اجرا می کنند. جوامع قومی و به ویژه عرب ها، کردها و بلوچ های ایران به خاطر مطالبه حقوق خود قربانی می شوند. گاهی این افراد و اعضای خانواده هایشان قربانی انتقام جویی دولتمردان می شوند. دولتمردان پیوسته منع مطلق اعدام کودکان در حقوق بین المللی را نادیده می گیرند. حکومت ایران باید فوری حکم های اعدام فعالان جوامع قومی و نیز تمام زندانیان عقیدتی را لغو کند و به روند پرشتاب الغای مجازات اعدام در سراسر جهان بپیوندد.»

دولتمردان ایران زندانیان عقیدتی جوامع قومی ایران و به ویژه کردها و عرب ها را با موج تازه ای از اعدام تهدید می کنند.

شبح مرگ زندگی دو جوان کرد را به خطر انداخته است: زانیار مرادی و لقمان مرادی. این دو نفر بر پایه اعتراف اجباری به اتهام قتل پسر یک روحانی محلی به اعدام محکوم شده اند. با وجود انکار آنها در دادگاه، قاضی دادگاه اعتراف پیش از محاکمه آنها را پذیرفته است. به علاوه، دولتمردان در تداوم روش غیراخلاقی و غیرقانونی خود، این اعتراف ها را در پرس تی وی، شبکه تلویزیونی برون مرزی جمهوری اسلامی ایران ، به نمایش گذاشته اند. آقای احمد شهید گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران در گزارش خود در سپتامبر ۲۰۱۲ (شهریور ۱۳۹۱) خاطرنشان کرد: «به گفته منابع معتبر، هر دو نفر [زانیار مرادی و لقمان مرادی] اتهام های خود را به شدت انکار کرده اند اما در اثر ضرب و شتم شدید و تهدید به تجاوز جنسی و دستگیری اعضای خانواده خود وادار به اعتراف شده اند… منابع معتبر می گویند که هر دو نفر وادار شده اند جواب سوال های مصاحبه تلویزیونی را پیشتر تمرین کنند.»[i] به گفته خانواده این دو نفر، دستور اجرای حکم اعدام آنها صادر شده است.

علاوه بر این، دیوان عالی کشور گویا حکم اعدام پنج زندانیان عقیدتی عرب ایرانی را که در بهمن ۱۳۸۹ دستگیر و به اتهام های مبهمی مثل محاربه و فساد روی زمین محکوم شده بودند، تایید کرده است: محمد علی عموری نژاد (مهندس، وبلاگ نگار و دبیر پیشین دبیر دبیرستان)، هادی راشدی (دبیر)، هاشم شعبانی نژاد (شاعر و دبیر دبیرستان)، یابر (جابر) آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه. دو نفر اخیر برادر هستند.

اطلاعات پیشینه‌ای

دولتمردان ایران بارها فعالان فرهنگی، مذهبی و سیاسی جوامع قومی را اعدام کرده اند.

در اردیبهشت ۱۳۹۰، حداقل هشت عرب در اهواز، مرکز استان خوزستان، اعدام شدند. یکی از آنها، هاشم حمیدی، گویا در آن زمان ۱۶ ساله بود؛ سه نفر از آنها در انظار عمومی اعدام شدند. اعدام پنهانی چهار زندانی سیاسی عرب، شامل سه برادر، در خرداد ۱۳۹۱ در اهواز[ii] به اعتراض های گسترده محلی دامن زد. «در درخواست ویدیویی از گزارشگر ویژه، هر چهار نفر اتهام ها را انکار کردند و گفتند که برای اعتراف مورد شکنجه قرار گرفته اند.»[iii]

ده زندان کُرد “سلفیست” به اتهام شرکت در ترور یک روحانی در تیرماه ۱۳۹۰ محاکمه و به اعدام محکوم شدند. شش تن از این عده در اوایل دی ماه ۱۳۹۱ اعدام شدند. از سرنوشت چهار نفر دیگر خبری در دست نیست. همچنین در سال های گذشته، تعدادی از فعالان اقلیت کُرد، عرب و بلوچ در قتل های فراقضایی قربانی شده اند و بعضی دیگر در حبس و گویا زیر شکنجه درگذشته اند.

در حال حاضر بیش از ۴۰ زندانی عقیدتی محکوم به اعدام هستند. در میان این عده، چهار عرب دیگر که به اتهام محاربه و اتهام های مبهم دیگر محکوم شده اند، ۱۵ ـ ۲۰ کُرد و چند بلوچ، چند نفر متهم به ارتباط با گروه های مخالف در خارج و چند کارشناس اینترنتی و برنامه نویسی وجود دارند. تعداد کُل واقعی ممکن است بسیار بیش از این باشد زیرا دولتمردان ایران از ارایه اطلاعات در باره صدور و اجرای حکم های اعدام، به ویژه در باره زندانیان عقیدتی و سیاسی خودداری می کنند.

هزاران زندانی در ایران محکوم به اعدام هستند. رییس سازمان زندان ها در آذر ماه ۱۳۸۸ تعداد محکومان به اعدام را ۴،۰۰۰ نفر اعلام کرد، در حالی که دولتمردان حکم قصاص را در این شمارش به حساب نمی آورند. در اوایل آبان ۱۳۹۱، آقای مهدی محمودیان، روزنامه نگاری که به خاطر افشای جنایت های نیروی انتظامی در بازداشتگاه های غیرقانونی حکم پنج سال زندان خود را در زندان رجایی شهر می گذراند، گزارش داد که تنها در این زندان ۱،۱۱۷ نفر محکوم به اعدام شامل ۷۳۴ نفر محکوم به قصاص زندانی هستند؛ و این در حالی است که زندان رجایی شهر حتا محکومان مواد مخدر را در بر نمی گیرد. اکثر قربانیان مجازات اعدام در ایران متهم به جرایم مواد مخدر هستند، اما قوانین ایران محکومان به اعدام به اتهام مواد مخدر را از حق پژوهش خواهی محروم کرده است.  

در حدود ۲۰ نوع جرم مستوجب مجازات اعدام در قوانین جمهوری اسلامی ایران وجود دارد . حکم اعدام به طور منظم برای اتهام های مربوط به مواد مخدر، مذهب، رابطه جنسی توافقی بین بزرگسالان غیرهم جنس یا هم جنس و حتا نوشیدن مشروب الکلی و جرایم  مبهمی مثل محاربه و فساد روی زمین صادر و اجرا می شود. در هفته دوم دی ماه، دو نفر حتا به اتهام «استفاده از چاقو برای زورگیری» به اعدام محکوم شدند که پایه قانونی ندارد.

 محاکمه ها اغلب، به ویژه در پرونده های سیاسی، اغلب حتا در مغایرت با موازین نظام پرایراد قضایی در جمهوری اسلامی ایران انجام می شوند و دادگاه ها اقرار زیر شکنجه را که در بسیاری موارد از تلویزیون پخش می شود، می پذیرند. این محاکمه ها با موازین محاکمه عادلانه و تضمین های میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران عضو آن است، مغایر هستند.

 

برای اطلاعات بیشتر، نگاه کنید به گزارش های زیر در باره ایران:

–        در باره اعدام:

http://www.fidh.org/IMG//pdf/Death_Penalty_report-full062009.pdf

–        در باره جوامع قومی و دینی ایران:

http://www.fidh.org/IMG//pdf/FIDH_LDDHI.pdf

–        در باره سیاست دولتی اختناق و رعایت میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی:



[i]وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، ۲۳ شهریور ۱۳۹۱؛ A/67/369

[iii] نگاه کنید به پی نوشت ۱

 

تماس با مطبوعات:

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر: press@fidh.org

شماره تلفن: ۳۳۱۴۳۵۵۹۰۱۹+/۲۸۴۲۹۴ ۳۳۶۷۲+

تویتر: @fidh_ngo

 

جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران LDDHI:

lddhi@fidh.org

http://www.facebook.com/lddhi.fidh

http://www.fidh.org/-Iran,228-

 

تاریخ انتشار : ۲۵ دی, ۱۳۹۱ ۱۱:۰۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

مطالعه »
پيام ها

یاد فریبرز بهادری را گرامی می‌داریم!

روحیه پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان های مردمی موجب محبوبیت شاخص فریبرز بهادری در روحیهٔ پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان‌های مردمی موجب محبوبیّت شاخص فریبرز بهادری در میان اهالی مسجدسلیمان و یاران او بود. وی که دوران سخت زندان در جمهوری اسلامی را هم با ایستادگی پشت سر گذاشت، در تمام سال‌های مهاجرت و دوری از وطن نیز هم‌چنان بر آرمان‌های مردمی و عدالت‌خواهانه پایدار ماند …

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

دیوان بین‌المللی دادگستری: ضرورت خروج اسراییل از سرزمین‌های اشغالی

شاه و پایان یک دوران: چرا رژیم پهلوی سقوط کرد؟

نه به جنگ! نه به مداخله خارجی! نه به جمهوری اسلامی! آری به دموکراسی!

پیام به همایش اتّحاد جمهوری‌خواهان ایران

خشم و آرزو