دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۵

دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۵

بشار اسد نیز سرنگون شد!
دخالت واضح و آشکار ترکیه بعنوان بازیگر اصلی در تجهیز و حمایت از نیروهای مسلح مخالف اسد که برخلاف وعده ها و توافق اجلاس آستانه انجام‌گرفت باعث شد که نیروهای...
۱۹ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
نادیا مراد، مبارزی پرقدرت، علیه خشونت جنسیتی!
نادیا مراد نمادی از شجاعت و مقاومت در برابر خشونت‌های وحشیانه و بی‌رحمانه‌ای است که افراد بی‌گناه، به‌ویژه زنان، در جنگ‌ها و بحران‌ها تجربه می‌کنند. او شجاعانه داستان خود را...
۱۹ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
چپ نیروی ضدسلطه بود، نه در خدمت سلطه!
می‌توان گفت این روایت از چپ، بعد از سرکوب و فروپاشی اردوگاه سوسیالیستی، توسط دستگاه‌های سلطه به نوعی همگانی شده و تا آنجایی پیش رفته است که فرانسیس فوکویاما "پایان...
۱۸ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
فریادِ خاکسترنشین
در بوق می‌دمند که: جنگ تمام خواهدشد. کس نگفت اما، چرا آغاز شد؟ و آنان که رفتند، فریادشان در هوا موج می‌زند: “زندگیِ ما نیز”. اگر کوچه‌ای دوباره بنا شود،...
۱۸ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم...
قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی،...
۱۸ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه خرداد، هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده: گروه خرداد، هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
امپراطوری پوشالی!
با علم کردن اسلام سیاسی و سرکوب و تحقیر مردم خود نمی‌توان  به جنگ کشورهایی رفت که از لحاظ پیشرفت نمی‌توان خود را با آنها مقایسه کرد. جمهوری اسلامی که...
۱۸ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: فرخ نعمت پور
نویسنده: فرخ نعمت پور
امروز دمشق ، فردا غرب ایران!
اظهارات علنی مقامات ترکیه همراه با حضور گسترده پان ترکیست های مسلح و گسیل گسترده سلفی های تروریست از آسیای مرکزی تا آموزش دیده های اردوگاههای مستقر در نوار مرزی...
۱۷ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد

اینترنت اشیاء، فرصتها و چالش ها

با ایجاد امکان ارتباط گسترده تر و قابلیت بالاتراز طریق شبکه اینترنت، اینترنت اشیاء روند زندگی‌ انسانها را دستخوش تغییرات می‌کند، تغییر کیفی که با ادغام دنیای مادی و مجازی به تجربه‌ای شخصی‌ و غالباً پیشگو کننده و آینده نگر منجر میشود.علی‌‌رغم پتانسیل و امکاناتی که استفاده از این فنّ آوری به همراه دارد، سه چالش عمده وجود دارند که اینترنت اشیاء باید قادر به پاسخگویی به آنها باشد، این موارد عبارتند از ایجاد استاندارد واحد و همگانی، حفظ حریم خصوصی کاربران و امنیت سیستم.بدون وجود امنیت قابل اتکا‌ در تمام نقاط اتصالی اینترنت اشیاء ، مواردی چون پرونده های قضایی و مقاومت اجتماعی به مانعی در راه رشد این امکان تبدیل خواهند شد. گسترش اینترنت اشیاء بدون وجود استاندارد مشترک برای دستگاه‌ها یا سنسورها مورد استفاده بسیار کم شتاب خواهد بود.


اینترنت اشیاء (Internet of Things (IoT))، فرصتها و چالش ها 

 

به هم پیوستگی روز افزون شبکه ارتباطی‌ انسانها، اشیا، اطلاعات و پروسه‌ها، همه جنبه‌های زندگی‌ انسان از جمله اقتصاد و دیگر موارد را دستخوش تغییرات چشم گیری کرده است.

اینترنت اشیاء (Internet of Things (IoT)) مفهومی جدید در دنیای فنّ آوری و ارتباطات است. به طور خلاصه “اینترنت اشیاء” فناوری مدرنی‌ است که در آن برای هر موجودی(حیوان، انسان یا اشیا) قابلیت ارسال داده از طریق شبکه ارتباطی‌ فراهم میگردد. تکنولوژی تعبیه شده در داخل اشیاء این امکان را فراهم می‌کند تا اشیاء ذکر شده در اینترنت اشیاء با دیگر دستگاه‌های محیط پیرامونی ارتباط بر قرار کنند.

به یک اعتبار زمانی‌ که شیئی بتواند وجود شیئی دیگری را تشخیص دهد و ارتباط برقرار کند، کیفیت تصمیم گیری در قالب مکان و زمان تصمیم گیری و فرد تصمیم گیرنده دستخوش تغییر میشود.

اینترنت اشیاء در قالب موج سوم از پیشرفت اینترنت در حال رشد است. در دهه ۱۹۹۰ موج اینترنت منجر به ارتباط گیری ۱ بیلیارد  کاربر شد، در ادامه و در دهه ۲۰۰۰ موج استفاده از موبایل این تعداد را به ۲ میلیارد رساند. اینترنت اشیاء پتانسیل اینکه تا سال ۲۰۲۰ امکان ارتباط گیری بیش از ۱۰ برابر این تعداد “شی‌” ( ۲۸ میلیارد) به اینترنت را فراهم آورد، داراست، گستره متنوعی از اشیاء از دستبند گرفته تا ماشین.

تغییرات چشمگیر در هزینه ساخت سنسورها، پیشرفت قابل توجه در بالا بردن قدرت پردازش و پهنای باند به منظور اتصال دستگاهها، امکان ارتباط گیری همه جانبه امروزی را ممکن ساخته است. از جمله در قالب محصولات هوشمندی چون ساعتهای هوشمند، و ترمو استات‌های مدرن (Nest) که روز به روز مورد توجه بیشتر کاربران قرار میگیرند.

تغییرات تکنولوژیکی مهمی‌ در کنار هم قرار گرفتند تا زمینه ترقی‌ اینترنت اشیاء را فراهم سازند، که مهمترین آنها عبارتند از:

  • سنسورهای ارزان: قیمت سنسورها در طول ۱۰ سال گذشته از میانگین ۱.۳۰ سنت به ۶۰ سنت کاهش پیدا کرده است.
     
  • پهنای باند ارزان: هزینه پهنای باند بطور پر شتابی کاهش یافته، تا نزدیک به ۴۰ برابر در طول ۱۰ ساله گذشته.
     
  • قدرت پردازش ارزان: که در این مورد نیز هزینه تولید  در طی‌ ۱۰ سال گذشته تا حدود ۶۰ برابر کاهش داشته، و این تغییر نه تنها ارتباط گیری دستگاه ها را ممکن می‌سازد، که از چنان اندازه کافی‌ از هوشمندی بر خورداراست که بداند با این همه اطلاعاتی‌ که تولید و دریافت میشود، چه باید کرد.
     
  • تلفنهای هوشمند:  در حال تبدیل به دروازه‌ای هستند به اینترنت اشیاء، از جمله در قالب سرویس هایی چون دستگاه کنترل از راه دور یا یک هاب (دستگاه هایی برای اتصال دستگاه های شبکه به یکدیگر) برای خانه ای متصل، ماشینی متصل، و یا دستگاه‌های کنترل سلامت یا تناسب اندام که بطور روز افزونی مورد استفاده کاربران بیشتری قرار می‌گیرد.
      
  • پوشش گسترده اینترنت بی‌ سیمی:  با پوشش گسترده و همه جانبه اینترنت بی‌ سیمی، امکان ایجاد ارتباط اینترننتی با هزینه پایین و یا بعضاً مجانی‌ فراهم گشته است.
     
  • اطلاعات گسترده: همانگونه که از تعریف اینترنت اشیاء بر میاید این تکنیک موجب ایجاد مقادیر زیادی از اطلاعات پردازش نشده می‌شود، فراهم آوردن امکان تجزیه و تحلیل این داده‌ها منجر به توانمند سازی مضاعف میشود.
     
  • پروتکل اینترنت نسخه۶: عمده تجهیزات امروزی مربوط به شبکه اینترنت امکان کار با پروتکل اینترنت نسخه۶، که جدیدترین پروتکل اینترنتی می‌باشد، را دارا هستند، و بنا است که در آینده نزدیک جایگزین پروتکل فعلی(پروتکل اینترنت نسخه۴) شوند. پروتکل اینترنت نسخه۴ آدرس‌های ۳۲ بیتی را پوشش می‌دهد که با توجه به تعداد بیت ها در نهایت امکان ارتباط دهی‌ ۴.۳ میلیارد آدرس را فراهم می‌کند، گستره یی که با توجه به افزایش تعداد استفاده کنندگان اینترنت، به انتهای راه رسیده است. در مقابل، پروتکل اینترنت نسخه۶ با پوشش آدرس‌های ۱۲۸ بیتی، با گستره ۳.۴ میلیارد ضربدر ۱۰۳۸ آدرس اینترنتی، تعداد تقریبا نامحدودی آدرس اینترنتی برای کاربران یا دستگاه‌های مربوط به اینترنت اشیاء را پوشش می‌دهد. 

بنا به گفته برخی‌ از کارشناسان در سالهای آتی شاهد رشد و چالش اینترنت اشیاء در جنبه‌های مختلفی‌ خواهیم بود، در ادامه بخشی از این جنبه ها`: 

  • اینترنت اشیاء و رایانش ابری: در ظرف پنج سال آینده، بیش از ۹۰ درصد از اطلاعات ایجاد شده توسط اینترنت اشیاءٔ بروی سیستمهای ارائه دهند خدمات اینترنتی هم چون رایانش ابری میزبانی خواهند شد.
     
  • اینترنت اشیاء و امنیت: در عرض ۲ سال، حدود ۹۰ درصد شبکه‌های اینترنتی دارای رخنه‌های امنیتی حاصله از کار با شبکه اشیا خواهند بود.
     
  • اینترنت اشیاء و آگاهی استفاده از آن‌: تا سال ۲۰۱۸ ، ۱۶ درصد جمعیت روی کره زمین به درصد قابل قبولی از آشنایی با اینترنت اشیاء رسیده‌اند و بخاطر حضور محسوس این تکنیک در زندگی‌ روزمره، خود را به آن تطبیق داده‌اند.
     
  • اینترنت اشیاء و دستگاه‌های پوشیدنی: در عرض ۵  سال آینده ، ۴۰ درصد دستگاه‌های پوشیدنی به جایگزین ماندگار گوشیهای هوشمند تبدیل خواهند شد.
     
  • اینترنت اشیاء و شهرهای هوشمند:  تا سال ۲۰۱۸ شاهد اختصاص بیش از ۲۵ درصد از بودجه دولتهای محلی به پروژه‌های راه اندازی شهرهای هوشمند بر اساس نوآوری و سازگاری با محیط زیست خواهیم بود.

    اینترنت اشیاء و رشد عمودی: امروزه نزدیک به ۵۰ درصد موارد استفاده از اینترنت اشیاء در بخش‌های تولید، حمل و نقل، شهرهای هوشمند و نرم افزارهای کاربردی شکل می‌گیرد، اما در عرض ۵ سال آینده، دیگر بخش‌های صنعتی‌ نیز وارد این عرصه خواهند شد. 


با ایجاد امکان ارتباط گسترده تر و قابلیت بالاتراز طریق شبکه اینترنت، اینترنت اشیاء روند زندگی‌ انسانها را دستخوش تغییرات می‌کند، تغییر کیفی که با ادغام دنیای مادی و مجازی به تجربه‌ای شخصی‌ و غالباً پیشگو کننده و آینده نگر منجر میشود.علی‌‌رغم پتانسیل و امکاناتی که استفاده از این فنّ آوری به همراه دارد، سه چالش عمده وجود دارند که اینترنت اشیاء باید قادر به پاسخگویی به آنها باشد، این موارد عبارتند از ایجاد استاندارد واحد و همگانی، حفظ حریم خصوصی کاربران و امنیت سیستم.بدون وجود امنیت قابل اتکا‌ در تمام نقاط اتصالی اینترنت اشیاء ، مواردی چون پرونده های قضایی و مقاومت اجتماعی به مانعی در راه رشد این امکان تبدیل خواهند شد. گسترش اینترنت اشیاء بدون وجود استاندارد مشترک برای دستگاه‌ها یا سنسورها مورد استفاده بسیار کم شتاب خواهد بود


تاریخ انتشار : ۲۹ اردیبهشت, ۱۳۹۴ ۰:۲۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بشار اسد نیز سرنگون شد!

نادیا مراد، مبارزی پرقدرت، علیه خشونت جنسیتی!

چپ نیروی ضدسلطه بود، نه در خدمت سلطه!

فریادِ خاکسترنشین

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

امپراطوری پوشالی!