جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۵

جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۵

تجاوز اسراییل به خاک ایران را محکوم می‌کنیم!
ما ضمن ابراز انزجار عمیق، این اقدام نظامی اسراییل بدون تحریک قبلی طرف مقابل را بشدت محکوم می‌کنیم. این حملات نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد به...
۲۳ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گرسنگی‌ای که زبان را بند می‌آورد
از وقتی که نسل‌کشی در غزه آغاز شد، همه‌چیز برایم زیر سؤال رفته است. هر ارزشی که زمانی مرا شکل داده بود به لرزه افتاده است. قبلاً نوشتن بسیار مؤثر...
۲۳ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: حسام معروف
نویسنده: حسام معروف
کالیفرنیا در آتش؛ آمریکا در آستانه بحران مشروعیت؟
ترامپ، به بحران‌ها نیاز دارد تا قدرت خود را تثبیت کند. مهاجران امروز همان نقشی را ایفا می‌کنند که پیش‌تر مسلمانان، سیاه‌پوستان یا چینی‌ها در تبلیغات او داشتند: دشمن‌سازی برای...
۲۲ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
ادای احترام به رفیقی دیرینه و مبارز
امروز دوباره حسرتی در دل دارم: حسرت اینکه حتی نمی‌توانم در این لحظه‌های تلخ، به دیدار زری خانم بروم و کنارش باشم، زمانی که سغایت دیگر در کنارش نیست و...
۲۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: رضا فانی یزدی
نویسنده: رضا فانی یزدی
آیا ترامپ می‌تواند پیش از آنکه اسرائیل و نئوکان‌ها جنگ جدیدی را آغاز کنند، به توافق جدیدی با ایران دست یابد؟
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه قبل نوشت که از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، خواسته است تا به دستیابی ایالات متحده به یک توافق هسته‌ای با ایران کمک...
۲۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: تریتا پارسی
نویسنده: تریتا پارسی
سیاهکل، شعله‌ای در حافظه‌ی خاموش ما
این مکان می‌توانست، و باید، به موزه‌ای برای مقاومت، به فضایی برای آموزش، تأمل و گفت‌وگوی بین‌نسلی درباره آزادی، عدالت و رنج انتخاب بدل شود. در بسیاری کشورها، فضاهای مشابه...
۲۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
رسوایی واقعی!
چرا کشورهای غربی کاری برای متوقف کردن این فاجعه نمی‌کنند؟ در جهانی عادلانه، شورای امنیت سازمان ملل باید اسرائیل را وادار کند که محاصرۀ غزه را پایان دهد و نیروهای...
۲۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: پروین همتی
نویسنده: برگردان: پروین همتی

با تغییرات همراه تر شوید

باید ابراز خرسندی کنیم که شما هر چند دیر و البته ناکافی و ناکامل باز هم خودتان را در جریان متن تحولات قرار دادید. اما باید نوع نگاه خود به تحولات عمیق جامعه را اصلاح کنید و بیش از آن که تلاش کنید تحولات را با نظریات و رهنمودهای سابق خود که اشتباه بودن آن در انتخابات روشن شد، تطبیق دهید این نظرات و مواضع خودتان است که باید با تحولات جاری جامعه تطبیق دهید و همچنین نوع نگاه رو به بالا را تبدیل به تلاش رو به پایین و بستر اصلی جامعه مدنی بکنید.

ابتدا باید ابراز خوشنودی کنیم که لااقل بر خلاف بسیاری از جریانات به اصطلاح چپ دیگر شما تلاش کرده اید که با روند تحولات جاری ایران خصوصا بعد از انتخابات راست جمهوری ۹۲ همراه شوید؛ برخلاف دیگر نیروهایی که نه تنها به اشتباه انتخابات را تحریم کردند بلکه بعد از آن با ادبیات هیستریک به مردمی که راه تغییر را از صندوقهای رای جسته اند، توهین می کنند. به هر صورت این بیانیه شما یک گام مثبت در نزدیکی به نیروهای تحول طلب داخل کشور محسوب می شود. اما بیانیه اخیر شما با این که دارای نکات مثبتی بود و بر خلاف مواضع پیش از انتخابات که از جریانات اصلی سیاسی ایران به دور بودید، دوباره سعی کرده اید به متن تحولات وارد شوید و دخالتگری داشته باشید، چند ایراد کلی داشت که باید این جا برشمرده شود. آغاز بیانیه به نحوی است که شما بر پیروزی مردم در این انتخابات صحه می گذارید. عمل مردم در رای دادن به روحانی را بر هم زدن سناریوی هسته ی سخت قدرت می دانید. این تحلیل درست است اما در ادامه بیانیه باز هم اعلام می کنید متقاعد نشده اید که باید در این انتخابات شرکت می کردید. واقعاً این موضع جای تعجب دارد. وقتی مردم را پیروز انتخابات می دانید چرا خود را همراه با مردم نمی بینید؟ چرا این شجاعت سیاسی را به خرج نمی دهید که بگویید لااقل یک هفته از مردم عقب افتادید؟ این هیچ ایرادی ندارد که اعلام کنید در یک مقطع خاص موضع شما اشتباه بود، بلکه حسن هم هست برای شما. موراد دیگری که به آن نقد وارد است را در ذیل می آوریم:

۱-      شما در ابتدای بیانیه بر تاثیرگذاری رای مردم و امید به تغییر آن کسانی که رای داده اند به درستی اشاره کرده اید. اما در ادامه در بیانی متناقض با این تحلیل درست باز هم بر موضع اشتباه خود در عدم شرکت درانتخابات پا فشاری کرده اید . می گویید متقاعد نشده اید که  موضع عدم شرکت نادرست بوده است. به هر صورت این برای یک سازمان سیاسی جدی ننگ و عار نیست که با شجاعت بگوید در یک قطع خاص تصمیم اشتباهی گرفته است و تلاش کند اشتباه خود را جبران کند. به هر صورت همین رای مردم بوده است که این امید را ایجاد کرده است که شما را هم وادار کرده بیانیه بدهید و بر امید پافشاری کنید. اگر بنا به رهنمود شما مردم در انتخابت شرکت نمی کردند و موضع عدم شرکت سازمان شما را می پذیرفتند الان وضعیت به شکل دیگری بود که قطعا در آن سخن گفتن از امید و تغییر معنا نداشت. شاید به روزشمار تشدید تحریمها و یا نزدیکی جنگ  باید فکر می کردیم. چه خوب شد که مردم رهنمود سازمان شما و اکثریت نیروهای اپوزیسیون برای عدم شرکت یا تحریم انتخابات را نپذیرفتند و راه دیگری را انتخاب کردند. و چه خوب می شود که شما هم شجاعت نقد مواضع خود را داشته باشید و متقاعد شوید که اشتباه کرده اید.

۲-      یک مشکل دیگر کلی این بیاینه ان است که بیشتر به یک گزارش شبیه است نه یک بیانیه راهبردی. این کار را هر ژورنالیستی می تواند بکند. یک تحلیلگر سیاسی هم یک نفره می تواند بنشیند بر اساس فاکتهای موجود یک تحلیل و گزارش از وضعیت فعلی بدهد و چند تا پیش بینی هم بکند. اما یک سازمان سیاسی جدی، آن هم از نوع چپگرای آن باید رهنمودهای عملی و مشخص را جلوی پای مردم بگذارد. وگرنه تحلیل کردن واقعیتهای موجود کار چندان مهمی نمی تواند باشد.

۳-      در جای جای بیانیه شما به نوعی خودتان را خارج از روند سیاسی فعلی تعریف می کنید: در انتخابات که شرکت نکرده اید، الان هم نمی خواهید در روند تحولات دخالتگری کنید. تنها به انتظار می نشینید که ببینید حسن روحانی و دولت اش چه می کند، تا بعدا آن را تایید یا نقد کنید. این موضع تنزه طلبی شما به عنوان یک سازمان سیاسی جدی قابل چشم پوشی نیست. بالاخره شما نمی توانید منفعلانه در بیرون روند جریانات بنشینید و تنها نظاره گر تحولات باشید و آن را تنها تحلیل کنید. این کار یک تحلیلگر سیاسی است نه یک سازمان سیاسی جدی. شما در این بین صرفا می گویید که باید صبر کرد و دید که آیا حسن روحانی می تواند موفق بشود یا شکست می خورد. بعد اگر موفق شد که ما هم همراهش هستیم، اما اگر شکست خورد باز می خواهید مهر تاییدی بر مواضع پیشین خود در عدم همراهی بزنید. این برخورد از منظر یک سازمان سیاسی دخالتگر درست نیست. شما باید راهکار بدهید. اما راه کار به کی؟ نه به دولت و حسن روحانی که اتفاقاً به جامعه مدنی و مردم باید راهکار بدهید.

۴-      روی سخن بیانیه شما بیش از آن که فعالان جامعه مدنی و فعالان سیاسی و جنبشهای اجتماعی باشد با دولت و حسن روحانی است. در حالی که اکثریت فعالان داخل کشوری که با تحلیل مشخص در انتخابات شرکت کردند کمترین توهمی به حسن روحانی ندارند. برای آنان روحانی یک قهرمان نیست که بخواهد با دولت اش همه چیز را حل کند. برای آنان حسن روحانی صرفا یک فرصت است که لااقل سرکوب اجتماعی و سیاسی را کم کند. خطر فوری جنگ را از سر باز کند و تحریمها را کاهش دهد تا فرصت تنفس برای جامعه مدنی و نیروهای سیاسی و اجتماعی تحول خواه به وجود بیاید. شما نیز باید از این منظر وارد گود شوید و تلاش کنید که سازماندهی این نیروها را انجام دهید. برای تقویت جامعه مدنی گام بردارید. روی سخن شما باید بیش از آن که دولت و حسن روحانی باشد جامعه مدنی و مردم باشند.

۵-      در کل نگاه شما در این بیانیه خیلی نگاه رو به بالا است. شما نقش مردم را دستکم گرفته اید و صرفا به مناسبات بالایی قدرت پرداخته اید. این امر نادرست است . باید این واقعیت را بپذیریم که انتخابات ۹۲ بازگشت مردم به سیاست و امر سیاسی بود. مردم بار دیگر نشان دادند که در معادلات نقش آفرین اند. نمی گذارند که در پشت صحنه  همه چیز تعیین شود.

۶-      در بخش دیگری از بیانیه شما به مردم “نوید” یاس و نا امیدی می دهید. این کار یک جریان سیاسی تحول طلب نیست. واقعا این چه جریان سیاسی جدی است که می خواهد مردم را از تغییر ناامید کند؟ آیا این سیاست همراهی با کسانی که مخالف امید و تغییر برای مردم اند نیست؟ شما ناخواسته با راست ترین جریانات حاکمیت فعلی همراه نشده اید؟

۷-      در انتها البته باز هم باید ابراز خرسندی کنیم که شما هر چند دیر و  البته ناکافی و ناکامل باز هم خودتان را در جریان متن تحولات قرار دادید. این خودش یک امر مثبت است. اما باید نوع نگاه خود به تحولات عمیق جامعه را اصلاح کنید و بیش از آن که تلاش کنید تحولات را با نظریات و رهنمودهای سابق خود که اشتباه بودن آن در انتخابات روشن شد، تطبیق دهید این نظرات و مواضع خودتان است که باید با تحولات جاری جامعه تطبیق دهید و همچنین نوع نگاه رو به بالا را تبدیل به تلاش رو به پایین و بستر اصلی جامعه مدنی بکنید.

تاریخ انتشار : ۶ مرداد, ۱۳۹۲ ۳:۲۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک ایران را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن ابراز انزجار عمیق، این اقدام نظامی اسراییل بدون تحریک قبلی طرف مقابل را بشدت محکوم می‌کنیم. این حملات نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد به شمار می‌روند. ما شورای امنیت و تمامی کشورهای جهان را فرا میخوانیم تا هرچه زودتر از تمامی امکانات موجود برای خنثی کردن این توطئه علیه تمامیت ارضی ایران استفاده نمایند. عدم واکنش قاطع به این رخداد می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی در پی داشته باشد.

ادامه »
سرمقاله

راهپیمایی به سوی غزه، عبور از مرزهای بی‌تفاوتی و بی‌عملی جهانی!

راهپیمایی جهانی به سوی غزه تلاشی است مسالمت‌آمیز برای بازگرداندن کرامت به مرکز گفت‌وگوی جهانی و واکنشی است بجا و مؤثر به سکوت، بی‌عملی و ناتوانی نهادهای رسمی و حقوقی بین‌المللی در برابر نقض‌ فاحش حقوق بشر در غزه، ارتکاب جنایات جنگی مکرر از سوی اسراییل و اقدام به نسل‌کشی آشکار.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اجرای عدالت یا توحش ادواری حکومتی؟

صدور و اجرای چنین احکامی به غایت غیرانسانی‌اند و نه تنها نشانی از اجرای عدالت در خود ندارند که نوعی توحش سیستماتیک حکومتی و رواج‌دهندۀ خشونت بیشتر در جامعه‌اند. اجرای احکام منجر به قطع عضو بر مبنای قوانین بین‌المللی نیز مصداق شکنجه محسوب می‌شوند..

مطالعه »
یادداشت

خشونت، قانون، و زنانی که در کنار نظام ایستاده‌اند

وقتی مردان در برابر حقوق زنان می‌ایستند، ردپای حفظ قدرت و امتیاز را می‌توان در مواضعشان دید. اما هنگامی‌که زنی خواستار حذف قانونی می‌شود که برای نجات جان زنان طراحی شده، دیگر با مخالفتی ساده مواجه نیستیم؛ بلکه با بازتولید آگاهانه نظامی مواجهیم که حق انتخاب و امنیت را از زنان دریغ می‌کند.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک ایران را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن ابراز انزجار عمیق، این اقدام نظامی اسراییل بدون تحریک قبلی طرف مقابل را بشدت محکوم می‌کنیم. این حملات نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد به شمار می‌روند. ما شورای امنیت و تمامی کشورهای جهان را فرا میخوانیم تا هرچه زودتر از تمامی امکانات موجود برای خنثی کردن این توطئه علیه تمامیت ارضی ایران استفاده نمایند. عدم واکنش قاطع به این رخداد می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی در پی داشته باشد.

مطالعه »
پيام ها

پاسخ نهضت آزادی ایران به پیام تبریک سازمان فدائیان خلق (اکثریت)

از پیام تبریک صمیمانه شما به مناسبت شصت و چهارمین سالگرد تاسیس نهضت آزادی ایران سپاسگزاریم. نهضت آزادی همواره در راه آرمان‌های آزادی، عدالت و مردم سالاری، مبارزه مسالمت آمیز و تلاش صبورانه کرده است و اینک از اشتراک نظر در این موارد با آن سازمان که سال‌های طولانی به مبارزه و فداکاری ادامه داده، خرسند است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تجاوز اسراییل به خاک ایران را محکوم می‌کنیم!

گرسنگی‌ای که زبان را بند می‌آورد

کالیفرنیا در آتش؛ آمریکا در آستانه بحران مشروعیت؟

ادای احترام به رفیقی دیرینه و مبارز

آیا ترامپ می‌تواند پیش از آنکه اسرائیل و نئوکان‌ها جنگ جدیدی را آغاز کنند، به توافق جدیدی با ایران دست یابد؟

سیاهکل، شعله‌ای در حافظه‌ی خاموش ما