دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸

تاکید دو نماینده مجلس بر لزوم همه‌پرسی برای غلبه بر بحران‌ها

دو نماینده مجلس ایران در نطق خود خواستار مراجعه به آرای عمومی برای حل برخی مشکلات داخلی و خارجی شدند. خروج نهادهای نظامی از عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نخستین پیشنهاد پروانه سلحشوری برای حل بحران کنونی ایران بود.

پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در سخنرانی‌اش در صحن مجلس به بیان جنبه‌های مختلف بحران فراگیر کنونی در ایران پرداخت و از نهادهای مسئول نام برد. او از جمله خواستار بازنگری قانون اساسی، بازگشت نظامیان از عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به پادگان‌ها و انجام همه‌پرسی و رجوع به رأی و نظر مردم برای ایجاد تغییر در برخی عرصه‌ها شد که به گفته او “بعد جمهوریت نظام را تضعیف کرده است”.

سلحشوری که نطق امروز سه‌شنبه ۱۳ شهریور (۴ سپتامبر) خود را در کانال تلگرامی‌اش منتشر کرده، اشاره کرد به بحران‌های گوناگونی که گریبانگیر ایران است و در عین حال هیچ یک از مسئولان حاضر به شنیدن انتقادها و ایجاد تغییر در وضعیت نیستند.

او از بحران اقتصادی گفت که خود را در بی‌ارزشی پول، گرانی‌، رانت‌، احتکار و فساد نمایان می‌سازد و به معضلات اجتماعی بیکاری، فقر، فحشا و نبود آزادی‌های اجتماعی و بازداشت هر روزه فعالان مدنی و صنفی، بی‌احترامی به قانون، عدم اعتماد اجتماعی، خشونت گسترده و بحران‌های زیست‌محیطی پرداخت.

انتقاد به مسئولان سه قوه

نماینده تهران از رئیس جمهور ایران انتقاد کرد که “به بهانه توصیه‌های رهبری” قادر نبوده در مجلس به سؤالات نمایندگان پاسخ قانع‌کننده بدهد. حسن روحانی ششم شهریور در مجلس حضور یافته بود تا به سؤالات نمایندگان با محورهای افزایش قیمت ارز و بیکاری و رکود اقتصادی و کاهش ارزش واحد پول پاسخ دهد. اما او از عملکرد اقتصادی دولت و برجام دفاع کرد و نمایندگان از پاسخ‌های او قانع نشدند.

سلحشوری همچنین از قوه قضاییه انتقاد کرد و گفت که این نهاد ناکارآمد و ناتوان است و در عین حال گوش شنوا برای شنیدن انتقاد ندارد.

او از نمایندگان مجلس نیز انتقاد کرد و گفت که برخی نمایندگان امتیازگیری و بده و بستان انجام می‌دهند و بعضی از طرح‌هایی که در مجلس مطرح می‌کنند اولویت کشور و جامعه نیست و وقت مجلس را سر بحث‌های بیهوده تلف می‌کنند. نماینده تهران سپس در رابطه با نمایندگان مجلس به نظارت استصوابی شورای نگهبان انتقاد کرد که این اصل اجازه انتخاب بهتری را به مردم نداده و کسانی را که شاید نمایندگان بهتری می‌شدند را از دور خارج کرده است.

دخالت نظامیان در همه امور

سلحشوری همچنین اشاره کرد به اینکه نهادهای نظامی و شبه نظامی در همه امور کشور حضور دارند و دخالت می‌کنند و “سه‌گانه قدرت، ثروت و نیروی نظامی” را با هم در اختیار دارند.

او ضمن اشاره به فقر، گرانی و بیکاری در ایران گفت که “آنقدر دولت آشکار و پنهان وجود دارد که نمی‌دانیم چه کسی مسئول اقتصاد است.”

روحانیان به دور از درد مردم

پروانه سلحشوری همچنین به انتقاد از صدا و سیما پرداخت و گفت که این دستگاه خود را “بسیار فراتر از پاسخگویی به ملت و نمایندگان” می‌داند.

او گفت که در گذشته می‌شد به روحانیت به چشم حامی مردم نگریست و به آن برای تظلم‌خواهی رجوع کرد، اما “برخی روحانیون” امروز در فکر مقابله با فقر و فساد و دین‌گریزی جوانان نیستند بلکه درگیر تار موی زنان و دوچرخه‌سواری آنها هستند.

اما نماینده تهران در نهایت نتیجه گرفت که تنها چاره‌‌، خطاب قرار دادن رهبری جمهوری اسلامی برای ایجاد تغییرات است.

رأی مردم و بازنگری قانون اساسی

او با یادآوری آنکه در دوره خمینی هم در قانون اساسی بازنگری صورت گرفته بوده، از خامنه‌ای خواست که برای انجام تغییرات در قانون اساسی در عرصه‌هایی کمک کند تا “جمهوریت و اسلامی بودن نظام آنطور که باید در جامعه شکل بگیرد”.

او سپس بحث همه‌پرسی و رجوع به آرای مردم برای ایجاد تغییرات در سیاست خارجی، نحوه اداره صدا و سیما و نظارت استصوابی شورای نگهبان و مجلس خبرگان را مطرح کرد.

پروانه سلحشوری پس از طرح مشکلاتی که نشانگر وجود بحران در کشور است پیشنهاداتش را برای رفع بحران ارائه کرد که از جمله عبارت بودند از بازگشت نظامیان به پادگان‌ها و خروج آنها از عرصه‌های اقتصاد و فرهنگ، آزادی محصورین موسوی، رهنورد و کروبی، آزادی زندانیان سیاسی و “عفو” آنها و اعلام “عفو عمومی” برای بازگشت تبعیدیان به وطن، پاسخگو کردن صدا و سیما و شکستن انحصار آن، مسئولیت‌پذیری تمامی ارکان نظام، حل مشکل نظارت استصوابی، بازنگری قوانین مربوط به حوزه زنان و حمایت از آنان برای ورود به عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مبارزه با فساد و رانت و احتکار، آزادی رسانه‌های حقیقی و مجازی، به رسمیت شناختن حقوق شهروندی، تدوین قانون شفاف انتخابات، روابط دوستانه برپایه احترام متقابل دولت‌ها و ملت‌ها.

“ساختار اداره کشور تنش‌آفرین است”

غلامرضا حیدری، نماینده تهران در مجلس، نیز در نطق خود بر لزوم آزادی زندانیان سیاسی، مراجعه به رأی مردم برای حل برخی مشکلات داخلی و خارجی و رفع حصر از موسوی، کروبی و رهنورد تاکید کرد. او به وضعیت سخت معیشتی مردم پرداخت و به حذف، حصر یا زندان مسئولان سابق کشور، نخست‌وزیران، روسای جمهور و روسای مجلس و بسیاری دیگر اشاره کرد.

حیدری از عملکردهای گذشته جمهوری اسلامی که زمینه‌ساز تحریم و جنگ بودند انتقاد کرد و همچنین از فعالیت‌های پرهزینه هسته‌ای  و “موشک هوا” کردن که به گفته او، باعث افزایش تنش با کشورهای دیگر شد. او جمهوری اسلامی را به واقع‌بینی و پرهیز از خواست “به خاک مالیدن بینی همه” فرا خواند که به نظر او، باعث درگیری‌های ایران در روابط داخلی و خارجی‌اش می‌شود.

نماینده تهران ضمن اشاره به کاهش اعتماد عمومی به مسئولان جمهوری اسلامی گفت که ساختار اداره کشور، اینکه اختیارات در یک جا و مسئولیت‌ها در جای دیگر است، باعث تنش و کاهش بهره‌وری می‌شود و باید تغییر کند.

او در پایان نطقش هشدار داد: «به هوش باشیم که باندهای مافیایی پشت صحنه موسسات مالی، قاچاق کالا، بدهکاران بزرگ مالی، بازار شدیدا آشفته ارز و سکه، خفه کردن در استخر، ناگهان کلیت نظام را به خفگی نکشاند.»

اشاره نماینده تهران به مرگ مشکوک هاشمی رفسنجانی، رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام،  در استخر است.

چنارانی: ایران خیانت‌زده است

هاجر چنارانی، نماینده مردم نیشابور، نیز در نطق خود در صحن مجلس علت وجود وضعیت بحرانی در ایران را خیانت گروهی دانست که مدام به فکر منافع فردی و نه منافع جمعی کشورند. او همچنین “اختلاف گرفتن مسئولان از مردم، خوی اشرافی و اشرافی‌گری، و جایگزین شدن رابطه به جای ضابطه را از دلایل مشکلات ایران دانست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به اخبار منتشره درباره احتکار خودرو و آهن و دارو و غیره در شبکه‌های مجازی اشاره کرد و از قوه قضاییه خواست که به خواست “محاکمه علنی دانه‌درشت‌ها و نام‌آشناها” بپردازد.

 

تاریخ انتشار : ۱۳ شهریور, ۱۳۹۷ ۹:۳۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار بازداشت‌شده، باید علنی برگزار شود!

بازداشت وکیفر خواست علیه الهه محمدی و نیلوفر حامدی فاقد وجهه قانونی است. کیفر خواست مملو از اتهاماتی است که هیچگونه پیوند و ارتباطی با موضوع پوشش اعتراضات ندارد. اگرپوشش خبری این دو، حتی نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام بوده باشد، بازداشت نه ماهه آنان فاقد هرگونه دلیل حقوقی است، زیرا که قانونگذار برای این گونه جرائم، حداکثر یک ماه بازداشت موقت و قابل تمدید برای یک ماه دیگر درنظر گرفته است

مطالعه »
یادداشت

از زندان به پارلمان؟ چرا در ایران امکان ندارد!

کان آتالای که اولین نامزد حزب کارگران ترکیه در منطقه زلزله زده هاتای بود به عنوان نماینده پارلمان انتخاب می شود و بر طبق قوانین ترکیه پس از نهایی شدن نتایج انتخابات از زندان آزاد خواهد شد تا به خدمت در پارلمان بپردازد.

مطالعه »
آخرین مطالب

در انتظار سحر

گفته بودی سحر می آیم.

از شب پرسیدم، کی سحر خواهد شد، گفت هنوز…

قانون «ضد ترور» دولت سوئد را محکوم کنیم!

در ماه مه ۲۰۲۲، فنلاند و سوئد به بهانه جنگ اوکراین خواستار پیوستن به ناتو شدند، اما «رجب طیب اردوغان» رییس‌جمهور ترکیه در آن زمان تاکید کرد که نمی‌تواند از پیوستن این دو کشور به ناتو حمایت کند، زیرا این دو با «حزب کارگران کردستان»‌ (پ‌ک‌ک)  همکاری دارند. حال بر اساس قانون «ضد ترور» که از اول ماه ژوئن در سوئد قابل اجرا است «حمایت، سازمان‌دهی و تامین مالی سازمان‌های تروریستی» در این کشور  یک جرم محسوب می‌شود و قابل مجازات است

خصیصه جمهور مردم و گذری برکودتای ۳۰ خرداد ۶۰

رژیم آخوندی که نسل امروز را می ترساند متناسب با ذات اش فراتر از نوک بینی خود را نمی بینند، چشم انداز عصر جدیدی که جنبش های مردمی پدید آورده اند را نمی بینند. اگر استقامت و مبارزه مردم ما به نتیجه بیانجامد که می انجامد، نسل هنرمند امروز یکی از زیباترین اثرهای جاودانی را بنام خود می زند، اثری که در جریان روزمره حیات همه انسانیت بازتابی پایدار می یابد.

کیهان‌‌شناسی کوانتومی

توصیف کیهان به ‌عنوان یک سیستم فیزیکی خواهان توضیح علمیِ علت انفجار بزرگ و شرایط حاکم در آن مقطع است. به‌ نظر، علمی که توان این کار را دارد، علم کیهان‌شناسی کوانتومی است که کیهان را یک سیستم کوانتومی تلقی می‌کند.

نحوۀ حل مشکلات گذرگاه بین‌المللی شمال-جنوب!

ایدۀ گذرگاه بین‌المللی «شمال – جنوب» در سال ۱۹۹۹ زمانی متولد شد، که گروهی از شرکت‌های حمل‌ونقل هند، ایران و روسیه قرارداد کلی در مورد حمل‌ونقل صادرات و واردات کانتینر در مسیر راهرو حمل‌ونقل بین‌المللی سریلانکا- هند- ایران- دریای خزر- روسیه امضا کردند.

یادداشت

از زندان به پارلمان؟ چرا در ایران امکان ندارد!

کان آتالای که اولین نامزد حزب کارگران ترکیه در منطقه زلزله زده هاتای بود به عنوان نماینده پارلمان انتخاب می شود و بر طبق قوانین ترکیه پس از نهایی شدن نتایج انتخابات از زندان آزاد خواهد شد تا به خدمت در پارلمان بپردازد.

مطالعه »
بیانیه ها

حمله به مرزبانی سراوان و ترور مرزبانان را محکوم مى‌کنیم!

ما از مرزبانان جان‌باختهٔ میهن یاد می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن هم‌دردى با خانواده‌هاى جان‌باختگان و مردم ایران این اقدام تروریستى را شدیداً محکوم مى‌کند.

مطالعه »
پيام ها

حمله به مرزبانی سراوان و ترور مرزبانان را محکوم مى‌کنیم!

ما از مرزبانان جان‌باختهٔ میهن یاد می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن هم‌دردى با خانواده‌هاى جان‌باختگان و مردم ایران این اقدام تروریستى را شدیداً محکوم مى‌کند.

مطالعه »
بیانیه ها

حمله به مرزبانی سراوان و ترور مرزبانان را محکوم مى‌کنیم!

ما از مرزبانان جان‌باختهٔ میهن یاد می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) ضمن هم‌دردى با خانواده‌هاى جان‌باختگان و مردم ایران این اقدام تروریستى را شدیداً محکوم مى‌کند.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در انتظار سحر

قانون «ضد ترور» دولت سوئد را محکوم کنیم!

خصیصه جمهور مردم و گذری برکودتای ۳۰ خرداد ۶۰

کیهان‌‌شناسی کوانتومی

نحوۀ حل مشکلات گذرگاه بین‌المللی شمال-جنوب!

دست‌کم ۱۴۲ تن در ماه گذشته اعدام شدند!