جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۵

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۵

جستاری بر دلایل شدت یابی سرکوبگری ها و نفی آزادیها در جمهوری اسلامی ایران

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

جلسه تلگرامی یکشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ – ساعت ۲۱ به وقت ایران موضوع جلسه: “جستاری بر دلایل شدت یابی سرکوبگری ها و نفی آزادیها در جمهوری اسلامی ایران، و راههای برخورد ما” میهمان: رفیق دنیز ایشچی، پژوهشگر، فعال سیاسی سوسیالیست لینک گروه : https://t.me/+rC-StPOeVZ84N2Ix

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با ر. دنیز ایشچی

  • با درود و خوشامد  به شما  . متاسفانه پس از چهاردهه از نفی آزادیهای فردی و اجتماعی توسط جمهوری اسلامی و سرکوبگری ممتد آزادیخواهان و عدالت جویان جنبش سوسیالیستی در ایران نتوانسته است به اهمیت آزادی و اتحاد عمل برای تامین آن در جامعه با زبان مشترک و بیان مشترک آن دست یابد  چرا چنین است؟
  • دوستان وقتی در گروه صرفا از سوسیالیست ها یاد می شود. یعنی به سوسیالیسم  دموکراسی عقیده ای ندارید؟
  • یعنی سوسیالیسم را بدون دموکراسی می خواهید؟!
  • درود و خسته نباشید به مهمان و دیگر عوامل برنامه-  یکی از بزرگترین سیطره غرب بر جهان سیطره خبری است. حتی اکثر اُپوزیسیون های چپ هم مخاطب رسانه های مانند:بی بی سی، سی ان ان و … هستند! این سیطره خبری تاثیر بسزائی در تلقین اخبار  در مخاطبین دارد. آیا پیمان شانگهای می تواند با راه اندازی کانالهای خبری با این سیطره خبری غرب مقابله به مثل نماید؟
  • با درود به همه عزیزان دست اندرکار تهیه این برنامه ، چرا در موقعیتها و اغاز خروش مطالباتی در جامعه ایران ، جبهه متحدی علیه حاکمیت ولایی شکل نمیگیرد ، منظور بنده سازمانها و اپوزیسیون داخلی و برون مرزی میباشد ، و در اینگونه موارد رهبری واحدی وجود ندارد ، اما در کف جامعه میبینیم مردم متحدانه عمل میکنند .!؟
  • رفیق گرامی یکی از مشکلات جامعه ما علاوه بار دشمنی رژیم با آزادی ها از هر نوع ، این است که اپوزیسیون این نظام نیز درک واحدی از آزادی ندارند و یا برخی به آزادی های فردی کم بها می دهند و برخی دیگر آزادی های اجتماعی را اصلا بر نمی تابند ( مثل اپوزیسیون راست) برای همین پروسه آزادیخواهی دچاز نوسانات جدی است  راه چاره از نظر شما  چیست ؟
  • در‌کنفرانس‌‌ گوادلوپ‌‌ غرب ‌‌برای‌اینکه‌ ایران بدست ‌کمونیستها‌ نیفتد‌ا ز‌خمینی‌ رهبر ساختند. شوروی‌ و‌ ک-گ-ب در‌کجای این‌ معادلات‌ قرار‌داشتند؟
  • با درود به رفقای برگزارکننده برنامه و حضور یولداش دنیزچی با ذخیره وتجربه دانش سیاسی چپ سئوال درباره دوران گذار از سرمایه داری به سوسیالیسم که دراین حلقه مبارزه  رژیم فاشیستی قرون وسطایی جمهوری اسلامی نیز قرار گرفته است موضع گیری چپ کمونیست و چپ انقلابی درجهت طرح چنین ساختاری موضع هماهنگ دارند و لی درجریان حلقه جهانی مبارزه برای عقب راندن فاشیسم نمونه در جریان اوکراین دو دید گاه و نگرش متفاوتی همانطوریکه اطلاع دارید وجود دارد این دوران گذار رابین کمونیست های اروپای شرقی و برخی احزاب کمونیست اروپایی را چگونه ارزیابی می نمائید . بامهر فراوان
  • با درود رفیق دنیز ایا فکر میکنید جامعه ما اماده قبول سوسیالیزم هست یا خیر ؟
  • بادرودرفیق دنیز عزیز ، آیا یکی ازعوامل اقدامات فاشیستی نظام ولائی که حجاب را به پرچم ایدئولوژیک خودبدل نموده ( هرچند نحوه برخوردباامثال ژیناها حاکی ازبی اعتقادی به حجاب است بلکه آنرا به ابزارایجاد رعب و وحشت بکارمیگیرد)از پرا کندگی نیروهای مخالف  بویژه نیروهای چپ دموکراتیک نشآت نمیگیرد؟
  • آیا بدون هدف قرار دادن سرنگونی جمهوری اسلامی ، میتوان به دستیابی به آزادی‌های سیاسی و فردی در این نظام امیدوار بود؟ و آیا تمرکز اپوزیسیون بر روی مساله آزادی‌های دمکراتیک ، می‌تواند نقطه ثقلی  برای اتحاد اپوزیسیون و مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی گردد !
  • سوسیالیسم بدون دموکراسی ثمره اش دیکتاتوری است / چرا از سوسیال دموکراسی فرانسه الهام نگیریم؟!
  • برخورد های خشن عوامل جمهوری اسلامی پیرو سخنان آقای خامنه ای مبنی بر اینکه خدای الان خدای سال ۶۰ است، دوران رُعب و وحشت را برای مردم ایران به ارمغان آورده است!
  • هر روز شاهد دستگیری و مرگ عزیزانی به بهانه های مختلف از جمله مطالبات صنفی و حجاب و … می باشیم، راه مقابله با این اقدامات ضد بشری رژیم چیست؟
  • با درود و سلام و تشکر از همه رفقا با توجه به فرمایشتون در مورد حزب توده ایران در اوائل انقلاب و برتری دادن فداییان خلق آیا می توان انتظاری داشت که احزاب چپ با هم ائتلافی داشته باشند؟
  • با درود به رفیق عزیز دنیز ایشچی و رفقای گرداننده این برنامه بنظر شما چقدر رفتار جمهوری اسلامی بستگی به اشتباهات نیروهای پیشرو در اول انقلاب دارد منظور من از پیشرو طرفداران سوسیالیسم در درجه اول و دموکراسی خواهان در مرحله بعدی می باشد
  • رفیق دنیز عزیز ، آیا یکی ازعوامل اقدامات فاشیستی نظام ولائی که حجاب را به پرچم ایدئولوژیک خودبدل نموده ( هرچند نحوه برخوردباامثال ژیناها حاکی ازبی اعتقادی به حجاب است بلکه آنرا به ابزارایجاد رعب و وحشت بکارمیگیرد)از پرا کندگی نیروهای مخالف  بویژه نیروهای چپ دموکراتیک نشآت نمیگیرد؟
  • آیا بدون هدف قرار دادن سرنگونی جمهوری اسلامی ، میتوان به دستیابی به آزادی‌های سیاسی و فردی در این نظام امیدوار بود . و آیا تمرکز اپوزیسیون بر روی مساله آزادی‌های دمکراتیک ، می‌تواند نقطه ثقلی  برای اتحاد اپوزیسیون و مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی گردد !
  • با درود برشما این حاکمیت بدون خونریزی وخشونت  از بین نمیرود وخبرگان گفته که جانشینی باید در استین برای خامنه ای داشته باشد واگر در این زمان اعتر اضی شود با کشتار عظیمی روبرو هستیم چه باید کرد؟  اینها اصلاح بشو نیستند.
  • ظهور ‌قدرتهای ‌منطقه‌ای ‌مانند‌ هند‌و‌چین‌ ژاپن‌ و‌اروپا‌ و‌روسیه ‌‌و‌آمریکای ‌شمالی  و‌برزیل‌‌و….شاهدیم‌ آیا‌ در‌شروع‌ گفتمان‌ جدید‌د ر‌سطح ‌جهانیم‌‌؟ مانند کنفرانس‌‌ وستفالیا‌ گفتمان‌  جدیدی در‌جهان ‌شروع ‌و‌مسلط‌شد؟
  • شما در ارزیابی سوسیالیستها و سوسیال دموکراتها موضع آنها را با جنگ اوکراین و محکوم کردن حمله نظامی روسیه به اوکراین طوری تحلیل می کنید که گویا هر کسی مخالف جنگ و حمله نظامی تجاوزکارانه روسیه هست طرفدار غرب است در حالیکه بسیاری از سوسیالیستها و حتی احزاب کمونیست دنیا با این حمله نظامی مخالف بوده اند و بیانیه صادر کرده اند  .این نگاه و ارزیابی مزرها را نادرست و سیاه و سفید ترسیم می کند . دلایل شما برای ارائه این ارزیابی چه هست ؟
تاریخ انتشار : ۱ مهر, ۱۴۰۱ ۰:۱۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز
اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران

کارزار علیه انحلال قانونی نهاد وکالت در برنامه هفتم توسعه را امضا کنید!

طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، کانون وکلا باید صدور و ابطال پروانه وکالت را از طریق درگاه ملی مجوزهای وزارت اقتصاد انجام دهد. به گفته رئیس کانون وکلای گلستان “ماده ۴ لایحه برنامه هفتم توسعه، خسارت‌بارترین مقرره پس از انقلاب و به منزله انحلال قانونی نهاد وکالت است.”
امضا کنید: کارزار اعتراض به طرح‌ها و لوایح ضد استقلال کانون‌های وکلا و امنیت قضائی (karzar.net)

مطالعه »
یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
آخرین مطالب

جنبش مهسا، زمانه‌ی خستگی از خستگی‌ها

واقعیت هستی‌شناسانه در جنبش «زن، زندگی، آزادی» به ما نشان داد که با ویژگی‌های نسل جدید آشنا نیستیم و حتی محمل‌های نوین جامعه‌ی مدنی را که از سوی آنها خلق می‌شود به رسمیت نمی‌شناسیم.

بیانیه‌ی جمعی در اولین سالگرد جنبش انقلابی «ژن، ژیان، ئازادی»

دفاع از آرمان‌های ظلم‌ستیز و رهایی‌بخش جنبش «زن، زندگی، آزادی» در هر زمان و مکانی قالب خودش را می‌یابد. تحقق این آرمان‌ها، نیازمند تعمیق مشفقانه‌ و سازمان‌یافته‌ی همبستگی‌ها و پیوندهای معطوف به کنش‌های جمعی است. این یعنی ظرفیت‌سازی برای ترسیم چشم‌اندازی بدیل در مبارزات رهایی‌بخش در ایران، خاورمیانه و بطور کلی جنوب‌جهانی.

نامه ناصر زرافشان به زندانیان سیاسی منتقل شده به زندان قزل‌حصار که در اعتصاب غذا به سر می برند

از روزی که این ماراتن مرگ را آغاز کردید، مبارزه و مقاومت شما را در بند دنبال کرده ایم. این را درک می کنیم که وقتی همه راههای مبارزه و مقاومت را بر آدمی بستند و او جز جان و هستی  خود چیز دیگری نداشته باشد، ناگزیر است با همین وسیله ای که در اختیار دارد، به مقاومت ادامه دهد.

تعبیر گویای ویتگنشتاین

قصه‌ی مردی که هرگاه در خلوتِ قبرستان و «اهل قبور» می دیدمش؛ پرسش‌هایم را بی‌پاسخ نمی‌گذاشت…

بزرگ‌داشت سال‌روز جنبش «زن، زندگی، آزادی»: سلامی و کلامی بر آن آبی بیکرانه

یک سال از جنبش «زن، زندگی، آزادی» که با جان باختن خانم مهسا (ژینا) امینی آغاز شد و اوج گرفت، گذشت. جنبشی که سپهر میهن را در نوردید و در گسترهٔ جهانی پژواک یافت. در بزرگداشت سال‌روز این جنبش، بررسی فراز و فرودها و تاثیر و دستاوردهای ماندگار آن، در بستر رخداد یکساله، تجربه‌ای گرانبها برای فعالان مدنی، کنشگران سیاسی، احزاب و سازمان‌های ایرانی است در راستای ترسیم افق آینده و تداوم آن.

یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
پيام ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جنبش مهسا، زمانه‌ی خستگی از خستگی‌ها

بیانیه‌ی جمعی در اولین سالگرد جنبش انقلابی «ژن، ژیان، ئازادی»

نامه ناصر زرافشان به زندانیان سیاسی منتقل شده به زندان قزل‌حصار که در اعتصاب غذا به سر می برند

تعبیر گویای ویتگنشتاین

بزرگ‌داشت سال‌روز جنبش «زن، زندگی، آزادی»: سلامی و کلامی بر آن آبی بیکرانه

عصای عیسی