شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵

شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵

بیرق رنگین
پرشور می‌خندند. جوانی که فقط با لبانش نمی‌خندد، با چشمانش هم می‌خندد، با تمام خطوط چهره‌اش هم می‌خندد، انگار گل خندان قصه‌های خانم جان است که در گوشه حیاط زندان...
۱۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نیلوفر جوان
نویسنده: نیلوفر جوان
پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس
شرایط سیاسی استثنایی کنونی مستلزم آن است که ما امسال جشن اومانیتۀ بزرگی را برگزار کنیم. رئیس‌جمهور مکرون به بهانه «ثبات نهادها» قصد دارد تا گاهنامۀ سیاسی لیبرال ومستبدانه‌ای که...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
نویسنده: برگردان: ف.دوردانی و ا.باقری
«وفاق ملی» کابینۀ مسعود پزشکیان یا وصال جناح‌های حکومتی خامنه‌ای.
از معجزات روش های انتخاباتی در نظام جمهوری اسلامی، از یک سو تولید «انتظار» و « خوش‌بین بودن» برای «روزنه‌گشایی» و «راه‌گشایی» در بین جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومتی و...
۱۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن نادری
نویسنده: حسن نادری
آقاى پزشكيان اعتصاب و اعتراضات پرستاران فقط معوقات پرداختى نيست
ادعای حل مشکل پرستاران با تقلیل به پرداختِ معوقات، در واقع پاک‌کردن صورت مسئله است. مشکلات پرستاران فراتر از پرداخت معوقات است، معوقات بخش کوچکی از مشکلات آنان است.....
۱۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سیدی
نویسنده: محمود سیدی
فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست «مرتد»
کائوتسکی در کتاب مهم خود «تئوری ماتریالیسم تاریخی»، تسلیم ایدئولوژی بورژوایی شده بود. او مدعی بود که میتوان مارکسیسم را از طریق افکار فلسفی بورژوایی تکمیل نمود و ماتریالیسم تاریخی...
۱۵ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادامه خاطرات هم‌بند سهیلا درویش‌کهن
پاسدار زن وارد شد و دستور حجاب داد. ساک‌های برزنتی‌مون را از بالای قفسه‌ها پایین آوردیم، چادرهای مشکی‌مون را از توی ساک‌ها درآوردیم و سر کردیم که حلوایی وارد شد....
۱۴ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
آنا کارنینا
تولستوی زندگی و خُلق و خوی «آنا» قهرمان رمان خود را با نشانه‌های جامعه‌ای‌ خلق کرد که نمی‌تواند دوام بیاورد و گواه مدعای او این که کم‌تر از نیم قرن...
۱۳ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

جشن با شکوه هشتم مارس در کتابخانه تاریخی کارل مارکس

سخنران در انتهای سخنان خود ضمن اشاره به وضعیت دشوار بیش از ۶۲ زندانی سیاسی و عقیدتی زن که در زندان های رژیم مورد شکنجه و آزارند از همه نیروهای مترقی خواست که همبستگی خود را با مبارزات زنان و مردم ایران تشدید نمایند

شمار کثیری از فعالان جنبش زنان از کشورهای مختلف، روز شنبه ۷ مارس، در کتابخانه تاریخی کارل مارکس، در لندن گرد هم آمدند تا سالگرد هشتم مارس، روز جهانی زن را جشن بگیرند. جلسه با سخنان رفیق لیز پین،‌ صدر حزب کمونیست بریتانیا، و مسئول زنان این حزب آغاز به کار کرد. رفیق پین با اشاره به اینکه تم  این نشست و برگزاری هشتم مارس امسال حول مسئله صلح و مبارزه بر ضد جنگ است به دست آوردهای جنبش زنان در سراسر جهان اشاره کرد و سالگرد هشتم مارس، روز همبستگی رزمجویانه با مبارزه زنان جهان را به همه حضار تبریک گفت.

اولین سخنران این گردهمایی رفیق ایولی گویوما، نماینده حزب کمونیست یونان، و از فعالان جنبش زنان این کشور بود که در سخنان خود ضمن اشاره به مبارزه طولانی زنان در یونان و جدا ناپذیری مبارزه طبقاتی از پیکار زنان برای رهایی شان به شرایط دشوار کنونی در یونان و مبارزه مردم این کشور بر ضد اتحادیه اروپا و سیاست های مخرب و ریاضت کشانه تحمیل شده از سوی اتحادیه اروپا به یونان پرداخت.

سخنران بعدی نشست رفیق نسرین احمد مونجوری،‌نماینده حزب کمونیست بنگلادش،‌و از رهبران جنبش زنان در این کشور بود که به شرح مبارزات دشوار زنان بنگلادش بر ضد واپسگرایی،‌فقر و محرومیت پرداخت. رفیق نسرین اشاره کرد که بخش گسترده ای از طبقه کارگر بنگلادش را زنان کارگر تشکیل می دهند که در دشوار ترین شرایط تبعیض های اعمال شده از سوی حکومت و نیروهای واپسگرا به مبارزه خود ادامه می دهند.

رفیق باربارا سویتزر،‌ از رهبران جنبش زنان در بریتانیا،‌نماینده ”مجلس ملی زنان بریتانیا“ و عضو هیئت اجرایی “انستیتوی حقوق کار در بریتانیا“،‌ و معاون سابق دبیرکل سندیکای کارگران فنی و مهندسی ضمن اشاره به مبارزه قهرمانانه زنان بر ضد جنگ،‌و از جمله نقش برجسته زنان در شکست فاشیسم که ما امسال هفتاد و پنجمین سالگرد آن را جشن می گیریم به اهمیت اصل مبارزه زنان در سراسر جهان پرداخت و همچنین توضیحاتی در زمینه تاریخ بیش از شش دهه مبارزه   ”مجلس ملی زنان بریتانیا“  در این کشور داد.

سخنران بعدی نشست نماینده تشکیلات دموکراتیک زنان ایران بود، که سخنان خود را با شادباش هشتم مارس و گرامی داشت مبارزات زنان سراسر جهان آغاز کرد. نماینده تشکیلات دموکراتیک زنان ایران در ادامه سخنان خود از جمله گفت:‌” ما امسال هشتم مارس را در حالی جشن می گیریم که جنگ و خشونت سیستماتیک بر ضد زنان و دختران،‌خصوصاْ در منطقه خاورمیانه اوج تازه ای یافته است. تحمیل سیاست های قرون وسطایی توسط نیروهای ارتجاعی و هواداران اسلام سیاسی و تلاش برای باز پس گرفتن دست آوردهای دهه ها مبارزه جنبش زنان در منطقه از جمله چالش های اساسی ای است که همه نیروهای مترقی منطقه با آن دست به گریبان هستند…”

سخنران در ادامه ضمن اشاره به اینکه بیش از ۹ دهه از برگزاری نخستین جشن هشتم مارس در ایران می گذرد به مبارزه زنان میهن ما و نقش کلیدی آنان در حساس ترین مقاطع تاریخ میهن ماُ،‌از جمله در به پیروزی رساندن انقلاب بهمن ۵۷ اشاره کرد. به گفته سخنران بیهوده نبود که حمله ارتجاع به حقوق زنان از نخستین برنامه های نیروهای واپسگرا برای بازپس گیری دست آوردهای انقلاب بود. سخنران همچنین به نقش برجسته زنان در پیروزی انتخاباتی محمد خاتمی در سال ۷۶ و سپس مبارزه دلیرانه زنان بر ضد کودتای انتخاباتی رژیم ولایت فقیه در سال ۸۸ اشاره کرد. سخنران ضمن اشاره به مبارزه قهرمانانه زنان میهن ما در عرصه های گوناگون،‌از جمله سازماندهی کارزار یک میلیون امضاء بر ضد قوانین زن ستیزانه مرتجعان حاکم،‌ با وجود همه فشارهای نیروهای سرکوبگر،  از جمله افزود که حسن روحانی در جریان کارزار انتخاباتی سال ۹۲، قول های زیادی در زمینه بهبود وضعیت اجتماعی -اقتصادی،‌رسیدگی به خواست های زنان و همچنین باز شدن فضای سیاسی کشور داد که تاکنون هیچکدام از آنها تحقق نیافته است. اساس تلاش های دولت جدید بر بازسازی و ترمیم روابط با آمریکا و اتحادیه اروپا و توافق بر سر نقش ایران در برنامه “خاورمیانه جدید“ آمریکا متمرکز بوده است.  سخنران در انتهای سخنان خود ضمن اشاره به وضعیت دشوار بیش از ۶۲ زندانی سیاسی و عقیدتی زن که در زندان های رژیم مورد شکنجه و آزارند از همه نیروهای مترقی خواست که همبستگی خود را با مبارزات زنان و مردم ایران تشدید نمایند.

در پی این سخنرانی،‌رفیق شتا بصیرانی،‌به نمایندگی از سوی زنان مترقی و کمونیستی عراقی به شرح مبارزه دشوار زنان در عراق و کشتار،‌آزار و اذیت ضد انسانی و گروگان گیری هزاران زن  از اقلیت های ملی و مذهبی عراق توسط نیروهای داعش اشاره کرد و بر ضرورت برخورد جهانی با این جنایات تاکید نمود. 

آخرین سخنران این نشست رفیق عمیراه عثمان،‌از رهبران جنبش زنان سودان بود که شب پیش از نشست از خارطوم بازگشته بود. رفیق عمیراه با اشاره به مبارزه زنان سودان بر ضد واپسگرایی و رژیم ضد مردمی حاکم بر سودان و توضیح مرحله کنونی مبارزه نیروهای مترقی در این کشور به ضرورت تشدید همبستگی جهانی با مبارزات زنان سودان و منطقه اشاره کرد.

بخش نهایی این نشست به برنامه های فرهنگی اختصاص داشت. در این بخش خانم لورا بلوو،‌شاعر و فعال جنبش زنان از کلمبیا،‌به دکلمه اشعاری درباره مبارزات زنان پرداخت، رفقای زن بنگلادشی، سرود “ما پیروز خواهیم شد” را با یاری شرکت کنندگان در جشن خواندند،‌ و سوزان خالید،‌هنرمند برجسته عراقی به اجرای قطعاتی از موسیقی کلاسیک و همچنین موسیقی میهن خود پرداخت که با استقبال گرم حضار رو به رو گردید. جشن با سرود خوانی همه شرکت کنندگان، به رهبری خانم روزی مکگرگر، رهبر سندیکایی و اجرای سرود مترقی “برای من هم گل رز و هم نان بیاور“ به پایان رسید.

به نقل از «نامه مردم»، شماره ۹۶۸، ۱۸ اسفندماه  ۱۹۹۳

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند, ۱۳۹۳ ۱:۱۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیرق رنگین

پیام فابین گی مدیر روزنامه اومانیته و سناتور شهر سنت‌دنی در حومۀ پاریس

«وفاق ملی» کابینۀ مسعود پزشکیان یا وصال جناح‌های حکومتی خامنه‌ای.

آقاى پزشکیان اعتصاب و اعتراضات پرستاران فقط معوقات پرداختى نیست

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست «مرتد»

ادامه خاطرات هم‌بند سهیلا درویش‌کهن