پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۶

پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۶

خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی
جنایتی دیگر از سوی اشغالگران؛ حمله و بازداشت کارگردان فلسطینی برنده اسکار!
«سرزمینی دیگر نیست» فقط یک فیلم نیست؛ بلکه روایت رنج سرزمینی است که بارها اشغال شده اما هرگز تسلیم نشده است. این مستند، با ثبت لحظات تخریب روستاهای فلسطینی، آوارگی...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

“جیران” مغان، با گریزی نابهنگام، بسیاری را داغدار کرد

"جیران" مغان، با آن پاهای گریز دهنده نجات بخشش، بسی زودهنگام همه ما را ترک گفت، اما او با کاشتن بذر مهر و دوستی در دل هر آنکسی که از جام پر پیمانه محبت او جرعه ایی نوشیده بود خود را جاودانه کرد دشت مغان نام او را فراموش نخواهد کرد. یاد و خاطره اش گرامی باد و تسلیت یاران به همه بازماندگان او.

خبر رسید که کوشنده پر تلاش راه آزادی و عدالت اجتماعی، فدایی پاکباخته- رفیق اسدالله سپهری، روز چهارم مهر ماه در یکی از بیمارستان های تهران در گذشت. همگان او را به نام اسد می شناختند، اگرچه در بین رفقایش – همه ما- با نام زیبا و بس پر معنی “جیران” شهره بود. اسد به سال ۱۳۳۰ در پارس آباد آذربایجان چشم به دنیا گشود و سال های نو جوانی و جوانی خود را در دشت های فراگستر مغان گذراند. در اوج شور جوانی، علیه ستم اجتماعی شورید و با گرویدن به اندیشه و اقدام سوسیالیستی، به عنوان هوادار سازمان چریک های فدایی خلق به مبارزه علیه رژیم دیکتاتوری شاه برخاست.
“جیران” پس از پیروزی انقلاب به عضویت سازمان محبوب خود درآمد و بخاطر حضور کارشناسانه اش در شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، جزو مسئولین سازمان در این واحد تعیین شد. او در سال های اول پس از انقلاب نقش برجسته ایی در سازماندهی تشکل های کارگران و کارکنان این واحد بزرگ تولیدی ایفاء کرد و هم از اینرو در زمانی کوتاه به یکی از چهره های مورد اعتماد زحمتکشان این واحد و کل منطقه مغان بدل شد.
“جیران” از سال ۶۳تا ۶۵ در چارچوب تشکیلات مخفی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به فعالیت سازمانی خود ادامه داد و در همین دوره نیاز به فداکاری های بزرگ، ناجی جان نه چندان اندکی از رفقای هم سازمانی خود شد. او که دشت مغان و کل خط فاصل این خطه با آنسوی مرز، یعنی مغان آذربایجان شوروی را همچون کف دست خود می شناخت، همه کسانی را که می خواستند در گریز از دست گزمگان استبداد دینی، از طریق این امکان خود را به آنسوی مرز برسانند، از مرز گذر داد و ناجی آنان شد. او این مسئولیت پر خطر را بمدت سه سال و اندی با شجاعت، درایت و مهارت مثال زدنی پیش برد. این مسئولیت خطیر، “جیران” را در ارتباط مستقیم با کادرهای رهبری مقیم کشور قرار داد که آخرین آنها زنده یاد رفیق مجتبی مطلع سرابی – مسئول گروه های مرکزی آذربایجان و از مقتولین فاجعه ملی قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ بود.
با کشف تشکیلات مخفی سازمان در اکثر نقاط کشور و از جمله آذربایجان، یکی از افراد دستگیر شده سازمان که در پی مواجهه با پلیس سیاسی بلافاصله به خود فروشی رو آورد، اسد سپهری را هم مانند بسیاری دیگر از فعالین سازمان در آذربایجان فروخت و عمل کردهای وی در انتقال افراد به آنسوی مرز را لو داد. او که پیش از دستگیری اش از این ماجرا با خبر شده بود، موضوع را با مسئول خود – زنده یاد رفیق مجتبی در میان می گذارد و از او رهنمودهای لازم برای نحوه رودرروئی با پلیس می شود. مجتبی به او می گوید که اگر دستگیر شدی در بازجویی بر ترک فعالیت ها ی سیاسی و کناره گیری از تشکیلات از چند سال قبل تکیه کن و بگو که در ازاء دریافت پول بود که به افراد آشنا و غیر آشنا کمک می کردی تا از مرز مغان بگذرند. اسد دستگیر شد و در بازجویی طولانی اش که نه ماه آن در سلول انفرادی گذشت، مصممانه بر همان رهنمودی که گرفته بود ایستاد و با برخورداری از تایید همین ادعاها توسط مجتبی در باز جویی های او، از زندان طولانی مدت نجات یافت. “جیران” تا آخرین روزهای زندگی، در حلقه نزدیکانش مدام از این رهنمود نجات بخش مجتبی می گفت و از بزرگی های او.
“جیران”، پس از آزادی از زندان، به خاطر اخراج از شغل خود، کار سخت کشاورزی را پیشه کرد. او تا آخر عمر دست اندر کار زحمت و رنج، یار وفادار زحمتکشان ماند و بر عهد خود با سوسیالیسم و سازمانش استوار ایستاد. دریغا که اسد سپهری روز چهارم مهر ماه در مسافرتی که به تهران داشت، با زندگی وداع گفت و قلب پر از امید و عشق اش به زحمتکشان از حرکت باز ایستاد. روز بعد، خانواده و آشنایان بسیارش او را در زادگاهش پارس‌آباد مغان، به خاک سپردند.
“جیران” مغان، با آن پاهای گریز دهنده نجات بخشش، بسی زودهنگام همه ما را ترک گفت، اما او با کاشتن بذر مهر و دوستی در دل هر آنکسی که از جام پر پیمانه محبت او جرعه ایی نوشیده بود خود را جاودانه کرد دشت مغان نام او را فراموش نخواهد کرد. یاد و خاطره اش گرامی باد و تسلیت یاران به همه بازماندگان او.

دبیر خانه شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   
۱۲ مهرماه ۱۳۹۱ (۳ اکتبر ۲۰۱۲) 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۲ مهر, ۱۳۹۱ ۹:۰۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی

با ماهیان قرمز