سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۲:۴۸

پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۴۸

“جیران” مغان، با گریزی نابهنگام، بسیاری را داغدار کرد

"جیران" مغان، با آن پاهای گریز دهنده نجات بخشش، بسی زودهنگام همه ما را ترک گفت، اما او با کاشتن بذر مهر و دوستی در دل هر آنکسی که از جام پر پیمانه محبت او جرعه ایی نوشیده بود خود را جاودانه کرد دشت مغان نام او را فراموش نخواهد کرد. یاد و خاطره اش گرامی باد و تسلیت یاران به همه بازماندگان او.

خبر رسید که کوشنده پر تلاش راه آزادی و عدالت اجتماعی، فدایی پاکباخته- رفیق اسدالله سپهری، روز چهارم مهر ماه در یکی از بیمارستان های تهران در گذشت. همگان او را به نام اسد می شناختند، اگرچه در بین رفقایش – همه ما- با نام زیبا و بس پر معنی “جیران” شهره بود. اسد به سال ۱۳۳۰ در پارس آباد آذربایجان چشم به دنیا گشود و سال های نو جوانی و جوانی خود را در دشت های فراگستر مغان گذراند. در اوج شور جوانی، علیه ستم اجتماعی شورید و با گرویدن به اندیشه و اقدام سوسیالیستی، به عنوان هوادار سازمان چریک های فدایی خلق به مبارزه علیه رژیم دیکتاتوری شاه برخاست.
“جیران” پس از پیروزی انقلاب به عضویت سازمان محبوب خود درآمد و بخاطر حضور کارشناسانه اش در شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، جزو مسئولین سازمان در این واحد تعیین شد. او در سال های اول پس از انقلاب نقش برجسته ایی در سازماندهی تشکل های کارگران و کارکنان این واحد بزرگ تولیدی ایفاء کرد و هم از اینرو در زمانی کوتاه به یکی از چهره های مورد اعتماد زحمتکشان این واحد و کل منطقه مغان بدل شد.
“جیران” از سال ۶۳تا ۶۵ در چارچوب تشکیلات مخفی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به فعالیت سازمانی خود ادامه داد و در همین دوره نیاز به فداکاری های بزرگ، ناجی جان نه چندان اندکی از رفقای هم سازمانی خود شد. او که دشت مغان و کل خط فاصل این خطه با آنسوی مرز، یعنی مغان آذربایجان شوروی را همچون کف دست خود می شناخت، همه کسانی را که می خواستند در گریز از دست گزمگان استبداد دینی، از طریق این امکان خود را به آنسوی مرز برسانند، از مرز گذر داد و ناجی آنان شد. او این مسئولیت پر خطر را بمدت سه سال و اندی با شجاعت، درایت و مهارت مثال زدنی پیش برد. این مسئولیت خطیر، “جیران” را در ارتباط مستقیم با کادرهای رهبری مقیم کشور قرار داد که آخرین آنها زنده یاد رفیق مجتبی مطلع سرابی – مسئول گروه های مرکزی آذربایجان و از مقتولین فاجعه ملی قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ بود.
با کشف تشکیلات مخفی سازمان در اکثر نقاط کشور و از جمله آذربایجان، یکی از افراد دستگیر شده سازمان که در پی مواجهه با پلیس سیاسی بلافاصله به خود فروشی رو آورد، اسد سپهری را هم مانند بسیاری دیگر از فعالین سازمان در آذربایجان فروخت و عمل کردهای وی در انتقال افراد به آنسوی مرز را لو داد. او که پیش از دستگیری اش از این ماجرا با خبر شده بود، موضوع را با مسئول خود – زنده یاد رفیق مجتبی در میان می گذارد و از او رهنمودهای لازم برای نحوه رودرروئی با پلیس می شود. مجتبی به او می گوید که اگر دستگیر شدی در بازجویی بر ترک فعالیت ها ی سیاسی و کناره گیری از تشکیلات از چند سال قبل تکیه کن و بگو که در ازاء دریافت پول بود که به افراد آشنا و غیر آشنا کمک می کردی تا از مرز مغان بگذرند. اسد دستگیر شد و در بازجویی طولانی اش که نه ماه آن در سلول انفرادی گذشت، مصممانه بر همان رهنمودی که گرفته بود ایستاد و با برخورداری از تایید همین ادعاها توسط مجتبی در باز جویی های او، از زندان طولانی مدت نجات یافت. “جیران” تا آخرین روزهای زندگی، در حلقه نزدیکانش مدام از این رهنمود نجات بخش مجتبی می گفت و از بزرگی های او.
“جیران”، پس از آزادی از زندان، به خاطر اخراج از شغل خود، کار سخت کشاورزی را پیشه کرد. او تا آخر عمر دست اندر کار زحمت و رنج، یار وفادار زحمتکشان ماند و بر عهد خود با سوسیالیسم و سازمانش استوار ایستاد. دریغا که اسد سپهری روز چهارم مهر ماه در مسافرتی که به تهران داشت، با زندگی وداع گفت و قلب پر از امید و عشق اش به زحمتکشان از حرکت باز ایستاد. روز بعد، خانواده و آشنایان بسیارش او را در زادگاهش پارس‌آباد مغان، به خاک سپردند.
“جیران” مغان، با آن پاهای گریز دهنده نجات بخشش، بسی زودهنگام همه ما را ترک گفت، اما او با کاشتن بذر مهر و دوستی در دل هر آنکسی که از جام پر پیمانه محبت او جرعه ایی نوشیده بود خود را جاودانه کرد دشت مغان نام او را فراموش نخواهد کرد. یاد و خاطره اش گرامی باد و تسلیت یاران به همه بازماندگان او.

دبیر خانه شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   
۱۲ مهرماه ۱۳۹۱ (۳ اکتبر ۲۰۱۲) 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۲ مهر, ۱۳۹۱ ۹:۰۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

از تیم ملی فوتبال ایران پشتیبانی کنیم

وقتی سرمایه‌داری حقارت خود را در شکوه فوتبال پنهان می‌کند!

جام جهانی ۲۰۲۶، بزرگ‌ترین جشن فوتبال جهان زیر سایه سیاست‌های ماجراجویانه آمریکا

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

مراقبت از وطن در مسیر آشتی | با زبانی سخن بگوییم که پُل می‌سازد، نه دیوار

استراتژی کلان نتانیاهو در حال فروپاشی است