سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۰۱:۵۲

كار، ارگان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۰۱:۵۲

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

یک سال پیش قتل حکومتی دختر ایران، مهسا (ژینا) امینی در آستانۀ بیست‌ودوسالگی‌، انگیزۀ آغاز یکی از اثرگذارترین جنبش‌های پس از انقلاب بهمن شد. واکنش مردم به قتل حکومتی ژینا، از اعتراضات دامنه‌دار آغاز و به جنبش «زن، زندگی، آزادی» فرارویید، جنبشی که در ژرفای جان مردم و میهن لانه کرده است.

جنبش «زن، زندگی، آزادی» به‌سرعت گسترش یافت و اعتراضات گسترده‌ای در بسیاری از نقاط کشور برانگیخت. زنان و مردان جوان به خیابان‌ها ریختند و صدای اعتراض به خشونت حکومتی و در ادامه به استبداد حکومتی را بلند کردند. واکنش حکومت، مانند همیشه، سرکوب وحشیانه با استفاده از تمامی امکانات موجود بود، که به جان باختن چندصد نفر، به زخمی شدن چندین هزار نفر و به زندانی شدن بیش از ۲۵ هزار نفر منجر شد. مأموران حکومت ولایی جمهوری اسلامی ایران حتی در دبستان‌ها نیز وارد و اقدام به ضرب و شتم و کشتار خردسالان و نوباوگان ایران کردند. بسیاری از کودکان برای انتقام‌گیری از مخالفت‌شان با این حکومت ضدمردمی به قصد «اصلاح تربیتی» به دارالتأدیب‌های حکومتی فرستاده شدند.

اما تمامی اقدامات حکومتی نتوانست مانع از ادامهٔ اعتراضات مردم و تلاش دامنه‌دار و نیرومند مردم برای تحمیل خواست‌های خود بر حکومت شود. دامنهٔ مخالفت مردم به کل نظام ولایی جمهوری اسلامی کشیده شد و عمق شکاف میان مردم و حکومت مبتنی بر استبداد دینی را عیان کرد. جنبش «زن، زندگى، آزادى» با تحمیل برخی از خواست‌های خود بر حکومت جمهورى اسلامى، عدم تمکین جامعهٔ مدنى به تحمیل حجاب اجبارى بر زنان را به مثابه دستاورد ارزندهٔ این جنبش تثبیت و گفتمان «تغییر» را به گفتمان عمومى در جامعه و در ذهن و رفتار آحاد مردم ایران تبدیل نمود. تبدیل گفتمان عمومی اجتماعی به گفتمان «تغییر» نظام حکومتی ایران دستاورد عظیم و ماندگاری است که به باور ما گام تعیین‌کننده‌ای در رقم زدن سرنوشت میهن ما خواهد بود.

هرچند از چندماه پیش، به دلایل عدیده، حضور مردم معترض در خیابان‌ها کاهش یافت، و تا پیش از سالگرد قتل حکومتی ژینا خیابان‌ها تقریبا از اعتراض خالی شد، اما جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. امروز از پس یک‌سالگی جنبش به روشنی می‌توان دید که خواست بزرگ‌ترین بخش‌های مردم ایران استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت است. خواست برقراری جمهوری مبتنی بر اصول پایه‌ای دموکراسی و سکولاریسم مطالبه‌ای‌ست که بخش‌های گسترده و متنوعی از طیف نیروهای سیاسی میهن‌دوست ایران را حول خود متمرکز کرده است.

اکنون در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی، و سرآغاز جنبش «زن، زندگى، آزادى» حکومت ولایی جمهوری اسلامی که هرگز جز سرکوب و کشتار راه و رویکردی را در مواجهه با مردم برنگزیده است، در هراس از بروز برآمد، خیزش و جنبشی دیگر، دست به اقداماتی وسیع برای پیش‌گیری از امکان برگزاری مراسم مربوطه زده است. از جملهٔ این اقدامات امنیتی کردن وسیع مناطق کردنشین ایران، با تمرکز بر سقز، زادگاه ژینای عزیز است.

تلاش برای تأمین سکوت خبری و منع گزارش از اقدامات احتمالی بازماندگان و دیگر گروه‌های مردم، دستگیری گسترده و ایذایی حکومتی و افزایش فشار بر خانواده‌های جان‌باختگان بخشی از تلاش جامع حکومت برای مقابله با مردم است. از جملهٔ این اقدامات دستگیری شمار زیادی از خانوادهٔ جان‌باختگان جنبش «زن، زندگی، آزادی» است. بر پایهٔ گزارش‌ها چند کودک نیز در میان بازداشت‌شدگان وجود دارند.

ما این رویکرد را نشان رعب حکومت ولایی از مردم می‌دانیم، آن را به‌شدت محکوم می‌کنیم و بر این باوریم که مطالبهٔ «تغییر» بنیادی در ارکان نظام حاکم بر میهن‌مان، غیر قابل بازگشت است و حاکمیت جمهوری اسلامی هرگز قادر نخواهد بود شبح این تغییر را که در سپهر عمومی میهن ما در گشت‌وگذار است، مهار یا نابود کند.

علیرغم فشارهای اعمال‌شده بر خانواده‌های جان‌باختگان جنبش، حکومت ولایی نخواهد توانست مانع تداوم این جنبش شود. هم‌چنین علاوه بر مراسمى که توسط خانواده‌هاى جان‌باختگان و همهٔ نیروهاى راسخ ادامه‌دهندهٔ این جنبش پیگیرى مى‌شود، و در کنار موضع‌گیری‌های پیگیرانهٔ نیروهای دخیل در آن، زندانیان سیاسی نیز دست به برنامه‌ریزی اقداماتی در این ارتباط زده‌اند. گروهی از زندانیان سیاسی زن، از روز جمعه، ۲۴ شهریور اقدام به تحصن اعتراضی در حیاط زندان اوین کرده‌اند. بر پایهٔ آخرین گزارش‌های دریافتی، دیروز، شنبه، ۲۵ شهریور ۱۴۰۲، شماری از زندانیان زن در زندان قرچک ورامین به مناسبت سالروز قتل حکومتی ژینا امینی دست به اعتراض زده‌اند. در پی این اقدام جسورانه، نیروهای یگان ویژه با ورود به بند این زنان سرفراز ایران، اقدام به ضرب‌وشتم شدید آنان و شلیک تیرهای ساچمه‌ای به سوی‌شان کرده‌اند که منجر به مجروح شدن شماری از آنان شده است. هم‌چنین گزارش‌ها حاکی از وقوع حریق در این زندان است. از سوی دیگر خانم نرگس محمدی، از مبارزان سرشناس آزادی‌خواه از زندان اوین، خواهان اعتراض در سطح ملّی در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شده است. پیش‌تر نیز شماری از زندانیان سیاسی مرد اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی کرده بودند. دانشجویان زندانی، علی یونسی و امیرحسین مرادی در اقدامی اعتراضی تا به دیروز دست به اعتصاب غذای تر زدند. هم‌چنین پنج زندانی سیاسی، آقایان مصطفی تاج زاده، سعید مدنى، حسین رزاق، محمد محمودیان و محمد نجفی اعتصاب غذای خود را اعلام نموده‌اند. در ارتباط با اقدامات اعتراضی در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی، به عنوان نمونه بخشی از دانشجویان چهار دانشگاه علم و صنعت، امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه بهشتی نیز بیانیه‌هایی صادر کرده‌اند.

سازمان ما با توجه ویژه به جایگاه هزاران زندانی سیاسی آزادی‌خواه در مبارزات تحول‌طلبانهٔ مردم، از اقدامات آنان استقبال می‌کند و در سالگرد جنبش «زن، زندگی، آزادی» بار دیگر خواهان آزادی بی‌قیدوشرط همهٔ زنان و مردان آزادهٔ محبوس در تاریک‌خانه‌های حکومت ولایی جمهوری اسلامی است. هم‌چنین ما بر مبارزهٔ بی‌امان میلیون‌ها مردم تحول‌طلب میهن و دانشجویان مبارز ارج می‌گذاریم و معتقدیم مبارزات مردم زودتر از آن که حکومت مستبد دینی فکر می‌کند به ثمر خواهد نشست. ما اقدامات مردم میلیونی تحول‌طلب و همچنین اقدامات همۀ این زندانیان شجاع و دانشجویان مبارز را می‌ستاییم و آن‌ها را گامی در راستای ژرفابخشی به مبارزۀ مردم در چارچوب جنبش «زن، زندگی، آزادی» می‌دانیم و بر همۀ این مبارزان درود می‌فرستیم!

در سالگرد قتل حکومتی دختر ایران، ژینا (مهسا) امینی، هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از سوی همهٔ فداییان خلق ایران از ژینای عزیز یاد می‌کند و نام و یاد همهٔ جان‌باختگان جنبش «زن، زندگی، آزادی» را بزرگ می‌دارد.

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

 

پاینده و پیروز باد جنبش «زن، زندگی، آزادی»!

یک‌شنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ (۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تاریخ انتشار : ۲۶ شهریور, ۱۴۰۲ ۸:۴۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. مهرداد دارستانی گفت:

    اعتراضات سرتاسری اسراییل وارد سی و هشتمین هفته خود گردید و تلاطمات سیاسی و حقوقی و اجتماعی سرتاسر امریکا و اروپا را فرا گرفته است .
    گمان نمیکنم با وجود همه این جریانات بهم پیوسته جهانی هیچگونه رخوت و رکود طولانی مدتی بر ایران حاکم باشد .
    هدفدار بودن و قانونمند بودن اعتراضات درون کشور و تمرکز همه جانبه اجتماعی بر موضوع لغو حجاب اجباری و حکم اعدام یک امر انقلابی و راهگشایانه برای جامعه تکامل طلب و استقلال طلب ایران است .
    دستیابی قانونی به این دو خواسته ،از هر انقلابی ایران و ایرانیان را شکوفاتر و بهتر خواهد نمود .
    دانشجویان کارگران مردمان میهن پرست و نهادهای اجتماعی باید که همه نیروی خود را برای دستیابی به این خواست بزرگ ملی بسیج نمایند .
    دولت یک ملت برآیند وجدان آن ملت است .
    منتسکیو
    اگر وجدان ملت ایران خواهان لغو قانونی حجاب اجباری و حکم اعدام باشد خدا هم نمیتواند که در برابر وجدان ملت ایران بایستد اخوندها که جای خود دارند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سخن روز

آغاز جنگ و حماسه مقاومت خرمشهر:‌ مصاحبه نشریه کار با اکبر دوستدار

خبر حمله عراق را در واقع ما با مشاهده بمباران اهواز و آبادان دریافت کردیم. هواپیماهای عراقی در همان ساعات اول، بسیاری از شهرهای خوزستان و جمعاً ده شهر کشور را بمباران کردند. البته هدف مقدم و اصلی آنها تسخیر برق آسای خرمشهر توسط نیروی زمینی بود که در نزدیکی مرز عراق قرار داشت. از قرار و طبق نقشه جنگی صدام، آبادان، اهواز، دزفول و سوسنگرد اهداف بعدی آنان بودند. ۱۲ لشکر زرهی عراق با همه تجهیزات بسوی خرمشهر سرازیر شده بودند.

مطالعه »
یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
آخرین مطالب

جنگ کریدور های اقتصادی: بازی هند، خاورمیانه و اروپا

بازیکنان این پروژه شامل ایالات متحده، هند، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و اتحادیه اروپا، با نقش ویژه ای برای سه قدرت برتر اتحادیه یعنی آلمان، فرانسه و ایتالیا هستند. این یک پروژه راه‌آهن چندوجهی است که همراه با حمل‌ونقل و جاده‌های دیجیتال بخشا به اردن و اسرائیل نیز وصل می‌‌شود.

جبهه ملی ایران: کشور ایران تجزیه‌شدنی نیست!

ما با صراحت اعلام میکنیم که از دید ما، تمامیت ارضی ایران موضوع غیر قابل بحثی است و حضور اقوام ایران نیز در جنبش زن زندگی آزادی همواره بر تمامیت ارضی کشور تاکید داشته‌ است.

شادباش به‌مناسبت هشتادودومین سالگرد تاسیس حزب تودۀ ایران

پیوند نزدیک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و حزب تودۀ ایران را آرمان‌های مشترک صلح، آزادی، عدالت اجتماعی، مردم‌سالاری (دمکراسی) و سوسیالیسم برقرار کرده‌است. هم‌سویی در مبارزه برای تحقق این آرمان‌ها و مبارزه برای گذر از شرایط اسف‌بار و بحران‌زدۀ کنونی زیر سیطرۀ حکومت ولایی جمهوری اسلامی و مبارزه برای استقرار حکومتی بر پایۀ مردم‌سالاری (دمکراسی)، آزادی و عدالت اجتماعی در کشور این پیوند را استحکام می‌بخشد.

نئوکان ها و جهان گشایی های فلاکت بار

نئوکانها چه کسانی هستند؟ آنها چه می گویند؟ آیا نظرات آنها طی دهه های اخیر تغییر کرده است؟ تاثیرات سیاستهای آنها را بر سرنوشت کشورهای مستعمره سابق، از جمله ایران چگونه می توان شاهد بود؟ آیا آنها هنوز در این عرصه ها نقش آفرینی می نمایند؟

یادداشت

جنبش زن زندگی آزادی، به مثابه جنبش علیه سلطه و استبداد

یک سال از روزهایی که زنان به اعتراض به قتل حکومتی مهسا “ژینا” روسری های خود را بعنوان نماد و  سمبل اقتدار جمهوری اسلامی به آتش کشیده و با شعار “زن، زندگی، آزادی” همبستگی عمیق جهانیان را بخود جلب کردند،  گذشت. جنبشی که در یک سال گذشته شاهدش بودیم، یکباره آغاز نشده و پیش زمینه های آن به سال های سال قبل به  خصوص بعد از انقلاب ۵۷ بر میگردد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
پيام ها

شادباش به‌مناسبت هشتادودومین سالگرد تاسیس حزب تودۀ ایران

پیوند نزدیک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و حزب تودۀ ایران را آرمان‌های مشترک صلح، آزادی، عدالت اجتماعی، مردم‌سالاری (دمکراسی) و سوسیالیسم برقرار کرده‌است. هم‌سویی در مبارزه برای تحقق این آرمان‌ها و مبارزه برای گذر از شرایط اسف‌بار و بحران‌زدۀ کنونی زیر سیطرۀ حکومت ولایی جمهوری اسلامی و مبارزه برای استقرار حکومتی بر پایۀ مردم‌سالاری (دمکراسی)، آزادی و عدالت اجتماعی در کشور این پیوند را استحکام می‌بخشد.

مطالعه »
بیانیه ها

در سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی: ایران به پیش از جنبش تنیده در جان مردم و میهن برنمی‌گردد!

جنبش «زن‌ زندگی، آزادی»، در بطن جامعه حضور دارد و مطالبات بنیادین آن در حال تکوین است. خواست استقرار جمهوری مبتنی بر جدایی دین از حکومت، بر پایهٔ ارزش‌های جهان‌شمول حقوق بشر و با تأکید ویژه بر آزادی، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی، به‌یمن مبارزهٔ مردم ایران تحقق خواهد یافت!

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جنگ کریدور های اقتصادی: بازی هند، خاورمیانه و اروپا

آنکه داعیه “اصولگرایی دینی” دارد، باید عدالت شاقول شاقولهایش باشد!

جبهه ملی ایران: کشور ایران تجزیه‌شدنی نیست!

شادباش به‌مناسبت هشتادودومین سالگرد تاسیس حزب تودۀ ایران

نئوکان ها و جهان گشایی های فلاکت بار

جشن اومانیته در فرانسه ۹۳ ساله ‌شد!