سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۰ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۱:۵۱

جمعه ۲۰ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۱

دو تشکل نوپا و امر اتحادها

اگر دو تشکل نوپا تنها به دعوت از فعالين سياسی برای شرکت در اجلاسها اکتفا ورزند و از ايجاد رابطه با ساير بخشهای نيروهای جمهوريخواه و پيشبرد امر همکاری خودداری کرده و دور خود حصار بکشند، هم جايگاه خودشان را روشن نخواهند کرد و هم امر اتحادها و شکل گيری آلترناتيو را بی پاسخ خواهند گذاشت.

Getting your Trinity Audio player ready...
 
اجلاس منطقه ای اتحاد جمهوریخواهان( اروپای مرکزی ) در روزهای ۳۰ و ۳۱ اکتبر در شهر کلن برگزار میگردد. اجلاس کلن سومین اجلاس منطقه ای اتحاد جمهوریخواهان است. در اجلاس کلن همانند دو اجلاس قبلی مسئله اتحادها و مناسبات با سازمانهای سیاسی در کنار مسائل سیاسی مطرح خواهد شد. 
اتحاد جمهوریخواهان طی اطلاعیه ای از فعالین سیاسی دعوت کرده است که در این اجلاس حضور بهم رسانند و در مباحث آن شرکت جویند. در این اطلاعیه جای سازمانهای سیاسی جمهوریخواه و تشکل نوپای جمهوری خواهان لائیک و دمکرات خالی است. جمهوریخواهان لائیک و دمکرات هم که در ماه گذشته در پاریس تشکیل شد، بدعوت عام اکتفا کرد.
این برخورد نشان میدهد که در دوتشکل نوپا بدرجات مختلف مسئله ارتباط با سازمانهای سیاسی جمهوریخواه و ارتباط با یکدیگر هنوز حل نشده است و آندو نگاه به فعالین سیاسی دارند نه سازمانهای سیاسی.
اتحاد جمهوریخواهان و جمهوریخواهان لائیک و دمکرات تمام نیروهای جمهوری خواه را در بر نمی گیرند و نمیتوانند پوشش دهنده همه آنها باشند. بخشی از نیروهای جمهوریخواه در این دو تشکل سازمان یافته اند، بخش دیگر در سازمانهای سیاسی و بخش سوم هنوز منفرد هستند و یا در تشکلهای دمکراتیک، فرهنگی و علمی ….بفعالیت می پردازند. و مهمتر از همه، نیروی گسترده جمهوریخواه در داخل کشور بسر میبرند. بنابرین کسی نمیتواند ادعا کند که این دو تشکل نوپا، پوش دهنده تمام نیروهای جمهوریخواه است و یا اینکه آلترناتیو جمهوریخواه بحساب می آیند. هنوز امر اتحاد وسیع نیروهای جمهوریخواه و تشکیل آلترناتیو جمهوریخواه، در دستور کار قرار دارد.
شکل گیری اتحاد جمهوریخواهان و جمهوری خواهان لائیک و دمکرات گام مثبت و بلندی بود در جهت اتحاد فعالین سیاسی. اگر بخواهد امر اتحادها در همین نقطه در جا بزند و هر یک از این دو تشکل از همکاری و ائتلاف با سایر بخشها اجتناب ورزند، وضعیت با سابق چندان متفاوت نخواهد بود و در واقعیت دوتشکل جدید بر تشکلهای قبلی افزوده شده و مسئله تشکیل آلترناتیو جمهوریخواه همچنان لاینحل باقی خواهد ماند. 
این واقعیت است که هنوز جایگاه دو تشکل نوپا در جامعه سیاسی کشور ما ناروشن است و نگاههای متفاوتی نسبت به آندو وجود دارد، از حزب گرفته تا جبهه و جنبش. و اینکه ناروشن بودن جایگاه آنها بر امر اتحادها و مناسبات با سایر جریانهای جمهوری خواه سایه میاندازد. ولی نمیتوان تصور کرد که آندو جدا از سایرین بتوانند امر اتحادها را پیش ببرند، به مسئله آلترناتیو جمهوریخواه پاسخ گویند و جایگاه خود را روشن کنند. جایگاه این دو جریان تنها در درون خودشان مشخص نخواهد کرد، بلکه در پیوند تنگانگ روندهای درونی و امر اتحادها است که اتحاد جمهوریخواهان و جمهوریخواهان تعین پیدا میکنند. چرا این دو جریان بمثابه حزب وارد عرصه سیاسی نشده اند، بلکه هر دو کوشیده اند که فعالین سه جریان تاریخی ( نیروهای چب، ملی، دین باوران سکولار) را زیر یک سقف گرد آورند. بهمین خاطر تعیین جایگاه دو جریان نوپا در مناسبات با سایر بخشهای نیروهای جمهوریخواه مشخص خواهد شد. درک این موضوع از اهمیت برخوردار است.
اگر دو تشکل نوپا تنها به دعوت از فعالین سیاسی برای شرکت در اجلاسها اکتفا ورزند و از ایجاد رابطه با سایر بخشهای نیروهای جمهوریخواه و پیشبرد امر همکاری خودداری کرده و دور خود حصار بکشند، هم جایگاه خودشان را روشن نخواهند کرد و هم امر اتحادها و شکل گیری آلترناتیو را بی پاسخ خواهند گذاشت.
امید است که در اجلاسها از جمله اجلاسهای منطقه ای به مسئله اتحاد ها و مناسبات با سایر بخشهای نیروهای جمهوریخواه پرداخته شود، موانع و مشکلات آن مورد بررسی قرار گیرد و راهها و ابتکارات مطرح گردد. اتحادها مسئله فردا نیست بلکه امر امروز است و تحولات سیاسی کشور ما با آلترناتیو گره خورده است. 
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

جنایت جنگی آمریکا در سیریک و جنگ اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران را شدیداً محکوم می‌کنیم

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تأکید می‌کند که تقویت سرمایهٔ اجتماعی و افزایش تاب‌آوری ملی، تنها زمانی ممکن است که مجموعه‌ای از اقدامات فوری و ساختاری به‌صورت هم‌زمان پیش برود. رفع فشار سنگین اقتصادی از زندگی مردم، به‌ویژه کارگران، بازنشستگان و طبقات میانی و پایین جامعه، اولویت انکارناپذیر است؛ زیرا هیچ جامعه‌ای زیر بار فقر، ناامنی معیشتی و نابرابری گسترده نمی‌تواند تاب‌آوری واقعی داشته باشد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

گفت‌وگوی یرواند آبراهامیان درباره آینده ایران؛ تغییر حکومت و ثبات آن

از نظر تاریخی، حتی تندروها نیز همیشه آمادگی رسیدن به توافق با آمریکا را داشته‌اند. [آیت الله] خمینی، حتی زمانی که آمریکا و اسرائیل را «شیطان» می‌خواند، در پشت پرده رفتاری بسیار عمل‌گرایانه داشت. فقط کافی است ماجرای ایران‌کنترا را به یاد بیاوریم. درباره آیت‌الله خامنه‌ای نیز همین مسئله وجود داشت. با وجود تمام شعارها، نمایندگان او حاضر به مذاکره و رسیدن به توافق بودند.

مطالعه »

دعوت به بازگشت؛ آغازی برای آشتی ملی یا گشایشی از سر درماندگی؟

گودرز اقتداری: اظهارات اخیر مقام‌های دولت مسعود پزشکیان درباره ایرانیان خارج از کشور، در نگاه نخست شاید تکرار همان دعوت‌هایی به نظر برسد که در دولت‌های مختلف درباره «بازگشت ایرانیان» شنیده‌ایم. اما این بار یک تفاوت مهم وجود دارد: سخن فقط از متخصصان، سرمایه‌گذاران یا ایرانیان غیرسیاسی نیست. نام کسانی مطرح شده که سال‌ها منتقد جدی جمهوری اسلامی بوده‌اند و برخی نیز هزینه‌های سیاسی سنگینی پرداخته‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دعوت به بازگشت؛ آغازی برای آشتی ملی یا گشایشی از سر درماندگی؟

نتانیاهو ظاهراً هشدار حمله حماس به اسرائیل در سال ۲۰۲۳ را نادیده گرفته است

در غزه، حتی یک فندک هم به یک کالای لوکس تبدیل شده است

ونزوئلا در حال بازگشت به استعمار است

سیما بینا؛ هنرمندی که بخشی از حافظهٔ شنیداری ایران را به نسل‌های بعد سپرد

چرا رضاشاه هنوز با حاشیه‌نشینان ایران صحبت می‌کند؟