جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸

جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸

تاریخ تکرار نمی شود، اما رویدادهای مشابه، در آن فراوان تکرار می شوند!
هاینریش مان، نویسنده آلمانی و برادر بزرگتر توماس مان، کتابی دارد با عنوان "نفرت." جستارهائی پیرامون انقلاب نوامبر ۱۹۱۸ که به سقوط نطام سلطنتی و برپایی جمهوری وایمار منجر گشت...
۲۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ابراهیم محجوبی
نویسنده: ابراهیم محجوبی
شرکت حزب‌الله اشتباه بود
سرانجام لحظه‌ای تاریخی فرارسید. ‏در آستانه آتش‌بس قرار گرفته‌ایم. ‏تبریک برای آزادی گروگانها و اسرای فلسطینی. ‏اما احساسی کاملا دوگانه دارم.‌ نه فاجعه‌ای که بر مردم غزه در این ۱۵...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فرخ نگهدار
نویسنده: فرخ نگهدار
یاد محمد قاضی
محمد قاضی؛ مترجم و نویسنده و از امضاکنندگان بیانیه‌ی «ما نویسنده‌ایم» مشهور به «متن ۱۳۴ نویسنده» در ۲۴ دی‌ماه ۱۳۷۶ در هشتادوچهارسالگی درگذشت...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!
سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام
تأیید حکم اعدام چهار زندانی سیاسی در روزهای اخیر، از جمله مجاهد کورکور، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی نشان‌دهنده اوج‌گیری تقابل حاکمیت با مردم است. افزون بر این،...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
نویسنده: شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
 اسرائیل و حماس به توافق آتش بس رسیدند
توافق نامه آتش بس در شکل کلی اش شبیه چهار چوب سه مرحله ای است که در اواخر ماه مه توسط بایدن اعلام شده بود. بر اساس آن پیش نهاد...
۲۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران

زندانیان سیاسی و بازداشتی‌های ماه‌های اخیر آزاد باید گردند!

هنوز خیل وسیع بازداشت‌شدگان ماه‌های اخیر به شکل گمنام باقی مانده و هیچ فهرستی از نام و نشان آن‌ها در دست نیست. در این میان وظیفه‌ی سترگ همه‌ی آزادی‌خواهان، روشنفکران، نویسندگان و فعالان سیاسی مدافع حقوق مردم در درون ایران، برجسته کردن مطالبه‌ی «آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی» و «آزادی بازداشت‌شدگان ماه‌های اخیر» به صورت اصلی‌ترین خواسته‌ها در کنار سایر شعارهای اساسی در تظاهرات هرروزه در سطوح مختلف؛ چه در داخل کشور و چه در برون مرز است.

 

یادداشت روزانه (نمره بیستم)

زندانیان سیاسی و بازداشتی‌های ماه‌های اخیر آزاد باید گردند!

 جان زندانیان سیاسی در خطر است. باید یک‌پارچه در مقابل رژیم ترور و جنایت برای لغو احکام اعدام و برای آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی در خیابان‌ها ماند. دستگاه بیدادگری قوه‌ی قضائیه، به خیال خام خویش و برای ایجاد وحشت عمومی در دل جامعه، چندی پیش اعلام کرده: تا کنون برای ۲۵ پرونده در کرمان، ۸۹ پرونده در سمنان، ۱۱۹ نفر در زنجان، ۱۰۵ پرونده در خوزستان، ۵۵ نفر در قزوین، ۱۱۰ نفر در کردستان، ۳۱۵ نفر در تهران و ۲۰۱ نفر در استان البرز، کیفرخواست صادر شد و هم‌چنان این روند ادامه دارد. این ارقام تنها گوشه‌ای از بی‌شمار جنایاتی‌ست که از این رژیم سر زده و به بیرون درز کرده است. به یقین ابعاد این شقاوت و بازداشتی‌ها گستردگی بیشتری دارد. چنان‌چه پیشتر پاسدار میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور به خبرگزاری فارس گفته بود: «ازاین به بعد دستگیرشدگان صحنه‌ی اغتشاشات، تا زمان محاکمه دیگر به هیچ وجه آزاد نخواهند شد و دادگاه‌های آن‌ها به سرعت برگزار می‌شود و احکام بسیار قاطع و بازدارنده‌ای برای آن‌ها صادر خواهد شد».

هم اکنون در پشت دیوار زندان‌های کشور خانواده‌های زیادی چشم‌ به ‌راه خبری از جوانان بازداشت‌شده‌‌ی خویشند. جا دارد اعتراضات را در هم‌راهی با آنان ومحاصره‌ی زندان‌ها نیز پیش برد. درهای زندان را باید شکست وفرزندان مردم راپیش از «اجرای احکام قاطع» این جنایت‌کاران آزاد کرد و نجات داد.

در آستانه‌ی همایش جهانی برای مبارزه جهت آزادی بی‌قید و شرط همه‌ی زندانیان سیاسی و عقیدتی ایران و از جمله «توماج صالحی» رپر مردمی که تحت شدیدترین شکنجه‌هاست، باید به شکل همه‌جانبه‌ای به حمایت از این شعار در جای‌جایِ جهان برآمد. جنبش آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران با همه‌ی قدرت در حال پیشروی است و سر باز ایستادن ندارد. هم‌چنان در خیابان اعتراض خود را پی می‌گیرد، هر چه بیشتر مورد پشتیبانی وحمایت قراردهیم، می‌تواند در اشکال تازه و بدیعی متناسب با روند پیشروی جنبش موجب ارتقای آن شود.

امروز هم‌چون روزهای گذشته برای آزادی همه‌ی زندانیان سیاسی وعقیدتی بایستی تلاش بی‌وقفه ورزید. امروز به وسعت جهان دیده شده که همه و همه نگران جان زندانیان سیاسی وموج وسیع دستگیری‌ها درپهنه‌ی خیابان‌ها، وحمله به پستوی خانه‌های مردم و دستگیری پشت دستگیری و پر و پیمان شدن زندان‌ها و بازداشتگاه‌های موقت در ایجاد سوله‌های بیابانی هستند. با توجه به این موج گسترده‌ی بازداشت‌ها، بیش از هر موقعی شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد!» را درکنار مطالبه‌ی «آزادی بازداشت‌شدگان» جنبش آزادی‌خواهی مردم، می‌بایست به خواسته‌ی اساسی اعتراض‌های خیابانی بدل کنیم!

فراموش نمی‌کنیم که طی این پنجاه روز از خیابان تا زندان، از مدارس تا دانشگاه‌ها، از زندانی به زندان دیگر، از جمعه‌های خونین بلوچستان تا ترور حرم شاه‌چراغ، چه بر سر مردم بی‌دفاع آورده‌اند. دیده‌ایم «سربازان سپاه سیاهی» و«سرداران» و «بسیجیان»، چگونه حیدرحیدرگویان، جوان‌کُشی وکودک‌کُشی راه انداخته‌اند، به همان‌گونه که پیشتر در منابر از عدل علی یاد می‌کردند و هزاران هزار میلیارد از ثروت ومنابع مردم را تحت عنوان بیت‌المال دزدیدند. دستگاه امنیت به طور یقین از میزان دستگیری‌ها و زخمی‌ها در همه جای کشور خبر دارد، هر چند آن را بروز نمی‌دهند؛ ولی هر آن‌گاه که فرصت کنند به سراغ خانواده‌ها می‌روند، تهدید می‌کنند، راه ورود به آرامستان‌ها را می‌بندند و مراسم چهلم را به هم می‌ریزند؛ ولی تا به امروز حاکمیت با همه سبُعیت و ددمنشی که ازخود نشان داده است، نتوانسته مانعی در راه اجرای این مراسم چهلم ایجاد کند.

کانون نویسندگان ایران در اطلاعیه‌ی اخیر خود نوشته است: «… در این مدت حاکمیت بسیاری را کشته، بسیاری دیگر را در خیابان، خانه، مدرسه، دانشگاه ومحل کار ربوده وهمه‌ی امکانات خود را برای ارعاب وتحریف افکار عمومی به کاربسته است. بیش از چهل روز است که فضای مجازی، هم‌چون خیابان، بازتاب سرکوب حکومتی و نیز مبارزه ومقاومت مردمی است …»(۱) و هم‌چنین با خبر از ادامه‌ی سرکوب نویسندگان، شاعران ومترجمان آورده است: «بیش از۴۰ روز از قتل مهسا (ژینا) امینی و آغاز جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران می‌گذرد. در این مدت زنان و مردم ایران دوشادوش هم ایستاده‌اند و هر لحظه بر دامنه‌ی این جنبش آزادی‌خواهانه افزوده‌اند. حاکمیت نیز از نخستین روز این جنبش، دست‌ به ‌کار سرکوب و کشتار شده است و در این میان سرکوب نویسندگان، شاعران و مترجمان نیز بی‌وقفه ادامه داشته است …»(۲) هم‌چنین جمعی اززندانیان زندان اوین در بیانیه‌ای یادآور شده‌اند: « … درچنین شرایطی، سرکوب زندانیان و به خاک و خون کشیده شدن آنان در «شنبهٔ سیاه اوین» نشان داد که حکومت حتی از پژواک صدای اعتراض مردم در زندان نیز هراسان است. تا جایی که با به میدان آوردن تمام قوای سرکوبگر خود (نیروهای یگان ویژه، گارد زندان، نیروهای لباس شخصی و کارمندان مسلح‌شده‌ی زندان) و با به کارگیری بیشترین ادوات سرکوب (باتوم، شوکر، گاز اشک‌آور، گلوله‌ی ساچمه‌ای و گلوله‌ی جنگی) به مقابله با زندانیان روی می‌آورد. اگر چه یک سوی صحنه، تصویر قلع و قمع زندانی بی‌دفاع بندهای ۷ و ۸ طی ساعات متمادی تا بامداد روز یک‌شنبه بود، اما آن سوی دیگر، ایستادگی آنان را نشان می‌دهد که همراهی سایر بندها و سرکوب متعاقب آن‌ها را به دنبال داشت …»(۳) با توجه به موارد یادشده، هنوز خیل وسیع بازداشت‌شدگان ماه‌های اخیر به شکل گمنام باقی مانده و هیچ فهرستی از نام و نشان آن‌ها در دست نیست. از این‌رو یافتن نام و نشانی‌های آنان کمک بزرگی برای رهایی‌شان از چنگال بی‌رحم بیدادگاه‌های دستگاه قضایی کشور است. در این میان وظیفه‌ی سترگ همه‌ی آزادی‌خواهان، روشنفکران، نویسندگان و فعالان سیاسی مدافع حقوق مردم در درون ایران، برجسته کردن مطالبه‌ی «آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی» و «آزادی بازداشت‌شدگان ماه‌های اخیر» به صورت اصلی‌ترین خواسته‌ها در کنار سایر شعارهای اساسی در تظاهرات هرروزه در سطوح مختلف؛ چه در مدارس، دانشگاه‌ها، در بین معلمان و کارگران وسایر کنشگران اجتماعی داخل کشور و چه در برون مرز است.

نیروی‌مان را به میدان آوریم و جهان را از این همه جنایت و کشتار بی‌وقفه آگاه سازیم تا رژیم سفاک و ددمنش و خونریز اسلامی را که حتی از کشتن کودکان و جوانان پروایی ندارد، در تمامی مجامع بین‌المللی و افکار عمومی جهان رسوا کرده، در تنگنا قرار داده و وادار به پاسخ‌گویی کنیم. این هم‌نوایی درون کشور و برون‌مرز، می‌تواند به نیرویی بازدارنده بدل شده و جهان را از بی‌رحمی این نظام بیش از پیش آگاه سازد.

این چنین باد!

 

شنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۱ برابر با ۰۵ نوامبر ۲۰۲۲  

amir_772@hotmail.com

 

 پی نوشت ها:

 (۱) https://telegra.ph/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-11-02

 (۲) https://telegra.ph/%D8%AE%D8%A8%D8%B1-11-03-4

 (۳) https://www.akhbar-rooz.com/176650/1401/08/07/

  

http://karegari.com/

 

 

تاریخ انتشار : ۱۹ آبان, ۱۴۰۱ ۱۰:۵۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در تنگنایی تاریخی قرار داده است، اقداماتی از این دست بر تنش‌های موجود در جامعه می‌افزاید. ما خواستار لغو فوری حکم اعدام خانم پخشان عزیزی هستیم و بار دیگر از همۀ نیروهای سیاسی، نهادهای مدنی و شخصیت‌های اجتماعی می‌خواهیم از همۀ توان‌ خود برای مقابله با اجرای این حکم ناعادلانه استفاده نمایند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت) بر مخالفت قاطع و اصولی خود با مجازات اعدام تأکید می‌کند. در شرایطی که نظام حاکم کشور را در تمام زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در تنگنایی تاریخی قرار داده است، اقداماتی از این دست بر تنش‌های موجود در جامعه می‌افزاید. ما خواستار لغو فوری حکم اعدام خانم پخشان عزیزی هستیم و بار دیگر از همۀ نیروهای سیاسی، نهادهای مدنی و شخصیت‌های اجتماعی می‌خواهیم از همۀ توان‌ خود برای مقابله با اجرای این حکم ناعادلانه استفاده نمایند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تاریخ تکرار نمی شود، اما رویدادهای مشابه، در آن فراوان تکرار می شوند!

شرکت حزب‌الله اشتباه بود

یاد محمد قاضی

حکم اعدام پخشان عزیزی را لغو کنید!

در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام

 اسرائیل و حماس به توافق آتش بس رسیدند