شعبه ۱۶ دادگاه تجدید نظر استان فارس، به ریاست کریم افضل و محمد وحید ذاکرنیا، حکم دادگاه بدوی علیه عبدالله شهبازی را به یک سال و نیم زندان افزایش داد. به این ترتیب، حکم دادگاه بدوی شعبه ۱۰۲، به ریاست روحالله قهرمانی نمدی، که شهبازی را به پنج ماه زندان محکوم کرده بود، افزایشی چشمگیر یافته است. معهذا، تاکنون حکم دادگاه تجدید نظر به شهبازی یا وکلای وی ابلاغ نشده است.
اتهام عبدالله شهبازی نگارش کتاب «زمین و انباشت ثروت: تکوین الیگارشی جدید در ایران امروز» در بیش از ۱۴۰۰ صفحه است که در فروردین ۱۳۸۷ در وبگاه شهبازی انتشار یافت. انتشار این کتاب در زمان خود جنجالی بزرگ برانگیخت و به استعفای شیخ محیالدین حائری شیرازی، امام جمعه شیراز، و برکناری سردار عبدالعلی نجفی، فرمانده سپاه حفاظت انصارالمهدی انجامید. شهبازی نیز بازداشت شد ولی به دلیل جنجال رسانهای که دستگیری وی برانگیخت پس از یک شب آزاد شد. پرونده اتهام شهبازی، تحت عناوین «تهمت و افترا و توهین و نشر اکاذیب» در مرحله دادسرا، بدون طی روال عادی قانونی، از جمله احضار شهود و استعلام از مراجع ذیربط درباره صحت و سقم مدارک و مستندات وی، در شعبه چهار دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شیراز، به ریآست حسن قائد جدول، به صدور قرار مجرمیت انجامید و پرونده به شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی شیراز، به ریاست روحالله قهرمانی نمدی، ارجاع شد. دادگاه فوق نیز، بدون اعتنا به دفاعیات و درخواستهای قانونی شهبازی، از جمله احضار شهود و استعلام درباره صحت و سقم دعاوی و مستندات و مدارک شهبازی، او را به پنج ماه حبس تعزیری محکوم کرد. شهبازی به حکم صادره اعتراض نمود و پرونده به دادگاه تجدید نظر رفت. دادگاه تجدید نظر، طبق همان رویه یکجانبه پیشین، حتی بدون احضار شهبازی و استماع دفاعیات و مستندات وی، حکم فوق را به یک سال و نیم زندان افزایش داد.
عبدالله شهبازی میگوید: «مطالبی که در کتابم عنوان کردم، شاید به جز برخی لغزشهای جزیی، کاملاً صحت دارد و مردم شیراز این مسائل را به چشم میدیدند و در محافل خصوصی و عمومی بیان میکردند. تنها کاری که من کردم مستند کردن و انتشار مفاسدی بود که در دوران ۲۷ ساله اقتدار آیتالله حائری شیرازی در فارس بهتدریج گسترش یافت. در همین جا اعلام میکنم که کمترین عقبنشینی نخواهم کرد و اگر محکمه صالحهای بطور علنی برگزار میشد از بند بند مندرجات کتابم دفاع میکردم و از جمله نقش مخرب آقای حائری و کارگزاران او، از جمله سردار عبدالعلی نجفی، را در گسترش تباهی و فساد اقتصادی و اخلاقی در فارس ثابت میکردم. افسوس که برخی مقامات متنفذ قضایی فارس با کانونهای فاسد مالی، که در کتاب من نامشان ذکر شده، پیوند عمیق دارند و در سه سال اخیر این امر برایم به یقین بدل شده است.»
عبدالله شهبازی بنیانگذار و مدیر دو مؤسسه بزرگ تحقیقاتی ایران، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، و نویسنده دهها کتاب و مقاله بوده است. در میان آثار شهبازی «ظهور و سقوط سلطنت پهلوی»، که جلد اوّل آن خاطرات ارتشبد حسین فردوست (رئیس دفتر ویژه اطلاعات محمدرضا شاه پهلوی) است، به عنوان پرفروشترین کتاب تاریخی ایران شناخته میشود که شمارگان آن هماکنون به قریب ۲۰۰ هزار دوره رسیده است. کتاب «زرسالاران» شهبازی، که تاکنون پنج جلد آن منتشر شده، در سال ۱۳۸۵ به عنوان «کتاب سال» برگزیده شد و در همان سال در مراسم «فجرآفرینان» از شهبازی به عنوان کسی که بیشترین خدمات را در حوزه تاریخنگاری به جمهوری اسلامی ایران کرده تجلیل شد.
عبدالله شهبازی فرزند یکی از خوانین فارس است. پدرش در سالهای اصلاحات ارضی علیه حکومت پهلوی قصد دست زدن به اقدام مسلحانه داشت که دستگیر و اعدام شد.
عبدالله شهبازی از اعضای حزب توده ایران در سالهای اولیه انقلاب است که پس از دستگیری در سال ۶۱ به همکاری با نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی رو آورد و پس از تشکیل وزارت اطلاعات در راه اندازی موسسه پژوهشهای سیاسی وزارت اطلاعات نقش و به مدت ۱۰ سال در دوره وزارت علی فلاحیان مدیریت آن را بر عهده داشت.
از شهبازی به عنوان یکی از همکاران تیم مستقر در روزنامه کیهان و از مؤسسان مرکز پژوهشهای کیهان به مدیریت حسین شریعتمداری و حسن شایانفر نام برده می شود.