سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۵ شهریور, ۱۴۰۵ ۰۶:۴۵

یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۶:۴۵

فقر در آمریکا

با این همه، در حال حاضر نرخ فقر رسمی به بالاترین سطح خود از سال 1994 به این سو رسیده است، و هر چند هنوز به سطوح اوایل دهۀ 1980 نرسیده، امّا چندان هم از آن فاصله ندارد. در حقیقت، نسبت افراد فقیر به کلّ جمعیّت، بسیار نزدیک به همین نسبت در 30 سال پیش است. اگر به جای این نسبت، به ارقام مطلق فقر نگاه کنیم، می بینیم که طی این دوره، قریب به 15 میلیون نفر به شمار فقرا اضافه شده اند؛

Getting your Trinity Audio player ready...

آخرین آمارهای منتشره از سوی ادارۀ سرشماری ایالات متحده (۱)، نشان می دهد که نرخ فقر رسمی این کشور، به مرز ۱۴.۳ درصد، معادل تقریباً ۴۴ میلیون نفر، رسیده است. (۲) در این گزارش، آستانۀ فقر به صورت درآمد کم تر از ۲۱،۹۵۴ دلار برای یک خانوادۀ چهار نفره و ۱۰،۹۵۶ دلار برای یک نفر، تعریف شده است. هر دو رقم تعیین شده، بسیار پایین است. (۳) بسیاری از مردم آمریکا با درآمدهایی بالاتر از این ارقام هم به سختی درگیر تأمین مایحتاج خود هستند. بنابراین، این نرخ فقر بسیار کم تر از میزان واقعی برآورد شده است.

با این همه، در حال حاضر نرخ فقر رسمی به بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۴ به این سو رسیده است، و هر چند هنوز به سطوح اوایل دهۀ ۱۹۸۰ نرسیده، امّا چندان هم از آن فاصله ندارد. در حقیقت، نسبت افراد فقیر به کلّ جمعیّت، بسیار نزدیک به همین نسبت در ۳۰ سال پیش است. اگر به جای این نسبت، به ارقام مطلق فقر نگاه کنیم، می بینیم که طی این دوره، قریب به ۱۵ میلیون نفر به شمار فقرا اضافه شده اند؛ یعنی اکنون ۱۵ میلیون آمریکایی دیگر وجود دارند که ناگزیر باید به پرداخت های رفاهی، خدمات درمانی سالخوردگان و بُن غذا تکیه داشته باشند. (دو مورد آخر، اقلام غیر نقدی ای هستند که در این داده ها به حساب نمی آیند) (۴)

شمار افراد فقیر و نرخ فقر: ۱۹۵۹ تا ۲۰۰۹

US Census Bureau, “Income, Poverty and Health Insurance Coverage in the United States: 2009”, Sep 2009, p.14

رکود بزرگ، شاهد از دست رفتن ۸ میلیون شغل- که احتمالاً هرگز بازگشتی هم نخواهد داشت- و ضمناً کاهش شدید نرخ های دستمزد، ساعات کار و حقوق مستمری، بوده و همین موضوع به افزایش نرخ فقر کمک کرده است.

مطابق با مطالعۀ جدید ایزابل ساوهیل و امیلی مونیا در انیستیتوی بروکینگز، انتظار می رود که نرخ فقر تا پیش از پایان این دهه، به سطح بی سابقۀ ۱۶ درصد برسد.

در جمع بندی مطالعۀ این متخصّصین در زمینۀ فقر، چنین آمده است:

“طبق داده های جدیدی که اخیراً از سوی ادارۀ سرشماری منتشر شد، سال ۲۰۰۹، ۱۴.۳ درصد از مردم آمریکا در فقر به سر می برده اند. در سپتامبر سال ۲۰۰۹، ما به تحلیلی پرداختیم که در آن، تغییرات نرخ فقر در طول چند سال آتی را بر پایۀ برآوردهای نرخ بیکاری و رابطۀ تخمینی نرخ فقر و نرخ بیکاری، شبیه سازی نمودیم. در این جا ما مختصراً تحلیل مزبور را به روز کرده ایم. ماحصل این تحلیل اینست که طی چند سال آتی، رکود احتمالاً تأثیر شدیدی بر فقر خواهد داشت. شبیه سازی های ما نشان می دهد که نرخ فقر کلی از ۱۲.۵ درصد در سال ۲۰۰۷، به حدوداً ۱۶ درصد تا سال ۲۰۱۴ خواهد رسید و نرخ فقر کودکان نیز از ۱۸ درصد در سال ۲۰۰۷ به حدوداً ۲۶ درصد در سال ۲۰۱۴ افزایش پیدا خواهد کرد و این موضوع، مجموعاً ۱۰ میلیون نفر و ۶ میلیون کودک را تا اواسط دهۀ جاری، به صفوف فقرا اضافه خواهد نمود. با وجود آن که شبیه سازی ما به طور دقیق نرخ فقر سال ۲۰۰۹ را پیش بینی کرده بود، امّا تأکید می کنیم که تخمین های ارائه شده در این جا، به احتمال بسیار قوی کم تر از میزان واقعیست، چرا که ما از میزان و شدّت تأثیرات رکود کنونی بر بیکاری ساختاری در آینده، بی اطلاع هستیم.”

چه نشانه ای ترسناک تر از این می تواند برای یک سیستم سرمایه داری در “بزرگ ترین اقتصاد بازار آزاد دنیا” وجود داشته باشد؟

توضیحات مترجم:

(۱) برای دریافت این گزارش با عنوان “درآمد، فقر، و پوشش بیمۀ سلامتی در ایالات متحده”، به لینک زیر مراجعه کنید:

http://www.census.gov/prod/2010pubs/p60-238.pdf

(۲) بنابر گزارش مذکور، طی سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹، نرخ فقر و شمار افراد بیکار به ترتیب، ۱.۹ درصد و ۶.۳ میلیون نفر افزایش یافت؛ در همین دوره، نرخ فقر کودکان، ۲.۷ درصد و تعداد کودکان فقیر، حدوداً ۲.۱ میلیون نفر افزایش داشت. (همان، ص. ۱۴)

(۳) درآمد متوسّط واقعی خانوار در سال ۲۰۰۹، ۴۹.۷۷۷ دلار تخمین زده شده است که میزان آن از سال ۲۰۰۷ (۵۱.۹۶۵ دلار)، ۴.۲ درصد کاهش یافته است. (همان، ص. ۷)

(۴) داده های مربوط به درآمد که به وسیلۀ ادارۀ سرشماری ایالات متحده در ضمیمۀ اجتماعی و اقتصادی سالانه (ASEC) جمع آوری شده است، آن بخش از درآمد پولی (به استثنای دریافت های پولی خاص، مانند سود سرمایه) را که پیش از پرداخت بابت مالیات بر درآمد شخص، تأمین اجتماعی و غیره دریافت می شود، در نظر می گیرد. به همین جهت، درآمد پولی این موضوع را که برخی خانواده ها از مزایای غیرنقدی- همچون بُن غذا، مزایای درمانی، مسکن سوبسیدی و غیره- بهره مند می شوند، نشان نمی دهد. (همان، ص.۳۱)

تاریخ انتشار : ۳ مهر, ۱۳۸۹ ۸:۲۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

خاوران؛ حافظه زنده یک جنایت تاریخی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): بازگشایی خاوران و حفظ گورهای جمعی و دیگر آثار این جنایت برای ثبت در تاریخ، کمترین حقی است که خانواده‌ها مطالبه می‌کنند؛ حقی انسانی که نه تهدیدی برای کسی است و نه چیزی جز به‌رسمیت‌شناختن حقیقت و احترام به رنج بازماندگان.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

زرادخانه‌ای برای نظامی‌سازی دوبارۀ صنعت

برگردان ادریس ایروی: در حال حاضر، اوکراین عمده‌ترین دریافت‌کنندۀ کمک نظامی آلمان و کشوری است که بیشترین پیوند را با این رژیم تازۀ نظامی-مالی دارد؛ با بیش از ۵۵ میلیارد یورو پرداخت‌شده یا تخصیص‌یافته از آغاز جنگ تا ابتدای ۲۰۲۶. حمایت از اسرائیل ماهیتی دیگر دارد. بنا بر پاسخ‌های دولت به پرسش‌های نمایندگان، صادرات تسلیحات به تل‌آویو در ۲۰۲۳ به شدت افزایش یافت و از اکتبر ۲۰۲۳ تا مارس ۲۰۲۶ مجموعاً به حداقل ۶۵۲ میلیون یورو رسید.

مطالعه »
نامه گاردین درباره زندانیان سیاسی در ایران

ایران، زندانیان سیاسی و محدودیت‌های همبستگی در زمان جنگ – نگاهی به نامه سرگشاده روشنفکران غربی در گاردین

گودرز اقتداری: وجود یک قدرت خارجی بزرگتر، ساختارهای داخلی سلطه را از بین نمی‌برد. همچنین وجود یک تهدید امپریالیستی نباید عاملیت سیاسی مردمی را که در داخل کشور مورد تهدید زندگی می‌کنند، به حالت تعلیق درآورد. در غیر این صورت، ضد امپریالیسم دیگر یک سیاست آزادی‌بخش نیست و اساساً به یک نظریه اتحاد بین‌المللی تبدیل می‌شود، که در مورد مبارزات سیاسی داخل کشوری از حق وتو برخوردار است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دوگانگیِ کارکردِ نئولیبرالیسم در کشورهای مرکز و پیرامونی و جایگاه اقتصاد جمهوری اسلامی!

چرا رژیم ولایت فقیه را نمی‌توان نیروی ضدامپریالیستی دانست؟

بیانیه کانون نویسندگان ایران: اعدام؛ چهره‌ی عریان سرکوب

بیانیهٔ آغاز به کار رسمی حزب عهد ایران | برای ایران در میدان بمانیم و افق‌گشایی کنیم

بحران حکومت، بحران گذار!

زرادخانه‌ای برای نظامی‌سازی دوبارۀ صنعت