سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۱

سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۱

آیا سلطنت‌طلبان نیروی نیابتی اسراییل هستند؟
مردم با تجربه‌ای که از ماجرای دست‌بوسی مسعود رجوی با صدام حسین دارند، به خوبی می‌دانند که همکاری و دریافت هر نوع کمک مالی، نظامی، امنیتی و غیره از هر...
۲۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
وحدت جمهوریخواهان و ناترازی تشکل‌های جمهوریخواه
همایش اخیر« اجا » همه جمهوریخواهان چه باشندگان یا ماندگان درآن و چه تعداد رفتگان از این تشکل به دیگر تشکل‌ها نشانه هایی از شکنندگی تجمیع جمهوریخواهان تلقی می‌شود. تکیه...
۲۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: مهرزاد وطن‌آبادی
نویسنده: مهرزاد وطن‌آبادی
۱۵ اکتبر روز جهانی زنان روستایی: تلاش‌گران توان‌مند و شاهدان نابرابری‌های جنسیتی!
نابرابری جنسیتی در جوامع روستایی بسیار چشم‌گیر است؛ این زنان از محرومترین گروه‌های اجتماعی بوده و در تبعیض چند لایه زندگی کرده‌اند و با مشکلات زیادی مانند فقر، تبعیض و...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نقد رادیکال چپ به نیچه و آثارش
گروهی از مورخین سوسیالیست فلسفۀ نیچه را پدر فلسفۀ امپریالیستی و سوسیال داروینیسم و جریان خرد گریز و محافظه‌کار پیشافاشیستی در "فلسفۀ زندگی" متفکرانی مانند: زیمل، شلر، اشپنگلر، یونگر، و...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
انتهایِ شب را می‌شمارم!
هنوز دوست داشتن را فراموش نکردم و بوته‌های گل سرخ را؛ شگفتا در این درازنایِ  تاریکی ما ماندیم و هنوز سایه سنگینِ شب بر سرِ ما برفِ پیری می‌نشاند!
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان -ا
نویسنده: رحمان -ا
حزب ‌الله برای وادار کردن ارتش اسرائیل به عقب ‌نشینی از مرزهای لبنان ایجاد شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تهدید کرد که اگر لبنان خود را از دست حزب الله "رها" نکند، این کشور را به غزه دوم تبدیل خواهد کرد. درگیری میان جنبش...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: ف. دوردانی
نویسنده: ف. دوردانی
ترامپ یا هاریس: قرعۀ اوکرایین و فال انتخابات امریکا
امیدوارم چنین برداشت نشود که گویا، ترامپ و کاملا هریس را دولت پنهان برای چنین روزی آماده ساخته است؛ این دو شخصیت زادۀ شرایط امروزی قدرت یکه‌تاز امریکایی‌اند که درهمین...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: اسد کشتمند
نویسنده: اسد کشتمند

لزوم موضعگیری جنبش سبز در مسائل هسته ای

مسئولیت اقتضا میکند که نیروی سیاسی معتقد به دموکراسی با طرح نظر خویش درباره سیاست خارجی در برابر ارادهای که گفتگو در این خصوص را تعطیل کرده است و به تصلب شکل گرفته در جامعه، پایان بخشیده و صدای اعتراض جامعه به ندانم کاریها و اشتباهاتی باشد که تا امروز هزینه هایی گزاف به کشور تحمیل نموده است

این روزها همه ما به شنیدن اخبار نامساعد از شرایط اقتصادی کشورمان عادت کردهایم. افزایش بیرویه و کمرشکن نرخ تورم در کنار آمارهای صعودی مربوط به رشد بیکاری، تعطیل شدن کارخانجات و واحدهای تولیدی و خدماتی و غیره، دیگر مسئلهای نیست که بتوان به سادگی وجود آنها را انکار کرد. در حقیقت پشت تمام خطابههای طوفانی و ادعاهای ریز و درشت با محتوای شکستن رکوردها و حرکت در دامنه کوههای برای رسیدن به قلههای سعادت و پیشرفت، امروز لشگری از فقر، خانوارهای بی سرپناه و جوانان بیکار وصنایع ورشکسته پنهان شده است.

در این بین کم نیستند آنهایی که در ذهن خود این شرایط را فرصتی مناسب برای ایجاد تغییرات بنیادین در کشور ارزیابی میکنند و ناخن به هم می سایند و برای فروپاشی از مسیر جنگ لحظه شماری میکنند. آنها که میل و اراده مردم برای اصلاح و تغییرات آرام را نادیده میگیرند و گسترش فقر و فلاکت را زمینهساز “تغییرات بزرگ” و در نتیجه نوید آیندهای درخشان میدانند. بیتردید روی سخن این یادداشت کوتاه با این افراد نیست؛ که گفتگو با ایشان مجالی دیگر را طلب میکند. روی سخن در این گفتار با همه نیروهای سیاسی باورمند به تغییر در وضع موجود بااتکا به پشتوانه مردمی و از راههای مسالمتآمیز است، یعنی بدنه اصلی جنبش سبز. آنها که همچون میرحسین عزیز میاندیشند آن هنگام که میگفت: “باطل رفتنی است و آن چیزی که به مردم سود میرساند باقی میماند… مراقب باشید که آنها شما را تحریک نکنند و به هنگام نابود کردن خود به کاشانه و کشورتان لطمه نزنند”.

جای خالیِ سیاست خارجی
در برشمردن دلایل وقوع آنچه بر میهنمان میرود به رسم معمول میتوان فهرستی از ناکارآمدیها و بی لیاقتیها، بی اعتمادیها و فسادها، بدفهمیها و بدکاریها را ردیف کرد و البته از کنار یکی از مهمترین دلایل گرفتار شدن کشور در چنبره مشکلات و مصائب گوناگون به راحتی گذشت: سیاست خارجی. “سیاست خارجی” در فرهنگ سیاسیِ به جامانده از سالها رقابت تنگاتنگ میان جناحهایِ نظام سیاسی مستقر همیشه تابویی بوده است که ورود به آن و یا سخن گفتن از آن بدون “اجازه” میسر نبوده و همواره اعلام مواضع و سخن گفتن در خصوص آن به نهادهایی غیر وابسته به رأی و نظر مردم سپرده شده است. شاید نخستین بار این رهبران جنبش سبز بودند که در اثنای رقابتهای انتخاباتی با اشاره صریح به تندرویهای دولت اول احمدی نژاد، ازمصلحت کشور و لزوم پایبندی به عقلانیت در روابط خارجی سخن گفتند و در البته در اوج جنبش بارها و بارها به نادیده گرفتن منافع ملی در تصمیم گیریها اعتراض کرده و خواهان تغییر در مشی سیاست خارجی شدند.
بی تردید امروز نمیتوان از واقعیت بزرگی که زندگی شهروندان ایرانی و آینده کشور را تحتالشعاع خویش قرار داده چشم پوشید و در حالی که سایه شوم فقر، گرسنگی و خطر بروز جنگ خانمانسوز بر جامعه ایرانی سایه افکنده همچنان به گونهای سخن گفت گه گویی مسئله سیاست خارجی مسئلهای فرعی است نسبت به مسائل اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و غیره. واقعیت این است که امروز میهن ما از یک سو به دنبال سیاستهای ماجراجویانه در عرصه بینالملل، علیرغم آگاهی حکومت از تحمیل مصائب خطیر بر جامعه، همچنان فرمان از جا کنده و ترمز بُریده به پیش میرود و از سوی دیگر سکوت محض مخالفین وضع موجود و معتقدین به اصلاحات در برابر این وضعیت، امید جامعه به برآمدن صدای مخالف علیه این رویه را به یأس تبدیل کرده است. جامعهی بدون امید جامعهای سرخورده است. جامعه سرخورده اگر به دامن فاشیسم و لمپنیسم پناه نبرد قطعاً تصمیمگیری برای آینده خویش را به بیگانگان خواهد سپرد.
واقعیت این است که شرایطِ امروزِ کشور ما بسیار شبیه به ادواری از تاریخ است که حکومت به هر دلیل، اراده کافی برای خروج از بحرانهای خودساخته را نداشته است. دورانهایی که حاکمان به رغم نزدیک بودنِ خطراتی همچون تهاجم بیگانه، به دلایل گوناگون توانایی برای اخذ تصمیمات سرنوشت ساز را از خود بروز نمیدادند. نفوذ فساد در بدنه اداری کشور و تلاش وسیع برای سرکوب صدای مخالفین مانع از توجه به واقعیتهای کشور میشد و سرخوردگی جامعه از شرایط سیاسی و اقتصادی راه را برای بروز فجایعی همچون اشغال کشور آماده میکرد. تاریخ ایران همواره راوی مقاطعی بوده است که بیگانگان از شکاف میان ملت و دولت به داخل میهن سربرآورده و از درخت شومی که استبداد در خاک ایران به بار آورده است، برای خویش خوشه چیدهاند.
جامعهشناسان امید و اخلاق را مهمترین ارکان حیات اجتماعی در هر جامعهای میدانند. امید بی تردید نه زاییده توهمات ذهنی کسانی است که کشورِ فرو رفته در بحرانهای خانمان برانداز را در دامنه قلههای سعادت و پیشرفت می بینند و به رسم دیکتاتوری سر انگشت اشاره خویش را دوای درمان کاستیها و مصائب کشور میدانند؛ و نه محصول رفتار و عملکرد آنهایی است که نگاه خویش را به آسمانها دوختهاند که برای نجات از وضع موجود اگر از خالق آسمانها عنایتی نشد بلکه از جنگندههای شکاری بیگانگان کاری برآید.

لزوم توافق بر سر منافع ملی
امید اجتماعی حاصل گفتگوهای سرشار از تساهل و مدارا میان لایههای اجتماعی و توافق میان آنها بر سر آن چیزی است که منافع ملی خوانده میشود. منافع ملی امروز نه در تصمیمات پشت پرده صاحبان قدرت که زاییده تفاهم و توافق میان اقشار مختلف جامعه است. حق مسلم ما آن چیزی نیست که به تشخیص حاکمان و از طریق رسانههای اقتدارگرا به جامعه تحمیل میشود که مطالباتی است که سالها از گلوی پدران و مادران ما سینه به سینه، نسل به نسل انتقال یافته و تحقق هریک از آنها گامی است به سوی خیر عمومی و سعادت اجتماعی ما. استقلال، آزادی و دموکراسی، عدالت اجتماعی، برخورداری از حکومت پاسخگو و مطیع اراده عمومی، امنیت اجتماعی، اقتصادی و روانی و دیگر، همگی حقوق مسلمی هستند که حکومت برای تأمین آنها بیش از مسئله انرژی هسته ای به جامعه بدهکار است.
مسئولیت اقتضا میکند که نیروی سیاسی معتقد به دموکراسی با طرح نظر خویش درباره سیاست خارجی در برابر ارادهای که گفتگو در این خصوص را تعطیل کرده است و به تصلب شکل گرفته در جامعه، پایان بخشیده و صدای اعتراض جامعه به ندانم کاریها و اشتباهاتی باشد که تا امروز هزینههایی گزاف به کشور تحمیل نموده است.
اگر معتقدیم که برای نیل به دموکراسی، راه دست یابی به آن از هر امر دیگری مهمتر است و اگر معتقدیم که سیاست امری است مربوط به تعیین خیر عمومی جامعه که تحقق آن تنها از مسیر دخالت دادن رأی و نظر شهروندان میسر میشود باید در حین مبارزه سیاسی به تمرین این مهم بپردازیم.
گفتهاند که یادآوری تاریخ آنجا مفید است که التیام بخش باشد. واقعیت این است که در پس یادآوری روزهای تلخ تاریخ در این سطور، یک تفاوت بنیادی میان دوره ما و ادوار دیگر تاریخ، التیام بخش نگارنده بود و آن وجود نیروی اجتماعی پیش برنده سیاست در کشور برخلاف گذشته های نه چندان دور است. امروز جبهه سبز و نیروهای معتقد به تمامیت سرزمینی و منافع ملی علیرغم تمام تحدید و تهدیدها، مشکلات و مضایقات حتی در بدترین شرایط پایبندی به منافع ملی را از طریق التزام به مسئولیت مدنی نشان میدهند و شجاعانه خواستا ر بازگشت به رأی و نظر مردم در تمامی امور از جمله سیاست خارجی میشوند. نامه اخیر مصطفی تاج زاده از زندان در خصوص مسئله هستهای و کوشش مجدانهی او در یادآوری مسئولیت حاکمان در تحمیل هزینههای بی جهت به جامعه و کشور خود نمونه ای است در اثبات این ادعا.

تاریخ انتشار : ۱۳ تیر, ۱۳۹۱ ۱۱:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

مطالعه »
پيام ها

یاد فریبرز بهادری را گرامی می‌داریم!

روحیه پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان های مردمی موجب محبوبیت شاخص فریبرز بهادری در روحیهٔ پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان‌های مردمی موجب محبوبیّت شاخص فریبرز بهادری در میان اهالی مسجدسلیمان و یاران او بود. وی که دوران سخت زندان در جمهوری اسلامی را هم با ایستادگی پشت سر گذاشت، در تمام سال‌های مهاجرت و دوری از وطن نیز هم‌چنان بر آرمان‌های مردمی و عدالت‌خواهانه پایدار ماند …

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آیا سلطنت‌طلبان نیروی نیابتی اسراییل هستند؟

وحدت جمهوریخواهان و ناترازی تشکل‌های جمهوریخواه

۱۵ اکتبر روز جهانی زنان روستایی: تلاش‌گران توان‌مند و شاهدان نابرابری‌های جنسیتی!

نقد رادیکال چپ به نیچه و آثارش

انتهایِ شب را می‌شمارم!

حزب ‌الله برای وادار کردن ارتش اسرائیل به عقب ‌نشینی از مرزهای لبنان ایجاد شد.