جنبش کنونی مبارزاتی مردم ایران که در اعتراض به کودتای انتخاباتی شکل گرفته است، با شتاب، نظام ارتجاعی ولایت فقیه را نشانه گرفت. جنبش مردم بروشنی برچیدن رژیم ولایت فقیه را به عنوان تضاد اساسی جامعه ایران در دستور کار خود قرار داد. شرکت گسترده مردم در انتخابات و موضعگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی در برابر کودتای انتخاباتی، موجب شدت و گستردگی آن شد. این نیز واقعیت دارد که بسیاری از نیروهایی که در انتخابات شرکت نکرده بودند در جنبش مردمی شرکت کردند و با تعمیق مطالبات شرکت و یا عدم شرکت در انتخابات به تفاوت فرعی تبدیل شد.
از روزهای آغازین جنبش مردم علیه حاکمیت ارتجاع تاکنون، خواسته های جنبش ژرفش یافته و عرصه های وسیعتری از حقوق دمکراتیک را دربرگرفته است. خواسته های سرکوب شده ی جامعه ایران در زمان سی سال استبداد قرون وسطایی حاکمیت ارتجاع در جنبش حضور ملموس یافته اند. برخی از این خواسته ها در جنبش سبز و بیانیه های موسوی، بویژه در منشور پیشنهادی ایشان گرچه به گونه ناکامل، بازتابانیده شده اند. بر فراز مبارزات کنونی مردم ایران، روح یک قرن مبارزات مردم علیه دیکتاتوری به پرواز در آمده است.
تحریمهای جدید، ادامه بحران هسته ای، چنگ اندازی روزافزون سپاه پاسداران بر قدرت اقتصادی و سیاسی و منافع آنها در تشنج آفرینی در عرصه بین المللی، میهن ما را در خطر مداخله نظامی دولت آمریکا و اسراییل قرار داده است. جنبش سبز و جنبش مردم به معنای وسیع کلمه اکنون ناگزیر است تا در مقابل دو شمشیر آخته ارتجاع داخلی و دولتهای تجاوزگر خارجی به آرایش نیرو بپردازد. شرط پیروزی در این مبارزه بغرنج، وحدت همه نیروهای مردمی بر پایه منشوری روشن است. تشکیل جبهه ای فراگیر از همه احزاب سیاسی مترقی، تشکلهای دمکراتیک و شخصیتها، اکنون به ضرورتی درنگ ناپذیر بدل شده است. هسته کنشگران ضد دیکتاتوری ایران به عنوان پاره ای از جبهه برای پاسخ به این نیاز مبرم، فعالیت سیاسی خود را با ارایه منشور حاضر شروع می کند.
آزادیهای فردی و اجتماعی
آزادی بیان و اندیشه با هر بنیان فلسفی و عقیدتی
جدایی روشن و کامل دین ازنهاد حکومت
آزادی مطبوعات و انتشارات بدون قید و شرط
آزادی احزاب سیاسی با هر مرام و مسلک
آزادی تشکلهای جامعه مدنی، سندیکاها، کانونها
آزادی تظاهرات و میتنگها و همایشها
آزادی و برابری حقوق زنان در همه عرصه ها
تأمین حقوق دمکراتیک خلقهای کرد، آذری، عرب و بلوچ در چارچوب ایرانی آزاد و دمکراتیک و رفع همه و هرگونه تبعیض نسبت به آنها
آزادی مذاهب رزتشتیان، مسیحیان، ارامنه، آسوریان، کلیمیان، بهاییان و غیره و رفع تبعیض از آنها در همه عرصه ها
انتخابات آزاد برای تعیین حکومت مرکزی، مجلس و تمام عرصه های دیگر زندگی سیاسی و اجتماعی و فرهنگی
انحلال تمام ارگانهای سرکوب، شکنجه و تفتیش عقاید
تشنج زدایی در عرصه سیاست بین المللی و مقابله با خطر تجاوز نظامی
پرونده هسته ای ایران به مرکز تنش و بحران بین المللی تبدیل شده است. استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای نمی تواند در انحصار هیچ قدرتی باشد و هیچ ملتی برای استفاده از آن نیاز به اجازه از هیچ قدرتی ندارد. ارتجاع حاکم با بزرگنمایی در مورد فعالیت هسته ای خود در پی فریب مردم ایران از مشکلات همه جانبه اقتصادی و اجتماعی است. پرونده هسته ای از طرف رژیم دستاویزی برای سرکوب مردم شده است. از طرف دیگر قدرتهای بزرگ هم با تحریم کشور ما فشار مضاعفی را بر مردم ایران تحمیل می کنند. از این هم بدتر دولت آمریکا و اسراییل آشکارا از گزینه نظامی علیه مهین ما حرف می زنند. تحریکات سردمداران رژیم و روش تشنج آفرین آنها میهن ما را در انزوا قرار می دهد. خطر جنگ مهلکتر از آن است که این تحریکات جدی گرفته نشوند. هسته کنشگران ضددیکتاتوری با جدیت تمام مقابله با خطر تجاوز نظامی بیگانگان را در دستور کار خود قرار داده و با جنبشهای صلح جهانی و بشریت ترقیخواه و ضدجنگ، افکار عمومی بین المللی را برای خنثی کردن جنگ بسیج خواهد کرد. مقابله با تحریمها از دیگر تلاشهای ما خواهد بود.
آماج اصلی مبارزه
دست یافتن به آزادیهای فردی و اجتماعی با وجود دولت کودتا و رژیم ولایت فقیه ممکن نیست. برچیدن بساط ولایت فقیه و بزیر کشیدن دولت کودتایی احمدی نژاد، شرط اصلی ورود به جامعه دمکراتیک است. معیار پیروزی مردم در مبارزه، استقرار جمهوری مستقل و دمکراتیک است. اشکال مبارزه مسالمت آمیز و یا قهرآمیز را شیوه ی برخورد حاکمیت با جنبش و سطح تجربه توده های مردم و میزان آمادگی سیاسی نیروهای ضددیکتاتوری تعیین خواهد کرد و مطلق کردن یک شکل مبارزه از پیش برخوردی جزم گرایانه است.
ضرورت و روند تشکیل جبهه فراگیر ضد دیکتاتوری
جنبش مردمی بدون وحدت همه نیروهای خود در یک جبهه فراگیر و یگانه به پیروزی دست نخواهد یافت. متأسفانه بنا به دلایل تاریخی اپوزیسیون تاکنون نتوانسته به این ضرورت پاسخ مثبت بگوید. آیا تا زمانی که مشکلات وحدت بین سازمانهای سیاسی حل شود باید دست روی دست گذاشت؟ به نظر ما نه! باید تشکیل هسته های جبهه یگانه را در همه جای ممکن و بویژه در داخل ایران تشویق کرد. تشکیل این هسته ها می تواند بسترسازی برای تشکیل جبهه فراگیر ضددیکتاتوری شود. این هسته ها باید با فعالیت در همه عرصه های مبارزه در عین حال رابطی بین جنبش توده ای و احزاب سیاسی مردمی شوند. اعاده حیثیت از مبارزه سیاسی از فعالیتهای هسته خواهد بود. بدون سلاح برنده و روشن سیاست، جنبش مردمی نمی تواند بیان خود را یافته و سازماندهی شود. فعالیت این هسته ها بر حسب ارزیابی مشخص هر هسته مخفی، نیمه مخفی ـ نیمه علنی و علنی باشد. ترکیب هنرمندانه این اشکال فعالیت راه حل مبارزه با نفوذ پلیس سیاسی است.
هسته کنشگران در فعالیتهای خود مستقل است و بر اساس برابری حقوق اعضای خود و اراده آنها عمل می کند و نیروهایی که به هسته می پیوندند، می توانند در تغییر و ارتقا منشور شرکت فعال و کامل داشته باشند.