یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹

یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹

کولبری، خشونت، گلوله و مرگ؛ ۱۸٣ کولبر کشته و زخمی در سال ۱۴۰۳
با استناد به آمار ثبت شده در کولبرنیوز، در سال ۱۴۰۳، جمعا ١۸۳ کولبر در مناطق مرزی و مسیرهای بین جاده‌ای استان‌های آذربایجان غربی، کوردستان و کرمانشاه بر اثر عواملی...
۳ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کولبرنیوز
نویسنده: کولبرنیوز
مقابله با تلفیق نسل کشی، پاکسازی قومی و آپارتاید، عاجلترین مسئله کنونی بشریت
اکنون برای هر ناظر جدی آشکار است که همه تحولات یک سال و نیم اخیر در غرب آسیا، چیزی نبوده است جز پیش درآمد تکمیل نسل کشی و پاکسازی قومی...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سهراب مبشری
نویسنده: سهراب مبشری
فمینیسم و ناسیونالیسم؛ در میانه‌ی نزاع و همبستگی
خلق همبستگی همواره موضوعی پیچیده و منازعه‌آمیز بوده است، به‏‌ویژه وقتی بحث تفاوت‌های سیاسی، اقتصادی، اتنیکی و غیره مطرح باشد. آیا و چطور می‌توان عاملیت جمعی را به‏‌رغم اختلافات و...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: مناظره نوشین احمدی خراسانی و ستاره هاشمی
نویسنده: مناظره نوشین احمدی خراسانی و ستاره هاشمی
بیانیه حزب دموکراتیک مردم ایران: قتل‌عام علویان سوریه را محکوم می‌کنیم!
در روزهای اخیر قتل عام گسترده مردم بیگناه علوی توسط نیروهای مسلح وابسته به دولت مرکزی سوریه خشم و انزجار همه وجدان‌های بیدار را برانگیخت. تاکنون صحبت از بیش از...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
'فرشته تاریخ'؛ آغاز دوباره حملات نظامی اسرائیل و ادامه نسل کشی درغزه!
این تصویر می‌تواند نمادی از وضعیت کنونی غزه باشد؛ جایی که گذشته پر از رنج و ویرانی، آینده‌ای نامعلوم و طوفانی از خشونت و آوارگی را به همراه دارد. فرشته...
۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
نوروز و خاطره ها
در خانه ی قدیمی دائی همه اهل فامیل جمع می شدیم. زن دائی و مادر پای ثابت مطبخت بودند. خاله درآن زمان با شوهرش در جزیره هرمز زندگی می کردند...
۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
سفرهٔ هفت‌سین!
با گندمِ گندم‌زاران فارس، سمنو می‌پزم، سبزه سبز می‌کنم و سفره‌ای از عشق و امید می‌گسترم. شمع‌ها را روشن می‌کنم، نارنج را مقابل آیینه می‌گذارم. تخم‌مرغ‌های رنگارنگ را در کنارشان...
۳۰ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

۱۷ اسفند روز جهانی زن و سه شنبه های اعتراضی

رهائی زن، رهائی جامعه است. تلاش مبارزین و تعیین نمودن 17 اسفند به عنوان یکی از روزهای اعتراضی نشان از بلوغ جنبش اعتراضی کشورمان را می دهد. زنان کشورمان در حالی به استقبال 17 اسفند می روند که چشم بسیاری از کنشگران به آنها است، که چگونه خود را به عنوان یک نیروی اعتراضی جدی به جامعه بس مردسالار بسیج می کنند

خوشحالیم از اینکه امسال صدمین سالگشت تظاهرات سراسری در هشت مارس روز جهانی زن را همراه با بسیاری از زنان و مردان در سرتاسر جهان گرامی می داریم. مبارزه و تلاش زن ایرانی برای دست یابی به حقوقش راهی پر مشقت و درد آور بوده است. اگر در بسیار ی از کشورهای جهان زن طی صد سال گذشته توانسته به بسیاری از خواسته ایش دست یابد و بر بسیاری از نابرابری ها غلبه کند زن ایرانی با وجود داشتن سابقه بسیار طولانی در مبارزه برای کسب حقوق برابر با مرد و رفع نابرابری جنسیتی بدلیل وجود حاکمان مستبد در ایران هنوز در مراحل اولیه وابتدائی است.

حکومت ولایت فقیه با ماهیت ارتجاعی آن نه تنها حقوق و منافع زنان را تامین نمی کند بلکه در برابر مطالبات و خواسته های زنان قرار دارد. قانون ضد خانواده و نظر کمیسیون قضائی مجلس و تغییرات سطحی آن، اراده این کمیسیون و مجلس برای تصویب شدن این لایحه، نشان از نگاه تیره و تار آنان است. از سوی دیگر می توان به ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی اشاره کرد که طبق آن مرد می تواند مانع کارکردن همسر خود شود. تبعیض در قانون و نابرابری جنسیتی در حقوق، از جمله مشکلاتی است که زنان ما در پیش روی خود دارند. این قوانین هستند که بستر فرهنگ سازی را فراهم می آورند و با وجود چنین قوانین نابرابری طبیعتا فرهنگ پدر ـ مرد سالار بیش از پیش گسترش خواهد یافت.

هر روزه در جامعه ما، زنان تحت ستم، تبعض، تحقیر، توهین، حتک حرمت و تجاوز قرارمی گیرند. زن ایرانی تحت جانکاه ترین شرایط زندگی می کند. قتل های ناموسی، خشونت های اجتماعی، ختنه دختران، تجاوز در زندان ها، حجاب اجباری وبرخورد چکشی و تنبیهی ، جدا سازی جنسیتی ومنع آنان در شرکت در بسیاری از فعالیت ها، همه و همه باعث عواقب ناگواری برای حیات زن ایرانی شده است. مجموعه این کنش ها در جامعه باعث ناهنجاری های رفتاری و واکنش هائی در زنان شده، که بسیار ناگواراست. ۵ مورد از ۱۱ مورد مرگ و میر مادران باردار مربوط به خودسوزی بوده است! (۱) خودسوزی، خود کشی، خود زنی، فراراز خانه و کاشانه ،اعتیاد زنان و … به نوعی فریاد زنان علیه ظلمی است که بر آنان روا داده می شود.

در بحث عدالت و برابری کارنامه این حکومت بسیار تاریک و ناروشن است. معضل اشتغال وتوزیع ناعادلانه آن همچون مهری بر پیشانی این حکومت قرار گرفته است. اشتغال ۱۳ درصدی زنان در مقابل ۸۷ درصد اشتغال مردان، بی عدالتی در عرصه اقتصادی و اجتماعی را نشان می دهد. این گونه است که دستگاه حکومت هر روز حقوق، امکانات و فرصتهای نا برابر تولید می کند. حتی در مواردی که زنان مشغول به کارهستند در مقیاس با همکاران مرد خود، دارای حقوق و مزایای مساوی نیستند. بحث حقوق مساوی در برابر کار مساوی نیز مزید مشکلات زنان است. نظام تامین اجتماعی و بهزیستی ورشکسته کشور نیز جوابگو نیست و از بیمه بیکاری برای زنان خبری نیست. این تبعیض و نابرابری در نیمی از جمعیت کشور، زیان های فراوانی را در اقتصاد کلان ایران گذاشته است. هر جای این اقتصاد ورشکسته و دستگاه متزلزل حکومتی را بنگریم، نوید زندگی بهتری را نمی بینیم .همه غرائن نشان از تورم و گرانی قیمتها و هرچه بیشترشدن نرخ نان شب زنان و ورود گسترده زنان به سپاه بیکاران است.

جنبش زنان و اقدام به موقع این جنبش در مورد مطرح کردن لایحه ضد زن نقطه عطفی برای جنبش زنان کشورمان در سال پیش بود. برملا کردن این طرح و بازگوئی پیامدهای آن از سوی جنبش بدرستی توانست نشان دهد که جنبش زنان درایران زنده و پویا است. جمع آوری هزاران هزار نامه اعتراضی و فعالیت های حول و حوش آن حرکت بسیار سنجیده ای بود که توانست خون جدیدی را در پیکر این جنبش بریزید. بدون تردید جنبش زنان به عنون یکی از مدنی ترین جنبش ها برای پیکار با دیکتاتوری حاکم بر کشورمان نقش آفرین هستند.

این جنبش همگام با سایر جنبش های کشورمان است که خواهد توانست به مطالبات خود دست یازد. جنبش زنان در ۱۷ اسفند با توجه به فراخوان به سه شنبه های اعتراضی، سال ۸۹ را تبدیل به سال پیوند بین جنبش زنان کشورمان با دیگر جنبش های کشورمان خواهد نمود. صدسالگی جنبش زنان مولود پیوند جنبش سراسری ضد استبدادی کشورمان با جنبش زنان در ایران خواهد شد.

رهائی زن، رهائی جامعه است. تلاش مبارزین و تعیین نمودن ۱۷ اسفند به عنوان یکی از روزهای اعتراضی نشان از بلوغ جنبش اعتراضی کشورمان را می دهد. زنان کشورمان در حالی به استقبال ۱۷ اسفند می روند که چشم بسیاری از کنشگران به آنها است، که چگونه خود را به عنوان یک نیروی اعتراضی جدی به جامعه بس مردسالار بسیج می کنند. ساماندهی اعتراضات و طرح مطالبات زنان در ۱۷ اسفند، بار دیگر نشان خواهد داد که جنبش اعتراضی مردم ایران زنده و واقعی است و سمت و سوی عدالت خواهانه و برابر جنسیتی دارد وماهیت آن دمکراتیک است.

۱۷ اسفند امسال در مقیاس منطقه ای و جهانی هم آهنگی و همسوئی هرچه بیشتر جنبش زنان ایران با جنبش های زنان مصر، تونس، اردن، یمن ، لیبی ، الجزیره و دیگر جنبش های آزادی بخش خاورمیانه و شمال آفریقا را به همراه آورده است و نگاه مردمان آزادی خواه و عدالت جو را به همت و عزم واراده آنان برای بدست آوردن مطالبات برحق خود خیره کرده است. روز ۱۷ اسفند امسال بعد از گذشت صد سال توانسته است بار دیگر همبستگی بین المللی قویتری را بوجود آورد که این سرمایه ای خواهد بود برای گسترش هرچه بیشتر برابر جنسیتی در جهان.

۱۷ اسفند روز جهانی زن گرامی باد!

رهائی زن رهائی جامعه است!

………………………..

۱- ایسنا ۲۱ دیماه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: علت خودکشی مادران باردار در استان باید ریشهیابی و علتیابی شود“.امیدعلی حاجیپاپی“، در جمع خبرنگاران افزود: مرگومیر مادران یک شاخصی است که از نظر جهانی روی آن حساب میشود.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند, ۱۳۸۹ ۹:۲۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نوروز باستانی بر همگان خجسته باد!

ما، فدائیان خلق ایران (اکثریت)، امیدواریم که در سال نو، با هم‌اندیشی، هم‌ سویی، هم‌ گرایی، همکاری، همبستگی و اتحاد نیروهای میهن دوست، گام‌های بلندی در مسیر گذار از استبداد ولایت فقیه به سوی آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی برداشته شود.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نوروز باستانی بر همگان خجسته باد!

ما، فدائیان خلق ایران (اکثریت)، امیدواریم که در سال نو، با هم‌اندیشی، هم‌ سویی، هم‌ گرایی، همکاری، همبستگی و اتحاد نیروهای میهن دوست، گام‌های بلندی در مسیر گذار از استبداد ولایت فقیه به سوی آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی برداشته شود.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کولبری، خشونت، گلوله و مرگ؛ ۱۸۳ کولبر کشته و زخمی در سال ۱۴۰۳

مقابله با تلفیق نسل کشی، پاکسازی قومی و آپارتاید، عاجلترین مسئله کنونی بشریت

فمینیسم و ناسیونالیسم؛ در میانه‌ی نزاع و همبستگی

بیانیه حزب دموکراتیک مردم ایران: قتل‌عام علویان سوریه را محکوم می‌کنیم!

‘فرشته تاریخ’؛ آغاز دوباره حملات نظامی اسرائیل و ادامه نسل کشی درغزه!

نوروز و خاطره ها