اکتبر 2005
اتحاد جمهوریخواهان بدیل رهبری فقهی و موروثی
از این روی ادعای افرادی که برای اتحاد مشروطه خواهان و جمهوری خواهان تلاش میکنند هیچ پشتوانه عینی ندارد. اتحاد افرادی- که نمایندگی از سوی جمهوری خواهان ندارند - با رهبر سلطنت طلبان، رضا پهلوی، هیچ جز پیوستن این افراد به سلطنت طلبان (و نه مشروطه خواهان) هیچ معنای دیگری ندارد. معنای عملی این تلاش انصراف از تلاش برای اتحاد جمهوری خواهان، پیوستن به جریان طرفدار بازگشت سلطنت، و تقویت رهبری سیاسی موروثی است.
طبيعت گرايی و غرب
برای نخستين بار انديشه های طبيعت گرايانه عرفانی و صوفيانه هندی، كه از طريق تاجران، سربازان، و سياحان غربی به سرزمينهای اروپايی انتقال يافت. اين باورها بعد ها در فرايند حيات جديد خود در غرب و در ميان غربيان، به گونه ای ديگر خود را با محيط نا مانوس جديد هماهنگ ساختند و به جنبش های طبيعت گرايانه تبديل شدند.
اطلاعیه مطبوعاتی شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) پیرامون موضع ما در قبال نشست برلین
ما اعلام میداریم که شرکت افرادی از سازمان، و نیز رفقایی از ما که به انتساب تاریخی به سازمان شناخته شدهاند در نشست برلین و یا هر حرکت دیگر مشابه با مضمون این نشست، شرکتی انفرادی بوده و آنها در این مشارکتهای خود هیچگونه ماموریتی از سوی ارگانهای رسمی سازمان ما نداشتهاند.
اطلاعیه مطبوعاتی هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) پیرامون سخنان تحریکآمیز و ماجراآفرینیهای ضد ملی رئیس جمهوری اسلامی
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) اعلام می دارد که بحرانآفرینیهای اینچنینی، مردم کشور ما را با مخاطرات سهمگینی مواجه خواهد ساخت و بحرانهای خطرناک کنونی در مناسبات جهانی با ایران را به نحو شتابناکی وارد فازهای غیرقابل کنترل خواهد نمود.
شادباش بمناسبت تصویب قانون اساسی نوین عراق!
برای مردم ایران که در پی رهایی از سلطه یک حکومت فقهی دیکتاتور هستند و در همانحال خاطرۀ تلخی از جنگ تحمیلی رژیم صدام بر کشورمان و تداوم ماجراجویانه آن از سوی جمهوری اسلامی را دارند و هنوز از فجایع خانمانسوز این جنگ تحمیلی و شوم بین دو کشور ایران و عراق رنج می برند، سمتگیری عراق به سوی یک کشور دموکراتیک، شادی ویژهای را بهمراه دارد
معجزه احمدی نژاد و فرصتهايی که از دست ميروند
در اين چند ماه گذشته احمدی نژاد برای تبديل موافق به مخالف و مخالف به معاند بسيار موفق عمل کرده است. گر چه اين از قولهای انتخاباتی او نبود ولی تنها سياستی است که قرين با موفقيت بوده است. نقش ايجاد اتفاق و اتحاد ميان مخالفين و معاندين را ديگر نميتوان از وی انتظار داشت. هوش و ذکاوت اپوزيسيون در اجرای هر چه سريعتر اين سياست محک خواهد خورد
کدام سياست در قبال مشروطهطلبان پادشاهی؟
برای گروهی از فعالين، سياست اتحادجويی و ائتلافخواهی با مشروطهطلبان پادشاهی، پشت کردن به آرمان و ايدئولوژی است و برای هميشه و تحت هر شرايطی انحراف تلقی میشود و اين در حالی است که در برخورد با مشروطهطلبان دينی، ايدئولوژیگرايی آنان رنگ میبازد و "واقعبينی سياسی" مبنای عمل قرار میگيرد
انکار واقعیت به دوری از حقیقت می رسد
شما در پاسخ انتقاد من از ندادن گزارش کنگره نهم راه کارگر دفاع کرده اید. به گونه ای وانمود کرده اید که کنگره نهم مباحث در دستورش مسائل درونی تشکیلات بوده است. دستور کار کنگره نهم چه بود؟ آیا به اسرار تشکیلاتی اختصاص داشت؟ درست می گوئید که کنگره نهم سیاست گذاری نکرد. اما چرا نکرد؟ مگردر دستورکارش مسئله سیاسی نبود؟ سرنوشت مسائل سیاسی به کجا کشید؟
بیخانمانها فقيرترين فقرايند!
اندک سازمان های غير دولتی نيز که به همت افراد دلسوز و متعهد برای کمک به به کاهش چنین چالش هايی تَشکيل شدهاند، گروگان تنگ نظری های نظام نظم گريز سياسی امروز ایران هستند. وچنانکه می دانيم افراد فعال این تشکل ها به بهانه های واهی هميشگی مورد تهديد، شکنجه و يا در بندند.
آدورنو: فلسفه بايد به نقد خود بپردازد
بر اين منوال، "آدورنو" با قصد سازندهاي، آن ريشههاي رواني و درك و دريافت اخلاقي از افراد را در نظر ميگيرد كه به نفع ايجاد احترام و حرمت بر بستر حساس روابط انسانهاست. "آدورنو" همواره توانايي حساسيت اخلاقي و توجه به ديگري را ناشي از تجربه به كودكي افراد در كسب مهر و محبت پرورش دهنده دانسته است.
سياست اتحاد ها
در عصر مجازی و اطلاعات ديگر استبداد و خفقان هر گز نه در ايران و نه در هيج کجای جهان مستولی نخواهد شد، شرايط به قبل از سال ٥٧ برنخواهد گشت، چه سلطنت بر گردد ويا چه همين جمهوری اسلامی ادامه يابد.
از شناگری در دريای مبارزه تا آب بازی در مانداب سلطنتخواهی
هر آنچه تا كنون تحت عنوان آلترناتيو و بديل جمهوری اسلامی مطرح نمودهاند، نتوانسته است به هدف اصلی كه همانا برقراری پيوند با فعالان سياسی و فرهنگی داخل كشور باشد بيانجامد. چون آلترناتيو عنوان شده فاقد خصلت همزبانی با مردم و در نظر گرفتن روانشناسی و سطح مبارزات آنان بوده و آهنگ آن با آهنگ حركت مردمی هماهنگ نبوده است
نقدی بر مواضع و.ا.لنين، پيرامون مسائل دانشجويي
دانشجو متعلق به طبقه خاصی نيست. و از آنجا که غالباً در دوران دانشجويی يک زندگی شبهه کمونی را تجربه می کند، همانند روشنفکرها، صرفاً با طبقه ای که از آن آمده قرابتی ندارد. آنچه از آميختگی فرهنگ ها و خصوصيات طبقات مختلف اجتماعی بر دانشجو تاثير می گذارد، وی را متمايز از طبقه خود و در عين حال همسو با کليه طبقات اجتماعی می سازد.
وبلاگ: هر نفر يک ناشر؟
در بين وبلاگها هم مانند عرصه های ديگر خطر رفتار بيمار گونه يا مجرمانه وجود دارد. گاهی يک اختلال روانی شخص بلاگر می تواند با وبلاگنويسی تشديد شود، مثلا بايگانی کردن مطالب اينترنتی، شکل "اجباری" و بیمار گونه به خود بگیرد. در ضمن وبلاگها می توانند برای قرار دادن مطالب مجرمانه مورد سوء استفاده قرار بگیرند. از آن گذشته وبلاگرها به خاطر اینکه در معرض دید عموم قرار دارند، می توانند قربانی دیوانگان عشقی، تهدیدها و آزارهای مختلف قرار بگیرند.
برای استقرار جمهوری ایران به جای جمهوری اسلامی جمهوری مدّنظر ما یک جمهوری دموکراتیک، سکولار و فدرال است!
ما مخالف آن سیاست های خارجی هستیم که قصد سازش و معامله با جمهوری اسلامی علیه دموکراسی در ایران را دارند. ما ضمن طرفداری از اعمال فشار بین المللی به جمهوری اسلامی اعلام می داریم که تنها از آن نوع کارزار جهانی علیه جمهوری اسلامی استقبال می کنیم که در راستای منافع مردم ایران مؤثر بیفتد.
کنگره دهم راه کارگر آرمانگرائی و تخیل یا برنامه و سیاست؟
راه کارگرهمواره انزواجوئی را با خود به صورت یک مختصه داشته است، اما در طول حیات نزدیک سی ساله اش این جریان هر گز اینچنین آن را تئوریزه نکرده و در عمل تک و تنها نمانده است. آرزویم این است که در کنگره بعدی راه کارگری ها خطای سیاسی کنگره البرت را به احترام او تصحیح کنند.
کارگر و دانشجو، دو بازوی جنبش های اجتماعی
کارگران و دانشجویان منافع مشترک بسیاری دارند که جدا از منافع توده ها نیز نیست. و این نکته بستر مناسبی فراهم می آورد تا این دو بازوی جنبش های اجتماعی معاصر ایران، در کنار فعالیت های مستقل مانند NGOها و گروه های زنان و حمایت از کودکان، بتوانند زمینه را برای تغییری وسیع و کارآمد پی ریزی کنند.
نقض حقوق بشر در روابط درونی سازمانهای سياسی
از همه علاقه مندان دعوت می کنیم که با مشارکت در این بحث ما را در بررسی نقاط ضعف جنبش حقوق بشر در ایران یاری کنند
نقش شخصیت در مقاومت
به هر رو، به گمان من توجه به فردیّت و خصائل فردی، در همان حدی که در یادوارهها و خاطرات زندان منعکس شده، بهویژه اگر با پیشداوری و به قصد تخطئه و طرد نباشد، رویکردی است مثبت و به درک همهجانبۀ افراد و از این طریق به درک صحیحتر کلّ جنبش و رویدادهای مؤثر در تاریخ معاصر کمک میکند، کاری که هزاران بیانیه و اطلاعیۀ سراسر شعار و تحلیلها و کتابهای مبتنی بر ایدئولوژیهای انتزاع شده از واقعیات از انجامش عاجزند.
تفويض اختيارات يا توسعه آن؟
اصلاح طلبان حتي با توسعه قدرت رهبري و افزايش فراقانوني قدرت و گسترده شدن ساختار بوركراتيك بخش انتصابي نظام زير نظر رهبري از آن حيث كه اكنون مجمع تشخيص در دستان هاشمي است به مخالفت برنخواستند و رهبري بدون هيچ مقاومتي اختيارات خود و مجموعه تحت امرش را توسعه داد.
سرگذشت خودكامگى ديكتاتورى و دشمنان آن
ديكتاتورى چه از آغاز و چه در جريان تحولاتى كه پيدا كرده، در دو نقش ظاهر شده است. گاهى پشتيبان برقرارى حكومت قانون بوده است و گاهى كاملاً ضد آن. يكى از علت هاى عمده حكومت هاى ديكتاتورى، ضعف داخلى و اختلال كاركرد دموكراسى ها بوده است.
عشق نويسنده به شرح زندگی پولدارها
جيمس 32 ساله بود كه آمريكا را بدليل ساده گي، توحش و ابتدايي بودن فرهنگي اش ترك نموده و به انگليس مهاجرت كرد. پرداختن ادبي به جهان قديم، يعني اروپا و مقايسه آن با جهان جديد، يعني آمريكا، يكي از زمينه هاي فعاليت او بود. جيمس زير پوشش عشق و توطئه و نيرنگ در آثارش، غالبا تضاد و تناقض فرهنگ آمريكايي با اروپايي را به قلم مي كشاند.
نامه به آقاي البرادعي
برپايه شناخت و ارزيابي سازمان فداييان خلق ايران ﴿اكثريت﴾، که يک سازمان سياسي اپوزيسيون است و از 35 سال پيش تا کنون در راه برقراري و گسترش دمکراسي در ايران مبارزه ميکند، اکثريت مطلق مردم ايران معتقدند استفاده از دانش هسته اي فقط و فقط بايد در خدمت مقاصد صلح آميز باشد.
هرگز نبايد گفت هرگز
ايكاش مجمعي دموكراتيك براي تشخيص و تعيين مصلحت منافع ملي همهي ايرانيان وجود ميداشت تا مردم ميتوانستند در آن مجمع، آزاد و ايمن با هم گفتوگو كنند و سياست و عملكرد حاكمان را با آرامش و بيهراس به نقد كشند. ايكاش ميشد در چنين مجمعي مردم، مصلحت خويش را در مورد اين پرونده تشخيص دهند و خود براي زندگي و آيندهي خويش تصميمبگيرند؛ ايكاش همهي سياستورزان و سياستبازان ميفهميدند دربازي قدرت محور سياست، كه بازي حفظ و برهم زدن توازن قواست "هرگز نبايد گفت هرگز"؛ اما دريغ!
از "اتحاد چپ ها" در انتخبات آلمات حمايت کنيم!
به عنوان یکی از این اعضا و به عنوان یک فعال چپ در عرصه مسائل ایران که در اتحاد چپ منطقه خود نیز فعال هستم، از شورای مرکزی سازمان و بویژه کمیسیون بین الملل آن انتظار دارم که در این زمینه فعال گردد. چه در زمینه تحلیل و پیش بینی شرایط قبل و بعد از انتخابات، و چه در زمینه اتخاذ موضع نسبت به حمایت از حزب یا احزاب معین سیاسی.
پیرامون جهانی شدن و گلوباليسم
آینده نگری و یا جهانی شدن هنوز به سیاست متحول نشده است یعنی همه آنهایی که به گلوبالیسم بعنوان یک استراتزی باورمندند نه تنها درعرصه سیاست ایران مواضع مشترکی ندارند بلکه مخالفین و موافقین جهانی شدن در جامعه سیاسی ایران در داخل و خارج از حکومت ایران حضور دارند