رضا کاویانی
صد و چهارمین سالگرد قتل رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت در برلین
شرکت کنندگان در تظاهرات و بزرگداشت رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت با خواندن سرود اینترناسیونال و درخواست همبستگی و نشان دادن مشارکت هرچه بیشتر در روند سیاست گذاری های احزاب, و اعتراض به نظام سرمایه داری در ادامه جنگ افروزی ها,و تسلط بانکها بر سرنوشت و اراده مردم، نابرابریهای اجتماعی, تبعیض روز افزون, کم شدن امکانات و رفاه عمومی, خصوصی سازی آموزش و بهداشت عمومی, گرانی و بالا رفتن هزینه اجاره خانه شدند. تظاهرکنندگان به تشدید بحران و جنگ افروزی توسط کشورهای سرمایه داری و بی خانمان شدن میلیون ها نفر از خانه و کاشانه شان اعتراض کردند.
حکومت نمیتواند مقدس باشد
حکومت و یا قدرت نمیتواند مقدس باشد، زیرا پیشاپیش برای خود حقانیتی قائل میشود که به هیچ وجه، امکان حقوق شهروندان نمیتواند در سایهٔ چنین حکومتی لحاظ گردد. حکومتی که دین و یا ایدئولوژی را در مقابل منافع ملی ارجح میداند، در برابر هر گونه نقد، واکنشی تند و دفاعی و یا حذفی از خود نشان میدهد. تا به امروز در پی اعتراضهای مطالباتی مردم، پاسخ همین حکومت مقدس! خشونت و مشت آهنین بوده و طی سه ماه اخیر، بیش از ۵۵۰ نفر را در کوچه و خیابانهای شهرها با سلاح جنگی کشته که برای چندمین بار مشمول اتهام جنایت علیه بشریت شده است.
صد روز از جنبش مردم ایران با نام مهسا ژینا امینی گذشت
فرستاده شده توسط فرید غازی در
مهسا امینی دختر ۲۲ سالهٔ کرد ایرانی بود که در ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ توسط گشت ارشاد تهران بازداشت گردید و بر اثر ضرب و شتم و آسیب به جمجمه ، دچار مرگ مغزی شد و در ۲۵ شهریور درگذشت. پس از انتشار این خبر، بلافاصله گروهی از مردم در اعتراض به قتل او در نزدیکی بیمارستان کسری تجمع کردند و شعارهای "مرگ بر دیکتاتور"، "گشت ارشاد: گشت کشتار"، "میکشم میکشم، کسی که خواهرم کشت"، "قسم به خون مهسا، ایران میگردد رها "، "خامنه ای قاتله، حکومتش باطله" و "از کردستان تا تهران، ستم علیه زنان" سردادند.
سرزمین سوخته
فرستاده شده توسط فرید غازی در
احمد دشتلو روحانی اهل مشهد گفته است :"اگر قرار باشد که روزی جمهوری اسلامی دیگر نباشد , سرزمین سوخته ای تحویل تان می دهیم که هر گز نتوانید آن را آباد کنید“. البته چندی پیشتر, آیت الله علم الهدی هم در جمع مداحان و بسیجیان مشهد گفته بود:" در صورت ادامه فشارها برای براندازی نظام روحانیت, شعله های آتش خشم بسیج و سپاه گریبان مردم را گرفته و سراسر کشور به آتش کشیده میشود و با آواره شدن روحانیت به عراق و افغانستان, چیزی بجز یک سرزمین سوخته نصیب مردم ایران نخواهد آمد".
زیر پل اوین ...!
فرستاده شده توسط فرید غازی در
درحالی که برخی گزارشها از بازداشت حدود ۱۸ هزار نفر طی بیش از دو ماه نخست اعتراضات در شهرهای مختلف ایران حکایت دارد، اما مجموعا نام کمتر از سه هزار نفر از مجموع بازداشت شدگان اعلام شده است. قوه قضاییه تا کنون از ارائه آمار روشنی از دستگیر شدگان جنبش مردم ایران خود داری کرده است, گرچه تایید خبر احداث یک سالن برای اسکان خانواده های زندانیان, زیر پل اوین توسط قوه قضاییه, نشانگر میزان دستگیر شدگان در شهر تهران است.
طرح صیانت دشمنی با مردم است
فرستاده شده توسط رضا کاویانی در
جان زندانیان سیاسی در خطر است
راستی قدرت رسانه و دست اندرکاران آن در چیست, چرا از همان آغاز تاسیس حکومت اسلامی, عوامل امنیتی و دستگاه های مختلف حکومتی , به جان رسانه ها, روزنامه نگاران و نویسند گان افتادند. چرا قلم ها را شکستند و صاحبان قلم را در سیاه چال های قرون وسطایی قتل عام کردند. چرا پروژه قتل های زنجیری را پیش بردند و چندین نویسنده کشور را با عناوین مختلف,سر به نیست کردند. چرا تلاش کردند تا اتوبوس هنرمندان و نویسندگان را که برای یک دیدار فرهنگی عازم کشور ارمنستان بود, به دره پرت نمایند؟
۸ هزار نفر در برلین در دفاع از جنبش «زن، زندگی، آزادی» به خیابان آمدند!
در واقع منشأ شعار" گشت ارشاد بهانه است, کل نظام نشانه است", از درون مطالبات انباشته شده ای بیرون زده است که سالیان درازی است که حکومت اسلامی حاضر نشده بود به هیچ یک از آن ها پاسخی بدهد.
مشکل مشترک روسیه و جمهوری اسلامی
فرستاده شده توسط فرید غازی در
روزنامه آرمان در گزارشی, چرایی عدم جذابیت سربازی برای جوانان را بررسی کرده و از وجود ۳ میلیون سرباز فراری در کشور خبر داده است. با وجود افزایش حقوق سربازان، هنوز خدمت" مقدس سربازی" برای بسیاری قابل قبول نیست که دو سال از عمر خود را با وجود همه محدودیتهای اجتماعی، به سربازی بروند. بر اساس این گزارش طبق قانون افراد بالای ۱۸ سال که به خدمت سربازی نرفتهاند مشمول محدودیتهایی از جمله اجازه خروج از کشور را ندارند، این افراد اجازه استخدام در سازمانهای دولتی را ندارند و به کارگیری آنها مشمول جریمه برای کارفرما است.
کودتا علیه دولت آلنده و عواقب آن
کودتای سال ۱۹۷۳ شیلی "۱۳۶۲ خورشیدی"، کودتای نظامیان به رهبری آگوستو پینوشه علیه دولت سالوادور آلنده، رئیس جمهور شیلی بود که در روز یازدهم سپتامبر سال ۱۹۷۳ اتفاق افتاد. این واقعه یکی از مهم ترین حوادث تاریخ شیلی است، و بر آینده و روند دموکراتیک این کشور آسیب های بزرگی وارد نمود. به گواه اسناد و شاهدان عینی، کودتاگران از حمایت مستقیم ایالات متحده در براندازی دولت برخوردار بودند. کودتای شیلی به سقوط دموکراسی شیلی و دولت های دموکراتیک در شیلی، که از سال ۱۹۳۲ انتخابات دموکراتیک برگزار کرده بودند، پایان داد. پیتر وین، مورخ، کودتای ۱۹۷۳ را یکی از خشونت بارترین وقایع تاریخ شیلی توصیف کرد که توسط آمریکا حمایت میشد.
خشونت افسار گسیخته دولتی در ۱۷ شهریور ۱۳۵۷، در جمهوری اسلامی تکرار می شود
مردمی که با رویا های خود در انقلابی بزرگ شرکت کردند، در همان کوران درگیری های منطقه ژاله تهران در روز ۱۷ شهریور ۱۳۵۷، هرگز فکر نمی کردند که چنین کشت و کشتاری بار دیگر در کشور ما در برابر چشمان آیندگان اتفاق خواهد افتاد.اما،همان مردم انقلاب کرده و همان جان های عزیزی که با عشق و علاقه به استقبال گلوله ها رفتند، زخمی ها را بر دوش کشیدند، در صف اهدای خون تا ساعت ها در مقابل بیمارستان ها صبورانه در انتظار ایستادند، زمانی از آن روزگارشان نگذشته بود که خود در مقابل سرکوب نیروهای امنیتی حکومت نوپای جمهوری اسلامی،غرقه به خون خود از پای افتادند، حتی به مراتب، خشن تر و با سبعیتی کم نظیر مواجه شدند.
در آستانه سی و چهارمین سال گشت کشتار زندانیان سیاسی هستیم. ما در کنار دادخواهان ایستاده ایم
ما همان نسلی هستیم که آن صاعقه نکبت و نا میمون، بر سر ما افتاده است ، ویرانگری و شعله های مهیب آن، دامن ما را در هر کجایی که باشیم گرفته است و دست از جان و جسم ما بر نمی دارد و فرزندان ما هم از شراره سوزان آن، دل سوخته مانده اند. امروز همه آن چه که بر نسل ما رفته است، کشتاری سیستماتیک و از قبل سازمان داده شده بود که چیزی به غیر از جنایت علیه بشریت و کمتر از نسل کشی نام نمی گیرد. از گور های دسته جمعی، دستان آرزومند و به خون خفته های عزیزان ما، در اعتراض به این همه جباریت و قساوت و بیدادی که به آن ها رفته است، از خاک بیرون مانده اند.آن ها ما را به دادخواهی فرا می خوانند!
وقتی مرا دیدی گریه کن !
فرستاده شده توسط رضا کاویانی در
خشکسالی در اروپا “سنگهای گرسنگی” را در بخشهایی از رودخانههای چک و آلمان نمایان کرده است.این سنگها وقتی سطح رودخانه بیش از حد پایین میرود نمایان میشوند و خبر از قحطی پیشِ رو میدادند. عکس همراه این مقاله ، سنگ نوشتهای است متعلق به سال ۱۶۱۶ در رود البه؛ روی آن نوشته:" اگر من را میبینی گریه کن".این سنگ نوشته تکانده که بیش از ۴ قرن از عمر آن می گذرد, یاد آوری به آیندگانی است که حرمت طبیعت را نگاه دارند.
یاد رفیق احمد ذیبرم، گرامی باد!
رفیق احمد ذیبرم برای آخرین بار برای دیدار خانواده به زادگاهش بندر انزلی رفت. دیداری که به واسطه مهر بیش از اندازه او به اهل خانه خصوصاً پدرش، همه را متعجب کرده بود. بعد از این دیدار، سوار بر اتوبوسی شد که از سمت اردبیل و آستارا، با عبور از انزلی به سوی تهران میآمد و اینچنین سفر بیبازگشت خود را آغاز کرد.محمد بلوری روزنامهنگار قدیمی در گزارش خود از چریک جوانی به نام احمد ذیبرم نام می برد. چریکی ۲۷ ساله از اعضای سازمان چریکهای فدایی خلق که در روز ۲۸ مردادماه ۱۳۵۱ در درگیری با نیروهای ساواک کشته شد.
حجم سرسام آور تخلفات مدیران حکومتی فولاد مبارکه اصفهان
مردم جامعه ما با کنجکاوی منتظر هستند که سرانجام، در ارتباط با حجم سرسام آور تخلفات مدیران حکومتی فولاد مبارکه اصفهان، چه بر سر این سهامداران مافیای حکومتی خواهد آمد! همانطور که هزاران نفر از شهروندان کشور را در زندان های کشور به قتل رساندند، ولی مسئولان مربوطه هم چنان در هرم قدرت هستند و تا کنون هیچ یک از مرتکبین و آمران این کشتار ها، در مقابل یک دادگاه مستقل در مقام پاسخ گویی ننشسته اند. و هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار زن در زندان قرچک تهران که یکی از بزرگترین زندان های زنان جهان است، در اسفناک ترین شرایط غیر انسانی، به جرم دزدیدن نان و ... برای سیر کردن شکم فرزندان خود، اسیر مانده اند.
کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت دکتر محمد مصدق
۶۹ سال از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ گذشت. در پی موفقیت کودتا و سقوط کابینه دوم دولت ملی دکتر مصدق، سرلشکر فضلالله زاهدی عهدهدار تشکیل کابینه جدید شد. کودتای ۲۸ مرداد یکی از حوادث سرنوشتساز در تاریخ معاصر ایران بود که نتیجه مستقیم آن، خروج کشور ما از مسیر دموکراسی، آزادی مطبوعات و احزاب سیاسی بود، و به دنبال خود محدودیت و سانسور اهل قلم و تولید خشونت و سرکوب فعالان سیاسی و نیروهای سکولار را بهمراە آورد. حکومت دیکتاتوری پهلوی از همان آغاز به قدرت رسیدن رضا شاه، علیرغم وجود قانون اساسی بازمانده از انقلاب مشروطه، حاضر به تأسی از قانون نشد و بنیانی کج بر خود گرفت. محمد رضا پهلوی هم با همان سبک و سیاق ادامه داد و حاضر نشد به قانون مشروطه گردن بگذارد و برعکس تلاش کرد با نمایش های بسیار ناشیانه و ساختگی و با تکیه بر دولت های خارجی و حمایت افراد ناصالح و فرصت طلب که جز جاخوش کردن در دستگاه های دولتی هدفی نداشتند، به حکومت فردی خود ادامه دهد.
ترور سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی را محکوم می کنیم
فرستاده شده توسط رضا کاویانی در
جمهوری اسلامی در کشتار و ترور مخالفین و دیگر اندیشان کشور ما پرونده سیاهی دارد و به ویژه، در کشتار ده ها نویسنده و اهل قلم، از خود چهره ای قرون وسطایی در ذهن جامعه ایرانی به جا گذاشته است، سخنگویان جمهوری اسلامی که در مجامع بین المللی سعی به مظلوم نمایی کرده و خودشان را قربانی ترور مخالفین داخلی جا می زنند, چرا تا کنون پشت پرده سیاه اعمال خود پنهان شده اند و نسبت به این عمل جنایتکارانه که علیه آقای سلمان رشدی انجام گرفت، موضع گیری نمی کنند؟ ما این حمله تروریستی, که حمله به آزادی بیان است را محکوم می نماییم.
تاثیر برجام بر معیشت زحمتکشان ایران
جنبش کارگری و تشکل های مطالبه محور کشور ما از سابقه ای بیش از صد ساله برخوردار است و آنچه که ما امروز شاهد آن هستیم، ادامه تاریخی آن است که از درون خون و قیام و انقلاب بیرون آمده است. جنبشی با ویژگی های روبه رشد، سازمان یابنده و همراه با شعارهایی عمیقا صنفی طبقاتی است. و دقیقا بر اساس خصلت طبقاتی خود، از شعار هایی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و گاها ایدئولوژیک برخورداراست. اما جنبشی است استوار که که پا بر زمین خود دارد. جنبشی که علیرغم نقشی که در انقلاب بهمن بازی کرد، امروز توسط صاحبان قدرت، مورد سرکوب قرار دارد و تمامی تلاش دستگاه قدرت، در به زیر امر درآوردن آن است. و یا باید همچنان مورد تخت و تاز آن ها قرار بگیرد و قلع و قمع شود.
بیانیه نرگس محمدی و عالیه مطلبزاده: زندان قرچک را تعطیل کنید !
فرستاده شده توسط رضا کاویانی در
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نرگس محمدی نائبرئیس کانون مدافعان حقوق بشر و عالیه مطلبزاده روزنامهنگار، مستندساز و نائبرئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، روز سهشنبه ۲۳ فروردین ماه توسط ماموران امنیتی با توسل به زور و بدون حکم رسمی مکتوب، به زندان زنان قرچک ورامین منتقل شدند.آن ها در پی این یورش ماموران امنیتی، بیانیهای اعتراضی صادر کردند: ما اعتراض داریم! طی سالهای متمادی ما فعالان مدنی به موجب فعالیت بر پایه حقوق اساسی و بنیادین مردم، مکرر به زندان و تحمل سلول انفرادی و شکنجه محکوم شدهایم.
امروز از طرف دولت برلین، از بزرگ علوی قدردانی شد
فرستاده شده توسط رضا کاویانی در
امروز چهارشنبه سوم آگوست سال ۲۰۲۲, به دعوت نماینده اداره فرهنگ و مجلس دولت برلین، و جامعه ایرانیان آلمان در برلین برای رونمایی از لوح یادبود از بزرگ علوی، طی یک بیانیه مطبوعاتی از دوستداران این نویسنده بزرگ و پژوهشگر ادبی، دعوت به عمل آمد. این مراسم با حضور جمعی از ایرانیان ساکن برلین و دوستداران آلمانی بزرگ علوی, همراه با سخنرانی و موسیقی ایرانی با استقبال گرمی برگزار شد. امروز, روزی خوب و خوش برای ایرانی های برلین بود, امروز، روز"آقا بزرگ "بود.
صفحهها
