برنامهی نظارت از آزادی مدافعان حقوق بشر نامبرده در بالا استقبال و یادآوری میکند که آنها در وهلهی نخست اصلاْ نباید بازداشت میشدند. بازداشت آنها خودسرانه و گویا با هدف مجازات آنها بهخاطر دفاع بهحق از حقوق کارگران صادر شده است. برنامهی نظارت همچنین از دولتمردان میخواهد فوری و بدون قید و شرط خانم عسل محمدی را آزاد کنند
برنامهی نظارت دستگیری خودسرانهی آقایان قاسم شعلهسعدی، آرش کیخسروی و مسعود جوادیه و تداوم بازداشت آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی را محکوم میکند و دولتمردان ایران را فرا میخواند تا فوری و بدون قید و شرط آقایان قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی را آزاد کنند و به آزار قضایی آنها پایان دهند، زیرا این اقدامها فقط به قصد مجازات آنها به خاطر استفادهی بهحق و صلح آمیز از آزادی گردهمایی و بیان انجام میشود.
بنا به اطلاعات دریافتی، آقای محمد صدیق کبودوند، رئیس سازمان حقوق بشر کردستان که زندانی است، روز ۹ خرداد ۱۳۹۵ در پی افت شدید فشارخون ناشی از اعتصاب غذای سه هفتهای بیهوش شد. اعضای خانوادهی او وضع او را « نگران کننده و جدی» توصیف و دربارهی کاهش شدید وزن، بیماری قلبی و پروستات او ابراز نگرانی کردند.
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH)» و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه (OMCT)» است، دستگیری امروز مدافع حقوق بشر خانم نرگس محمدی را در ایران محکوم می کند.
بر این اساس، برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از دولتمردان ایران می خواهد در هر شرایطی سلامت جسمانی و روانی خانم نرگس محمدی و تمام مدافعان حقوق بشر را در ایران تضمین کنند. به علاوه، برنامه نظارت از دولتمردان می خواهد فوری و بدون قید و شرط به تمام اقدامات آزار دهنده ـ از جمله در سطح قضایی ـ علیه خانم نرگس محمدی و دیگر مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند.
به گفته خانواده آقای کبودند که در روز 15 اردیبهشت با او در زندان ملاقات کردند، ضرب و شتم باعث شکستگی 3 دنده و 2 انگشت از پای چپ، خونریزی کلیه، جراحت دست چپ و پشت سر آقای کبودوند شده است. با وجود این، آقای کبودوند از مراقبت مناسب پزشکی برخوردار نشده است. او در سال های گذشته در زندان بیماری های دیگری داشته است و دست کم سه بار دچار حمله مغزی شده است. گروه تحقیق سازمان ملل در باره حبس های خودسرانه در نشست ماه نوامبر 2012 (آبان 1391) خود حبس آقای کبودوند را خودسرانه اعلام کرد.
«برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر» در روز جهانی کارگر خواستار آزادی تمام فعالان سندیکایی زندانی و توقف آزار و پیگرد دیگر فعالان سندیکایی در ایران شد.
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) از حبس خودسرانه و آزار و اذیت قضایی دو برادر روزنامه نگار کُرد، آقایان خسرو کردپور، سردبیر خبرگزاری مکریان، و مسعود کردپور، خبرنگار این خبرگزاری، مطلع شده است. خبرگزاری مکریان بیشتر در باره وضعیت فعالان مدنی، زندانیان سیاسی و نقض حقوق بشر به ویژه در مناطق و شهرهای کردنشین ایران گزارش می دهد.
بنا به اطلاع دریافتی، خانم نسرین ستوده که حکم محکومیت شش سال زندان خود را در زندان اوین میگذراند، سرانجام در روز 30 آبان 1391 اجازه یافت در حضور مأموران امنیتی با همسر و فرزندان خود دیدار کند. خانم ستوده بسیار لاغر شده و وزن او به 43 کیلو کاهش یافته است. او به اعتصاب غذای خود در اعتراض به فشار علیه فرزندان و همسر خود ادامه میدهد.
در هفته های اخیر، مسئولان زندان بدون دلیل قانونی روز ملاقات خانم ستوده را از یکشنبه به چهارشنبه تغییر داده اند. این اقدامِ مغایر با مقررات زندان، و محرومیت او از ملاقات حضوری، ملاقات های خانوادگی را بیش از پیش دشوار کرده است. خانم ستوده از اردیبهشت 1390 از استفاده از تلفن محروم بوده است.
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» است، اطلاعات تازه ای دریافت کرده و از شما درخواست می کند فورا در باره مساله زیر در ایران اقدام کنید.
برنامه نظارت از دولتمردان ایران به تاکید می خواهد به آزار و تهدید قضایی علیه آقای دادخواه پایان دهند، تمام اتهام های علیه او را لغو کنند و فوری و بدون قید و شرط خانم ستوده، خانم نرگس محمدی، آقایان محمد سیف زاده و عبدالفتاح سلطانی را آزاد کنند. برنامه نظارت همچنین از دولتمردان ایران می خواهد تمام مدافعان حقوق بشر را که در بازداشت خودسرانه به سر می برند آزاد نمایند و ...
برنامه نظارت از دولتمردان ایران به تاکید می خواهد به آزار و تهدید قضایی علیه آقای دادخواه پایان دهند، تمام اتهام های علیه او را لغو کنند و فوری و بدون قید و شرط خانم ستوده، خانم نرگس محمدی، آقایان محمد سیف زاده و عبدالفتاح سلطانی را آزاد کنند. برنامه نظارت همچنین از دولتمردان ایران می خواهد تمام مدافعان حقوق بشر را که در بازداشت خودسرانه به سر می برند آزاد نمایند و ...
برنامه نظارت از دولتمردان ایران می خواهد امکانات درمان پزشکی کافی در اختیار خانم نرگس محمدی قرار دهند و در تمام شرایط سلامت روانی و جسمانی تمام مدافعان حقوق بشر را در ایران تضمین نمایند. برنامه نظارت همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط خانم نرگس محمدی، خانم نسرین ستوده، آقای عبدالفتاح سلطانی، آقای محمد سیف زاده و تمام مدافعان حقوق بشر زندانی دیگر و پایان یافتن تمام اقدام های ایذایی ـ از جمله در سطح قضایی ـ علیه کلیه مدافعان حقوق بشر است.
برنامه نظارت از دولتمردان ایران به تاکید می خواهد فوری و بدون قید و شرط به آزار و اذیت قضایی علیه خانم نرگس محمدی پایان دهند و تمام مدافعان حقوق بشر را که در بازداشت خودسرانه به سر می برند آزاد نمایند، و به طور کلی اعلامیه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر، اعلامیه جهانی حقوق بشر و معاهده های بین المللی حقوق بشر را که ایران تصویب کرده رعایت کنند.
آقای سلطانی سال های طولانی با آزار و اذیت قضایی روبرو بوده اما این آزار در پی انتخابات مورد اختلاف ریاست جمهوری 1388 افزایش یافت. چندین عضو دیگر کانون مدافعان حقوق بشر از جمله آقایان محمد علی دادخواه، محمد سیف زاده، عبدالرضا تاجیک، خانم نرگس محمدی و خانم نسرین ستوده نیز پس از تعطیل شدن کانون مدافعان حقوق بشر در سال 1387 با فشار کیفری شدید روبرو بوده اند.
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) مطلع شده که حامیان «مادران عزادار» [1]خانم ژیلا کرمزاده مکوندی، خانم لیلا سیف اللهی، آقای نادر احسنی در مرحله تجدید نظر محکوم و برای گذراندن حکم زندان احضار شده اند و آزار و اذیت قضایی خانم منصوره بهکیش، که در مبارزه با اعدام زندانیان نیز فعال است، نیز ادامه دارد.
در ایران، دولتمردان به حمله به وکلای حقوق بشری ادامه می دهند تا از تعداد کسانی که حاضرند از قربانیان نظام پرایراد قضایی دفاع کنند بکاهند. مدافعان حقوق بشر و فعالان حقوق زن، فعالان سندیکایی و دانشجویی به ویژه هدف حمله ها هستند و این وضع وکالت در زمینه دفاع ازحقوق بشر را عملا به جرم تبدیل کرده است.
برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) از ادامه آزار و اذیت قضایی و محکومیت خانم نرگس محمدی، سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر، مطلع شده است.
ایران: دستگیری خودسرانه و تداوم بازداشت- ناپدیدشدن- آزار و اذیت قضایی
برنامه نظارت، حکومت ایران را به تاکید فرا می خواند که به آزار و اذیت مدافعان حقوق بشر پایان دهد، فورا محل بازداشت آقای کوهیار گودرزی را اعلام نماید و بلافاصله و بدون قید و شرط کسانی را که در بازداشت هستند آزاد کند و به طور کلی اعلامیه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر، اعلامیه جهانی حقوق بشر و معاهده های بین المللی حقوق بشر را که ایران به تصویب رسانده است، رعایت نماید.