سایت فدایی
مریم سطوت و بهرام دوستدار در برنامهٔ شنبههای «گفتگو و تبادلنظر»
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در دنبالهٔ سلسله برنامههای «شنبههای گفتگو وتبادلنظر» خود ازرفقا مریم سطوت، از مسئولین اتحاد جمهوریخواهان ایران و بهرام دوستدار، عضو هیئت سیاسی - اجرایی و مسئول روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) دعوت به عمل آورد
از سوخته زاران میامد...
غروبها میامد
غروبها که ستاره ای در آسمان تیره
پیدا نبود،
با همان کت و شلوارِ راه راه همیشگی
تِلو تِلو در زمین و هوا
می آمد وُ...از تاریکی می گذشت
نمایشنامه «میدان نفت»
میدان نفت نمایشی مرکب از سه پرده، موضوعی را طرح میکند که کمتر کسی توجه خاص بدو داشته است. این اثر روایتیست مستند از خیزش جوانانی آزادیخواه تا دادخواهی مادران. سخن از خانواده و مادرانی دادخواه است؛ جوشش نیرویی که هیچ مرز و خط کشی به بندش نمیکشد، حقیقتی لخت، که از آن خشونت چکه میکند. انعکاسی از زندگی بیسامان که فراگیر شده. روایت سرکوبهایی بدون هیچ قاعده اخلاقی با بیشرمی و خشونتی شگفت. در این اثر خبر از آنتاگونیست نیست. نیروی پروتاگونیست، او را به درون خود بلعیده و یک تنه روایت را بازگو میکند، مبارزه میکند، از رنجی که بر او وارد آمده میگوید و امر دادخواهی را به پیش میکشد.میدان نفت کنام دردمندان و بهشت سوداگران است. بیرحمیهای جامعه را بازگو میکند. حضور جوانانی پاکباز با دستان خالی و اندیشههایی که جوانه میزنند، رشد میکنند و تکثیر میشوند و به پای ظلم میپیچند.
۹ نکته در نقدوکالت خواهی و ادعای رهبری اپوزیسیون
از منظری دیگر لازم بود که روشن میشد مسأله وکالت و بازنمائی انقلاب در شرایطی که جامعه وارد وضعیت انقلابی شده است، اساس وکالت نا پذیراست. چرا که انقلاب به معنی کنش گری مستقیم مردم و اعمال دموکراسی مستقیم است که به نحوسرشتی علیه هرنوع نمایندگی وبازنمائی توسط نخبگان و برای برافکندن کلیت یک نظام منحط و تاسیس نظامی جدید و عمیقا دموکراتیک است. بویژه این وکالت خواهی اگر بخواهد برای کشاندن «رهبری» انقلاب از داخل به خارج کشور و توسط مدعیانی که خود به دنبال تأسیس نظام ولایت از نوع موروثی آن باشند. و یا آن گونه که گفته میشود برای گفتگو با قدرتهای بزرگ که پذیرفتنی نیست. تنها میتوان با فشارانقلاب از داخل و حمایت فعال افکارعموی و نهادهای ترقیخواه و حقوق بشری درخارج برای پیشبرد مطالبات و خواست های جنبش و ایزوله کردن حاکمیت به قدرتهای خارجی فشار آورد. و گرنه به عامل نفوذ و اسب تروای آنها در سرنوشت کشور تبدیل خواهید شد.
ویژگی رژیم های در آستانه سقوط
رﮊیم های در آستانه سقوط، در همان حال که نسبت به جامعه ملی بیگانه می شوند، توانائی برقرار نگاه داشتن تعادل خود را با قدرت های خارجی را، از دست می دهند: این واقعیت در مصر و تونس دوران جنبش قابل مشاهده بود. در مورد تونس، وزیر خارجه فرانسه، نخست به حمایت از رﮊیم بن علی برخاست. اما حکومت فرانسه زود تغییر رویه داد. هیچ یک از دولت های در حال سقوط، چه در موقعیت مسلط و ابر قدرت («شوروی » سابق) و خواه در موقعیت زیر سلطه (ایران و مصر و تونس) نتوانستند برجا بمانند. از عوامل مهم، یکی مشکل شدن برقرار کردن تعادل با دولت های خارجی در دورانی است که این دولت ها موقعیت پیشین را نداشتند و دولت های بیگانه توانا به برقرار کردن تعادل دراز مدت با رﮊیم های در حال سقوط نبودند. یک بار دیگر بایستی یادآور شد که فشار دولت در حال سقوط به جامعه، متکی به فشار بیگانه بر کشور است.
مولد سازی اموال دولت مصوبه ای غیرقانونی
فرستاده شده توسط رضا کاویانی در
مصوبه مولد سازی دارایی های دولت، تصویب شده در جلسه شصت و هفتم ( ۲۱ آبان امسال ) شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، به تایید رهبری رسید. با تصویب رهبری، بار دیگر واین بار عمدتا املاک متعلق به دولت به چوب حراج گذاشته شده و با تغیر کاربری املاک مذکور، به صدور پروانه احداث بنا، مطابق با ضابطه عام ساخت (سطح اشتغال، تراکم، تعداد طبقات و کاربرد بنا) پهنه وقوع، با حفظ کاربری زمین اقدام خواهد شد(۱).
گروگانگیری، تجاوز و تحقیر؛ روایت ۲۱زن از بازداشتگاه و زندان تبریز
به گفته یک وکیل دادگستری به دلیل ساختار سنتی شهر تبریز، زنان بازداشتی تلاش دارند حتی خانوادههای آنها از آزارهای جنسی که دیدهاند مطلع نشوند، برای همین خیلی سربسته به این موارد اشاره میکنند. او میگوید:«ما با سوالاتی که از آنها میپرسیدیم متوجه میشدیم که مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.»… طبق اطلاعاتی که از چند زندانی زن تازه آزاد شده در تبریز به دست «ایرانوایر» رسیده است، وضعیت زنان و دختران جوان بازداشت شده در اعتراضات اسفبار بوده است. برخی از افراد بازداشت شده به واسطه گروگان گرفته شدن اعضای خانواده، خود را به مقامهای قضایی معرفی کردهاند. یکی از این بازداشتیها که برای حفظ امنیت، او را با نام «نرگس» در گزارش معرفی میکنیم میگوید، مادرش را گروگان گرفته بودند تا خود را به مقامهای قضایی معرفی کند.
پیام نرگس محمدی به مراسم اهداء جایزه بنیاد اولاف پالمه
مفتخرم که جایزه معتبراولاف پالمه از کشور سوئد را دریافت کرده ام . این جایزه به نام انسانی است که زندگی اش تصویری از بشر دوستی و صلح طلبی و توسعه است. این جایزه را در شرایطی دریافت می کنم که مردم سرزمینم ماه ها است علیرغم کشتار خیابانی,اعدام, بازداشت و زندان در خیابان ها ایستاده و اعتراض کرده و خواهان گذار از حکومت جمهوری اسلامی هستند. دستگاه سرکوب استبدادی ۴۴ سال با سرکوب گسترده مخالفان و معترضان,نهاد های مدنی مستقل مردمی و آزادی بیان و مطبوعات و بی معنا کردن صندوق های انتخابات و رای مردم در دوره های مختلف, راه هر گونه تحرک سیاسی و اجتماعی را مسدود کرده و در واقع راهبرد اثر گذاری جنبش ها و فعالیت های مردم را به دلیل پاسخگو نبودن خود (حکومت)به حاشیه رانده است.
جنگ و گلهای یاس مادر (۴۷)
و سعید شبی خیالی بە سرش می زند. می گوید اگر می شد بە پای کبوتران یک کیسە پر از اعلامیە چسباند، و بعد در آسمان رهایشان کرد تا آنرا بر فراز شهرها و روستاها پخش کنند، چە عالی می شد! و سعید اینچنین خیالاتی می شود! چپ چپ بە او نگاە می کنم، و او ناگهان می خندد. آنقدر کە دارد رودەبر می شود. با دست بر زانوانش می زند، و می گوید دیوانگی هم خوب چیزیست!
راه گذار به دموکراسی و آزادی مسالمت آمیز است
دموکراسی و آزادی، آرمانی است از ۱۲۰ سال پیش تا به امروز فعالان دموکراسی خواه و آزادی خواه ایرانی آن را پی گرفته اند. اما این مبارزات تا کنون، با وجود دو انقلاب و جنبش قدرتمند ملی کردن صنعت نفت و خیزش های متعدد بعد از انقلاب، بخصوص در خرداد ۷۶ و در جنبش سبز و غیره، شوربختانه هنوز به نتیجه نرسیده است. بحث و استدلال مقاله حاضر این است که گستره و محتوای جنبش زن زندگی آزادی، وضعیت و ماهیت نظام حاکم، و موقعیت کشور در عرصه بین المللی، به ما امید می دهد که این بار زمینه ها و شرایط برای گذار ایران به دموکراسی به مراتب از کوشش های قبلی مساعد تر است. از نظر من دموکراسی نظامی ست که در آن حکومت از طرف مردم انتخاب می شود، و هیچ نهاد بالاسری بر آن سیطره و سلطه ندارد و انتخاب حکومت از راه برگزاری انتخابات آزاد و دوره ای است.
جمهوری اسلامی، نیروهای سرکوبگر خود را به جان مردم آسیبدیده از زلزله خوی انداخت!
امروز دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۱، هلال احمر جمهوری اسلامی اعلام کرد، ۱۳۰۶ نفر بر اثر این زلزله مصدوم شده و سه نفر هم جان خود را از دست دادهاند. این زلزله ۲۶۱ هزار و ۳۸۷ نفر، شامل ۷۷ هزار و ۹۲۰ خانواده، ۲ شهر و ۸۶ روستا را متاثر کرده است. حضرت پور عضو مجلس شورای اسلامی، امروز دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ از خوی، اعتراف کرد: «عمق بحران و خرابیها در مناطق زلزلهزده شهرستان خوی بالاست.» نتیجه این است که زلزله زدگان بیسرپناه خوی و روستاهای اطراف آن، همچنان بدون امکانات در سرمای شدید شب را در خیابانها سپری میکنند، حکومت جنایتکار و مافیای جمهوری اسلامی به جای امکانات، نیروی سرکوبگر یگان ویژه انتظامی را در خوی مستقر کرده و با ماشین آبپاش مردم مصیبت دیده را که در مقابل هلالاحمر خواستارامکانات بودند، مورد حمله قرار داد.
هممیهنان زلزلهزدهٔ خوی را تنها نمیگذاریم!
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به نمایندگی و از سوی همهٔ اعضاء، هواداران و نیروهای سازمان، با مردم زلزلهزدهٔ خوی اعلام همدردی میکند. وظیفهٔ خود و همهٔ ایرانیان میهندوست میدانیم که در این روزهای دشوار در کنار هممیهنان عزیز باشیم!
نامه هفت زن زندانی سیاسی «علیه اعدام» و پشتیبانی از فعالان محیط زیست
مجازات «اعدام» با سلب «حق حیات» یکی از فاحشترین موارد نقض حقوق بشر است که جراحت ناشی از آن هرگز التیام پیدا نمیکند. دهههاست که جامعه ایران درد اعدام عزیزانش را بر دل نشاند و این روزها دوباره شاهد اعدام تعدادی از جوانان معترض بودهایم که تعدادی از آنها هنوز در معرض خطر اعدام قرار دارند. ما تعدادی از زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین تصمیم گرفتیم به بهانه پنجمین سالگرد بازداشت فعالان محیط زیست حمایت خود را از آنها اعلام نموده و خواهان پشتیبانی نهادهای بینالمللی، حقوق بشری، افکار عمومی و آزادی خواهان برای آزادی آنها شویم.
در بند زنان زندان اوین چه میگذرد؟ نگاهی به «پندار، کردار و گفتار» سلطنتطلبها!
بهاره سلیمانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، طی نامهای که به دست زمانه رسیده، شرایط بند زنان زندان اوین را به تصویر کشیده است. بهاره سلیمانی در این نامه از تجربه زیسته خود در بند زنان زندان اوین و برخورد طرفداران «سلطنت پهلوی» با دیگر زندانیان پرداخته است و مینویسد: « آنها بر این باورند که زندان اوین را محمدرضا پهلوی برای تروریستها ساخته و خیلی هم کار درستی کرده و خودشان را دارای حق آب و گل در اینجا میدانند!» این مطلب را به اشتراک بگذارید .
بترسیم از مداخله "بشردوستانه" غرب!
تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!
حملات به تأسیسات نظامی کشور را محکوم می کنیم!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، این حملات نظامی را تجاوز به کشور ایران و ضدیت با ملت ایران ارزیابی و آن را به شدت محکوم میکند. باور ما این است که همۀ ایرانیهای میهندوست با ما در محکومیت این نوع حملات همصدا و همنظرند. محکومیت حملات نظامی و آمران و عاملان آن در عین حال، همراه است با اعتراض ما علیه حکومت و محکوم شناختن سیاستهای تنشآمیز و تقابلجویانهٔ آن.
چراغِ جانِ خانه
ز نام من به جهان نوین تداعی کن
ز من که تازه جوان بودم و شرر بودم
به راه میهن و مردم هماره بَر بودم
به جانِ خانه چراغی دوباره روشن کن
که بشکفد ز شعلهاش به میهنم جاوید
طنین شاد و سترگ و عزیز آزادی!
معنای مفهوم در قوانین طبیعی
قوانین طبیعی بر اساس دادههای عینی و مفهومهای مشخصی در چارچوب یک نظریه بنا میشوند. در حال حاضر دو نظریه بزرگ، یعنی فیزیک کلاسیک و فیزیک کوانتوم، برای توصیف پروسههای جاری در کیهان وجود دارند. اما اینکه چرا دو نظریه برای یک کیهان داریم، مسئله ایست که به تاریخ علم، درک و تعبیر از مفهومها و کسری دانش ما برمیگردد. برای مثال مفهوم انرژی و یا تکانه در نظریه کلاسیک پیوسته و در نظریه کوانتوم گسسته درک و تعبیر میشود. این دوگانگی از یک سو ریشه در تجربیات و نگاه کاربردی ما به قوانین طبیعی و از سوی دیگر در سرشت مفهومها دارد. به این معنا که اکثر مفهومها در نظریه کلاسیک و تمام آنها در نظریه کوانتوم تعریف دقیقی ندارند. از اینرو قوانین طبیعی در اصل بر اساس میانگینی از نتایج اندازه گیریها برمفهومها، همراه با درجهی مشخصی از نامعلومی بنا شدهاند. به بیان دیگر، قوانین طبیعی دارای سرشت احتمالی ـ آماری هستند. این ویژگیِ ناشی از طبیعت کیهان، کیهان کوانتومی ۲و۳ ، است.
هفتمین دادگاه استیناف حمید نوری برگزار شد!
هفتمین جلسه دادگاه استیناف حمید نوری، امروز چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱-۲۵ ژانویه ۲۰۲۳، در استکهلم سوئد برگزارشد. حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت و متهم به مشارکت در اعدام زندانیان سیاسی در ایران در تابستان سال ۱۳۶۷ است و بیست و سوم تیر ماه امسال در دادگاه بدوی، حکم حبس ابد گرفت که در سوئد برابر ۲۵ سال زندان است. هفتمین جلسه دادگاه استیناف نوری(عباسی) در دادگاه منطقهای استکهلم «سولنتونا» سوئد برگزار شد. در این جلسه وکلای مدافع حمید نوری، ادامه ادله و دفاعیات خود را به دادگاه ارائه کردند. بخش نخست دفاعیات وکلای مدافع حمید نوری در جلسه ششم دادگاه که در روز دوشنبه سوم بهمن ماه، برگزار شد، مطرح شده بود.حمید نوری، دیرتر از معمول به سالن هفتمین جلسه دادگاه تجدیدنظر رسید و پس از ورود، باز چاپلوسی کرد و بهتمامی حاضران از جمله قاضی سلام کرد.
درسوگ رفیق توده ای رازمیک آقاخان گایکان
با اندوه فراوان با خبر شدیم که رفیق رازمیک دیگر در میان عزیزان و رفقای خویش نیست. ما وعزیزانی که در این ایام پرتلاطم، سالها از دیدار او محروم بودیم، این جان شیفته و رفیق پر شور را دیگر در کنارخود نخواهیم داشت.
صفحهها
