چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۴

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۴

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

یک سال پس از انفجار در بیروت

گفته می شود فساد و مافیا از یک سال پیش انفجار در بندر بیروت پایتخت لبنان را ممکن کرده است. یک روز بعد از انفجار مهیب در بیروت، کمیسیون تحقیقاتی تشکیل شد و دولت وعده داد که کمیسیون باید پنج روز زمان داشته باشد تا گزارش اولیه را به کابینه لبنان ارائه دهد. در بعد از ظهر روز سه شنبه ساعت شش و هشت دقیقه، چهارم اوت سال گذشته، صدها تن نیترات آمونیوم در بندر پایتخت لبنان منفجر شد.که منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر از شهروندان این شهر گردید و این بندر بزرگ منطقه مدیترانه را به تلی از خاکستر تبدیل کرد.

انفجار بزرگ و دلایل آن

احتمالاً این انفجار مهیب،در نتیجه جوشکاری که در کنار چندین تن نیترات آمونیوم انبار شده بود به وقوع پیوست. که در ابتدا با یک  آتش سوزی آغاز شد و به سرعت، به دیگرنقاط  بندر بیروت سرایت کرد. و سرانجام چون بمبی عظیم از نفت سفید و اسید و نیترات آمونیوم منفجر شد. در آغاز، گلوله ای از آتش با رنگ نارنجی و سیاه به طرف آسمان شلیک شد و پس از آن، انفجاری عظیم، بخشی از شهربندری بیروت را لرزاند و به ویرانی کشید.این انفجار، قوی ترازانفجار سال ۱۹۸۶ نیروگاه اتمی چرنوبیل بود که با قدرت تخریبی۱۰ تن TNT مقایسه شده بود. اما، کارشناسان قدرت انفجاری نیترات آمونیوم بیروت را با ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن TNT مقایسه کردند. بر اساس آخرین یافته های FBI،این انفجار، تنها بخشی از نیترات آمونیوم انبار شده بود که از سالها قبل به این بندرمنتقل شده بود، که آزاد شد. همانطور که خبرگزاری رویترز هفته گذشته گزارش داد، FBI فرض می کند که تنها یک پنجم از کل (۵۵۲ تن محموله)، منفجر شده است.حسن دیاب، نخست وزیر وقت لبنان گفت:”من تا زمانی که مسئولان اتفاقات رخ داده را محاکمه نکنیم و حداکثر مجازات را اعمال نکنیم، آرام نخواهم گرفت”. اما هنوز که هنوز است و یک سال هم از آن ماجرا گذشته است، گزارشی از کمیسیون تحقیق در دست نیست. هیچ کس نیز پاسخگو نبوده است.

روزنامه نگاران دست به تحقیقات می زنند 

اما به لطف تحقیقات روزنامه نگاران، حداقل مشخص است که چگونه این محموله بزرگ و خطرناک، به بیروت رسیده است: خدمه اوکراینی-روسی در سال ۲۰۱۳ آن را در نفتکش”Rhosus” بارگیری کردند تا به یک تولید کننده مواد منفجره در موزامبیک منتقل کنند. این کشتی قبل از دریافت دستور ممنوعیت مقامات لبنانی از ادامه سفر دریایی که به دلیل نقص ایمنی اعلام شده بود، این بندر را به مقصد بندری در گرجستان ترک کرد.پس از انفجار محموله، ناخدا بوریس پروکوشف، اظهار داشت که خدمه وی در لبنان در سال ۲۰۱۴ بازداشت شده اند زیرا مالک آن هزینه ها را پرداخت نکرده است. با توجه به تحقیقات اشپیگل و شبکه روزنامه نگاری و سازماندهی علیه جنایت و فساد (OCCRP)، مالک واقعی این کشتی قبرسی، چارالامبوس مانولی بود. سوابق دادگاه نشان می دهد که مانولی از بانک FBME تانزانیا وام یک میلیون دلاری گرفته بود، اما باز پرداخت نکرده است.

روزنامه نگاران لبنانی همچنین دریافتند که محموله این کشتی متعلق به یک شرکت ثبت شده در انگلستان به نام Savaro Ltd است که متعلق به دو تاجر سوری با روابط نزدیک با دولت سوریه بود. رژیم بشار اسد از نزدیکان و متحدان حزب الله لبنان است. بنابراین کاملاً محتمل است که اصولا مقصد این محموله موزامبیک نبوده است، بلکه برای حزب الله بارگیری شده بود. یازده ماه قبل از اینکه سرانجام به خدمه  اجازه داده شود تا کشتی را در سپتامبر ۲۰۱۴ ترک کنند، مقامات لبنانی این محموله را توقیف کرده و به انبار شماره ۱۲ بندر منتقل کردند. حداقل بخش هایی از محموله های انفجاری به مدت ۶ سال بدون تعبیه هیچ گونه امکانات امنیتی، در محل بندر ذخیره شده است.این کشتی نیز در سال ۲۰۱۸ غرق شده است.

این انفجار بزرگ، که منجر به ویرانی بخشی از بیروت گردید و عواقب غیرقابل جبرانی به جا گذاشت، با شراکت تاجران و افراد در سایه دولت لبنان انجام گرفته است و این کشور را در بحرانی جدید قرارداد: خبرنگاران نیویورک تایمز با مقامات بندری، گمرکی و امنیتی و همچنین مالکان کشتی مصاحبه کردند و به این نتیجه رسیدند که رهبری سیاسی لبنان، طی سال های طولانی تحت تأثیر رشوه و قاچاق غنی شده اند. تحقیقات روزنامه نگاران لبنانی نیز نشان داد که مقامات امنیتی، گمرکات و سیاستمداران عالی رتبه بر  همه این وقایع و مطالب، واقف هستند.

 رد پول شویی حزب الله 

بازرسان آمریکایی در گذشته، بانک FBME را متهم کرده بودند که به عنوان پول شویی برای حزب لبنان و شبه نظامیان شیعه حزب الله عمل می کند و در این کار خلاف، شناخته شدهاست .در مناسبات پولی این بانک، رد پول شویی حزب الله به خوبی دیده می شود.درهمین ارتباط، از مسولین بانک خواسته شده است تا از مشتریان بدهکاری که در پرداخت های خود تاخیر دارند حمایت شود.

ایمنی در برابر اجرای قانون

سازمان دیده بان حقوق بشر، که روز سه شنبه گزارش مفصلی ارائه کرد و در آن،خواستار تحقیقات بین المللی با دستور شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شد.در این گزارش از نخست وزیر سابق دیاب، رئیس جمهور میشل عون، فرمانده سابق ارتش و چندین وزیر نام برده شده است.

در همین حال تحقیقات رسمی در لبنان هیچ پیشرفتی ندارد. در ماه دسامبر، دیاب توسط بازرس فادی ساوان، هدف بازپرسی قرار گرفت. دیاب و کابینه اش دو روز پس از انفجار استعفا کردند. بازرس اصلی، دیاب و سه وزیر سابق را به سهل انگاری متهم کرد. اما یک هفته بعد تحقیقات متوقف شد. سپس در ماه فوریه، یک دادگاه دیگر، بازپرس اصلی فادی ساوان را برکنار کرد.

جانشین بازرس فادی ساوان، قاضی تارک بیتار نام دارد. ماه گذشته وی خواستار لغو مصونیت شماری از سیاستمداران و مقامات ارشد امنیتی به منظور تسهیل پیگرد قانونی شد، اما فایده ای نداشت. نماینده پارلمان اروپا هادی هوبیچه گفت: “من فکر می کنم این مهم است که بفهمیم چه کسی مواد منفجره را آورده است تا چه کسی از وجود آن مطلع بوده و هیچ کاری نکرده است.و تاکید کرد: که قبل از لغو مصونیت سه وزیر سابق، احتیاج به شواهد بیشتری داریم.

+ – این گزارش با همکاری: کریم الغواری و جانیس هاگمن انجام گرفته است.

 

چهار شنبه ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۰- ۴ یولی ۲۰۲۱

 

تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد, ۱۴۰۰ ۱۰:۰۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!