چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

جنگ و گلهای یاس مادر (۵۱)

و من در نگاە و رفتار پدر بە دنبال تائید اشکها و حرفهای مادر می گردم، اما پدر مثل همیشە گرفتار است. گرفتار دنیای رادیو. او انگار عین خیالش نیست کە شیخ احسان اللە مردەاست، و برای همیشە دارفانی را وداع گفتەاست. و ناگهان عصبانی می شود کە زن بس کن گریە گناە دارد! و مادر گریەاش تمام می شود.
احسان اللە پیرمردی بود با ردای مذهبی بلند و عمامەای سفید بر سر کە هر روز از کوچە ما بە مقصد مسجد می گذشت، و درست از همان مسیر باز بە خانە باز می گشت. مردی خوش رفتار و همیشە تبسم بر لب کە با مهر تمام بە همگان می نگریست و جواب سلام همە را مهربانانە می داد.

مادر کە دلتنگ زمان خوش دوران صلح است، زمانی کە بە قول خودش همراە دوستانش بە ‘تکیە’ (خانقاە) درویشان زن می رفت و بە ذکر و دعا می پرداخت، این روزها خبری بە دستش می رسد در بارە مرگ تنها ملای محلە ما بە اسم شیخ احسان اللە کە بشدت غمگینش می کند. من کە نمی دانم مادر از کجا این خبر را گرفتە، از دیدن چهرە ماتم زدەاش غمزدە می شوم. و شب مادر از خوبی های شیخ می گوید. مادر در حالیکە اشک از چشمانش روان است، و آههای سوزناک می کشد مدام از خوبی های شیخ می گوید. از توان او برای خاتمە دادن بە اختلافات و دعواهای میان همسایگان. و من کە در فکر اینم چگونە مادر خبر را دریافت کردە، هی حواسم پرت می شود. و فکر کنم اولین بار است کە در عمرم دلم بە حال مادر نمی سوزد. سئوال، جای خود را بە عاطفە سپردەاست. راستی مادر از کجا این خبر بهش رسیدەاست!

من گاهی وقتها بە کبوتران پشت بام و درون حیاطمان مشکوک می شوم. بعد بە رادیوی پدر، و بعد از آن بە سکوتی کە انگار پایانی ندارد. اما نە هیچکدام از اینها نمی توانند منبع خبر باشند. نکند مادر خواب دیدەباشد! نە، این هم نیست. شاید خبر مرگ احتیاجی بە قاصد ندارد. خودش عین باد بە همە جا سر می کشد. و مرگ، داستان این روزهاست،… نە این سالهاست. مرگ خودش مخبر خودش است. مردە بعد از مردن دوبارە پا می شود، و بە راە می افتد و از مرگ خودش می گوید. قبل از همە بە عزیزان و آشنایان. و من یادم می آید کە بارها و بارها در این سالها نفس سرد آن را بر گوشهایم در حین گذشت از کوچە، احساس کردەام. و مطمئنم مادر این خبر را از پنجرە شنیدەاست، از یکی از همان پنجرەهائی کە گلدانهای یاس آنجا هستند.

مادر شیخ را یک آدم خداشناس واقعی می دانست. کسی کە بە ریا مسلمان نبود و همیشە یار و مددکار مردم محلە و شهر بود. شیخی کە چند سال  قبل از جنگ در فقر زیست و مادر مطمئن است کە در همان فقر نیز مردەاست. او مطمئن است کە اگر خدا تنها جمع کوچکی از چنین انسانهای خوبی اطرافش بودند، می توانست از وقوع جنگ جلوگیری کند. مادر جنگ را نتیجە بە قدرت رسیدن مردان خدائی بە قدرت می داند کە بە دروغ از خدا و باورمندی خود بە او می گویند.

و من تا یادم می آید او را همیشە در این مسیر کوتاە دیدەبودم. و پدر هم تائید کرد کە آرە، شیخ را جائی دیگر بلد نبود! و خانە آنها خانەای قدیمی بود با حیاطی بزرگ و با اتاقی بر سر کوچە کە محل کارش بود. شیخ یک دفتر ثبت اسناد و املاک داشت، و از این راە امرار معاش می کرد. دفتری کە سالها قبل بساط آن برچیدەشدەبود و بە کس دیگری منتقل شدەبود. او ملای هیچ مسجدی نبود. بە این ترتیب هر سە نقطە ضرور زندگی اش در همان مسیر کوتاە واقع بودند،… منزل، دفتر ثبت اسناد و مسجد در امتداد کوچەای بە درازای شاید دویست متر. و از همان سە نقطە، دیگر چیز آنچنانی باقی نماندەاست. مخروبەها، دیگر چیزی برای بیان، حتی بیان خاطرەها هم ندارند. و خاطرە شیخ در یاد آنها محو می شود. مادر می گوید کە افسوس اگر بمیرد دیگر خیر دعای شیخ بر گور او نازل نمی شود، و اضافە می کند آن مردگانی کە این شانس را داشتند، عاقبت بە خیر شدند. و از این بابت صد در صد مطمئن است.

و پدر کە خیلی سریع قصە مرگ احسان اللە را فراموش کردەاست، ناگهان یکی از غروبهای همان روزهای بعد از مرگ شیخ می گوید کە زیاد بە دنیای زنها ذهنم را مشغول نکنم. می گوید یکی از نشانەهای مردشدن همین است، می بینی، می فهمی اما زیاد گوش نمی دهی! و پرسش آمیز تاکید می کند کە “پسر! فهمیدی؟”

آرە فهمیدم!و سالها بعد می فهمم کە گریە مادر تنها بە علت مرگ شیخ نبود. مرگ شیخ او را بیشتر بە این واقعیت نزدیک کردەبود کە گذشتە بیش از حد گذشتە شدەبود، و دیگر تقریبا امکان بازگشت آن در فرم صلح امکان پذیر نبود. و حتی اگر جنگ هم تمام می شد، محلە ما دیگر همان محلە نمی شد. در واقع تمامی نشانەهای گذشتە یکی بعد از دیگری ناجوانمردانە از میان می رفتند. و آنچە بشیوە اعجازآمیز هنوز در اینجا ماندەبود، خانوادە سە نفری ما بود. و ما آنقدر ما بودیم کە تصور گذشت زمان و این همە تغییر تقریبا برایمان غیرممکن می نمود.

این روزها ذهنم خیلی شدید بە شیخ مشغول است. سعی می کنم بیشتر بە یادش بیاورم. و ناگهان یادم می آید کە در زیر عبای بلندش، یک شال سبز هم می بست و گاهی وقتها کنارەهای یک دامن سبز هم پیدا بود. آهان! او یک سید هم بود. مردی از تبار محمد. و چهرە تپلش باز بیشتر و بیشتر در نظرم متصور می شود. و یادم می آید، زمان انقلاب او باز از همان مسیر خانە ـ مسجد منحرف نشد و هی وقت از جائی دیگر سر درنیاورد. او ‘اهل’ترین مرد محلە ما بود. گوئی می دانست کە شرط آرامش همین قائل شدن بە یک نقطە جغرافیائی مشخص است در تمام طول عمر.

اما جنگ مثل بسیاری از مردم، فلسفە هستی او را بر هم زدەبود. او یک بار، اما یکبار برای همیشە از محل بە ظاهر ازلی اش کندەشد، و جائی دیگر مرد. و من اطمینان دارم کە صد در صد مطمئن بودە کە همین جا در همین محلە ما می میرد. اما باد جنگ، چنان وزید کە برگ زندگی او بر همان شاخە، اما جائی دیگر فرود آمد. زرد زرد.
راستی نکند مادر عاشق بودە! عشق، جلوەهای گوناگونی دارد، و بە هر بهانەای خود را بە داخل منازل مردم می رساند. کمااینکە گاهی وقتها عین عشق بە تقدسی است کە پیش از هر چیز آرامش می آفریند. چهرە نورانی شیخ احسان اللە با آن ریش سفید نسبتا درازش، برای مادر یادآور روزهائی بودند کە صلح از جلو خانە ما هر روز تردد می کرد، بدون اینکە نشانەای از اضطراب در آن وجود داشتەباشد.

ادامه دارد…

تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند, ۱۴۰۱ ۷:۵۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟