دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۱

دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۱

کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان
هم‌میهنان عزیز، شما به دنبال تغییر و تحولات اساسی در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشورید و در عین حال از مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شیوه برای به انجام رساندن...
۱۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: پروین همتی، سخن‌گوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: پروین همتی، سخن‌گوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
یر اساس پيش‌بينی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد
همان طورکه انتظار می رفت, که کیر استارمر رهبر حزب کارگر انگلستان بعد از ظهر امروز جمعه ۵ ژوئن , پس از استعفای سوناک نخست وزیر سابق, مورد استقبال چارلز...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
مسعود پزشکیان " اصلاح طلب" در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.
شورای نگهبان، یک نهاد قدرتمند تحت کنترل و وابسته به رهبر جمهوری اسلامی، همیشه نامزدها را از نظر مناسب بودن ایدئولوژیک بررسی می کند. بسیاری از ایرانیان پس از تلاش...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی
راست افراطی برای جمهوری ما، برای دموکراسی ما و برای کارگران زن و مرد زهر مهلکی است. سندیکای ث-ژ-ت هیچگاه راست افراطی را با هیچ یک از ديگر نیروهای سیاسی...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟
از آن‌جا که در ایران هیچ گونه نظارت بی‌طرفی بر شمارش آرا وجود ندارد، حکومت هر رقمی را که دلش می‌خواهد اعلام می‌کند. در هر صورت، حتی اگر آمار حکومت...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟
بر خلاف اصولی مثل عدالت و آزادی، همبستگی تا قبل از میانه‌ی قرن نوزدهم، یعنی کمی پیش از آنکه به شعار جنبش کارگری تبدیل شود، مفهوم سیاسیِ پرطرفداری نبود ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
تکثرگرایی و کثرت گرایی مردم ایران قبل و بعد از انقلاب (قسمت سوم)
دختران، زنان و پسران و مردان با نه به حجاب اجباری و پذیرش حجاب اختیاری نشان دادند که از این به بعد این ما هستیم که ذهنی، روحی، عقلی و...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی

حذف قالیبافان از شمول بیمە: مجازات قالیبافان بە جای کارفرمایان!

می‌گویید نداریم؛ اولاً دروغ می‌گویید، پول دارید، ولی اولویت‌تان چیزهای دیگری است. دوماً ولو این‌کە نداشتە باشید هم، قانوناً بە دلیل نداشتن نمی‌شود کسی را از شمول بیمە کنار گذاشت

در روز ٢١ مهرماه، خبرگزاری مهر بە نقل از سیروس نصیری دبیرکل فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی خبر حذف ١٠٠ هزار کارگر قالیباف از شمول بیمە را منتشر کرد.

سیروس نصیری در این مصاحبە علت حذف این رقم بزرگ از کارگران قالیباف از شمول بیمە و تأمین اجتماعی را کاهش عدەای از آن ها، (بخوان بیکار شدن‌شان) و عدم پرداخت حق بیمە‌ی تعداد دیگری از آنان ذکر کرد و گفت: “۶۰ تا ۷۰ هزار نفر از این افراد به دلیل عدم اشتغال و مابقی نیز به علت عدم واریز مبلغ حق بیمه حذف شده‌اند”. وی تعداد کل قالیبافان و کارگران شاغل در بخش صنایع دستی را کە تحت پوشش بیمەای قرار دارند، ۴٩۴ هزار نفر اعلام کرد.

بنا بر یک آمار دولتی کە در سال ٨٨ منتشر شدە است، حدود دوونیم میلیون تن در آن زمان، در مناطق شهری و روستایی بە کار قالیبافی اشتغال داشتەاند کە، ٢٢٣ هزار نفر از این تعداد به‌عنوان کارگر در ١٣۶٢١۵ کارگاە قالیبافی مشغول بە کار بودەاند. در مورد موقعیت حدود ٢، ٢، میلیون تن دیگر در گزارش مذکور کە ظاهراً بە منظور سروسامان دادن بە وضعیت از هر لحاظ طاقت‌فرسای این جمعیت کثیر و کاستن از مهاجرت روستاییان بە شهر‌ها تهیە شدە، اشارەای نشدە است. طبق آماری کە سیروس نصیری در این مصاحبە ارائە دادە است، در حال حاضر ۴٩۴ هزار تن از کارگران قالیباف و صنایع دستی تحت پوشش بیمە قرار دارند که تعدادشان طبق این دو آمار، دوبرابر کل کسانی است کە تا سال ٨٨ کلاً به‌عنوان کارگر در این بخش بە کار مشغول بودەاند.

اگر این دو آمار را ملاک برخورد قرار دهیم ظاهراً کار بزرگی در این مدت انجام شدە است! زیرا بە روایت این آمار‌ها، تعداد شاغلین در این رشتە طی پنج سال حدود ١٣٠ درصد رشد داشتە است و از آن مهم‌تر کل شاغلین تحت پوشش بیمە قرار گرفتەاند!. اما همە‌ی ما می‌دانیم کە واقعیت‌ها خلاف این قضایا را نشان می‌دهد و تناقضات آماری آن چنان زیادند کە اعتبار آمارهای رسمی به‌کلی نزد مردم از بین رفتە است. اما از این‌ها کە بگذریم، مسئولین سازمان تأمین اجتماعی سە بهانە برای حذف صدهزار تن از کارگران قالیباف کە جزو محروم‌ترین، کم‌درآمد‌ترین و آسیب‌پذیر‌ترین کارگران هستند مطرح کردەاند.

ندادن حق بیمە توسط تعدادی از آن‌ها، بیکار شدن تعداد دیگری و نداشتن بودجە‌، ىهانە‌های مسئولین سازمان تأمین اجتماعی برای قطع بیمە و‌‌ رها کردن این گروە بزرگ کە هرکدام‌شان نان‌آور خانوادەای هستند بودە است.

در مورد ندادن حق بیمە، طبق قوانین موجود سازمان تأمین اجتماعی، مسئول کسر بیمە از حقوق ماهانەی هر کارگر در هر کارگاە و واریز کردن آن بە حساب سازمان تأمین اجتماعی، کارفرماست. آرزو و خواست هر کارگری است کە تحت پوشش بیمە‌های اجتماعی باشد و با رغبت سهم حق بیمەاش را نیز مطابق قانون حاضر است بپردازد. اما این کارفرمایان و دولت هستند، کە به‌خاطر ندادن سهم قانونی‌شان و بیمە نکردن کارگران، از بیمە کردن کارگران‌شان -بر خلاف قانون- طفرە می‌روند و کم نیستند کارفرمایانی کە ماە‌ها و بلکە در موارد زیادی سال‌ها، در هر ماە سهم حق بیمە‌ی قانونی کارگران‌شان را از حقوق آن‌ها کسر، اما بە جای واریز کردن حق بیمە بە حساب سازمان تأمین اجتماعی، آن را بالا کشیدەاند.

خود دولت نیز هم‌اکنون بە غیر از دە‌ها هزار میلیارد پولی کە از صندوق تأمین اجتماعی با اجازە‌ی خودش برداشت کردە است، هزاران میلیارد تومان بابت سهم قانونی حق بیمەاش بە تأمین اجتماعی بدهکار است.

با این وصف اما، مسئولین تأمین اجتماعی بە این بهانە‌ی بی‌اساس، بە جای وادار کردن کارفرمایان و دولت بە پرداخت سهم قانونی‌شان، و مجازات آنان، حدود ٢۵ درصد از کل کارگران قالیباف را کە بنا بر آمار رسمی تحت پوشش بیمەا قرار داشتەاند و باوجود بیمە بودن هم هموارە جزو محروم‌ترین‌های جامعە بودەاند، با یک تصمیم ناگهانی محروم‌تر می‌کنند.

آیا سهم این کارگران از تولید ٣٠درصد از کل فرش صادراتی جهان و ۶٠٠ الی ٧٠٠ میلیون دلار درآمد خالص ارزی برای تجار و کارخانە‌داران و کشور، کە بە قیمتِ ازدست رفتن بینایی، بیمارهای عضلاتی و استخوانی، رماتیسم. و فرسودگی جسم و روان در کارگاە‌های تاریک و نمور با ماهی ٣٠٠ هزار تومان بە اصطلاح حقوق کار می‌کنند و فرش‌هایی کە می‌بافند شکوە قصر‌های‌مسئولین و ثروتمندان را دوچندان می‌کنند، حتی برخوردار بودن از بیمە نیست؟ همین کە فرش‌های‌شان را لگدمال می‌کنید، کافی نیست کە خودشان را هم می‌خواهید لگدمال کنید؟

می‌گویید، تعدادییشان بیکار شدەاند و نمی‌توانند حق بیمەشان را پرداخت کنند؟ طبق کدام قانون کسی کە بیکارش کرده‌اید، حق استفادە از بیمە و تأمین اجتماعی را ندارد؟ آیا عجیب نیست کە یک مدیر ارشد سازمان تأمین اجتماعی آن‌قدر با قوانین سازمان متبوع‌اش نا‌آشنا باشد کە نداند، اگر کارگری کە بیش از شش ماە تحت پوشش بیمە بودە باشد، کسی حق محروم کردنش از بیمە را ندارد و علاوە بر آن باید شخص بیکار را تحت پوشش بیمە‌ی بیکاری قرار دهد و تا زمانی کە بیکار تحت و بە بیمە‌ی بیکاری قرار داشتە باشد، از مزایای بیمە نیز باید برخوردار باشد؟

می‌گویید نداریم؛ اولاً دروغ می‌گویید، پول دارید، ولی اولویت‌تان چیزهای دیگری است. دوماً ولو این‌کە نداشتە باشید هم، قانوناً بە دلیل نداشتن نمی‌شود کسی را از شمول بیمە کنار گذاشت.

قانون، منابع تأمین بودجە را کە از طریق پرداخت حق بیمە و سود سرمایە‌گذاری از درآمدهای سازمان تأمین اجتماعی است معین کردە و اگر کمبودی هست، بخاطر سوءمدیریت، و اختلاس‌هایی نجومی مدیران دولتی و قریب ١٠٠ هزار میلیارد بدهی و برداشت‌های غیر قانونی دولت‌ها از صندوق تأمین اجتماعی و هزینە کردن آن‌ها در جهت امیال دولت‌ها، و نە پرداختن حق بیمە کارفرمایان بە هر علتی است.

در مورد بیمە‌ی کارگران ساختمانی نیز دولت بر خلاف قانون، مدتی پیش با همین بهانە‌ها تعداد زیادی از کارگران ساختمانی را از شمول بیمە خارج و باز هم خلاف قانون، بە جای اجرای قوانین تأمین اجتماعی کە پرداخت حق بیمە را شرط بیمە شدن قرار دادە، بیمە کردن کارگران ساختمانی را تابع سهمیە‌بندی سالیانە کرد و حتی معلوم نیست در عمل بە آن نیز پای‌بندی نشان دهد. 

مدیران تأمین اجتماعی در حالی دستە‌دستە کارگران حداقل‌بگیر را از شمول بیمە و پوشش تأمین اجتماعی با سوءاستفادە از جو سرکوب و فضای امنیتی خارج می‌کنند کە دست‌درازی دولت بە صندوق تأمین اجتماعی هم‌چنان ادامە دارد و مسئولین تأمین اجتماعی بە رغم شکایات کارگران از کارفرمایانی کە حق بیمە‌های‌شان را بالا کشیدەاند، هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند.

اگر دولت و کارفرمایان بدهی‌های‌شان را بە سازمان تأمین اجتماعی بپردازند و بیمە‌ی همگانی کارگری مطابق قوانین کار و تأمین اجتماعی اجرا شوند و دست مدیران فاسد از منابع مالی تأمین اجتماعی کوتاە شود و اتحادیە‌های کارگری واقعی و مستقل بتوانند در مدیریت سازمان تأمین اجتماعی نقش درخوری بە عهدە بگیرند، در آن صورت سازمان تأمین اجتماعی نە تنها مانند صندوق‌ها‌ی بازنشستگی در بسیار‌ی از جوامع دمکراتیک می‌تواند بە تعهدات قانونی‌اش عمل کند، بلکه سودآور نیز خواهد شد. برای سندیکا‌ها و احزاب کارگری از دە‌ها سال پیش سرنوشت امروز سازمان تأمین اجتماعی مثل روز روشن بود و می‌دانستیم کە آشکار و پنهان، چە سوءاستفادەهای بزرگی از این سازمان توسط دولت‌ها و مدیران نالایق و فاسد دولت‌گزیدە صورت می‌گرفت و می‌گیرد.

امروز نیز نجات تەماندە‌ی سرمایەهای این سازمان از دست مدیران فاسد و دست‌اندازی دولت و جلوگیری از تغییرات ضد کارگری در قوانین سازمان تأمین اجتماعی و پایمال‌سازی بی‌شرمانە‌ی قوانین موجود، بدون متحد شدن کارگران در سندیکاهای واقعی و مستقل و احزاب کارگری ممکن نیست.

تاریخ انتشار : ۲ آبان, ۱۳۹۴ ۹:۲۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت

کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان

هم‌میهنان عزیز، شما به دنبال تغییر و تحولات اساسی در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشورید و در عین حال از مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شیوه برای به انجام رساندن این مهم بهره می‌برید و امکانات هرچند محدودِ آن را به چالش می‌کشید.
آقای پزشکیان، نوشتید می‌خواهید «صدای بی‌صدایان و طردشدگان» باشید، گفتید با مردم شفاف سخن خواهید گفت و پای وعده‌های‌تان و پشت مردم ایستاده‌اید و اگر نتوانستید به آن‌ها عمل کنید، کنار خواهید رفت.

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان

یر اساس پیش‌بینی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد

مسعود پزشکیان ” اصلاح طلب” در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.

کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی

واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟

وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟