پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

دستیابى به برابرى جنسیتى توسعه و صلح

در چند دهه گذشته، يكى از مهمترين دستاوردها براى زنان، در زمينه حقوق بشر است. كنوانسيون حذف تمام اشكال تبعيض عليه زنان، يكى از كنوانسيون هاى بين المللى است كه بيش از هر كنوانسيون ديگر به تصويب كشورها رسيده و تقريباً از حمايت همگانى برخوردار است. شناسايى و آگاهى از حقوق زنان به عنوان حقوق بشر از جمله حقوق بارورى و دسترسى برابر به زمين و ملك، لازم است به برخوردارى از اين حقوق در واقعيت تبديل شود.

۱۰سال پس از برگزارى چهارمین کنفرانس زنان در جهان، سازمان ملل متحد فرصتى در اختیار سیاستگذاران و کارشناسان سراسر جهان مى گذارد تا پیشرفت هاى حاصله در اعتلاى برابرى جنسیتى و توانمندسازى زنان و دختران را ارزیابى و گام هاى مشخصى براى اقدامات آینده توصیه کند. این گردهمایى تحت عنوان «بازبینى و ارزیابى ۱۰ ساله» از ۲۸ فوریه تا ۱۱ مارس (از ۱۰ تا ۲۱ اسفند) در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، به عنوان بخشى از چهل و نهمین اجلاس کمیسیون مقام زنان سازمان ملل برگزار مى شود.
کنفرانس پکن در سال ۱۹۹۵ به صدور «برنامه اقدام» تاریخى منتهى شد که دولت هاى عضو، شرکاى سازمان ملل و همکاران غیردولتى آنها امیدوارند در راستاى اجراى گسترده تر و نظام یافته آن حرکت کنند. این گردهمایى، پس از جلسه ۵ سال پیش مجمع عمومى سازمان ملل، نخستین فرصت براى مقامات عالیرتبه دولتى و طیفى گسترده از کارشناسان جامعه مدنى است که به ارزیابى عمیق مقام امروز زنان بپردازند. راش مایانجا، مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در مسائل جنسیتى و پیشرفت زنان گفت: «از زمان تشکیل اجلاس پکن، ما شاهد قوانین عادلانه ترى هستیم که از زنان در برابر تبعیض، بدرفتارى و خشونت حمایت مى کنند با این حال براى اجراى «برنامه اقدام» پکن، بویژه در زمینه کاهش فقر، بهبود شرایط بهداشتى، ایجاد فرصت براى پیشرفت اقتصادى و رهبرى سیاسى، کاهش موارد نقض حقوق بشر لازم است کارهاى بیشترى انجام شود. کمیسیون مقام زنان توجه خود را به دو موضوع متمرکز خواهد کرد: بازبینى پیشرفت در اجراى «برنامه اقدام پکن» و سند حاصله از اجلاس ۵ سال پیش مجمع عمومى، به گفته کارلوین هانان مدیر بخش پیشرفت زنان، انتظار مى رود تعداد زیادى از سازمان هاى غیردولتى در این گردهمایى شرکت کنند. وى چنین اظهار داشت: میزان مشارکت سازمان هاى غیردولتى بیانگر مساعدت فراوان جامعه مدنى به ارتقاى حقوق زنان در طول ۳۰ سال گذشته است. مشارکت و کمک هاى آنان به «بازبینى و ارزیابى ۱۰ ساله» و همکارى مداوم آنها عنصرى اساسى در این فرایند است.
«برنامه اقدام» چارچوبى جهانى براى کشورها فراهم ساخت تا به تبعیض علیه زنان و به تفاوت هاى مربوط به جنسیت در ۱۲ حوزه میانى از جمله بهداشت، آموزش، اشتغال، مشارکت سیاسى و حقوق بشر خاتمه دهند.
بازبینى و ارزیابى ۱۰ ساله بر چالش هاى کنونى از جمله تلاش هایى براى
– بهبود دسترسى به مراقبت بهداشتى مناسب، از جمله بهداشت بارورى و جنسیتى و پیشگیرى و درمان بیمارى ایدز و ویروس آن.
– افزایش مشارکت زنان در مشاغل مربوط به تصمیم گیرى در دولت ها و جامعه 
– ایجاد فرصت هاى کامل اقتصادى براى زنان، از جمله دسترسى به منابع مالى خود 
– جلوگیرى از خشونت علیه زنان از جمله قاچاق آنان و حذف مصونیت متجاوزان به حقوق زنان
– کاهش مناقشات مسلحانه و افزایش مشارکت زنان در برقرارى صلح، پیشگیرى از مناقشه و حل آن، تأکید خواهد کرد.
۱۳۴ کشور پیش از «بازبینى و ارزیابى ۱۰ ساله» در کمیسیون مقام زنان اطلاعاتى درباره آنچه تاکنون براى حمایت از برابرى جنسیتى و اجراى توصیه هاى «برنامه اقدام» انجام داده بودند، به سازمان ملل تسلیم کردند. فعالیت هاى دیگرى نیز در این زمینه در جریان گردهمایى هاى بین دولتى و منطقه اى که به وسیله کمیسیون هاى اقتصادى سازمان ملل در آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکاى لاتین و آسیاى غربى ترتیب داده شد، انجام گرفته است.
در این اجلاس دو هفته اى هیأت ها در مورد تعهدات خود نسبت به پیشرفت و برابرى زنان تجدیدنظر خواهند کرد. در این اجلاس میزگردهایى براى گفت وگو بین نمایندگان عالیرتبه دولت ها، از جمله: همسران رهبران کشورها و وزیران امور زنان و کارشناسان مسائل برابرى جنسیتى در سازمان ملل و سازمان هاى غیردولتى و جامعه مدنى تشکیل خواهد شد. از ایران نیز خانم زهرا شجاعى معاون رئیس جمهور در امور زنان به همراه هیأت همراه در این کنفرانس شرکت کرده اند.
پیام هاى اصلى زیر براى انتقال به اجلاس بازبینى و ارزیابى پکن
حقوق بشر زنان: در چند دهه گذشته، یکى از مهمترین دستاوردها براى زنان، در زمینه حقوق بشر است. کنوانسیون حذف تمام اشکال تبعیض علیه زنان، یکى از کنوانسیون هاى بین المللى است که بیش از هر کنوانسیون دیگر به تصویب کشورها رسیده و تقریباً از حمایت همگانى برخوردار است. شناسایى و آگاهى از حقوق زنان به عنوان حقوق بشر از جمله حقوق بارورى و دسترسى برابر به زمین و ملک، لازم است به برخوردارى از این حقوق در واقعیت تبدیل شود.
رهبرى: تعداد نمایندگان زن در پارلمان ها و در مشاغل دولتى در تمام سطوح همچنان کمتر از مردان است. با وجود مشارکت روزافزون زنان، پیشرفت در این زمینه هنوز خیلى کند است.
خشونت: خشونت علیه زنان و دختران هنوز مشکلى جدى در بسیارى از مناطق جهان است. در بیشتر این کشورها این مشکل، به عنوان مسأله اى همگانى که حقوق بشر را نقض مى کند، شناخته و درک شده است. اما هنوز نمى توان تضمین کرد که بتوان در این کشورها از خشونت علیه زنان، به نحو مؤثرى جلوگیرى کرد و خاطیان را تحت تعقیب جزایى قرار داد.
بهداشت بارورى: براى ارتقاى بهداشت مادران در طول دهه گذشته پیشرفت اندکى حاصل شده است. برطبق آمار، در هر دقیقه یک زن براثر حاملگى دشوار و یا زایمان جان خود را از دست مى دهد. امکان دسترسى به وسایل پیشگیرى از باردارى و سایر خدمات مربوط به بهداشت بارورى در سراسر جهان بهبود یافته است. با این وصف هنوز کارهاى زیادى باید انجام شود. به طور مثال در هر سال ۱۹میلیون زن به روشهاى خطرناک سقط جنین مى کنند و در هر هفت دقیقه یک زن به همین علت جان خود را از دست مى دهد.
بیمارى ایدز ‎/ HIV : زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به بیمارى ایدزاند، به طورى که اینک بیش از نیمى از افراد مبتلا به بیمارى ایدز و آلوده به ویروس HIV زنان هستند. آمار نشان مى دهد احتمال ابتلاى زنان جوان منطقه صحراى آفریقا ۴برابر بیشتر از مردان جوان است.
مناقشات مسلحانه: زنان مى توانند در برقرارى صلح و بازسازى جوامع نقش حیاتى داشته باشند و آنان باید در همه مراحل مذاکرات صلح و بازسازى از جمله ایجاد نهادهاى دموکراتیک و حساس به مسائل جنسیت، به عنوان تصمیم گیرنده حضور داشته باشند. براساس قوانین بین المللى تجاوز و سایر شکل هاى خشونت جنسى در مناقشات مسلحانه، به عنوان جنایات جنگى و جنایت علیه بشریت شناخته مى شوند، با این وصف براى جلوگیرى از وقوع این جنایات و نشان دادن واکنش به ختم کامل خشونت، هنوز کارهاى بسیارى باید انجام شود.
قاچاق زنان: اکثر قربانیان قاچاق انسان، زنان و دختران هستند. براساس برآورد سازمان ملل هر سال ۲میلیون زن را از مرزهاى بین المللى قاچاق مى کنند. این موضوع در سطح بین المللى مورد توجه قرار گرفته است با این وصف هنوز از شناسایى قربانیان قاچاق به عنوان قربانیان موارد نقض حقوق بشر یعنى فقر و نابرابرى جنسیتى که سزاوار حمایت و پشتیبانى دولتها هستند، خوددارى مى شود.
آموزش: در بسیارى از مناطق دنیا، در زمینه کاهش تعداد زنان بیسواد و افزایش ثبت نام دختران، پیشرفت هایى حاصل شده است، اما نابرابرى در تحصیلات دانشگاهى همچنان، به قوت خود باقى است و اغلب زنان پس از پایان تحصیلات خود از فرصت هاى شغلى در بازار کار محروم هستند.
بازبینى و ارزیابى در کمیسیون مقام زن در ۲۰۰۵ 
دولتهاى عضو سازمان ملل متحد در اعلامیه سیاسى مصوب بیست و سومین اجلاس ویژه مجمع عمومى این سازمان در ژوئن سال ۲۰۰۰ موافقت کردند تا اجراى برنامه اقدام پکن را به منظور ارزیابى پیشرفت ها و توجه به ابتکارهاى جدید و در صورت اقتضا ۱۰ سال پس از تصویب برنامه اقدام پکن مورد بازبینى قراردهند. بازبینى و ارزیابى اجراى اعلامیه و برنامه اقدام پکن مصوب (چهارمین کنفرانس جهانى درباره زنان – پکن ۱۹۹۵) و نتیجه بیست و سومین اجلاس ویژه مجمع عمومى (۲۰۰۰) در برنامه کارچندساله «کمیسیون مقام زن» براى چهل و نهمین اجلاس آن در مارس ۲۰۰۵ قید شده است، این کمیسیون به دو موضوع رسیدگى خواهدکرد:
ـ بازبینى اجراى برنامه اقدام پکن و اسناد حاصل از بیست و سومین اجلاس ویژه مجمع عمومى.
ـ چالشهاى کنونى و برنامه ریزى هاى آینده نگرانه براى پیشرفت و توانمندسازى زنان و دختران

منبع: مرکز اطلاع رسانى سازمان ملل 
مترجم: معصومه پیروزبخت
از روزنامه ایران 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند, ۱۳۸۳ ۳:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا