دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۰

دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۰

عشق را دوباره با نام تو می نویسم!
بر من ببار، ای نازنین، تا این مرداب، دل خشکیده، دو باره شکوفا شود. ... هنوز دوستت دارم، ایران. زندگی با نام تو، باغ قشنگی است عزیز.
۱۸ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان
هم‌میهنان عزیز، شما به دنبال تغییر و تحولات اساسی در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشورید و در عین حال از مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شیوه برای به انجام رساندن...
۱۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: پروین همتی، سخن‌گوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: پروین همتی، سخن‌گوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
یر اساس پيش‌بينی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد
همان طورکه انتظار می رفت, که کیر استارمر رهبر حزب کارگر انگلستان بعد از ظهر امروز جمعه ۵ ژوئن , پس از استعفای سوناک نخست وزیر سابق, مورد استقبال چارلز...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
مسعود پزشکیان " اصلاح طلب" در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.
شورای نگهبان، یک نهاد قدرتمند تحت کنترل و وابسته به رهبر جمهوری اسلامی، همیشه نامزدها را از نظر مناسب بودن ایدئولوژیک بررسی می کند. بسیاری از ایرانیان پس از تلاش...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی
راست افراطی برای جمهوری ما، برای دموکراسی ما و برای کارگران زن و مرد زهر مهلکی است. سندیکای ث-ژ-ت هیچگاه راست افراطی را با هیچ یک از ديگر نیروهای سیاسی...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟
از آن‌جا که در ایران هیچ گونه نظارت بی‌طرفی بر شمارش آرا وجود ندارد، حکومت هر رقمی را که دلش می‌خواهد اعلام می‌کند. در هر صورت، حتی اگر آمار حکومت...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟
بر خلاف اصولی مثل عدالت و آزادی، همبستگی تا قبل از میانه‌ی قرن نوزدهم، یعنی کمی پیش از آنکه به شعار جنبش کارگری تبدیل شود، مفهوم سیاسیِ پرطرفداری نبود ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی

نفت گران دیگر نیست، ایران خود را آمادە می کند

تحلیل گران می گویند که هرکه بیشتر نفت استخراج می کند، در آینده هم بر حجم استخراج خواهد افزود و از میادینی استخراج می کنند که قیمت را پایین بیاورد. هیچ کس نمی خواهد با این نیت از بازار بیرون برود که برای سایرین شرایط بهتر بشود. همه به دنبال منافع بازاری خود هستند و بیشترین حجم را به بازار روانه می کنند و تخفیف های خوبی هم روی نفت خود می دهند.

چندی پیش روسیه و عربستان سعودی بیانیه ای درباره اقدام مشترک تثبیت بازار نفت از طریق راکد کردن استخراج نفت در کشورهای تولید کننده این محصول امضا کردند.
 
کشورهای حاضر در بازار نفتی نیز از این  ایده حمایت به عمل آوردند، به غیر از ایران. تهران تمایلی ندارد بالابردن قیمت جهانی نفت استخراج را پایین بیاورد. چرا؟ پیامدهای آن چه خواهند بود؟ ولادیمیر ساژین تحلیل گر اسپوتنیک و کارشناس مسایل سیاسی در حوزه خاورمیانه در این باره توضیح می دهد.
 
 «ایران چند دلیل برای تعلل دارد. اولا، قیمت کنونی نفت یعنی ۵۰-۴۰ دلار به ازای هر بشکه برای ایران مناسب است. به گفته محسن قمصری مدیر روابط بین الملل شرکت نفت ملی ایران قیمت کنونی نفت قابل قبول است، زیرا هزینه استخراج برای شرکت ملی کمتر از ۱۰ دلار به ازای هر بشکه است. طبق آمار منابع بین الملل ایران برای هر بشکه نفت ۵ دلار هزینه می کند».
 
 موضوع دوم که ولادیمیر ساژین مطرح می کند این است که ایران چندین مرتبه تکرار کرده که می خواهند به سطح پیش از تحریم ها برسد، یعنی ۴،۲ تا ۴،۳ میلیون بشکه در شبانه روز. در حال حاضر سطح استخراج نفت در ایران ۳،۷ میلیون بشکه در شبانه روز است. ضمن اینکه حجم متوسط صادرات نفت از ایران حدود ۲،۲ میلیون بشکه در شبانه روز است وپیش از تحریم ها در سال ۲۰۱۲ نیز ۲،۳۵ میلیون بشکه در شبانه روز بوده. انتظار می رود که این ارقام تا اوایل سال بعد در جمهوری اسلامی به تحقق برسند. 
 
لازم به ذکر است که در حال حاضر ایران عملا به حجم استخراج و صادرات نفت پیش از تحریم های اقتصادی دست پیدا کرده است. با این حال تهران قصد ندارد وارد برنامه راکد کردن استخراج نفت بشود. آقای قمصری می گوید که ایران آماده مذاکره این موضوع در دیدار غیررسمی وزرای کشورهای اپک تدر حاشیه نشست بین المللی الجزیره نیست. این نشست روز ۲۸ سپتامبر برگزار می شود.
 
 احتمالا، تهران می خواهد خود را با این قیمت پایین وفق بدهد. طبق پیش بینی های هلدینگ بانکی مورگان استنلی، قیمت نفت درسال ۲۰۱۷ به ۵۵-۳۵ دلار در ازای هر بشکه می رسد. شاید حتی با نوسان بسیار کمتر روی ۴۹ دلار به ازای هر بشکه ثابت شود. 
اما به هر صورت متخصصین خود را برای قیمت پایین نفت آماده می کنند و شاید دیگر هیچ وقت نفت گران نشود. اما چرا؟ 
 
امروز خط قرمز برای قیمت نفت ۵۰ دلار به ازای هر بشکه است که چاه های نفت شیل امریکا هم بعد از آن وارد بازار می شود. ورود این نفت باعث افت سریع قیمت می شود و نفت شیل دوباره به عقب رانده می شود. این شرایط تا زمانی ادامه پیدا می کند که فناوری استخراج نفت شیل منجر به افت قیمت نخواهد شد و طبیعی است که خط قرمز قیمت به سمت پایین یعنی افت قیمت حرکت می کند.
 
 موضوع جالب توجه این است که این جریان خود را اثبات کرده. قیمت استخراج نفت شیل در امریکا در برخی میادین تا ۲۰ دلار به ازای هر بشکه پایین آمده و به قیمت استخراج نفت معمولی نزدیک شده. این شرایط به ما نشان می دهد که فناوری استخراج نفت شیل رو به پیشرفت است و اگر در سال ۲۰۱۲ قیمت استخراج نفت به این روش حدود ۱۰۰ دلار بود، در عرض ۴ سال تقریبا تا ۵ برابر کاهش پیدا کرده است. 
 
در چنین شرایطی ایران سعی دارد خود را نگه دارد و حتی سهم خود را در بازار جهانی نفت حفظ کند. ضمن اینکه تهران به امید قیمت بالای نفت نیست و سعی می کند از حجم صادرات کسب درآمد کند و نه از راه کم کردن یا راکد کردن استخراج. ایران به دنبال بالابردن حجم استخراج و صادرات است. این دلیل سوم نشان دهنده شک و تردید جمهوری اسلامی ایران نسبت به راکد کردن نفت است. 
 
فعلا با تردید به این مساله نگاه می کنند.
 
 واضح است که ایران به بالاترین سطح استخراج نزدیک می شود و زیرساخت های نفتی حاضر و سرمایه های موجود نیز به ایران کمک می کنند. به همین خاطر، اگر صحبت از آینده نزدیک در میان باشد، گزینه های دیگری هم در میان است. اما حتی اگر تهران به مسکو و ریاض ملحق شود، غیر از آنها بازیکنان دیگری هم در بازار نفت هستند. هیچ کدام از بازیکنان نفتی صحبتی درباره همکاری آتی نکرده اند، اما از طرفی، گام های مشخصی هم برداشته نشده است. راکد کردن استخراج نفت فقط یکی از راه های تاثیر گذاری بر بازار است.
 
 تحلیل گران می گویند که هرکه بیشتر نفت استخراج می کند، در آینده هم بر حجم استخراج خواهد افزود و از میادینی استخراج می کنند که قیمت را پایین بیاورد. هیچ کس نمی خواهد با این نیت از بازار بیرون برود که برای سایرین شرایط بهتر بشود. همه به دنبال منافع بازاری خود هستند و بیشترین حجم را به بازار روانه می کنند و تخفیف های خوبی هم روی نفت خود می دهند.
 
 پیامدهای این کار چیست؟ 
 
 رای کشورهای صادرکننده نفت، چشم انداز این کار خوب نیست. موضوع فقط نفت شیل نیست. در تمام دنیا روی ایجاد منابع جایگزین انرژی برای نفت به طور فعال و موثر کارهایی در حال انجام است، ضمن ایکه این کار از توجیه اقتصادی هم دارد. انرژی هسته ای و انرژی قابل بازیافت مانند خورشید، باد و دریا و همچنین سوخت هیدروژنی می توانند جایگزین نفت بشوند. حتی ذغال سنگ هم یک منبع انرژی است که امروزه تقریبا فراموش شده. فناوری های امروز به ما امکان تاسیس نیروگاه برق ذغالی را می دهند که برای محیط زیست هم بهتر است و به طور موثری جایگزین ایستگاه های نفتی و گازی می شود. استفاده از این انرژی ها در ایستگاه ها امروز مورد توجه قرار گرفته، زیرا ذغال سنگ فراوان و ارزان است. این اتفاقات در آینده نزدیک رخ می دهد. 
 
باید بحران انرژی سال های ۷۴-۱۹۷۳ را به خاطر بیاوریم. آن زمان قیمت نفت مانند امروز پایین نیامد، بلکه به شدت بالا رفت. قیمت نفت ۴ برابر گران شده و از بشکه ای ۳ دلار با احتساب تورم آن زمان به ۱۲ دلار رسید. دنیا برای این افزایش قیمت آماده نبود. بلافاصله اقداماتی برای صرفه جویی اتخاذ شد و صنایع ماشین سازی دنیا اهم توجه را به تغییر سیستم برای تولید ماشین های به صرفه گذاشتند. جستجو برای پیدا کردن منابع جایگزین انرژی همان زمان آغاز شد. 
 
به عبارتی بحران نفتی سال ۱۹۷۳ پیامدهای زیاد در دنیای علم و اقتصاد و انرژی و صنعت به دنبال داشت که برخی کوتاه مدت و برخی بلند مدت بودند. بحران منجر به وقوع تحولات جدی در بسیاری حوزه ها شد. ولادیمیر ساژین در پایان تاکید می کند که امروزما در آستانه فرایندهای مشابه هستیم.
 
تاریخ انتشار : ۲۷ شهریور, ۱۳۹۵ ۲:۱۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت

کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان

هم‌میهنان عزیز، شما به دنبال تغییر و تحولات اساسی در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشورید و در عین حال از مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شیوه برای به انجام رساندن این مهم بهره می‌برید و امکانات هرچند محدودِ آن را به چالش می‌کشید.
آقای پزشکیان، نوشتید می‌خواهید «صدای بی‌صدایان و طردشدگان» باشید، گفتید با مردم شفاف سخن خواهید گفت و پای وعده‌های‌تان و پشت مردم ایستاده‌اید و اگر نتوانستید به آن‌ها عمل کنید، کنار خواهید رفت.

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عشق را دوباره با نام تو می نویسم!

کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان

یر اساس پیش‌بینی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد

مسعود پزشکیان ” اصلاح طلب” در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.

کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی

واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟