چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۷

چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۷

محکومیت حکم اعدام شریفه محمدی از سوی سه سندیکای کارگری ایتالیا
از دولت ایتالیا درخواست می‌نماییم، از مسیرهای ارتباطات دیپلماتیک خود برای درخواست لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی بی‌قید و شرط کلیۀ معترضین...
۲۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سه سندیکای کارگری ایتالیا
نویسنده: سه سندیکای کارگری ایتالیا
پرده‌ی آخر نمایش انتخاباتی نظام، بلوغ سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دمکراتیک
جامعه‌ی معاصر ایرانی‌ به وقت خود بهره‌گیری از «فرصت‌»های درون نظام را آزموده و نتیجه‌ی آزمون خود را که مبین سترونی آن بود، ثبت حافظه‌‌اش کرده است. ارزش روی‌کرد جامعه...
۲۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
مرگ در «منطقۀ امن»
اسکات اندرسون، معاون هماهنگ کننده «اونراوا»( آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک) گفت در بیمارستان «ناصر» شاهد «بعضی از وحشتناک‌ترین صحنه هایی بودم که در ۹...
۲۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: پروین همتی
نویسنده: برگردان: پروین همتی
به یاد سیمین بهبهانی، شاعری مبارز و مدافع حقوق زنان!
سیمین بهبهانی، با زبانی صریح و بی‌پرده، از دردها و رنج‌های زنان جامعه‌اش سخن می‌گفت و همواره می‌کوشید که ادبیات و هنرش را برای آشکار کردن دردها ی جامعه و...
۲۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
خسرو خوبان!
گفت: یک روز با دخترم رفتیم کهریزک. قرار شد اونجا ازم نگهداری کنن، همۀ کارهارو انجام شد از دخترم ضمانت ۵۰ملیونی خواستند، پرسیدم این برای چیه؟ گفتند برای زمانی که...
۲۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام شوقی
نویسنده: بهرام شوقی
سلطنت‌طلبان و استفاده از روش‌های سخیف در مبارزه، آیا مجاز است؟
ما شاهد هستیم که برخی جریانات - هوادار سلطنت – خود برگزارکنندۀ این نوع تظاهرات بوده و این روش‌های سخیف و خشونت‌آمیز را آشکارا و آگاهانه تشویق و ترغیب می‌کنند...
۲۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مورد توجه پزشکیان: «گذار دمکراتیک»
جایگزین نقش احزاب برای طی کردن مسیر گذار به دمکراسی به شیوۀ دمکراتیک چه خواهد بود و چگونه خواهیم توانست آن‌چنان فشاری را بر نظام بیاوریم که مجبور به تن...
۲۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای

۲۰۰میلیون زن “ناپدید شده”

نسل کشی جنسی، تنها نامی است که می توان به اين کشتار دسته جمعی و وحشتناک و تراژيک داد. اين رقم، تنها با تعداد کل تلفات منازعات مسلحانه قرن بيستم که به اعتقاد تاريخ نگاران، خشن ترين قرن درطول تاريخ بشريّت بود، قابل مقايسه است

مندرج در سایت روسی زبان: www.owl.ru* 

نسل کشی جنسی، تنها نامی است که می توان به این کشتار دسته جمعی و وحشتناک و تراژیک داد. این رقم، تنها با تعداد کل تلفات منازعات مسلحانه قرن بیستم که به اعتقاد تاریخ نگاران، خشن ترین قرن درطول تاریخ بشریّت بود، قابل مقایسه است. برای نخستین بار “مرکز کنترل دمکراتیک نیروهای مسلح” که در ژنو مستقر است، رسیدگی به این مسئله را دردستور کار خود قرار داد. این مرکز، نهادی است بین المللی، و سال هاست که برای رسیدن به جهانی امن تر، در تلاش و مبارزه است. 
در اعلامیه ای که از طرف این نهاد و با عنوان ” زنان و دنیای نا امن” انتشار یافته است، می خوانیم: ” جامعه جهانی با بی تفاوتی، ناظر قتل حوّا است.” هنگامی که در فاصله بین سال های ۱۹۹۳ و۲۰۰۳، تعداد منازعات مسلحانه “حاد” )منظور منازعاتی هستند که تعدادکشته ها رقمی بالای ۱۰۰۰نفر را شامل می شود( تا ۸۰ درصد کاهش داشته اند، نبرد روانه زنان بمراتب حشن تر و هلاکت بار تر گشته است. 
داده های آماری، آشکارا گواه بر آن دارند که نزدیک به ۲۰۰ میلیون دختر و دختربچه ازآمار جمعیتی “محو” شده اند. در پشت کلمه “محو”، یکی از هولناکترین جنایات بر علیه بشریت خود را استتار کرده است. این جنایت به شکل کشتار سیستماتیک زنان که قربانیان قتل وگرسنگی و فقرو انواع تبعیضات می شوند، خود را نشان می دهد. برای بسیاری حکم مرگ ، بدون حق اعتراض، حتی پیش از به دنیا آمدنشان صادر می شود. 
دانشمند هندی و برنده جایزه نوبل درعلم اقتصاد، آمارتیاسن که ازدست اندرکاران تهیه این اعلامیه بود، براساس داده های سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های معتبرجهانی، دراین رابطه می گوید: “حداقل ۶۰ میلیون دختربچه پس از اعلام این که قرار است دختر به دنیا بیاید، در نتیجه کودک کشی و یا سقط جنین های اجباری، مورد «حذف» قرار گرفته اند.” 
در کشور هایی مانند چین، کره جنوبی، هند و کشورهای شمال آفریقا، قتل دختر بچه ها، عملی است متداول؛ برای نمونه در جریان یکی از آخرین آمار گیری های جمعیّتی در چین، نسبت تعداد پسران به دختران ۱۱۹ به ۱۰۰ بود، در حالی که از نظر بیولوژیک این نسبت بایستی ۱۰۳ به ۱۰۰ باشد. مشابه این مسئله درهند نیز اتفاق می افتد. به گفته مسئول دولتی آمار جمعیّت، درطی دو دهه اخیر در این کشور چند میلیون سقط جنین به دلیل نارضایتی از جنسیت جنین، صورت گرفته اند. 
“حکم نابودی بر اساس نوع جنسیت” حتی پس ازرسیدن به دوران بلوغ نیز به اجرا گذاشته می- شوند. همه ساله نزدیک به ۳ میلیون زن و دختر، فقط به دلیل زن بودنشان به قتل می رسند. بیش از ۸/۲ میلیون زن به بیماری ایدز، و۱۲ میلیون زن به مالاریا مبتلا هستند. ضمنا ۵۰۰۰ زن را که همه ساله در به اصطلاح “سانحه آتش سوزی در آشپزخانه” می سوزند، نیز نباید از قلم انداخت. این قبیل “سوانح” معمولا از جانب خانواده شوهر و به دلیل عدم رضایت شان از جهیزیه عروس ، سازماندهی می شوند. 
از کامبوج و تایلند گرفته تا به ایالات متحده آمریکا و سویس، خشونت خانگی امری است متداول. ۴۰ تا ٧۰ درصد قتل های زنان در سراسر جهان، توسط شوهران و یا نامزدها صورت می گیرند. در این عرصه کشور های اسلامی در مقام اول قرار دارند؛ ۴٧ درصد از آمار قتل زنان در کشور مصر، به زنانی تعلق دارد که توسط خویشاوندان و با هدف “پاک نمودن” لکه ننگ که در نتیجه تجاوز به این زن، دامنگیر خانواده شده است، بقتل رسیده اند. 
در پاکستان روزانه ۳ زن با هدف “پاک کردن ننگ”، بقتل می رسند، و طبق اظهارات یکی از فعالین جنبش زنان، ناهید محبوبه الهی، در اکثر موارد، قاتل مورد مجازات قرار نمی گیرد، زیرا که پلیس این گونه قتل ها را ” دعوای خصوصی” ارزیابی نموده و از انجام تحقیقات جدّی خودداری می کند. 
در سال ۲۰۰۵ نیز همچون گذشته، از هر۵ زن یک نفر قربانی تجاوز جنسی می شود. این رقم تنها به کشورهای در حال توسعه مربوط نمی شود؛ تعداد زنانی که در سال جاری مورد تجاوز قرار گرفته اند بالغ بر٧۰۰ میلیون نفر است، که در ایالت متحده آمریکا به تنهایی شامل بر ۵ میلیون نفر است. ما با وخامت آشکاری نیز در عرصه تجارت “بردگان سکس” روبرو هستیم، که از٧۰۰ هزار تا ۲میلیون نفری را در بر می گیرد که همه ساله به کشورهای دیگر فروخته می شوند. این رقم به نسبت ۵ سال پیش افزایش ۵۰ درصدی داشته است. 
آمار مرگ به دلیل آسیب دیدگی شدید ارگان تولید مثل، نیز افزایش شدیدی داشته است: ۶۰۰۰ زن در روز (بیش از ۲میلیون نفر در سال). در کشورهایی که فقط برای مردان امکانات درمانی فراهم هستند، ۶۰۰ هزار زن به هنگام زایمان جان می بازند؛ همین تعداد انسان در سال ۱۹۹۴ در جریان قتل عام روآندا در بقتل رسیدند، تراژدی روآندا یک بار اتفاق افتاد، اما این دیگری هر سال تکرار میشود. 
به اعتقاد مرکز”کنترل دمکراتیک نیروهای مسلح”، علت وضعیتی چنین فاجعه بار و تکان دهنده را باید در عدم وجود “قدرت سیاسی و اقتصادی زن” جستجو نمود. زنان در حالی که بیش از دو سوم جمعیت دونیم میلیاردی را شامل می شوند، مجبور هستند که با کمتر از ۲ دلار در روز گذران زندگی نمایند، ضمن آن که ۶۶ درصد آنان قادر به خواندن و نوشتن نیستند. علی رغم مبارزات دهها ساله برای حقوق زنان، زنان فقط صاحب ۱درصد از کره زمین هستند و فقط ۱۴درصد کرسی های پارلمانی و ٧ درصد پست های وزارت را در اختیار دارند. 

* منبع اولیه این مقاله Corriere della Sera و نویسنده آن خانم آلکساندرا فارکاس است. 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۵ دی, ۱۳۸۴ ۵:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

محکومیت حکم اعدام شریفه محمدی از سوی سه سندیکای کارگری ایتالیا

پرده‌ی آخر نمایش انتخاباتی نظام، بلوغ سیاسی جامعه و انتظار از اپوزیسیون دمکراتیک

مرگ در «منطقۀ امن»

به یاد سیمین بهبهانی، شاعری مبارز و مدافع حقوق زنان!

خسرو خوبان!

سلطنت‌طلبان و استفاده از روش‌های سخیف در مبارزه، آیا مجاز است؟