سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۵ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۸:۵۲

دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۸:۵۲

۲۰۰میلیون زن “ناپدید شده”

نسل کشی جنسی، تنها نامی است که می توان به اين کشتار دسته جمعی و وحشتناک و تراژيک داد. اين رقم، تنها با تعداد کل تلفات منازعات مسلحانه قرن بيستم که به اعتقاد تاريخ نگاران، خشن ترين قرن درطول تاريخ بشريّت بود، قابل مقايسه است

Getting your Trinity Audio player ready...

مندرج در سایت روسی زبان: www.owl.ru* 

نسل کشی جنسی، تنها نامی است که می توان به این کشتار دسته جمعی و وحشتناک و تراژیک داد. این رقم، تنها با تعداد کل تلفات منازعات مسلحانه قرن بیستم که به اعتقاد تاریخ نگاران، خشن ترین قرن درطول تاریخ بشریّت بود، قابل مقایسه است. برای نخستین بار “مرکز کنترل دمکراتیک نیروهای مسلح” که در ژنو مستقر است، رسیدگی به این مسئله را دردستور کار خود قرار داد. این مرکز، نهادی است بین المللی، و سال هاست که برای رسیدن به جهانی امن تر، در تلاش و مبارزه است. 
در اعلامیه ای که از طرف این نهاد و با عنوان ” زنان و دنیای نا امن” انتشار یافته است، می خوانیم: ” جامعه جهانی با بی تفاوتی، ناظر قتل حوّا است.” هنگامی که در فاصله بین سال های ۱۹۹۳ و۲۰۰۳، تعداد منازعات مسلحانه “حاد” )منظور منازعاتی هستند که تعدادکشته ها رقمی بالای ۱۰۰۰نفر را شامل می شود( تا ۸۰ درصد کاهش داشته اند، نبرد روانه زنان بمراتب حشن تر و هلاکت بار تر گشته است. 
داده های آماری، آشکارا گواه بر آن دارند که نزدیک به ۲۰۰ میلیون دختر و دختربچه ازآمار جمعیتی “محو” شده اند. در پشت کلمه “محو”، یکی از هولناکترین جنایات بر علیه بشریت خود را استتار کرده است. این جنایت به شکل کشتار سیستماتیک زنان که قربانیان قتل وگرسنگی و فقرو انواع تبعیضات می شوند، خود را نشان می دهد. برای بسیاری حکم مرگ ، بدون حق اعتراض، حتی پیش از به دنیا آمدنشان صادر می شود. 
دانشمند هندی و برنده جایزه نوبل درعلم اقتصاد، آمارتیاسن که ازدست اندرکاران تهیه این اعلامیه بود، براساس داده های سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های معتبرجهانی، دراین رابطه می گوید: “حداقل ۶۰ میلیون دختربچه پس از اعلام این که قرار است دختر به دنیا بیاید، در نتیجه کودک کشی و یا سقط جنین های اجباری، مورد «حذف» قرار گرفته اند.” 
در کشور هایی مانند چین، کره جنوبی، هند و کشورهای شمال آفریقا، قتل دختر بچه ها، عملی است متداول؛ برای نمونه در جریان یکی از آخرین آمار گیری های جمعیّتی در چین، نسبت تعداد پسران به دختران ۱۱۹ به ۱۰۰ بود، در حالی که از نظر بیولوژیک این نسبت بایستی ۱۰۳ به ۱۰۰ باشد. مشابه این مسئله درهند نیز اتفاق می افتد. به گفته مسئول دولتی آمار جمعیّت، درطی دو دهه اخیر در این کشور چند میلیون سقط جنین به دلیل نارضایتی از جنسیت جنین، صورت گرفته اند. 
“حکم نابودی بر اساس نوع جنسیت” حتی پس ازرسیدن به دوران بلوغ نیز به اجرا گذاشته می- شوند. همه ساله نزدیک به ۳ میلیون زن و دختر، فقط به دلیل زن بودنشان به قتل می رسند. بیش از ۸/۲ میلیون زن به بیماری ایدز، و۱۲ میلیون زن به مالاریا مبتلا هستند. ضمنا ۵۰۰۰ زن را که همه ساله در به اصطلاح “سانحه آتش سوزی در آشپزخانه” می سوزند، نیز نباید از قلم انداخت. این قبیل “سوانح” معمولا از جانب خانواده شوهر و به دلیل عدم رضایت شان از جهیزیه عروس ، سازماندهی می شوند. 
از کامبوج و تایلند گرفته تا به ایالات متحده آمریکا و سویس، خشونت خانگی امری است متداول. ۴۰ تا ۷۰ درصد قتل های زنان در سراسر جهان، توسط شوهران و یا نامزدها صورت می گیرند. در این عرصه کشور های اسلامی در مقام اول قرار دارند؛ ۴۷ درصد از آمار قتل زنان در کشور مصر، به زنانی تعلق دارد که توسط خویشاوندان و با هدف “پاک نمودن” لکه ننگ که در نتیجه تجاوز به این زن، دامنگیر خانواده شده است، بقتل رسیده اند. 
در پاکستان روزانه ۳ زن با هدف “پاک کردن ننگ”، بقتل می رسند، و طبق اظهارات یکی از فعالین جنبش زنان، ناهید محبوبه الهی، در اکثر موارد، قاتل مورد مجازات قرار نمی گیرد، زیرا که پلیس این گونه قتل ها را ” دعوای خصوصی” ارزیابی نموده و از انجام تحقیقات جدّی خودداری می کند. 
در سال ۲۰۰۵ نیز همچون گذشته، از هر۵ زن یک نفر قربانی تجاوز جنسی می شود. این رقم تنها به کشورهای در حال توسعه مربوط نمی شود؛ تعداد زنانی که در سال جاری مورد تجاوز قرار گرفته اند بالغ بر۷۰۰ میلیون نفر است، که در ایالت متحده آمریکا به تنهایی شامل بر ۵ میلیون نفر است. ما با وخامت آشکاری نیز در عرصه تجارت “بردگان سکس” روبرو هستیم، که از۷۰۰ هزار تا ۲میلیون نفری را در بر می گیرد که همه ساله به کشورهای دیگر فروخته می شوند. این رقم به نسبت ۵ سال پیش افزایش ۵۰ درصدی داشته است. 
آمار مرگ به دلیل آسیب دیدگی شدید ارگان تولید مثل، نیز افزایش شدیدی داشته است: ۶۰۰۰ زن در روز (بیش از ۲میلیون نفر در سال). در کشورهایی که فقط برای مردان امکانات درمانی فراهم هستند، ۶۰۰ هزار زن به هنگام زایمان جان می بازند؛ همین تعداد انسان در سال ۱۹۹۴ در جریان قتل عام روآندا در بقتل رسیدند، تراژدی روآندا یک بار اتفاق افتاد، اما این دیگری هر سال تکرار میشود. 
به اعتقاد مرکز”کنترل دمکراتیک نیروهای مسلح”، علت وضعیتی چنین فاجعه بار و تکان دهنده را باید در عدم وجود “قدرت سیاسی و اقتصادی زن” جستجو نمود. زنان در حالی که بیش از دو سوم جمعیت دونیم میلیاردی را شامل می شوند، مجبور هستند که با کمتر از ۲ دلار در روز گذران زندگی نمایند، ضمن آن که ۶۶ درصد آنان قادر به خواندن و نوشتن نیستند. علی رغم مبارزات دهها ساله برای حقوق زنان، زنان فقط صاحب ۱درصد از کره زمین هستند و فقط ۱۴درصد کرسی های پارلمانی و ۷ درصد پست های وزارت را در اختیار دارند. 

* منبع اولیه این مقاله Corriere della Sera و نویسنده آن خانم آلکساندرا فارکاس است. 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۵ دی, ۱۳۸۴ ۵:۴۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.

استر سلومان: نتانیاهو در پرونده ایران خود را پیروز جنگ معرفی می‌کرد، اما اکنون ترامپ در حال رفتن به سمت توافقی با ایران است. این یعنی به جای روایت نتانیاهو از «پیروزی کامل» باید «تحقیر شدن در جبهه ایران» را جایگزین آن کرد. حال اما ترامپ ظاهراً می‌خواهد با ایران به توافقی برسد که جنگ را متوقف کند، تنگه هرمز را باز کند و پرونده هسته‌ای را به یک روند مذاکراتی بعدی بسپارد. این نوع توافق، از نگاه نتانیاهو، ایران را نابود نمی‌کند؛ بلکه آن را از مرحله بقا وارد مرحله تثبیت می‌کند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.

تندروها در دورۀ رهبری سوم: مجری یا معمار؟

جنگ ایران و جهت تحولات منطقه‌ای

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

در حمایت از زنان افغانستان؛ محکومیت سرکوب خشونت‌بار طالبان