دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱

دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱

عشق را دوباره با نام تو می نویسم!
بر من ببار، ای نازنین، تا این مرداب، دل خشکیده، دو باره شکوفا شود. ... هنوز دوستت دارم، ایران. زندگی با نام تو، باغ قشنگی است عزیز.
۱۸ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان
هم‌میهنان عزیز، شما به دنبال تغییر و تحولات اساسی در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشورید و در عین حال از مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شیوه برای به انجام رساندن...
۱۷ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: پروین همتی، سخن‌گوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: پروین همتی، سخن‌گوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
یر اساس پيش‌بينی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد
همان طورکه انتظار می رفت, که کیر استارمر رهبر حزب کارگر انگلستان بعد از ظهر امروز جمعه ۵ ژوئن , پس از استعفای سوناک نخست وزیر سابق, مورد استقبال چارلز...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
مسعود پزشکیان " اصلاح طلب" در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.
شورای نگهبان، یک نهاد قدرتمند تحت کنترل و وابسته به رهبر جمهوری اسلامی، همیشه نامزدها را از نظر مناسب بودن ایدئولوژیک بررسی می کند. بسیاری از ایرانیان پس از تلاش...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
نویسنده: ترجمه - رضا کاویانی
کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی
راست افراطی برای جمهوری ما، برای دموکراسی ما و برای کارگران زن و مرد زهر مهلکی است. سندیکای ث-ژ-ت هیچگاه راست افراطی را با هیچ یک از ديگر نیروهای سیاسی...
۱۶ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟
از آن‌جا که در ایران هیچ گونه نظارت بی‌طرفی بر شمارش آرا وجود ندارد، حکومت هر رقمی را که دلش می‌خواهد اعلام می‌کند. در هر صورت، حتی اگر آمار حکومت...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟
بر خلاف اصولی مثل عدالت و آزادی، همبستگی تا قبل از میانه‌ی قرن نوزدهم، یعنی کمی پیش از آنکه به شعار جنبش کارگری تبدیل شود، مفهوم سیاسیِ پرطرفداری نبود ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی

اختلاف بر سر حمایت از دولت تدبیر و امید

اما آنچه موجب شکاف بیشتر میان اصلاح‌طلبان شد عملکرد دولت دوازدهم بود بعد از یک سالی که روحانی کار خود را شروع کرد علی‌رغم همه وعده‌هایی که داده است در بعد اقتصادی ناتوان عمل کرد، به طوری که هم سیاسیون و هم کارشناسان اقتصادی حامی دولت سیل انتقادات خود را متوجه دولت و تیم اقتصادی آن کرده‌اند‌. این در حالی است که برخی دیگر از اصلاح‌طلبان همچنان در گفتارهای خود باز هم بر حمایت از روحانی تاکید دارند اما وضعیت سخت معیشتی مردم و بحران‌های پیش آمده در نرخ ارز، مسکن و خودرو سبب شده است تا دوگانگی و اختلاف اصلاح‌طلبان در مواجهه با دولت بیشتر شود‌.

صفحه ایران: گروه سیاسی- عقبه شکاف میان اصلاح‌طلبان در دولت روحانی به چهار سال دوم ریاستش و انتخاب کابینه توسط او برمی‌گردد کابینه‌ای که چیدمانش به میل اصلاح‌طلبان نبود او در دولت محافظه‌کاری ویژه‌ای را به خرج داد و کابینه‌ای را برگزید که به اعتقاد ناظران نمایانگر حرکت روبه جلو نبود و حتی عده‌ای معتقد بودند که کابینه ادامه‌دهنده راه دولت قبلی نیست‌. 
البته شاید تا قبل از آن هم روحانی باب میل کامل جریان اصلاح‌طلب نبود اما گزینه شاخص دیگری برای رقابت با روحانی وجود نداشت‌. در واقع آن چیزی که در ماه‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری به چرخش حسن روحانی، رییس‌جمهور دوازدهم از مواضع انتخاباتی‌اش تعبیر شده، باعث ایجاد شکاف اصلی میان اصلاح‌طلبان شد‌. نزدیک شدن روحانی و حلقه مورد اعتمادش به علی لاریجانی سیاستمدار اصولگرا و اولین مصاحبه تلویزیونی رییس‌جمهور بعد از برگزاری مراسم تحلیف و تنفیذ که به روشنی از مواضع پیشین‌اش فاصله گرفت و حتی از مواضع اصلاح‌طلبانه دور شد گواه این بود که روحانی در پی جداسازی مرز خود با اصلاح‌طلبان نسبت چهار سال اول ریاست‌جمهوری‌اش است‌. 
بعد از آن وجود اختلاف میان اسحاق جهانگیری معاون اول اصلاح‌طلب روحانی با رییس‌جمهور کشور در رسانه‌ها مطرح شد‌. گفته می‌شد که نقش او در تصمیمات کلیدی دولت کمرنگ شده این اختلاف تا حدی بزرگ جلوه داده شده بود که مردم منتظر کناره‌گیری جهانگیری و جایگزینی چهره‌های نزدیک‌تر به روحانی بودند.
اما حسن روحانی برای آنکه ثابت کند که اختلافی در دولتش وجود ندارد او را به ادامه همکاری با خود مجاب کرد‌. روحانی حتی بحث فشار برای تعیین کابینه را نیز رد کرده بود و بارها گفت که با «همه چهره‌های سیاسی معروف، جناح‌ها و احزاب» مذاکره کرده و برای انتخاب وزیرانش به هیچ عنوان تحت هیچ فشاری نبوده است‌. 
بعد از مدتی محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید و کسی که به نفع روحانی از انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ کناره‌گیری کرد انتقادهای جدی را علیه رییس‌جمهور بیان داشت‌. او به نوعی خود را سردمدار طیف منتقدان حسن روحانی در میان اصلاح‌طلبان معرفی کرد‌. او از همان روزهای ابتدایی پس از پیروزی مجدد روحانی انتقادات از رییس‌جمهور را آغاز کرد‌. عارف در آن زمان گفته بود «بعضی‌ها پیروز می‌شوند یادشان می‌رود چه کسانی برایشان زحمت کشیدند و من این گله را دارم‌.»
اما آنچه موجب شکاف بیشتر میان اصلاح‌طلبان شد عملکرد دولت دوازدهم بود بعد از یک سالی که روحانی کار خود را شروع کرد علی‌رغم همه وعده‌هایی که داده است در بعد اقتصادی ناتوان عمل کرد، به طوری که هم سیاسیون و هم کارشناسان اقتصادی حامی دولت سیل انتقادات خود را متوجه دولت و تیم اقتصادی آن کرده‌اند‌. این در حالی است که برخی دیگر از اصلاح‌طلبان همچنان در گفتارهای خود باز هم بر حمایت از روحانی تاکید دارند اما وضعیت سخت معیشتی مردم و بحران‌های پیش آمده در نرخ ارز، مسکن و خودرو سبب شده است تا دوگانگی و اختلاف اصلاح‌طلبان در مواجهه با دولت بیشتر شود‌. 
نمونه آن مصطفی کواکبیان از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم است که می‌گوید به خاطر ضعف عملکرد تیم اقتصادی دولت خجالت می‌کشد او در انتخابات دوازهم ریاست‌جمهوری از روحانی حمایت کرده است‌. این نماینده مجلس هم که از وضعیت معیشتی مردم لب به انتقاد از دولت گشوده است از وضعیت ارز و قاچاق کالا ناراحت است‌. کواکبیان می‌گوید از یک سو قاچاق کالا توسط گمرکات شکل قانونی پیدا کرده است و از سوی دیگر در خصوص موضوع ارز صرافی‌ها به وظیفه خود عمل نمی‌کنند‌. در چنین شرایطی هم راه‌حل در اصلاح لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز است‌. 
رویگردانی الیاس حضرتی 
اما وضعیت بد اقتصادی کشور تا حدی است که صدای الیاس حضرتی دیگر نماینده اصلاح‌طلب مجلس هم بلند شد کسی که یکی از مهم‌ترین گزینه‌های ریاست فراکسیون امید بوده و هست‌. او بعد از استیضاح وزیر اقتصاد چهره جدیدی از خود را رو کرد‌. او در دفاع از استیضاح کرباسیان در مجلس فریاد زد که «دستمان تنها به وزیر اقتصاد رسیده است وگرنه باید رییس‌جمهور را استیضاح می‌کردیم‌. شاید حضرتی می‌داند که دیگر به پایگاه مردمی اصلاح‌طلبان در نزد مردم مثل سابق امید ندارد و در جایی که لازم ببیند ساز مخالف با جریان دولت و فراکسیون خود نیز خواهد زد‌. به هر حال استعفای حضرتی از فراکسیون امید، اظهارات علیه وزرا و نقد بی‌پرده دولت روحانی نشان از عمیق شدن اختلاف جریان اصلاح‌طلب دارد وگرنه حضرتی در انتخابات اعلام کرد که «تمام‌قد» در حمایت از روحانی هستیم؛ آن هم «بدون هرگونه شرطی!»
اختلافات درون‌حزبی
اما این اواخر شاهد سرباززدن اختلاف درون‌حزب اعتماد ملی هم بودیم اختلافی که منجر به عمیق‌تر شدن شکاف اصلاح‌طلبان بود‌. ماجرای اختلافات در اعتماد ملی از زمانی‌ آغاز شد که الیاس حضرتی روز ۱۵ تیرماه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که با نظر اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی قائم‌مقام این حزب و جانشین منتجب‌نیا شده است‌. 
ساعتی نگذشت که قربانعلی قائمی و حجت‌الاسلام بیگدلی از اعضای شورای مرکزی اعلام کردند «جلسه شورای مرکزی غیرقانونی و کلیه مراتب‌ آن خلاف اساسنامه حزب است‌.» البته ریشه اختلافات در اعتماد ملی به سال ۹۴ و حضور این حزب در شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان برمی‌گردد‌. در آن برهه برخی از اعضای شورای مرکزی با مرکزیت منتجب‌نیا اعتقادی به شورای سیاستگذاری با ریاست عارف نداشتند ولی طیف دیگر حزب که شامل نزدیکان الیاس حضرتی ‌بودند، معتقد بودند که برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی، ضمن همکاری با دیگر احزاب حاضر در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، باید در شورای سیاستگذاری حضور داشت‌. 
نامه‌های دردسرساز کروبی
اما عامل دیگر اختلاف درون اصلاح‌طلبان شیخ مهدی کروبی بود. او اخیرا نامه‌ای خطاب به اعضای مجلس خبرگان با یادآوری خاطراتی از روند اصلاح قانون اساسی در شورای بازنگری در اوایل سال ۱۳۶۸ و افزودن عبارت «مطلقه» به ولایت فقیه و مادام‌العمر کردن رهبری به جای دوره ده ساله، از دخالت اکبر‌ هاشمی‌رفسنجانی در روی کار آمدن حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان ولی مطلقه فقیه سخن گفت‌. 
در بخشی از این نامه کروبی نقل کرده «شب رحلت امام، جلسه‌ای در بیت ایشان با محوریت مرحوم ‌هاشمی برگزار شد که کل بحث آن جلسه درباره شورای رهبری بود‌. در آن جلسه هرگز سخن از انتخاب یک فرد به میان نیامد‌. اما فردای آن روز در جلسه فوق‌العاده خبرگان در ۱۴ خرداد ۶۸ مرحوم ‌هاشمی برخلاف بحث‌‌های شب گذشته‌شان، به نقل از امام پرداختند و آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر موقت انتخاب گردید‌.»
این قسمت از نامه مهدی کروبی واکنش فرزندان آیت‌الله‌ هاشمی‌رفسنجانی را در پی داشت و آنها گفتند که «مهدی کروبی با بازخوانی تاریخ متوجه اشتباه خود خواهد شد که خلاف واقع سخن گفته است‌.» فاطمه دختر بزرگ خانواده هاشمی‌رفسنجانی علیه کروبی مصاحبه کرده و گفته حصر به کروبی فشار آورده و او خلاف واقع می‎گوید‌. 
یاسر ‌هاشمی‌رفسنجانی نیز از تاکید پدرش بر جمهوریت گفته و او را با امیرکبیر مقایسه کرده است‌. 
به گفته کارشناسان اصلاح‌طلب، کروبی قصد دارد حصر برداشته نشود تا بتواند از احساسات جامعه استفاده کند‌. 
در هر حال جریان اصلاح‌طلب بیش از آنکه از جریانی به‌نام اصولگرایی ضربه بخورد از یاران غارش ضربه می‌خورد‌. برخی اعضای این جریان با بهر‌ه‌برداری ابزاری از جریان اصلاح‌طلبی میان بدنه اصلاح‌طلبی و جریان اصلاح‌طلبی و حتی رهبران آن، شکاف و فاصله ایجاد کرده و می‌کنند، به نظر می‌رسد این فاصله و شکاف در حال تشدید است و ما بعد از این نیز شاهد اختلاف‌های دیگر میان این جریان خواهیم بود‌.

تاریخ انتشار : ۱۹ شهریور, ۱۳۹۷ ۴:۰۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت

کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان

هم‌میهنان عزیز، شما به دنبال تغییر و تحولات اساسی در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشورید و در عین حال از مدنی‌ترین و مسالمت‌آمیزترین شیوه برای به انجام رساندن این مهم بهره می‌برید و امکانات هرچند محدودِ آن را به چالش می‌کشید.
آقای پزشکیان، نوشتید می‌خواهید «صدای بی‌صدایان و طردشدگان» باشید، گفتید با مردم شفاف سخن خواهید گفت و پای وعده‌های‌تان و پشت مردم ایستاده‌اید و اگر نتوانستید به آن‌ها عمل کنید، کنار خواهید رفت.

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عشق را دوباره با نام تو می نویسم!

کوتاه‌سخنی با هم‌میهنان و آقای دکتر مسعود پزشکیان

یر اساس پیش‌بینی‌ها، حزب کارگر با اختلاف قابل توجهی در انتخابات بریتانیا پیروز شد

مسعود پزشکیان ” اصلاح طلب” در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.

کمیته ملی کنفدرال اتحادیه ث-ژ-ت: برای پیشرفت اجتماعی و زیست محیطی با شکست دادن راست افراطی

واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟