پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۹

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۹

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز
در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!
این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظام‌های سرمایه‌داری به این معناست که تنها زمانی به مردم «حق انتخاب» داده می‌شود که از میان ستمگران یکی را «انتخاب» کنند...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
«همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» که انتخابات در مرحله نخست را تحریم کرده بود، کماکان معتقد است که حل مشکلات کشور در ارتقاء حرکت‌های اعتراضی به سطح ابرجنبش سراسری...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران

ده سال پس از اسامه بن لادن

ده سال پیش، یک تیم کماندوی ویژه آمریکایی، با حمله به مقر و سکونت اسامه بن لادن در پاکستان، توانست او را به قتل برساند. پس از عملیات این کماندوها، دولت آمریکا از آن به عنوان یک عملیات موفق آمیزو پیروز مندانه نام برد. اما در دهمین سالگرد مرگ بن لادن، پرسش این است که آیا حمله به افغانستان هم موفق آمیز و پیروزمندانه بود؟ آیا با کشتن رهبرانی مثل او، وحشت و خشونت نیز با آنها به خاطره ها خواهد پیوست؟

اسامه بن لادن، رهبر القاعده که مسولیت عملیات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۱۱ را به عهده داشت، به عنوان خطرناک ترین مرد جهان و “شاهزاده ترور” نامیده شده بود، آخرین فصل زندگی اش، همان شکار پر حاشیه ای بود که به مدت ده سال طول کشید و به زندگی اش پایان داد. هنگامی که نیروهای آمریکایی به وی اجازه دادند تا از قله کوه تورا بورا فرار کند، یعنی از دسامبر ۲۰۰۱ او دیگر از انظار عمومی ناپدید شد. از آن زمان او تحت تعقیب همه آژانس های اطلاعاتی ایالات متحده قرار گرفت و برای پیدا کردن او یک جایزه  ۲۵ میلیون دلاری تعیین کردند، گویی زمین دهان باز کرده و او را بلعیده بود. گرچه گاه گاهی پیام های صوتی و تصویری او منتشر می شد. 

هنگامی که  در آن شب ۲ ماه مای ۲۰۱۱، سر و صدا ها در جلال آباد کاهش یافت، هنوز کمتر از دو ساعتی برای بن لادن وقت زندگی مانده بود، اما او از ماجرایی که داشت اتفاق می افتاد، کاملا بی خبر بود. دو هلیکوپتر عظیم دو موتوره Chinook به خوبی در مقابل صحنه عملیات فرودآمدند تا در صورت بروز هر نوع مشکل، به عنوان نیروی ذخیره، فورا  دست به عملیات لازم بزنند. اما دو هلیکوپتر “شاهین” نیز که برای اولین بار از آن ها استفاده می شد با گذشتن از ایالت ابوت آباد، در ۵۰ کیلومتری شمال کوهپایه های کاراکورام، منطقه محبوب افسران بازنشسته پاکستانی، در علملیات شرکت داشتند. مقصد این دو هلی کوپتر یک خانه سه طبقه بدون تزئینات با یک حصار به ارتفاع ۵ متر بود که فقط یک کیلومتر با آکادمی نظامی پاکستان فاصله داشت.

هنوز هیچ اطلاعات درست و دقیقی در مورد محل خفای بن لادن و چگونگی لو رفتن محل سکونت او به بیرون درز نکرده است. اما ماه ها طول کشید تا ماموران “سازمان سیا” با جمع آوری مجموع داده ها، مطمئن شوند که باید مقدمات “عملیات نیزه نپتون” آغاز شود. بن لادن از سال ۲۰۰۶ در ابوت آباد در شمال پاکستان همراه زنان و فرزندان و نوه های خود، بدون ارتباط اینترنتی و تلفن زندگی می کرد. درست در قلب پاکستان که متحد استراتژیک ایالات متحده است. هنگامی که عملیات آغاز می شود، اولین هلیکوپتر در منطقه ابوت آباد سعی می کند در پایین ترین سطح پرواز کند، اما یکی از چرخ های آن به دیواری برخورد می کند و سقوط می کند. که باعث عصبانیت و نگرانی رئیس جمهور اوباما و دیگر رهبران ناظر بر عملیات می شود. سرانجام ۲۳ مرد از نیروی مخفی “Delta Seals” به سوی خانه ای تاریک راه یافتند. آنها چندین نفر از ساکنان خانه را که در حال رفتن به طبقه فوقانی بودند می کشند. و سرانجام بن لادن را هم پیدا می کنند و به او تیراندازی می کنند و او هم کشته می شود.

کلمه رمز”جرونیمو-Geronimo
رمز عبور”جرونیمو” سه بار از طریق رادیو برای کماندو های مامور قتل بن لادن، ارسال می شود. در کاخ سفید اوباما با خوشحالی اعلام کرد: “او در چنگ ما است، بالاخره او را گیر انداختیم”. بعدا رسماً اعلام کردند که اسامه بن لادن قرار بود واقعاً زنده دستگیر شود. اما شیوه حمله کماندو ها که بعد ها در فیلمی هم که نشان داده شد، گویای تصمیم دیگری بود. می شود گفت که زنده ماندن و یا دسگیری او در اولویت برنامه ای که تدارک دیده شده بود، نبود.

پایان عملیات قتل اسامه بن لادن در ده سال پیش، امروز به عنوان پیروزی سیاسی اوباما در تاریخ ثبت شده است و این امر در آن زمان به او کمک کرد تا درانتخابات بعدی، پیروز شود. فیلم ۳۸ دقیقه ای واقعه ابوت آباد، که چندین بار از رسانه های مختلف پخش گردید، پایان پیروزمندانه یک انتقام از او در ارتباط با واقعه ۱۱سپتامبر بود. برای همه کسانی که روایت های جنایت و کشتار بنیانگذار القاعده، در آفریقا، خاورمیانه و سرانجام در آمریکا را دنبال می کردند، مرگ بن لادن، پایانی وحشتناک اما قابل قبولی را رقم  زد.

تشکیلات القاعده که به دلایل زیادی در عرصه های مختلف از جمله ترور و کشتار مسلحانه، موفقیت های زیادی پیدا کرده بود، پس از مرگ رهبر آن، اسامه بن لادن، مدتی بود که رو به افول گذاشته بود. زیرا دیگر جهان درجستجوی بن لادن و انتقام های او نبوده و خانه او در ابوت آباد پاکستان با خاک یکسان شده است.اما اشتباهات سیاسی مهلک رهبران ایالات متحده آمریکا در عراق، به نفع ظهور “دولت اسلامی” انجامید. به این مفهوم که چند سال پس از مرگ بن لادن رهبر القاعده، یک نیروی جهادی آماتور با پشتیبانی برخی قدرت های منطقه، پا به میدان گذاشت و اقدام به قتل و غارت و اقدامات وحشیانه علیه مردم منطقه کردند. 

بن لادن کشته شد اما طالبان بازگشته است
درست به مناسبت سالگرد کشتن اسامه بن لادن در منطقه مشهور ابوت آباد پاکستان، جو بایدن معاون پیشین اوباما و رئیس جمهور فعلی آمریکا  اذعان می کند که ایالات متحده در برابر نیروهایی که نمی توان آنها را بطور مستقیم مورد هدف شلیک قرار داد، شکست میخورد. در اول ماه مای، آمریکا اعلام کرد که نیروهای خود را تا  ۱۱ ماه سپتامبر سال جاری از افغانستان بیرون می کشد. دونالد ترامپ هم که اعلام کرده بود در پی صلح افغانستان است و با دور زدن دولت افغانستان، با طالبان مذاکره کرده بود، سرانجام تصمیم گرفت که آمریکا باید از افغنستان خارج شود. نیروهای ناتو هم اعلام کردند که خاک افغانستان را ترک می کنند. هزاران نفر از افراد غیر نظامی طی ده ها سال حضور نظامی ناتو در افغانستان، به دلایل مختلف کشته شده اند. حال ده سال پس از مرگ بن لادن که حاکمان بنیادگرای کابل سالها از او محافظت می کردند و خروج واشنگتن ازفغانستان، طالبان ها، این بازندگان سابق، دو باره به قبضه کردن دولت در کابل چشم دوخته اند. آمریکایی ها تا آنجا که توانستند فرماندهان طالبان را یکی پس از دیگری کشتند، اما نتوانستند جلوی قدرت گرفتن دوباره طالبان را بگیرند. درست به همان شکل که علیرغم پیروزی سریع علیه رژیم صدام حسین در سال ۲۰۰۳ کشور عراق به مرکز تاخت و تاز بنیاد گراهای اسلامی و باند های تروریستی تبدیل شد و تا کنون به آرامش نرسیده است.

ده سال پیش، یک تیم کماندوی ویژه آمریکایی،با حمله به مقر و سکونت اسامه بن لادن در پاکستان، توانست او را به قتل برساند. پس از عملیات این کماندو ها، دولت آمریکا از آن به عنوان یک عملیات موفق آمیزو پیروز مندانه نام برد. عملیاتی که در یک نیمه شب، ساکنان جلال آباد افغانستان را از صدای هواپیما ها و هلی کوپترها که ازبالای سر آنها از شرق به سمت مرز پاکستان عبور می کردند، نگران و وحشت زده کرده بودند. اما در دهمین سالگرد مرگ بن لادن، پرسش این است که آیا حمله به افغانستان هم موفق آمیز و پیروزمندانه بود؟ آیا با کشتن رهبرانی مثل او، وحشت و خشونت نیز با آنها به خاطره ها خواهد پیوست؟

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۱۲ مای ۲۰۲۱) 

تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۰ ۱۱:۳۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!

در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!

بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!