چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

آمار بازمانگان از تحصیل را هم منتشر کنید!

با در نظرداشت، گرانی بی سابقە، شهریە های رسمی وغیررسمی دانش آموزان، کە ازسطح مهد کودک تا دانشگاە ها را شامل می شود، سقوط شدید قدرت خرید مردم، وجود انبوهی از بیکاران، عدم اختصاص بودجە کافی بە آموزش و پرورش استیصال اقتصادی فزایندەدولت وضعف مدیریت آموزش و پرورش، بە احتمال قریب بە یقین، تعداد کودکانی کە امسال از تحصیل محروم شدەاند، باید نسبت بە سال گذستە افزایش بە مراتب بیشتری پیدا کردە باشد.

با آغازمهر ماە امسال، باردیگرملیونها نفر، دانش آموزودانشجو، مدارس، دانشگاە ها ودیگر موسسات آموزشی وعلمی بە این مراکزبرگشتند تا سال تحصیلی دیگری را آغاز نمایند. بنا بە گفتە مسولین دولتی، حدود یک ملیون ودویست هزارنفر، کودک جدید کە بە سن دبستان رسیدەاند، برای سال تحصیلی جدید ثبت نام کردەاند. مسولین دولتی کە این آمار را ارایە دادەاند، اما نە در مورد تعداد کودکانی کە طی سالهای گذشتە وسال جاری تحصیلی، بە دلایلی مانند، فقر، کمبود مدارس، افزایش هزینە های تحصیل ودیگر ناهنجاریها نتوانستەاند بە مدرسە راە یابند و یا تحصیلات شان را نیمە کار رها کردەاند و بە خیل کودکان کاروخیابانی پیوستەاند و دربارە این معضل بزرگ اجتماعی ودلایل آنها چیزی نمی گویند.

با وجودعدم ارایە آمار ازتعداد کودکان محروم شدە ازتحصیل توسط مسولین، اما، وجود انبوهی از کودکان کاروخیابانی، کە سال بە سال نیزبرتعداد آنها افزودە می شود، تردیدی باقی نمی گذارد، کە ملیونها نفر ازکودکان کشور، کە اکثر قریب بە اتفاق آنان فرزندان خانوادەهای کارگری و تهی دستان شهری و روستایی هستند، طی سالهای گذشتە از تحصیل محروم شدە و هر سالە شماراین تعداد نسبت بە سال پیش از آن فزونی یافتە است. این پدیدە در جامعە ما در حالی رخ دادە کە، انتظارمیرفت، با افزایش فوقالعادە درآمدهای نفتی، بودجە این بخش استراتژیک وحیاتی، بە قدر کافی وبە نحوی کە بتواند، پاسخگوی نیازهای آن باشد افزایش یابد. اما درعمل نە تنها چنین نشد بلکە با اجرای طرح هدفمند سازی یارانە ها، بیش از پیش بە بخشی ازمعضلات، آموزش و پرورش نیز دامن زدە شد و سهم بیشتری ازهزینە های آموزشی، کە طبق قانون باید رایگان باشد بە دوش اولیای دانش آموزان گذاشتە شد.

نگاهی، بە یک نظرپرسی کە همزمان با آغاز سال تحصیلی، درسایت ” تابناک ” با عنوان، ” بوی مهر، برای شما، چە مقدار هزینە دارد؟ ” منتشر گردیدە وابعاد، واقعی بخشی از گرانیها و فقر وفلاکتی را کە دامنگیرجامعە گردیدە اززبان تعدادی از مردم روایت می کند، نشان می دهد کە علاوە براینکە قدرت خرید مردم کاهش و هزینە های تحصیلی نسبت بە سال گذشتە، بیش از١٠٠ درصد، افزایش یافتە.میزان شهریە ها نیز بە همین نسبت بالا رفتە است. شرکت کنندگان در این نظر پرسی، بدرستی و صراحت وضعیت کنونی را ناشی از سیاستها، عملکرد ، خلف وعدە و ضعف دولت معرفی می کنند ومخالفت شان را هم با وضعیت فعلی و هم سیاست های حاکم اعلام کردەاند.

با در نظرداشت، گرانی بی سابقە، شهریە های رسمی وغیررسمی دانش آموزان، کە ازسطح مهد کودک تا دانشگاە ها را شامل می شود، سقوط شدید قدرت خرید مردم، وجود انبوهی از بیکاران، عدم اختصاص بودجە کافی بە آموزش و پرورش استیصال اقتصادی فزایندە دولت وضعف مدیریت آموزش و پرورش، بە احتمال قریب بە یقین، تعداد کودکانی کە امسال از تحصیل محروم شدەاند، باید نسبت بە سال گذستە افزایش بە مراتب بیشتری پیدا کردە باشد.

 

اما مشکلات ومعظلات، سیستم آموزشی کشور متاسفانە محدود بە آنچە مورد اشارە قرار گرفتند نیست. تغیرکتابهای درسی و حذف محتوای علمی باقی ماندە ازکتابهای درسی وجایگزین کردن آنها با مطالبی کە پایە علمی ندارد، فشار مضاعف برمعلمان و اساتید وکارکنان بخش آموزش، سطح نازل حقوق ودستمزد، نازل کارکنان موسسات آموزشی درکنار سرکوب تشکلهای معلمان، رواج روز افزون تبعیض میان دانش آموزان دختروپسر، بخش دیگری از مسایلی هستند کە، سیستم آموزشی کشوررا بە قهقرا بردەاند و بازدهی این بخش استراتژیک را تقلیل دادەاند.

آموزش و پروش درکشور ما نیز، کم و بیش از همان معضلاتی دررنج است کە سایربخش های جامعە ما ازآن آسیب پذیرفتە و دچار بحران شدە اند. بە نظرمی رسد کە درصورت تداوم وضعیت موجود، دامنە بحران دراین بخش نیز توسعە پیدا کند و بە نا هنجاری های موجود دامن زدە شود. بە این اعتبار می توان گفت، کە کاهش یاحل معضلات این بخش نیزوابستە بە یافتن راە حلی مشترکی برای بحرانهای عمومی کشوراست. تا وقتیکە مشکل بیکاری حل نشود، قدرت خرید کارگران و معلمان متناسب با هزینەهای زندگی شان تقویت نشود، تورم و گرانی ها مهار نشدە باشند، بحران تولید رفع نگردد، بە اندازە کافی مدرسە ایجاد نشود، شهریە های غیر قانونی مدارس حذف نشوند، نمی توان انتظار داشت کە تعداد کسانیکە از تحصیل محروم می شوند افزایش نیابد. روشن است کە نظر بە سابقە و تقصیرحکومت در این زمینە نمیتوان انتظار داشت کە معضلات و مشکلات، آموزش و بدون فشار اجتماعی تغیر پیدا کند. اما امروزە تغیراین اوضاع بحرانی مستلزم گشترش مبارزات مشترک همە کسانی است کە از وضعیت موجود دررنجند، دانش آموزان ودانشجویان، معلمان و کارگران، استادان و سایر مزد بگیران. می توانند وباید خود، فشار اجتماعی لازم برای، دگرگون کردن این روند را مهیا نمایند.

 

 

 

 

تاریخ انتشار : ۴ مهر, ۱۳۹۱ ۱۰:۰۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم