یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۴

یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۴

سلطنت‌طلبان: نیروی نیابتی اسراییل در لباس اپوزیسیون؟
سلطنت‌طلبان شاید امروز، همچون رجوی در گذشته، ادعا کنند که این انتقادها بخشی از جنگ روانی مخالفین است. اما تاریخ همیشه قضاوت خود را کرده است. در نهایت، این مردم...
۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز
ما از ابتدا سعی کردیم به نمایندگی از مردم عمل نکنیم، بلکه ببینیم با هم چه کاری می توانیم انجام دهیم. حتی با شکایت‌ های کوچک و درگیری‌های روزمره، مساله...
۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است
رئیس انجمن خاطره تاریخی، امیلیو سیلوا در مصاحبه‌ای گفته است که "نه خوان کارلوس (پادشاه سابق) و نه پسرش، فیلیپه ششم، پادشاه کنونی هرگز دیکتاتوری فرانکو و جنایات آن را...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سعید شروینی
نویسنده: سعید شروینی
زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی
یک عضو شورای شهر تهران، در مورد بیش از ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی علیه زنان مثل فقر، خشونت خانگی و تبعیض جنسیتی هشدار داده است، معضلی که به باور بسیاری...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: روناک فرجی
نویسنده: روناک فرجی
شیوا ارسطویی درگذشت!
ارسطویی در دوران فعالیت خود رمان‌های «نسخه اول»، «بی‌بی شهرزاد»، «آسمان خالی نیست»، «افیون»، «خوف»، «نی نا»، «من و سیمین و مصطفی» و «ولی دیوانه‌وار» را منتشر کرد که از...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد
قطعنامه خواستار آن است که دولت، شرکت‌ها و نهادهای مالی نروژ، از هرگونه سرمایه‌گذاری یا تجارت با شرکت‌هایی که به تداوم اشغال فلسطین کمک می‌کنند، خودداری کنند. به طور خاص...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!
هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد...
۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

اختناق در جمهوری آذربایجان

اوره لی رولاند، وکیل وی، توضیح می دهد: "دشواری واقعی او قابل درک است." آنچه را که او پشت سر می گذارد و آنچه می گوید تقریبا غیرواقعی به نظر می رسد - ولی با این وجود حقیقت عریان می باشد. تفاوت اساسی بین او و ما این است که ما در کشوری رشد نکرده ایم که در آن قانون حاکم نیست، جایی که آزادی بیان وجود ندارد.

 مخالفان رژیم آذربایجان در تبعید: ساکت کردن آنها بدون مرز و در همه جا…

 رژیم خودکامه الهام علی اف در آذربایجان که در درگیری کوهستانی قره باغ در نوامبر سال ۲۰۲۰ پیروز شد، جنگ سختی را علیه همه مخالفان تبعیدی خود در پیش گرفته است. آخرین نمونه آن محمد میرزالی (میرز علی)، ۲۷ ساله، قربانی دو سو قصد در شهر نانت فرانسە.

روزنامه “لیبراسیون” در مورد این سرکوب خاموش تحقیق و بررسی کرده است.

ـ او آیا دشمن دولت است؟ آن یوتیوبر تنبل با چهره ای بچه گانه، با دمپائی و کت مخملی؟ 

محمد میرزعلی به زبان فرانسه متزلزل و هیجان زده می‌گوید: “من آنقدر استرس دارم که گاهی سن و سالم را فراموش می کنم”. در کمتر از یک سال، این پناهنده سیاسی آذری ۲۷ ساله دو بار سوءقصد علیه خود را در شهر نانت را تجربه کرده است.

اولین بار، وقتی که تمام دنیا چشمش به قره باغ علیا اونجائی که کشورش در حال جنگ با ارمنستان بود، نگاه می کرد، یکی از شانه های او توسط یک گلوله سوخته و زخمی شد و او به طرز معجزه آسایی از این سوءقصد جان سالم بدر برد.

بار دوم، با چاقو به او در مرکز شهر حمله شده، که هنوز آثار آن را در گوشت و بدن خود بطور مشخص دارد. دو ماه بعد، جای زخم مچ دست، پیشانی و گردن که او را ترک نکرده و بخیەهای درشتی در تن داشت که شبیه زیپ های بنفش بود. او هنوز از زخم باسن رنج می برد، و در اثر ضربت چاقو یک عصب پایش آسیب دیده است. در حالی که عاملان هر دو حمله هنوز دستگیر نشده اند، میرزعلی در مورد آمرین این سوء قصد تردیدی ندارد. او دست ارباب آذربایجان را در آن می بیند، جمهوری کوچک قفقاز که به یک خودکامه جنگ طلب تبدیل شده است، و او یکی از شدیدترین منتقدین این رژیم می باشد. شاید یکی از آخرین آنها که از اتاق خیلی کوچک خود و نشسته پشت “وب کام“ کامپیوتر خود.

در کانال یوتیوب وی به اسم «Made in Azerbaijan » با ۲۶۸۰۰۰ مشترک، میرزاعلی صریحاً فساد در دستگاه حکومتی کشورش را محکوم می کند و خانواده هایی را که الیگارشی نشسته بر روی منابع مالی هنگفت نفت و گاز را تشکیل می دهند، با عباراتی بعضا کثیف مورد تمسخر قرار می دهد. علی اف -ها از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی از پدر به پسر دیگر قدرت را در دست داشتند و پاشایف، خاندان ثروتمند بانوی اول (همسر رئیس جمهور) و معاون رئیس جمهور، مهربان علیوا، هدف دوم مورد علاقه او است، زیرا او همچنین چهره خندان  این رژیم است که  توسط نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه (۲۰۰۷-۲۰۱۲) هم به مدال «لژیون دو هونور »هم مزین شده است. وی که خود را “رئیس وبلاگ نویسان در تبعید” معرفی می کند، محتوای کانال خود را چنین تعریف می کند “کمی طنز ، کمی شبیه شارلی ابدو  در کشور شما… من واقعیت را توصیف می کنم، اظهار نظر می کنم، با کلماتی که دیگر حق تلفظ کردن آنها را نداریم مثل: “فساد”، “دیکتاتوری”. 

و بله، بعضی اوقات من فتو- مونتاژهای  مسخره ای می سازم و آنها را “عوضی” یا “فاحشه” صدا می کنم.” او علاقه ای به برچسب های سیاسی ندارد: “در کشور ما چپ و راست وجود ندارد. شما یا طرفدار الهام علی اف هستید یا مخالف او، موافق یا مخالف این مافیا [توجه داشته باشید که او از سال ۲۰۰۳ در قدرت می باشد].

برخی از فیلم های وی به ۲ میلیون بازدید کننده هم می رسد، در حالی که جمعیت آذری ها تنها ده میلیون نفر است. وی اطمینان می دهد که یک  مطلب از طرف وی می تواند تعداد معترضین (تظاهر کنندگان ) را در باکو ۱۰ برابر کند، اگرچه مقیاس هنوز متوسط است و از چند ده نفر به چند صد نفر برسد. این نیرویی ضربتی او که بدیهی است ناخوشایند رژیم باشد. سفارت آذربایجان در تماس با لیبراسیون به سوالات ما پاسخ نداد. اما فاضل قلی اف، مشاور عالی در وزارت کشور، به کمیته حمایت از روزنامه نگاران (CPJ)، اطمینان داد که این وبلاگ نویس و نزدیکان وی “توسط دولت مطبوع او تحت تعقیب قرار نگرفته اند و مقامات آذربایجانی هیچ ارتباطی با سوء قصد علیه او در فرانسه  ندارند”.

 آزادی مطبوعات “منطقه سیاه”

 اوره لی رولاند، وکیل وی، توضیح می دهد: “دشواری واقعی او قابل درک است.” آنچه را که او پشت سر می گذارد و آنچه می گوید تقریبا غیرواقعی به نظر می رسد – ولی با این وجود حقیقت عریان می باشد. تفاوت اساسی بین او و ما این است که ما در کشوری رشد نکرده ایم که در آن قانون حاکم نیست، جایی که آزادی بیان وجود ندارد.

“خانم ژان کاولیه، از گزارشگران بدون مرز (RSF)، یاد آوری می‌کند که “بیشتر روزنامه نگاران طی ده سال گذشته به طور دسته جمعی از این کشور فرار کرده اند. این سازمان غیردولتی آذربایجان را در شاخص آزادی مطبوعات جهانی ۲۰۲۱، در “منطقه سیاه” این شاخص، در رتبه ۱۶۷ از بین ۱۸۰ کشور جهان قرار داده‌است. اختناقی که فراتر از مرزهای آن کشور هم عمل می‌کند، به گفته خانم کاولیه، علل الخصوص در ترکیه و گرجستان که مخالفان رژیم به بهانه های مشکوک، حتی آدم ربایی به آذربایجان استرداد شده اند. همانطور که پرونده میرزاعلی نشان می دهد، این اختناق اکنون به قلب اروپا رسیده است.

 در ۱۴ مارس، چهار مرد با چاقو به محمد میرزعلی حمله کردند. 

مانند سایر مخالفان رژیم، شرح حال سیاسی وی شامل انبوهی از پیگرد های قانونی، دستگیری های خودسرانه و حملات اراذل و اوباش، تا زمان عزیمت اجتناب ناپذیر او از کشور است. وی می گوید که شورش و اعتراض وی از زمانی شروع شد که  ورود به دانشگاه را برای او ممنوع کردند هر چند که دانشگاه رایگان بوده ولی او  توانایی پرداخت رشوه را برای ورود نداشت. وی که یکی از اعضای جبهه مردمی آذربایجان (موساوات سابق)، حزب تاریخا مخالف قدرت بود، برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ دستگیر شده و سال بعد زندانی شد. در سال ۲۰۱۶ به وی پناهندگی در فرانسه اعطا شد و در آنجا به فعالیت خود ادامه داد. پدرش که در کشور اقامت داشت، توسط پلیس احضار شد، و مورد ضرب و شتم قرار گرفت. والدین میرزاعلی به نوبه خود مجبور به فرار می شوند و اکنون در آپارتمان کوچک با او هم اتاق هستند.

 

عکس محمد میرزعلی، یوتوبر آذربایجانی که به فرانسه پناهنده شده است، در خانه خود در نانت در تاریخ ۳۰ آوریل دیده می‌شود. 

 

 توسط گیوم جندرون و عکسهای تئوفیل تروستات

 

تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد, ۱۴۰۰ ۶:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سلطنت‌طلبان: نیروی نیابتی اسراییل در لباس اپوزیسیون؟

سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز

حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است

زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی

شیوا ارسطویی درگذشت!

اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد