شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۲

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۲

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

انتخاباتی که نبود؛ اما اپوزیسیون و اصلاح طلبانی که هستند

اصلاح طلبان واقعی باید به این نتیجه رسیده باشند كه امكان تهییج توده ها از پائین و چانه زدن از بالا وجود ندارد، و باید بر روی میلیونها جوان امیدوار و حاضر در صحنه سرمایه گزاری كنند و نظام را به چالش بكشند؛ و خود را تبدیل به اصلاح طلبان ساختاری و بنیادی بكنند

نتیجه نهایی دهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران که در آن محمود احمدی نژاد با بیش از بیست و چهار و نیم میلیون رای مجددا انتخاب شد، اعلام گردید؛ و رهبر جمهوری اسلامی نیز در پیام خود با ابراز خوشحالی از شرکت ۸۰ درصدی مردم، این موفقیت بزرگ را تبریک گفت. نتیجه این انتخابات نه تنها برای میلیونها ایرانی و بخصوص زنان و جوانان شوکه آوربود، بلکه برای اکثریت قریب به اتفاق ناظران و مفسران حیرت آور و باور نکردنی می باشد. پس لرزه های زلزله سیاسی ۲۲ خرداد آغاز شده است؛ و بهمراه آن موج اعتراضات مردمی نیز شروع شده است. هدف از تحریر این نوشته کوتاه تحلیل همسوئی و انسجام در این لحظه بحرانی و تاریخی کشورمان بین اپوزیسیون آزادیخواه و اصلاح طلبان واقعی برای پشتیبانی از حقوق و خواسته های مردم معترض می باشد. حقیقتا باید گفت که هر دم از “باغ” سی ساله جمهوری اسلامی بَـری می رسد؛ تازه تر از تازه تری می رسد. اپوزیسیون جمهوری اسلامی با استناد به این تحلیل که سی مورد از انتخابات و یا انتصابات قبلی و سی سال تجربه، ثابت نموده است که انتخابات در رژیم جمهوری اسلامی معنا ندارد؛ دهمین انتخابات ریاست جمهوری را تحریم نمودند. اما بخش های از مردم و اصلاح طلبان با امید تغییر از طریق صندوق رای تصمیم به مشارکت حـداکـثری گرفتند. آنها معتقد هستند که پیروزی احمدی نژاد در انتخابات چهار سال پیش نتیجه تحریم و عدم حضور مردم اصلاح طلب در پای صندوق های رای بود. در نتیجه اینبار با حضور گسترده خود و با خوش بینی وانتظار امیدوار بودند که از طریق صندوق رای تغییر بوجود بیاورند. آنها اپوزیسیون تحریم کننده را نامربوط و ناآگاه نسبت به واقعیت های جامعه می پنداشتند، و اعتنایی به این ادعای اپوزیسیون که “انتخابات در جمهوری اسلامی معنا ندارد” نشان ندادند. اینک میلیونها نفر ناباورانه و مایوسانه معتقد هستند که به آراء، امید و آرزوهای ملتی که خواهان تغییرهستند خیانت شده است. این یک احساس مشترک بین اپوزیسیون و اصلاح طلبان واقعی نیز می باشد. اینگونه بنظر می رسد که این نوع احساس مشترک بین این دو گروه تحول طلب، در طی هفته ها و ماه های آینده افزونتر شود.

به عقیده من اینک زمان آن نیست که ما به همرزمان اصلاح طلب واقعی که به مبارزه از درون نظام معتقد بودند، بگوئیم که : “دیـــدی بهت گفتم” این “حـیـوان” نـَـر است و قابل دوشیدن نیست. به بن بست رسیدن اصلاحات بعد از انتخاب موفق خاتمی و شکست اصلاحات موعود موسوی و کروبی در نطفه، باید فرصت طلائی باشد جهت تعمق، بازنگری و ارزیابی اساسی برای همه آنهایی که به آزادی و ایران می اندیشند. کودتای ۲۲ خرداد بخش قابل ملاحظه ای از اصلاح طلبان را از رژیم کاملا بیگانه نمود. اینک بسیاری از آنها به این حقیقت تلخ پی برده اند که این رژیم اصلاح پذیر نیست، و نباید بیش از این “امـیـد” و “تـوهـم” مردم ِ جان به لب رسیده را هزینه نمود. اکنون باید فصل کاملا جدیدی از تعامل، همسویی و همیاری بین اپوزیسیون آزادیخواه که انتخابات را مسیری بی اثر می پنداشتند، و اصلاح طلبانی که اینک با یاس و ناباوری آخرین بارقه های امید خود را نسبت به اصلاح طلبی این رژیم از دست داده اند، آغاز شود.

حوادث دو هفته اخیر نظیر حضور گسترده مردم و بخصوص زنان و جوانان و طرح مطالبات آنها، افشای فرهنگ اختلاس و دُزدی های میلیاردی در مناظره های تلویزیونی، متهم نمودن شناسنامه نظام (رفسنجانی) و ناطق نوری و دیگران و بروز جنگ عیان بین آیت الله خامنه ای و آیت الله رفسنجانی، و در نهایت کودتای ۲۲ خرداد ، آرایش قواء و صحنه سیاسی ایران را برای همیشه دگرگون نموده است. هر دو یعنی اپوزیسیون و اصلاح طلبان ساختاری باید برای نجات ملت اسیر ایران بدون تعصب و خود محوری چشم ها را بشورند و طرح بینشی نو را به منظورهمیاری و هم سویی بیندازند. ایران طعمه فساد، چپاول، دروغ، فقر، یاس ، دیکتاتوری، حکومت امنیتی اطلاعاتی و ایزوله در صحنه بین المللی می باشد. رژیم جمهوری اسلامی در ۲۲ خرداد برای همه ما سرنوشت مشترکی را رقم زده است که برای هیچکدام از ما به تنهایی راه گریزی از آن میسر نیست.

اصلاح طلبان واقعی باید به این نتیجه رسیده باشند که امکان تهییج توده ها از پائین و چانه زدن از بالا وجود ندارد، و باید بر روی میلیونها جوان امیدوار و حاضر در صحنه سرمایه گزاری کنند و نظام را به چالش بکشند؛ و خود را تبدیل به اصلاح طلبان ساختاری و بنیادی بکنند. سکوت در مقابل این همه “پررویی” و تامگرایی مطلق جایز نیست و بمصداق شعار قبل از انقلاب “سکوت هر مسلمان، خیانت است به قران” می باشد. وانگهی اپوزیسیون آزادیخواه نیز در نهایت متحدان طبیعی آنها نیل به آزادی، دمکراسی و حکومت سکولار مبتنی بر منشور جهانی حقوق بشر می باشند. از آنطرف اپوزیسیون آزادیخواه نیز باید این حقیقت را در نظر داشته باشد که بخش های وسیعی از اصلاح طلبان واقعی بدلیل حضور خود در صحنه قدرت بسیج جوانان و دیگر اقشار ملت را دارند و باید از این پتانسیل قوی برای طرح مطالبات مردم و به چالش کشیدن نظام حمایت شود. یاس و ناباوری زنان، جوانان و دیگر قشر های جامعه بزودی تبدیل به اعتراض و مبارزه متحدانه بر علیه عملکرد رژیم مستبد خواهد شد. وظیفه همه ما است که به دور از منافع گروهی و یا ایدئولوژیکی متحدانه از خواسته های آنها حمایت کنیم و فصل جدیدی را در مناسبات اپوزیسیون و اصلاح طلبان واقعی آغاز کنیم، و برای همیشه بند ناف امید خود را از صندوق “انتخابات رژیم” بـبُـریم ، زیرا رای مردم در حکومت فقه ِ فقها و شرع جایی ندارد.

۲۳ خرداد ۱۳۸۸
Doshoki@gmail.com

تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد, ۱۳۸۸ ۹:۳۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک