شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۵

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۵

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

این همه دروغ دوباره

یک مرور ساده در اینترنت مشخص می کند بیش از چهاردرصد بودجه ی سرانه ی کشور صرف امور نظامی می شود. رقمی در حدود دو برابر کشورهای عضو پیمان ناتو. در این میان بودجه ی مصرفی در امور نظامی ایران حتی فزون تر از آمریکاست که با 3.9 درصد بزرگترین رقم بودجه ی نظامی دنیای غرب را داراست

مجمع عمومی سازمان ملل چندی پیش شاهد اجلاس سران کشورهای دنیا بود. برنامه ای که در این چند ساله ی آخرینش چهره ای ویژه و خبرساز دارد: رئیس جمهور انتصابی ایران. آقای احمدی نژاد در سخنرانی امسالش نیز چنان سالهای گذشته انگشت اشاره بر نکاتی نهاد که همگی جذاب بودند و یگانه و آمده از ذهن خلاق او. او پیش از هر چیز دیگر سران دنیا را به تغییر رویه شان در حکومت داری رهنمون شد و از پی آن به شورای امنیت سازمان ملل ساختاری نوین را توصیه کرد. او حق داشت که بگوید مشکل فلسطین چنان زخمی چرکین بر صورت جامعه ی جهانی است. اما براستی بیان این مسائل با چه ادبیات و حرمتی به گوش مردم دنیا می رود؟ باز هم احمدی نژاد و ادبیات گستاخانه ی همیشگی اش. تهمت های یکسویه و دریغ از ذره ای احترام برای دیگر اندیشان. براستی متحدین امروز ایران تا کجا پا به پای کلام خالی از ادب او خواهند آمد؟

وی در آغار سخنانش، تمام مردم دنیا را در دو بخش جدا و متضاد تقسیم بندی کرد. یکی آنانکه بر پایه ی نظام های منفعت گرای سرمایه داری استقرار یافته اند و آن دیگری افرادی که به خداوند قادر یگانه اعتقاد دارند. گروه اول همه پست و کثیف و گروه دوم یکسره خوبی و خیر. در این میان سرنوشت گروه بسیاری از مردم آمریکا و اروپا و حتی اسراییل که به خدای یگانه ایمان دارند مشخص نشد. از سوی دیگر باید از آقای احمدی نژاد پرسید که متحدان قسم خورده ی ایشان، در کدام دسته قرار می گیرند؟ حکومت چین و روسیه و ونزوئلا و کره ی شمالی آیا بر اساس قوانین الهی است و کتب آسمانی؟ مگر نه آنکه حکومت اینان سیکولار است و گاه حتی کمونیست؟

وی از پی این کلام، همچنین اعلام کرد که ” مارکسیسم مرده است “. آیا چینی ها، این دوستان نزدیک و صمیمی، در این زمینه با او هم عقیده هستند؟ وی سپس گفت: ” تنها راه زیستن در دنیای امن و راحت روی آوردن دوباره به یگانه پرستی است…” . یعنی کسی نیست در این میانه پاسخگوی هندوها و بوداییان باشد؟ مگر آنکه به واقع از نگاه آقای احمدی نژاد تمامی افراد هندو و بودایی در زمره ی شیاطین دنیا قرار گیرند.

و…، چنان همیشه باز هم تضاد و سخن متناقض و کلام بی اساس. احمدی نژاد از پی بیان این سخنان تفرقه انگیز و توهین آشکار به عقاید و باورهای اقوام دگر حرف از احترام می زند: ” احترام به آداب و سنن تمامی اقوام زمین “. احترام به آداب و سنن همه؟ حتی آنهایی که رهبر و رئیس جمهور، دشمن نامشان می کنند؟ براستی این دشمن ساختن و دشمن نامیدن نه آیا برای به وحشت انداختن مردم است از چیزی که در دنیای واقعی وجود خارجی ندارد؟ چرا راه دور برویم، مگر این حکومت به آداب و سنن و باورهای خود ما ایرانیان احترام می گذارد که حالا داد سخن از احترام به تمامی ملل می راند؟ مگر هزار و یک فاجعه ی انسانی در این سی ساله را از یاد برده ایم؟ مگر از یادمان رفته آن ستم که با مردم کردستان و سیستان و بهاییان و زرتشتیانمان رفت مگر جنایات خونین پس از انتخابات اخیر را از یاد برده ایم؟ سهراب ها و نداهای بی گناه را به فراموشی سپرده ایم؟

آقای احمدی نژاد در ادامه ی سخنرانی شان می گوید: ” هیچ کشوری نمی تواند در مقابل حرکت مردم به سوی جامعه ای بهتر و کمال انسانی بایستد ” در مقابل این دروغ چه می توان گفت؟ که کلام را شرم است از بیان دوباره ی حرف های فردی که کشته شدن این همه جوان را سبب شده و حال از کمالات انسانی می گوید.

البته قصه ی جنایت و سخن یاوه به همین جا ختم نمی شود. سخنرانی احمدی نژاد سرشار از نکات شرمگنانه ی بسیاری بود. یک نمونه ی دیگر از آن هزار گلایه احمدی نژاد از بودجه ی گزاف دول غربی برای امور نظامی بود. این همه دروغ در روزگاری که سایت های اطلاع رسانی اینترنتی اخبار دقیق دخل و خرج حکومت ها را برای همگان هویدا کرده اند. یک مرور ساده در اینترنت مشخص می کند بیش از چهاردرصد بودجه ی سرانه ی کشور صرف امور نظامی می شود. رقمی در حدود دو برابر کشورهای عضو پیمان ناتو. در این میان بودجه ی مصرفی در امور نظامی ایران حتی فزون تر از آمریکاست که با ۳.۹ درصد بزرگترین رقم بودجه ی نظامی دنیای غرب را داراست.

او می گوید قابل قبول نیست که کشوری در زاغه ی مهماتش اسلحه ی شیمیایی انبار کند. لابد فراموش کرده که سوریه بزرگترین متحد همسایه اش به صورت روشن چنین می کند. لابد نمی داند که سوریه هم تجهیرات شیمیایی دارد و هم موشک دوربرد برای آلوده کردن ایران به این مواد. یعنی سیاست مداران ایران بر این اندیشه اند که سوریه تا ابد دوست و رفیقشان باقی خواهد ماند؟ بعد هم ادامه می دهد که برخی از ارباب اقتصاد دنیا ثروتهای ملی ملل دیگر را به تاراج می برند… آقای احمدی نژاد! یک نگاه ساده به میزان درآمد کشور و فقر موجود در میان لایه های اجتماعی ایران به خوبی مشخص می کند گفته ی شما لااقل در ایران خودمان به گونه ای دگر صدق می کند. مگر نه این شمایید که ثروت های ملی مان را به تاراج می برید و فقر و فحشا جایگزین امن و راحت مردم می کنید؟

سرآخر هم ایشان گفته اند که هیچ کشوری در دنیا حق ندارد خواسته هایش را به دیگران تحمیل کند و دم از رهبری جهانی بزند. مگر نه آنکه ایشان از نخستین روز تکیه زدن بر صندلی قدرت دایعه ی حکمرانی بر دول اسلامی داشتند و حذف اسراییل از نقشه ی جغرافیا؟ این تناقض گویی ها آن هم در جامه ی ریاست جمهور و در تریبون سازمان ملل، نه آیا مایه ی ننگ و شرمساری مردم ایران است؟

سخن کوتاه. شرم باز هم آن ما شد در مقابل اصحاب رسانه و دولتمردان دنیا، این همه شرمساری از برای گستاخی اویی که خود را رئیس جمهور منتخب ایران می خواند و خود نمی داند معنا و جایگاه کلام جنجال برانگیزش را. و باز هم رهبری ایران که مشخص نیست چرا خود را از پشت این شرمساری مطلق بیمارگونه بیرون نمی کشد.

تاریخ انتشار : ۳ آبان, ۱۳۸۸ ۱۱:۵۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک