جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۹

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۹

ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!
اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن یکی از عناصر سلطنت طلب به مقبره شخصیت برجسته ادبی و سیاسی ایران غلامحسین ساعدی در پرلاشز پاریس...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی...
این افراد، که ظاهراً توانایی ورود به بحثی مستدل و منطقی با منتقدان را ندارند، سعی دارند به جای پرداختن به گفتگوی سالم و تبادل نظر سازنده، با توسل به...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!
در این بخشِ پایانی، ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ چپ ایرانی دارم، از سال‌های آستانه‌ی جنگ اول جهانی تا امروز و سپس تلاش می‌کنم تا در پرتو نکات مطرح شده...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی
ضرورت چپ وجمهوری خواهی...
برای جریان چپی که می خواهد برای دغدغه های عمومی نسبت به وضعیت وخیم شکاف طبقاتی سیاستهای خصوصی سازی و کاهش نقش دولت در جوامع بازاری معاصر که نولیبرالیسم آنرا...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
چله ی زمستان
یلدا، شبِ قشنگ/ شبِ خاطره ها، و دوران زمان/ دوران دریائی دل،/ و دوستی ها و رفاقت ها
۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید
حکومت جمهوری اسلامی،در این شرایط که در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مسائل منطقه ای با نا کامی روبرو شده و به شدت در بن بست و بحران...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
گسترش مقاومت مردم، زمينه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی!
بیانیه جمهوری سکولار دموکرات در ایران: ابداع اشکال جديد مقاومت مدنی به‌ویژه توسط زنان که با شجاعتی کم نظیر و با خلاقیت خارق العاده صورت می گيرد، جهانیان را به تحسین...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران

برای محمد مختاری و جعفر پوینده

مردم، تاوان چه چیزی را باید این گونه بپردازند؟ آزادی، بــه تو چگونه می توان دست یافت؟ تا کی باید بر آستان تو قربانی داد؟ صد سال و بیشتر "صور اسرافیل ها، ارانی ها، گلسرخی ها، بیژن ها و حالا مختاری ها پویندهها. این تسلسل خون و گلوله در رژیم اسلامی این نوادگان حاج میرزا آغاسی ابعاد وسیعتری یافت. جنایت پیشگان راز بقای خود را در خذف خونبار روشن اندیشانی یافتند، که سهم شان در تعهد به قلم یک متر مفتول فلزی گردید که بر گردنشان حلقه شد.

به جستجوی هم

با ماه سخن گفتیم

با ابرها گریستیم

سر بر خاک نهادیم

زمین ندای مان داد

بر من زخم هزاران خنجر است!

سال هفتاد و هفت، ده سال پس از کشتار زندانیان سیاسی، زخم ها عمیق و داغ ها تازه، کودکان زندان، به مدرسه می روند. کلمه به کلمه با زندگی آشنا می شوند. جمله می سازند. تا فردا جملگی ایران را بسازند. آنانی که در این وضعیت دشوار یاد و خاطراتی از گذشته دارند، با نگاه به پشت سر زمان را به جلو می برند.

هر سال، در اندیشه یاران، در جمعشان، خفتگان در خاوران، رازهای در سینه مانده را به هم باز می گوییم، و با نگاه به چشمان هم به درون هم می رویم. آن شب، از ماه اذر، یکی از ان شب ها بود. جامعه متورم شده بود. هر روز یک گوشه ی ان منفذی باز می شد و گویشی نو به گوش می رسید.

هشت سال صدارت هاشمی، صاحبانی نو به جامعه عرضه کرد. طبقه جدید ظهور کرده بود. پادگان ها با انبوه نظامیان متورم شده .جنگ و جهادعقیده پایان یافته و هر سال درجه ها ترقی یافته، سرداران مانند قارچ زاده می شدند. در کنار مدیران امنیتی راه مکیدن از مجرای سردار سازندگی را تجربه می کردند.

در چنین اوضاعی نباید، هیچ کس از هیچ چیز سر در بیاورد. صد و سی و چهار نویسنده و روشنفکر در اعتراض به وضع موجود نامه ای منتشر کردند. مافیای قدرت و ثروت را خوش نیامد. فرمان صادر شد. لیست ها در داخل و خارج تهیه گردید. راز بقای خود “قتل درمانی” یافتند.

قدرت در پیوند با سرمایه، ستیز خود را با اندیشه ورزان می دید. آن شب پس از سلاخی پروانه و داریوش، طعمه های دیگری را در دستور داشتند. در این رهگذر قلب هایی را از حرکت باز ستاندند که با هر تپش خود هزاران آرمان و آرزو را نوید می دادند.

آنان حذف محمد مختاری و محمد جعفر پوینده، و حذف افراد بیشمار دیگری را در برنامه داشتند. آنان زمان را به خدمت گرفته بودند. با هر قتل فجیعی که انجام می دادند، فکر می کردند، می توانند جامعه را به محــاق برند. دکههای روزنامه فروشی هر دم متراکم می شد. روزنامه ها به چاپ دوم و سوم و توقیف می شد. همه جا بیم مرگ و نیستی، فضا آکنده ار درد و دانستن بود.

آن شب، شبی از ماه آذر؛ دهمین سالگرد دو تن از خاورانی ها، در شهرستانی کوچک و دور از پایتخت، در آن فضای سرد و سربی که هنوز ضربا ت دشنه دژخیمان بر پیکر دو عاشق آزادی، پروانه و داریوش را براعماق وجود تک تک خود حس می کردیم و با دهانی بسته فریاد می زدیم، چـرا؟ چـرا؟

مردم، تاوان چه چیزی را باید این گونه بپردازند؟ آزادی، بــه تو چگونه می توان دست یافت؟ تا کی باید بر آستان تو قربانی داد؟ صد سال و بیشتر “قرهالعین ها ،صور اسرافیل ها، عشقی ها، ارانی ها، فاطمی ها، گلسرخی ها، رضایی ها، بیژن ها، سعید سیرجانی ها و حالا مختاری ها پوینده ها. این تسلسل خون و گلوله در رژیم اسلامی این نوادگان حاج میرزا آغاسی ابعاد وسیعتری یافت. جنایت پیشگان راز بقای خود را در خذف خونبار روشن اندیشانی یافتند که سهم شان در تعهد به قلم یک متر مفتول فلزی گردید که بر گردنشان حلقه شد.

آن شب ، شبی از ماه آذر، آن شب را میزبان محمد بودیم. نیامد. تماس ها هیچ چیز را روشن نمی کرد. بی خبری مطلق، چند روز بعد جعفر ناپدید شد. بغضی درون گلو گیر کرده بود و سر باز شدن نداشت .اشک ها در چشمخانه لحظه ها را می جست، در تلاقی دو نگاه و یاد محمد و جعفر بی اختیار پهنای صورت را طی می کرد و تلخی آن از درون ما را می فسرد. کاش شب، روز و روز ، شب نمی شد. کاش دروغ بود و دوباره آنان را می دیدیم.

جعفر و کفتمانش از حقوق بشر، به سخره گرفتن نوعی از زندگی و نگارش، چقدر انانی که فرزندی دختر داشتند، کتابش را دوست داشتند و به جعفر به خاطر هدیه ای که به جامعه پیشکش کرده بود، مدیون بودند.

محمد، با تمرین مدارایش، با طنین صدایش از شبان رمگی، محمد که لرزش صدای محزونش با آن حجب همیشگی اش، پرواز برگی از شاخه درختی در پاییز را می توانستی با او قسمت کنی، با رستم اش در شاهنامه و سیر و سلوک در فضای اساطیری درونش، چه زخم عمیقی را باید متحمل می شد آستان آزاد اندیشی میهن ما، وچه زود این زخم خود را نمایاند. محمد با پیکری در هم تنیده یافت شد. به فاصله چند روز جعفر هم چون محمد خاک را در آغوش گرفت.

و اینگونه پایان پذیرفت. بعد از مدتی ، قیفی در دهان مجری پدید آورنده این تراژدی نهادندوداروی نظافت به حلقش تخلیه کردند، تا سر به مهر بماند آمران و عا ملان جنایات تکرا و باز هم تکرار، امروز یازده سال بعد از ان تراژدی ستیز با اندیشه رو به روی ما صف بسته اند.

زمین و زمان سخن می گویند. ما شـعار می دهیم، علیه استبداد، ما شعار می دهیم علیه خشونت، ما سرود می خوانیم برای آزادی ، و آنان مانند ددی زخمی، کف بر دهان ،از دخمه های خود به بیرون پرتاب می شوند، و به ما یورش می آورند.

در کارنامه سی ساله شان، نام ما را ثبت کردند، در زندان ها، شکنجه گاه ها، دفتر های دفن شبانه گورستان ها، اما ما امروز به اتاق خواب آنان راه یافته ایم ، ما خاموش نمی شویم. نه می بخشیم و نه فراموش می کنیم. ما ایستاده ایم، تا آخر!

تاریخ انتشار : ۹ آذر, ۱۳۸۸ ۹:۴۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی…

چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!

ضرورت چپ وجمهوری خواهی…

چله ی زمستان

ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید