شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

به اصلاح طلبان و فعالین راه سبز امید

ما کشتار زندانیان سیاسی ایرانی در سال ٦٧ را فاجعه ملی نامیده ایم زیرا بر آنیم که این رویداد شوم تاریخی، به همه ايرانيان و به ويژه فعالين سياسی و مدنی برمی گردد و نمی توان و نبايد از کنار آن گذشت و يا به سکوت برگزار کرد.

از قتل عام هزاران زندانی سیاسی در زندان های جمهوری اسلامی درسال ١٣۶٧ بیست و پنج سال می گذرد. همانگونه که می دانید، این کشتار به دستور رهبری وقت جمهوری اسلامی ایران با نقض فاحش قوانین خود جمهوری اسلامی و ابتدایی ترین موازین دادرسی عادلانه و حقوق بشر انجام گرفت. اکثر اعدام شدگان را کسانی تشکیل می دادند که پیش از آن در دادگاه های جمهوری اسلامی به زندان محکوم شده بودند و یا در انتظار محاکمه بودند.

 چهار سال است که به یمن جنبش سبز، نیروهای سیاسی ایرانی متعهد به دمکراسی و مبارزه مسالمت آمیز مجال یافته اند تا بایکدیگر گفتگو نموده، همکاری ها و همفکری هائی را تجربه  کنند که تا پیش از ١٣٨٨ بنا به سوابق تاریخی قابل تصور نبود. در چارچوب این همفکری ها و چاره اندیشی ها برای آینده میهن مشترکمان است که امروز شما را خطاب قرار می دهیم.

 همه می دانند که مرزبندی های امروز نیروهای سیاسی ایران با مرزبندی های بیست و پنج سال پیش تفاوت های بزرگ دارد. شماری از نیروهای سیاسی که امروز در موضع مخالف و منتقد حکومت قرار دارند، بیست و پنج سال پیش از نیروهای حکومتی بودند و همین امر برای بسیاری از موضعگیری ها و سیاست های امروز آنان محظوراتی ایجاد می کند. همچنین می دانیم که نحوه موضعگیری و گفتمان افراد و نیروهائی که در داخل کشور فعالیت می کنند نمی تواند کاملا با کلام کسانی یکسان باشد که دور از دسترس ارگان های سرکوب حکومت فعالیت می کنند. از این رو ما ملاحظات و محظورات طیف گسترده نیروهای سیاسی دمکراسی خواه را درک می کنیم. با این حال ما برآنیم که دمکراسی خواهی، ملزوماتی دارد که پیشبرد پروژه دمکراسی منوط بدان هاست.

از جمله این ملزومات، این است که خواهان پاسخ گویی حکومت در اساسی ترین امور مربوط به زندگی مردم، حقوق بشر و رعایت قانون شویم. برای آنکه به سوی مناسباتی پیش رویم که در آن حکومت در برابر مردم پاسخگو باشد، باید پاسخگویی همین حکومت فعلی در برابر عملکرد حال و گذشته اش را بطلبیم. موکول کردن پاسخگو بودن حکومت به آینده ای نامعلوم با اصل مبارزه مستمر برای اصول و موازین دمکراتیک منافات دارد.

 باید همین امروز حکومت را خطاب قرار دهیم و از او بخواهیم برای کاستن از آلام زخمی عمیق که بیست و پنج سال است پیکر جامعه را دچار آسیب کرده است، اقدام کند. کیست که بتواند انکار کند برای هزاران خانواده ایرانی و نیز برای ده ها هزار ایرانی که نزدیک ترین دوستان و یاران خود را در فاجعه کشتارهای دهه ١٣۶٠ از دست داده اند، برای وجدان های آگاه سکوت در مورد آن فجایع دردآور است و زخمی را باز نگه می دارد که مانع پایان دادن به سیکل معیوب خشونت در ایران است.

 کیست که بتواند انکار کند سکوت و بی اعتنائی به آسیب اجتماعی وارد آمده بر اثر کشتارهای دهه ۶٠ و به ویژه فاجعه بی سابقه ١٣۶٧، زیان های بسیار برای بازسازی مناسبات عادی و مسالمت آمیز و مبتنی بر اصول دمکراسی میان نیروهای سیاسی ایران داشته است.

 ما کشتار زندانیان سیاسی ایرانی در  سال ۶٧ را فاجعه ملی نامیده ایم زیرا بر آنیم که این رویداد شوم تاریخی، به همه ایرانیان و به ویژه فعالین سیاسی و مدنی برمی گردد و نمی توان و نباید از کنار آن گذشت و یا به سکوت برگزار کرد.

 اگر می خواهیم نیروهای سیاسی دمکرات و متعهد به مبارزه مسالمت آمیز به هم نزدیکتر شوند، اگر می خواهیم از ابعاد بی اعتمادی میان نیروهای سیاسی ایران کاسته شود، اگر می خواهیم با افراط و فرهنگ عدم تحمل مبارزه کنیم، لازم است به ریشه اصلی این پدیده ها بپردازیم، به مسئولیت در قبال یکی از دردآورترین مقاطع تاریخ معاصر ایران و نیز به چاره جویی برای غلبه بر عواقب آن توجه جدی نمائیم.

 ما می دانیم که بسیاری از شما در سال های اخیر درباره فجایع دهه ١٣۶٠ اطلاعاتی کسب کرده اید که قبلا نداشته اید. ما می دانیم که در میان اصلاح طلبان و فعالان جنبش سبز آگاهی به اهمیت برخی رویدادهای تاریخ معاصر ایران و از جمله کشتار ۶٧ رو به گسترش است. از این رو از همه کسانی که خود را بخشی از جنبش سبز یا جنبش اصلاح طلبی در ایران می دانند انتظار می رود به اشکال مختلف در مراسم بیست و پنجمین سالگرد فاجعه ملی شرکت کنند، در این باره سخن بگویند، از جمهوری اسلامی بخواهند که خاوران را به روی خانواده شهدای فاجعه ملی باز کنند، از آزار و اذیت خانواده ها دست بردارد و اسناد پرونده کشتار جمعی زندانیان سیاسی را علنی سازد و در گام نخست اسامی تمامی قربانیان این کشتار را اعلام کند.

 به باور ما گرامی داشتن یاد فاجعه ملی، تنها مسئله اپوزیسیونی نیست که از همان بیست و پنج سال پیش در صف اپوزیسیون قرار داشته اند، بلکه یک مسئله ملی است و به همه کسانی مربوط می شود که برای دمکراسی و حقوق بشر در ایران مبارزه می کنند.
 

هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

١٧مرداد ١٣٩٢ (٨ آوگوست ٢٠١٣)

 

 

تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد, ۱۳۹۲ ۹:۰۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک