شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

به مناسبت چهل و سومین سالگرد برآمد جنبش فدائی

مخالفين چپ بيهوده می پندارند که گويا چپ از میان برخاسته و یا که می توان چپ را از بلند شدن ققنوس وارش از خاکستر تجربه باز داشت. چپ نافذ، چپی که در یک دستش پرچم عدالت اجتماعی در اهتزاز دارد و به دیگر دست مکمل اولی بیرق آزادی و دمکراسی را، اینک در پی روند غلبه گفتمانی، رو به تحرک عملی و اقدام دارد؛ و طبعاً با نشانه گرفتن هدف مرحله‌ائی وحدت چپ دمکرات. سیاهکل برای ما، یعنی این، و گرامیداشت آن، همین.


بار دیگر ١٩ بهمن ماه، روز برون زایی جنبش فدائی و سر آغاز اعلام حرکتی نوین در صحنه سیاسی کشور برای برهم زدن بساط دیکتاتوری شاهی، و تلاشی سترگ بخاطر برپایی یک ایران آزاد، آباد و مهد عدالت اجتماعی را، به پیشواز می رویم. روز یادآور عزمی آهنین در مبارزه، و بزرگداشت روزی که برای همیشه بر سینه تاریخ ایران ثبت است. جنبش سیاهکل به بهای بس گران جان گروهی از فرزندان شایسته این سرزمین بپا شد و ادامه یافت. به هزینه جان و جوانی صدها و هزاران جان شیفته‌ائی که سودائی جز رهائی مردمانشان از تنگدستی و زور و ستم سیاسی و اجتماعی نداشتند. فرزندانی آرزومند و آرمانخواه که رهائی و سوسیالیسم را می خواستند و آن را در افق فکری خویش می دیدند. سیاهکل، پیش از هر چیز در این آرزوها و آرمان‌هاست که معنی می یابد و اهمیت ١٩ بهمن ١٣۴٩ نیز بیش از همه، در نفس خیزش آنست برای تغییر زمانه خود و کماکان استوار و معتبر به روزگار ما. هر ١٩ بهمن، تجدید پیمانی است با این آرمان‌ها و ارج گذاری نام و خاطره آنانی که شعله مشتعل جنگل را با همه وجودشان در جامعه ایران برپا داشتند و در پی آن و بر بستر زمان، تداوم و قوامش دادند. این آتش خاموش شدنی نیست؛ تاریخی دارد به پشتوانه خود.
 

سیاهکل در امروزه روز این سرزمین در پرواز است، چرا که تحقق آرمان‌های آن هم چنان در دستور کار جنبش دمکراتیک و سوسیالیستی ایران قرار دارد. هم از اینروست که این چنین آماج تیرهای زهرآگین ایدئولوژیک و برنامه‌ائی قرار می گیرد. اگر این جنبش زنده نبود، احساس نیاز هم برای کوبیدنش نمی کردند. چون هست و الهام می بخشد، پس این چنین آب در خوابگه مورچگان می ریزند و امنیتی ها و مخالفین چپ دست اندرکار تکمیل پروژه‌ای می شوند به درازای زمان: چهل و اندی سال سرکوب دو رژیم و مالامال از خون و تازیانه و زندان و تبعید. آنان پرواز بلند امیر پرویز پویان‌ها را به سخره می گیرند تا نه فقط حقارت خود را چاره کنند که در خدمت به استبداد پاسدار غارت ثروت ملی و دسترنج زحمت، صلای خویش برگیرند. آنان وقیحانه رهجویی صادقانه سیاهکل را فیلمی وسترن جلوه می دهند تا که همه چیز بر روی پرده سینمائی گذران مسخ شود و به این خیال که، احساس تغییر در آسمان این جامعه تباه شده دیگر جوانه نزند. تا که امید به تحول در ایران گرفتار ولایت استبدادی با بدترین غارت اقتصادی و تبهکاری‌های اجتماعی حاکم بر آن، پای اقدام نیابد و به حرکت در نیاید. 

تعرض فکری ـ فرهنگی ـ سیاسی امروزین به سیاهکل در همان راستای شلیک ژاندارمری ـ ساواک ـ شهربانی به سینه دختران و پسران جوانی است که به مصاف استبداد و استثمار وقت رفتند و در عمل بر این نه گفتن خویش تا پای جان ایستادند. همه مسئله بر سر زنده ماندن و تداوم چنین الگوی رفتاری است؛ موضوع، نه انتقاد از “نقد سلاح” سیاهکل که کند کردن “سلاح نقد” ارتجاع و استبداد حاکم فعلی است: منصرف کردن جوانان امروزین از تاکید دوباره بر واقعیت و حقیقت ناجاودانگی سرمایه داری و ابراز اراده برای رهایی از قید تبعیض و زنجیر است. یعنی، تقلایی سترون تا که شبح تلاش برای زمینه سازی تغییر جامعه کنونی به جامعه رفاه و عدالت از جنبش باز بماند. اینست منشاء ستیز با جنبش فدائی و یورش به ١٩ بهمن و میراث آن. ابراز نفرت به سیاهکل و فدائی، صرفاً در اعلام جنگ به یک نقطه ولو مهم از تاریخ چپ ایران خلاصه نمی شود، که نفرین همه تاریخ و کل موجودیت چپ است و تضعیف و تخریب چپ در همین امروز آن. این تلاش‌ها، حلقه‌ائی از یک مبارزه کلان اجتماعی هستند در ایران کنونی.

از اینروست که گرامیداشت سیاهکل نه تنها یک وظیفه اخلاقی و یا تعلق خاطر سازمانی و جنبشی که امری سیاسی و کاملاً زنده در امروزه روز است. سیاهکل را زنده باید داشت نه برای تکرار چریکی آن، که چونان سکوئی برای به خود آمدن چپ در پیکار پهن دامن جاری و برای تعرض به برج و باروی استبداد و بنیان استثمار. برای نشان دادن همان عزم و اراده یک سده‌ائی چپ ایران برای تحول جامعه ایران بسوی جامعه‌ایی برخوردار از آزادی و کرامت انسانی و توسعه و عدالت اجتماعی. برای نشان دادن اینکه از همه گذشته متعلق به خود درس می گیریم تا که قوی تر و سنجیده تر عمل کنیم در راه آرمان‌های ثبت شده به نام عمواوغلی‌ها، ارانی‌ها، سیامک‌ها، وارطان‌ها، جزنی ـ ضیاء ظریفی‌‌ها، پویان ـ احمدزاده ـ مفتاحی‌ها، اشرف‌ها، پاک نژادها، شکوهی‌ها، مهرگان‌ها، معینی‌ها و لطفی‌ها و همه جانباختگان و مو سپیدکردگان و تازه نفس‌های رهرو بزرگراه چپ. مخالفین چپ بیهوده می پندارند که گویا چپ از میان برخاسته و یا که می توان چپ را از بلند شدن ققنوس وارش از خاکستر تجربه باز داشت. چپ نافذ، چپی که در یک دستش پرچم عدالت اجتماعی در اهتزاز دارد و به دیگر دست مکمل اولی بیرق آزادی و دمکراسی را، اینک در پی روند غلبه گفتمانی، رو به تحرک عملی و اقدام دارد؛ و طبعاً با نشانه گرفتن هدف مرحله‌ائی وحدت چپ دمکرات. سیاهکل برای ما، یعنی این، و گرامیداشت آن، همین.

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

١۶ بهمن ماه ١٣٩٢(۵ فوریه ٢٠١۴)

تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن, ۱۳۹۲ ۱۱:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک