شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

خشکسالی و انرژی هسته ای

آری با تمام آنچه گفته ایم و گفته اند چنین نتیجه می گیریم که انرژی صلح آمیز هسته ای اینروزها  بیشتر به بهانه ای بدل گشته تا سیاست های خارجی آقایان سر و سامان بگیرد. بهانه ای تا ایران را به انزوای بیشتر و بیشتر ببرد... دستاویزی تا آقایان در نهان قصه به اهداف شخصی شان برسند

طی هجده ماه گذشته، رسانه های ایرانی بارها ازخشکسالی خبر داده اند… شمال و جنوب خراسان، ایلام، لرستان، اصفهان، یزد، تهران، بوشهر و آذربایجان شرقی تنها نمونه هایی چند از این خشک سالی ها به شمار می آیند. رئیس سازمان هواشناسی ایران، چندی پیش طی سخنانی عنوان کرد که طی یک سال آینده ۲۲ استان ایران با خشکسالی های کوتاه و بلند مدت مواجه خواهند شد که دراین میان ساکنین ۱۶ استان طعم خشکسالی وخیم را خواهند چشید. آنسوتر، پرویز فتاح وزیر نیرو نیز به جمع هشداردهندگان این اتفاق نا میمون پیوسته . وی گفته است که در شرایط خشکسالی، ذخایر آب کشور توانایی تامین آب برای مدت دو سال را هم ندارند.

 حال در نبود آب و خشکسالی هایی از این دست، خود تصور کنید روزگار مصیبت زده ی کشاورزی مان را. هرچند که باران های زمستانی اندک مددی به خشکسالی های آتی خواهد رساند اما پیش بینی ها حاکی از آن است که بارش باران زمستانی حتی برای مصرف روزانه ی آب شرب کشور هم کافی نخواهد بود.

پالایشگاه های نفت و گاز که در آمد حاصل از فروش محصولاتشان سنگ بنای اقتصاد ایران است، بی شک در تغییرات آب و هوایی و افزایش آلاینده ها به محیط تاثیر بسیاری داشته اند. چنین است احوال نیروگاه های هسته ای هم. شوربختانه نیروگاه ها و دیگر تاسیسات هسته ای برای گرداندن چرخ های خود به آب بسیاری احتیاج دارند. درست به همین دلیل است که غالب این سایت های اتمی چنان نیروگاه بوشهر در مجاورت دریا ساخته می شوند. حتی آب دریا نیز گاه برای تمام نیاز نیروگاه های هسته ای کفایت نمی کند. چندی پیش امام جمعه ی بوشهر نیز در سخنانش به نقصان آب زیرزمینی این استان اشاره کرد و تلویحاً از خشکسالی های در راه خبر داد…

علاوه بر بوشهر، چندین نیروگاه اتمی دیگر ایران نیز در مناطقی واقع شده اند که بیم خشکسالی در آنجاها بسیار فراوان است. دومین نیروگاه وعده داده شده ی دارخوین که عملیات اجرایش از سال ۱۹۷۹ توسط فرانسوی ها آغاز شده است قرار است از آب کارون برای نیازهای صنعتی اش استفاده کند. اما بررسی ها نشان می دهد که جملگی رودخانه های خوزستان از جمله کارون با اقبال شوم بی آبی مواجه اند. رودخانه هایی که هر یک چندین متر از میزان آبشان کاسته شده است چگونه قادر به تامین آب مورد نیاز سایت های اتمی خواهند بود؟ اینها همه در شرایطی است که چشمانمان را بر روی فضولات و زایده های شیمیایی حاصل از این نیروگاه ها که به آب دریا روانه خواهند شد، ببندیم.

دیگر از نیروگاه ها هم می توانیم از نیروگاه های نطنز و اصفهان نام ببریم که هر دو در استان  اصفهان واقع اند. استانی که در همین دو سال گذشته بیش از ۲.۲ بیلیون تومان از خشکسالی متضرر شده است… آقایان لابد روزگار خشکسالی زاینده رود که مثابه خشک شدن تمدن یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران بود را از خاطر نبرده اند. زاینده رود بی جان چگونه می خواهد آب مورد نیاز نیروگاه های شما را فراهم کند؟ بنا به گزارش اصفهان امروز، استان اصفهان و مناطق مرکزی کشور به بیش از دو بیلیون متر مکعب آب احتیاج دارند.

حال بگذارید دورنمایی از گفته ی آقایان ترسیم کنیم، تحقیقات برای ساخت یک نیروگاه انرژی اتمی در اردن نشان می دهد که این نیروگاه برای فعایتهایش به ده ها میلیون متر مکعب آب احتیاج دارد… مجلس ایران قول ساخت بیست نیروگاه اتمی با ظرفیت یک گیگا وات تا سال ۹۱ را داده است. از سوی دیگر رئیس جمهور محبوب رهبری نیز پس از عدم توافق با مسئولین آژانس خبر از تاسیس ده نیروگاه جدید هسته ای داد… یک حساب سرانگشتی معین خواهد کرد آب مورد نیاز این نیروگاه ها بسیار بیشتر از ذخایر و منابع موجود کشور است و ساخت این نیروگاه ها در عمل غیر ممکن است. مگر آنکه حکومتیان بر این بنا باشند تا حاشیه های کناری دریای خرز و دریای عمان و خلیج فارس را به نیروگاه های یکپارچه اتمی تبدیل کنند.

آری با تمام آنچه گفته ایم و گفته اند چنین نتیجه می گیریم که انرژی صلح آمیز هسته ای اینروزها  بیشتر به بهانه ای بدل گشته تا سیاست های خارجی آقایان سر و سامان بگیرد. بهانه ای تا ایران را به انزوای بیشتر و بیشتر ببرد… دستاویزی تا آقایان در نهان قصه به اهداف شخصی شان برسند و گرنه اگر به واقع دغدغه ی تامین انرژی و فردای بی نفتی ایران را داشتند، جای این همه هزینه ی بیمورد می توانستند از ذخایر عظیم طبیعی ایران بهره برداری کنند. انرژی لا انتهای خورشیدی در کویرهای ایران و انرژی باد در کوهستانهای سر به فلک کشیده ی ایران…

آری آقایان بیش از این منافع شخصی تان را در پس نقاب دلسوزی و مشکل آیندگان پنهان نکنید، که شما را اگر دغدغه ی انسان و انسانیت و فردای امن مردم بود، با معترضان به حق انتخابات امروز چنین برخوردی نمی کردید.

تاریخ انتشار : ۱۷ دی, ۱۳۸۸ ۱۱:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک