شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۲

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۲

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

در سالگرد ۸ تیر، روز جانباختگان سرفراز فدایی خیابانهای میهن من هنوز هم خونین است

طی بیش از 5 دههای که از آن دوران میگذرد، درایت و تدبیر در میان جوانان و جنبش دانشجویی رشد ژرفی داشته است. بیگمان این جنبش دیگر راه سنگلاخ و بیچشمانداز جنبش مسلحانه را نخواهد رفت. صداقت، شجاعت و پایداری در برابر کودتا و بیداد و در راه آزادی را میتوان با راههای دیگر نیز نشان داد و پی گرفت.

۸ تیر، روز جانباختگان فدایی امسال در شرایطی فرا میرسد که خیابانهای شهرهای بزرگ کشور در قرق نیروهای کودتایی است.

 امروز شورای نگهبان در آخرین پردۀ تاکنونی نمایش کودتای انتخاباتی بار دیگر غصب کرسی ریاست  جمهوری توسط احمدینژاد را تایید کرد. سربازان خامنهای و مزدوران احمدینژاد باز میخواهند شرایطی را بر میهن من حاکم کنند که ما آزادیخواهان ایرانی وادار شویم کوچکترین ندای عشق را در پستوی خانههایمان نهان کنیم. غدارهبندان دولت کودتایی، در میهن من، در سرزمین شاعران و عاشقان، فرزندان برومند میهن ما را وحشیانه میزنند و میکشند. باز شکنجهگاههای آشکار و پنهان و مخفی و علنی میعادگاه زنان و مردان ایرانی شده است که هیچ نمیخواهند جز آزادی و هیچ نمیگویند جز آن که «رای من کجاست؟».

یاد شعر نیما میافتم که میگوید «به کجای این شب تیره بیاویزم قبای ژندۀ خود را؟». چه کسی پاسخگوی بیدادی است که هنوز بر جوانان میهن من روا میشود. سالها، دههها و سدههاست که ما ایرانیان پاسخ هوار آزدیخواهانۀمان را با شلاق و شکنجه و گلولههای سربین میگیریم. هنوز حکایت ما و بیدادگران حکایت شعر و سخن است از یک سوی و قمه و چماق از دیگر سوی.

فداییان خلق نیز فرزندان زمانۀ سرکوب آزادیخواهی و دادپژوهی بودند؛ فرزندان پاسخ چماقانه به سخنان آزادیخواهانه، فرزندان پاسخ وقاحت مقاومتشکنانه به اشعار دادپژوهانه. رفقای فدایی من زادۀ دورانی بودند که سهم هر سوسوی امیدی داغ و درفش بود؛ فرزندان روزگار سیاه پس از مرداد گران.

سرانجام ۸ سال نبرد دلیرانۀ فداییان خلق با حکومت کودتایی محمدرضا شاه پهلوی چه بود؟ آری، ثمر صداقت عاشقانۀ بنیانگذاران جنبش فداییان خلق، نتیجۀ پایداری زنانه و مردانۀ صدها فدایی خلق در درون و بیرون زندانهای ستمشاهی در برابر شاه کودتا این شد که پس از انقلاب خیل آزادیخواهان و روشنفکران به سوی سازمان ما سرازیر شد و فداییان خلق در زمانی کوتاه به نیرویی عظیم بدل شدند. نیرویی که نمیشد آن را نادیده گرفت. نیرویی که در جای جای کشور و در قلب همۀ تلاشهای آزادیخواهانه و دادپژوهانه حضوری تاثیرگذار داشت.

اما این تاثیرگذاری به چه بهایی به دست آمده بود؟ در طی دوران کوتاه ۸ ساله، صدها جوان کشته و بسیار بیش از آن قربانی شکنجههای وحشیانۀ شاگردان سیا و موساد شدند. پس از ۲۸ مرداد گروهی از جسورترین فرزندان این آب و خاک راه هر گونه تغییر مسالمتآمیز در چارچوب نظام را بسته دیدند و دست به مبارزۀ مسلحانه زدند. علت اتخاذ این سیاست از سوی آزادیخواهان ایران که تنها هم در صفوف فداییان خلق متشکل نشده بودند، به خشونت کشیده شدن هر چه بیشتر فضای سیاسی کشور بود. گناه این خشونت و گناه تاریخی عواقب این خشونت بر عهدۀ کسانی بود و مانده است که جامعه را به خشونت کشیدند. آنها سرکوب کردند و ما قربانی دادیم.

حکایت فداییان جانباخته در دوران پس از انقلاب نیز حکایتی به همان اندازه دردآلود است. غیر از نزدیک به ۱۰۰ نفری که در جبهههای جنگ علیه تجاوز بیگانگان جان باختند، دیگر یاران ما در بیرون و درون زندان همراه با خیل آزادیخواهان متعلق به دیگر نیروهای سیاسی به وحشیانهترین شیوههای ممکن شکنجه شدند و به قتل رسیدند. حکایت هر یک از جانباختگان فدایی حکایتی غمانگیز از پرپر شدن جوانی دیگر از میلیونها جوانی است که در سدههای طولانی تاریخ این کشور با هزینه کردن جان خود در راه آزادی و برابری گام نهادهاند و مینهند.

شرایط روز امسالین جانباختگان فدایی شباهتهای بسیاری با شرایط دوران آغازین بنیانگذاری جنبش ما دارد. رژیم کودتا در خیابانهای میهن من جوانان این مرز و بوم را سلاخی میکند و راه را بر هر اعتراص و ندای مخالفتی بستهاست. امروز ولایت و ریاست در میهن ما در دست کسانی است که هیچ قرابتی با هیچ حس انسانی ندارند. تنها زبانی که حاکمان کنونی ایران دارند با آن با کرور کرور ایرانی آزاده سخن میگویند، زور است و چماق و شکنجه و سرب. همۀ گزارشهایی نیز که از زندانهای بیشمار حکومت کودتایی میرسد، گواه بر تشدید سبعیت جلادان دارد.

اوضاع عمومی کشور تا آن جا که به بیدادگران حاکم برمیگردد مرا به یاد فضایی میاندازد که با خواندن کتابهای تاریخی و شرح وقایع پس از مرداد سیاه بر کشور حاکم بوده است. شرایط همان است که رفقای مرا به برگزیدن راه خشونتآمیز مسلحانه کشاند. اما آن چه مایۀ امیدواری است این است که طی بیش از ۵ دههای که از آن دوران میگذرد، درایت و تدبیر در میان جوانان و جنبش دانشجویی رشد ژرفی داشته است. بیگمان این جنبش دیگر راه سنگلاخ بیچشمانداز جنبش مسلحانه را نخواهد رفت. صداقت، شجاعت و پایداری در برابر کودتا و بیداد و در راه آزادی را میتوان با راههای دیگر نیز نشان داد و پی گرفت.

در برابر جسارت و آزادگی رفقایم، فداییان جانباختۀ خلق سر تعظیم فرومیآورم و با ادای احترام به همۀ قربانیان سدهها مبارزۀ آزادیخواهانۀ مردم خود و از آن جمله زندانیان، شکنجهشدگان و جانباختگان مقابله با کودتای انتخاباتی ولایی این نوشتار را به پایان میبرم.

تاریخ انتشار : ۹ تیر, ۱۳۸۸ ۶:۵۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک