شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۱

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۱

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

در نظرسنجی قانون اساسی جدید، مصریها به ژنرالها رای دادند

خیلی از مصری ها پس از سه سال بحران و درگیری در کشور، امروز فقط به یک چیز فکر می کنند:"آرامش"؛ به همین دلیل با اکثریتی چشمگیر به قانون اساسی جدید رای مثبت دادند، تا ارتش به قدرت بازگردد و اخوان المسلمین به گوشه ای تارانده شود که می تواند در آینده نتیجه خطرناکی را به بار آورد.

 در حین صحبتی که در باشگاه قایقرانان نیل داشتیم، باز هم صدای تحقیر و توهین بگوش می رسید: “خدا لعنتت کند”. این نفرین ها را مردی که دیگران را خطاب قرار می داد با صدای بلند تکرار می کرد. “شماها این کشور ما را خراب کردید”. ابومحمد ٣٠ ساله می گوید که نمی خواهد خود را مطیع کسی کند و اضافه می کند: “من ریشم را نخواهم زد، حتی اگر بمیرم”. البته ابومحمد نام حقیقی او نیست. او نمی خواهد به خاطر ترس از پلیس مخفی به خیانتکاری متهم شود. او یک مسلمان سلفیست است. یک مذهبی متعصب که همه چیز را فقط با چشمانش می تواند باور کند. او گفت مصر جدید برایم باور کردنی نیست، بلکه همه اش برایش مشکل بوجود آمده است. ابومحمد که پدر دو دختر است ادامه می دهد: “روزی نیست که من تحت فشار این شرایط جدید نباشم”.

مصری هایی مانند ابومحمد احساس می کنند که در مسابقه ای که شرکت کرده بودند، باخته اند. برای سرنگونی حکومت طولانی حسنی مبارک سه سال مبارزه ادامه پیدا کرد و دوره متناوب انقلابی کشور را فرا گرفت. تا این که برخلاف میل انقلابیون و مبارزان انقلاب مصر، مقام های ارشد نظامی مبارک قدرت را در دست گرفتند و حکومت ژنرال ها از فوریه سال ٢٠١١ تا یونی سال ٢٠١٢ آغاز شد. تسلط نظامیان همیشه باعث تظاهرات و بحران و درگیری و به لرزه درآوردن جامعه می شود. مردم به گذشته و عملکرد نظامیان نگاه می کنند و می بینند که آنها می خواهند نقش خودشان را در قدرت و سیاستگذاری تثبیت کنند.

 

شورش علیه محمد مرسی و اخوان المسلمین

پیش از این که شرایط فعلی قابل پیش بینی باشد، یک بازی، یک میان پرده نمایشی دموکراسی انجام گرفت. از ماه یونی سال ٢٠١٢ تقریبا به مدت یکسال با حضور اکثریت اخوانی ها و رهبری آقای رییس جمهور محمد مرسی، اتوریته، فشار و اهداف آنها نمایان شد و خیلی زود هم در برابر واکنش و مخالفت مردم قرار گرفت و باعث اعتراض های عمومی علیه رژیم گردید. تقریبا تمام تابستان سال گذشته را مصری ها علیه محمد مرسی و عملکرد حزب اخوان المسلمین در خیابان بودند و مبارزه کردند، تا این که به مداخله ارتش انجامید. در این فاصله یک ژنرال ارشد ارتش مصر بنام عبدا لفاتح – ال اسیسی، محمد مرسی را دستگیر و به زندان کشانید و حزب اخوان المسلمین را یک جریان تروریسی نامید و ادامه فعالیت آنها را غیرقانونی اعلام کرد و یک قانون اساسی جدید را به همه پرسی گذاشت. در اولین مرحله همه پرسی ۵٣ میلیون نفر از مردم مصر حق رای داشتند. رای دهندگان باید تصمیم می گرفتند که آیا قانون اساسی جدید را می پذیرند یا نه. چهل درصد از رای دهندگان در این همه پرسی شرکت کردند. در این فاصله، در گیری های جدیدی بین نیروهای اخوانی و مخالفان قدرت گیری نظامیان از سوئی، و ارتش و پلیس از سوی دیگر روی دادند که منجر به مرگ ١١ نفر از تظاهر کنندگان شدند. با وجود این درگیری ها و خشونت ها، اکثریت رای دهندگان مصری به قانون اساسی جدید رای مثبت دادند و به این وسیله به تلاشها و تظاهرات خیابانی طی یکسال گذشته خود نیز پایان دادند.

 

نیرو های نظامی در راس قدرت

قانون اساسی جدید حقوق و امتیازهای زیادی برای نیروهای نظامی قائل شده است، که بدون بوجود آمدن این درگیری های خیابانی هر گز به آن دست پیدا نمی کردند. با این قانون جدید نیروهای نظامی در قدرت باقی می مانند. اجازه دخالت و کنترل در سیاست و احزاب سیاسی را هم پیدا کرده اند. در قانون اساسی جدید برخی از آزادی های مدنی محدود شده اند، دگراندیشان به دادگاه های نظامی کشانده و مخالفین به عنوان تروریست معرفی خواهند شد. ژنرال ال اسیسی به اطلاع مردم رساند که در صورت تایید قانون اساسی جدید توسط مردم، در انتخابات آینده خود را کاندیدای ریاست جمهوری مصر خواهد کرد.  بدون شک رای مثبت خواهد بود.

البته زندگی در زمان کوتاه دموکراسی یکسال اخیر، برای اکثریت مصری ها خیلی سخت بود و متاسفانه طی این مدت ساده تر یا راحت تر هم نشد. وضعیت اقتصادی به مراتب بدتر شد، مردم به شدت نسبت به آینده خود علاوه بر این که نامطمئن تر شدند، بلکه دچار نگرانی و ترس زیادی شدند. با این حال خیلی از مصری ها ترجیح می دهند که یک مرد قدرتمند در راس حکومت باشد؛ آن طور که سالهای زیادی به آن عادت کرده بودند. تسلط نظامیان ثبات سیاسی می آورد و آنچه هم که پیش آمده، هزینه آن است. میلیون ها نفر از هواداران و رای دهندگان به محمد مرسی به عنوان تروریست و جنایتکار نامیده شده اند و از جامعه خود طرد شده اند؛ که نتیجه خطرناکی خواهد داشت. ابومحمد سلفیست می گوید: “قلبم فقط سرشار از خشم است، بله من یک فرد تحصیلکرده ام، من با فرهنگم، من خودم را مسلح نمی کنم تا مرا از بالا شکار کنند”. اما همه سلفی ها مثل او شجاع نیستند و این گونه صحبت نمی کنند. او آینده تاریک و غمگینی را برای مصر پیش بینی می کند: “طی سال آینده ما در کشورمان جنگ خانگی خواهیم داشت”.

تاریخ انتشار : ۲۶ دی, ۱۳۹۲ ۱۰:۴۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک