شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

دیدار و گفتگو با نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل، برای اعتراض به اعدام ها در ایران

دیدار و گفتگوی: نمایندگان مادران جان باختگان دهه ۶۰، حامیان مادران پارک لاله، همبستگی برای حقوق بشر در ایران و تنی چند از مدافعان ایرانی حقوق بشر با نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل، برای اعتراض به اعدام ها در ایران

عکس و گزارش از محسن. ص

 

روز دوشنبه، ۲۰ آبان ۱۳۹۲ برابر با ۱۱ نوامبر ۲۰۱۳، گروهی از مدافعان ایرانی حقوق بشر متشکل از نمایندگان مادران جانباختگان دهه ۶۰، حامیان مادران پارک لاله و همبستگی برای حقوق بشر در ایران که از شهرهای گوناگون آلمان، نروژ و بلژیک آمده بودند، با خانم باربارا لوخبیلر، نماینده پارلمان اروپا از حزب سبز آلمان و رئیس کمیسیون حقوق بشر، آقای علی یورتا گل از اعضای دفتر خانم تاریا کرونبرک از حزب سبز نروژ و رئیس هیات پارلمان اروپا در امور ایران و اروپا، خانم سابین مایر، کارشناس امور ایران در پارلمان اروپا و دیمیتری لومق، رئیس دفتر خانم ایزابل دوران از حزب سبز بلژیک و معاون پارلمان اروپا، در بروکسل دیدار و گفتگو کردند و نگرانی های خود را در باره افزایش موج اعدام ها در ایران ابراز داشتند. این هیئت خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی و قطع اعدام ها در ایران شدند.

در ابتدا اعضای گروه ایرانی با خانم باربارا لوخبیلر، مسئول کمیسیون حقوق بشر در پارلمان اروپا با حضور آقای علی یورتاگل، مسئول دفتر خانم تاریا کرونبرگ، رئیس هیات پارلمان اروپا در روابط با ایران دیدار داشتند. در آغاز این جلسه، خانم لوخبیلر اعلام کرد که در روز سه شنبه ۱۲ نوامبر، با سفیر ایران در بلژیک ملاقات خواهد داشت و نگرانی های حقوق بشری این گروه را با وی در میان خواهد گذاشت. همچنین، خانم لوخبیلر از تلاشگران حقوق بشری، به ویژه از مادران پارک لاله ایران و حامیان آنان، به خاطر خبر رسانی و کوشش های شبانه روزی آنان سپاسگزاری کرد و گفت که امیدوار است این همکاری‌ها ادامه پیدا کند تا زندانیان ایرانی از جمله زندانیان گمنام فراموش نشوند.

پس از آن خانم مرسده محسنی از شهر کلن آلمان و از اعضای خانواده های جان باختگان دهه شصت، از خانم لوخبیلر که همیشه او و دوستانش را با آغوش باز پذیرفته و به درد دل آنان گوش فرا می‌دهد و همچنین از کمک او برای آزادی آرش صادقی سپاسگزاری کرد و سپس از نگرانی خود نسبت به افزایش چشمگیر آمار اعدام ها در ایران در ماه های اخیر گفت و از خانم لوخبیلر خواست که اجازه ندهند اخبار نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در ایران در بحبوحه مذاکرات هسته ای ایران با غرب به فراموشی سپرده شود و زندانیان قربانی معاملات تجاری گردند. خانم محسنی با اشاره به اعدام های گسترده مخالفان سیاسی در دهه شصت در ایران از مسئولان پارلمان اروپا خواست که نگذارند اتفاقی مشابه، هر چند در ابعاد بسیار کوچکتر، بار دیگر تکرار شود.

در ادامه خانم فاطمه رضایی، از حامیان مادران پارک لاله در شهر دورتموند آلمان اعلام کرد که روند بررسی پرونده محکومان به اعدام، آقایان زانیار و لقمان مرادی، مسعود آروند و آرمان پیروزی مطابق با معیارهای اولیه حقوق بشر نبوده است. وی از مسئول کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا خواست که برای آزادی این افراد، از هیچ اقدامی کوتاهی نکند. خانم رضایی که نمایندگی شورای همبستگی برای حقوق بشر در ایران را به همراه آقای پرویز مختاری در این دیدار داشت، به وضعیت زندانیان بیمار اشاره کرد و گفت چندین روز است که آقای عبدالفتاح سلطانی، وکیل خانم نسرین ستوده و بسیاری از زندانیان دیگر، به اتفاق چند نفر دیگر از زندانیان، در اعتراض به وضعیت درمانی زندانیان بیمار، دست به اعتصاب غذا زده اند. خانم رضایی وضع زندانیان بیمار را اسف بار توصیف کرد.

سپس در ادامه جلسه، خانم خاطره معینی، از اعضای خانواده جانباختگان دهه شصت که از شهر اسلو، پایتخت نروژ آمده بود، بیانیه ای را در باره وضعیت ناگوار زندانیان سیاسی کنونی و خطر مرگ و اعدام آنان با امضای پنجاه و شش نفر از خانواده‌های جانباختگان دهه شصت، در اختیار خانم لوخبیلر و آقای علی یورتاگل قرار داد. ایشان نیز به اعدام های جوانان بلوچستان و کردستان اشاره کرد و گفت که خطر اعدام هم وطنان جوان عرب و کرد ما هم چنان در هر لحظه وجود دارد. خانم معینی از آقای یورتاگل خواست تا در سفر به ایران، فقط به دیدار با مقامات دولتی بسنده نکنند و با خانواده‌های جانباختگان، از جمله با مادران ستار بهشتی، ندا، ترانه موسوی و سهراب اعرابی دیدار کنند.

لازم به یادآوری است که آقای یورتاگل به همراه هیئتی از نمایندگان و کارشناسان اروپایی به ریاست خانم تاریا کرونبرگ، در ماه دسامبر به ایران خواهد رفت.

خانم منیر فرهودی، همسر زنده یاد مهرداد پاکزاد از جانباختگان دهه شصت، که از آلمان آمده بود، گزارشی در مورد قتل عام ها در کردستان در بعد از انقلاب ارائه داد. او از کشتار روزانه کول بران در کردستان به دست نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی و اعدام های اخیر حبیب الله گلپری، شیرکوه معارفی… یاد کرد و وضعیت اسفناک حقوق بشر در کردستان را تشریح کرد. خانم فرهودی تقاضاهای خانم آمنه قادری، مادر زانیار مرادی، پدر لقمان مرادی و همچنین دختر منصور آروندی را به استحضار رساند. او خاطر نشان کرد که زندانیان از حقوق اولیه یک زندانی، مانند داشتن وکیل محروم می باشند. سپس لیست زیر را که شامل نام تعدادی از زندانیان کرد است و هر لحظه احتمال اعدامشان می رود، تقدیم خانم لوخبیلر کرد.

۱ ـ رشید آخکندی ۲ ـ  منصور آروند ۳ ـ بهروز آلخانی ۴ ـ رضا اسماعیلی ۵ ـ رزگار (حبیب) افشاری ۶ ـ علی افشاری ۷ ـ سمکو خورشیدی ۸ ـ هوشنگ رضایی ۹ ـ علی احمد سلیمان۱۰ ـ مصطفی سلیمی ۱۱ ـ ابراهیم عیسی‌پور ۱۲ ـ حبیب الله لطیفی ۱۳ ـ زانیار مرادی ۱۴ ـ لقمان مرادی ۱۵ـ بختیار معماری ۱۶ ـ صابر موخلید موانه ۱۷ ـ سیروان نژاوی ۱۸ ـ سامان نسیم.

آقای پرویز مختاری که از شهر هامبورگ آلمان آمده بود و یکی از نمایندگان شورای « همبستگی برای حقوق بشر در ایران » حاضر در این نشست بود، به روند ناعادلانه رسیدگی به پرونده متهمان در ایران اشاره کرد و خواستار آن شد که اعضای هیات اروپایی در بازدیدشان از ایران با خانواده های زندانیان سیاسی و عقیدتی و خود زندانیان سابق مانند دکتر فریبرز رئیس دانا، نسرین ستوده، عباس امیر انتظام، طبرزدی و وکلای آنان، ملاقات کنند. وی همچنین با اشاره به مرگ افشین اسالو در زندان از شرایط نامساعد در زندان های ایران و عدم تأمین جانی زندانیان سخن گفت و خواستار آزادی زندانیان عقیدتی شد.

هم چنین در این دیدار، خانم پروین محسنی، رئیس فدراسیون فرهنگی و حقوق بشری اروپرس که از نهادهای عضو همبستگی برای حقوق بشر در ایران می باشد، از کشور بلژیک حضور داشت. ایشان گفت که باید میثاق جهانی حقوق بشر در ایران نهادینه شود و مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی ایران به این پیمان نامه جهانی احترام بگذارند. او سپس چنین ادامه داد: چون بیانیه جهانی حقوق بشر در ایران جدی گرفته نمی‌شود و بهایی به آن داده نمی شود، هر روز شاهد دستگیری، شکنجه، اعدام و سنگسار عده‌ای هستیم. تلاش کنیم رعایت این بیانیه جهانی را که محصول پیشرفت و تکامل اندیشه بشری است، به رژیم ایران بقبولانیم. تا زمانی که حکومت ایران به آزادی‌های بیان و رسانه‌ها و دیگر آزادی‌های نوشته شده در این کنوانسیون گردن ننهد، ما همیشه این گرفتاری‌ها را خواهیم داشت.

 در پایان این نشست، خانم لوخبیلر قول داد که تمام توان خود را برای لغو اعدام و قطع شکنجه در زندان ها و آزادی همه زندانیان سیاسی و عقیدتی به کار خواهد برد. ایشان از هیئت ایرانی دعوت کرد تا در نشست ماهانه کمیسیون حقوق بشر که بلافاصله پس از این دیدار شروع می شد، شرکت کنند.

پس از این جلسه اعضای گروه ایرانی در نشست عمومی حقوق بشر در پارلمان اروپا شرکت کردند.

نشست کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا به ریاست خانم باربارا لوخبیلر برگزار شد و نمایندگان احزاب گوناگون پارلمان اروپا در آنجا حضور داشتند و به نقض حقوق بشر در نقاط مختلف جهان پرداختند. در ابتدای این نشست رئیس کمیسیون اعلام کرد که گروهی از ایرانیان برای آزادی زندانیان سیاسی و اعتراض به اعدام ها در ایران به پارلمان آمده‌اند و اکنون در سالن هستند. ایشان ضمن خوش آمدگویی به ایرانیان، به اعدام آقایان حبیب الله گلپری پور، رضا اسماعیلی و چهارده نفری که در زاهدان اعدام شدند اشاره کرد و افزایش تعداد اعدام ها در ماه های اخیر را نگران کننده خواند.

پس از این دیدارها، نشست های جداگانه ای با خانم سابین مایر و رئیس دفتر خانم ایزابل دوران، معاون پارلمان اروپا برگزار شد که حمایت آنان نیز برای قطع اعدام ها در ایران خواسته شد. از خانم ایزابل دوران خواسته شد که در سفرش به ایران، حتماً با نمایندگان نهادهای مدنی نیز دیدار کنند و این سفر فقط صرف چلو کباب با رئیس جمهور و رئیس مجلس ایران نباشد.

تاریخ انتشار : ۲۲ آبان, ۱۳۹۲ ۶:۴۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک