شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۱

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۱

منشاءِ و چیستی انرژی
طبق ’قانون بقاء انرژی‘، انرژی نه ایجادپذیر است و نه فنا‌پذیر. طبق این قانون، انرژی همواره وجود داشته و خواهد داشت. با این همه می‌پرسیم، انرژی برای اولین‌بار از کجا...
۶ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن بلوری
نویسنده: حسن بلوری
سازمان حقوق‌بشر ایران خواستار واکنش قوی جامعه‌جهانی نسبت به حکم اعدام پخشان عزیزی شد!
پخشان یک روزنامه‌نگار و مددکار اجتماعی بوده و حرفه‌اش نوشتن و فعالیت‌های خیرخواهی، بشردوستانه و کاملا مدنی بوده. ما از این موضوع آگاه هستیم و شک و تردیدی نیست.»
۶ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری

عده ای می خواهند با کنترل نظامی قوه قضاییه، این قوه را کاملا تحت تاثیر مسائل غیرحقوقی قرار دهند

من امروز، ۲۰ دی ماه ساعت ۹ و نیم صبح به شعبه ۷ بازپرسی دادگاه انقلاب مراجعه کردم، اما متاسفانه نه قاضی و نه بازپرس و نه هیچ مسئول دیگری آنجا نبود که من بتوانم از پروندهایشان خبری کسب کنم. در دادگاه انقلاب به من گفتند که بازپرس ها در زندان اوین مستقر شده اند و در آنجا هیچ کس به ما جوابگو نبود.

گفتگو با نسرین ستوده در مورد پرونده منصوره شجاعی

دو هفته از بازداشت منصوره شجاعی، پژوهشگر حوزه زنان، فعال حقوق زنان و از اعضای اولیه کمپین یک میلیون امضاء می گذرد. او را نیمه شب ۷۷ دی ماه در خانه شخصی اش بازداشت کردند و همسر و فرزندش به رغم حضور در محل، اما نتوانستند حکم بازداشت منصوره شجاعی را رویت کنند و از این رو هیچ کس نمی داند، دلایل بازداشت وی چه بوده است.منصوره شجاعی هفته گذشته ۲ بار از زندان اوین با خانواده خود تماس گرفته است.

در رابطه با وضعیت منصوره شجاعی، با نسرین ستوده، وکیل شجاعی و تعداد دیگری از زندانیان، گفتگو کرده ایم که در زیر می خوانید:

خانم نسرین ستوده، شما از وضعیت پرونده و موارد اتهامی منصوره شجاعی اطلاع جدیدی در دست دارید؟

نسرین ستوده: آخر هفته پیش، موکل ام، منصوره شجاعی، با منزل اش تماس گرفته بود و براساس اظهارات بازجوی پرونده اش به همسرش گفته بود که پرونده او را هفته دیگر به دادگاه انقلاب ارسال می کنند و ما می توانیم از طریق دادگاه انقلاب پیگیر وضعیت او باشیم. از این رو من امروز، ۲۰ دی ماه ساعت ۹ و نیم صبح به شعبه ۷ بازپرسی دادگاه انقلاب مراجعه کردم، اما متاسفانه نه قاضی و نه بازپرس و نه هیچ مسئول دیگری آنجا نبود که من بتوانم از پرونده ایشان خبری کسب کنم. در دادگاه انقلاب به من گفتند که بازپرس ها در زندان اوین مستقر شده اند و در آنجا هیچ کس به ما جوابگو نبود.

آیا پیش از این هم برای پرونده منصوره شجاعی به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بودید؟

نسرین ستوده: بله من هفته گذشته نیز به دادگاه مراجعه کردم که متاسفانه از پرونده خانم شجاعی خبری نبود و کسی پاسخی به من نداد. همسر خانم شجاعی هم در همان هفته اول بازداشت ایشان به طور جداگانه به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بودند، اما ایشان نیز متاسفانه نتوانستند خبری از همسرشان بگیرند و آنجا هم به او گفته بودند که در دادگاه انقلاب کسی نیست و باید به دادسرای اوین مراجعه کنند. ایشان قرار بود که به دادسرای اوین مراجعه کنند اما خانم شجاعی وقتی از زندان اوین تماس گرفته بودند، از قول بازجوی شان گفته بودند که قرار است هفته آینده پرونده به دادگاه انقلاب ارسال شود که ما هم امید داشتیم بتوانیم خبری از موارد اتهامی و کلا وضعیت پرونده ایشان از دادگاه انقلاب بگیریم که متاسفانه هیچ کسی آنجا پاسخگوی ما نبود.

اقدام آینده شما برای پرونده خانم شجاعی چه خواهد بود؟

نسرین ستوده: من در همین هفته دوباره به دادگاه انقلاب خواهم رفت و به هرحال پیگیری می کنم تا بالاخره بتوانم مسئولی را پیدا کنم که در مورد پرونده موکل ام پاسخی بدهد.

خانم ستوده این وضعیت که در دادگاه انقلاب خانواده ها و وکلا نمی توانند اطلاعی از وضعیت عزیزان در بندشان کسب کنند، سبب نگرانی بسیاری شده است. به ویژه آن که در دو هفته گذشته برخی از مسئولان نظامی و انتظامی بارها از «برخوردهای شدیدتر قوه قضاییه» نسبت به دستگیرشدگان خبر داده اند. نظر شما در مورد چنین اظهارنظرهایی چیست؟

نسرین ستوده: ببینید، این که مسئولان نظامی و انتظامی در مورد چگونگی برخورد قوه قضائیه اظهارنظر می کنند و به آن ها توصیه هایی برای برخورد شدیدتر می کنند، با هر انگیزه و قصدی که صورت بگیرد، بر اساس قانون جرم تلقی می شود. این که مسئولان نظامی و انتظامی از جمله فرمانده نیروی انتظامی تهران در غروب روز عاشورا در مصاحبه ای که در صدا و سیما پخش شد اعلام می کنند که قطعا برخوردهای دستگاه قضایی با مخالفان شدیدتر خواهد شد، نه تنها باعث نگرانی های بسیار در میان خانواده های بازداشت شدگاه و وکلای حقوق بشری است بلکه این اظهارات کل استقلال قوه قضائیه را نادیده می گیرد. اما این که چرا قوه قضائیه مشاوران خود را از بین کسانی انتخاب می کند که آخرین سمت رسمی آن ها رده های بالای نظامی بوده است، اگر نگوییم امری بی سابقه، اما قطعا امری کم سابقه است و باعث نگرانی بسیار است.

چنین اظهاراتی از سوی مسئولان نظامی و انتظامی به این نگرانی دامن می زند که عده ای می خواهند با کنترل نظامی قوه قضائیه این قوه را کاملا تحت تاثیر مسائل غیرحقوقی قرار دهند. به همین دلیل وقتی هیچ کس در دادسرای انقلاب به وکلا و خانواده ها پاسخ نمی دهد بر نگرانی ها در مورد وضعیت بازداشت شدگان اخیر افزوده می شود.

وضعیت پرونده کیوان صمیمی و علی پرویز:

خانم ستوده از وضعیت موکلان دیگرتان چه خبر؟

نسرین ستوده: آقای کیوان صمیمی، یکی از موکلان من است که قرار است دومین جلسه رسیدگی به اتهاماتش روز سه شنبه برگزار شود. کیوان صمیمی روز ۲۳ خرداد در منزل شخصی اش بازداشت شده و هنوز در زندان به سر می برد. من و دکتر مولایی، وکالت ایشان را برعهده داریم. در جلسه اول رسیدگی به پرونده آقای صمیمی، که نزدیک یک ماه پیش برگزار شد، قاضی متوجه شد که بخشی از بازجویی ها ضمیمه پرونده نیست و درخواست داد که بازجویی ها ضمیمه پرونده شود. و برای همین پرونده آقای صمیمی که در جلسه اول دادگاه ۱۰-۱۵ صفحه بیشتر نبود، به پرونده ای قطور (یعنی حدود ۴۰۰- ۵۰۰ صفحه ای) تبدیل شده است. من و دکتر مولایی قبل از سه شنبه باید کل این پرونده را بخوانیم و برای دادگاه آماده شویم.

موکل دیگر هم، دانشجوی ۱۹ ساله ای به نام علی پرویز است که از دانشجویان خواجه نصیر است. وی امروز در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب محاکمه شد. ۲ اتهام برای ایشان مطرح شده بود: یکی تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، و دوم تبانی و اجتماع به قصد برهم زدن امنیت کشور. از جمله اعمال مورد استناد دادگاه در مورد این موارد اتهامی، شرکت ایشان در ۲ نماز جمعه بوده است که یکی به امامت آقای خامنه ای و دیگری به امامت آقای هاشمی رفسنجانی برگزار شده بود. ایراد این جاست که ۳۰ سال است که در جمهوری اسلامی، شرکت در نماز جمعه واجب اعلام می شود، حال این دانشجو که در یک نماز جمعه که شخص خاصی امام جمعه آن بوده شرکت کرده، ناگهان شرکت در نماز جمعه جرم تلقی می شود.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۲ دی, ۱۳۸۸ ۱:۰۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

منشاءِ و چیستی انرژی

سازمان حقوق‌بشر ایران خواستار واکنش قوی جامعه‌جهانی نسبت به حکم اعدام پخشان عزیزی شد!

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!