شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۷

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۷

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

فعال حقوق بشر منصوره بهکیش را فورا آزاد کنید

برنامه نظارت با توجه به سرکوب عمومی جامعه مدنی ایران نگرانی عمیق خود را از دستگیری و بازداشت خودسرانه خانم بهکیش و محکومیت سه مدافع دیگر حقوق بشر و عضو «مادران عزادار» ابراز می نماید. برنامه نظارت از حکومت ایران می خواهد فورا و بی قید و شرط خانم بهکیش را آزاد کند و...

فراخوان فوری ـ برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر

ایران: دستگیری ـ بازداشت خودسرانه/آزار و اذیت قضایی

۲۷ خرداد ۱۳۹۰

فعال حقوق بشر منصوره بهکیش را فورا آزاد کنید

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزهبا شکنجه» (OMCT) است، از شما درخواست می کند فورا در باره مساله زیر در ایران اقدام کنید.

 

شرح وضعیت

برنامه نظارت از منابع موثق در باره دستگیری و بازداشت خودسرانه خانم منصوره بهکیش، فعال حقوق بشر ایرانی و عضو «مادران عزادار»[۱] که علیه اعدام زندانیان مبارزه می کند، و آزار و اذیت مداوم قضایی علیه دیگر حامیان «مادران عزادار» مطلع شده است.

بر پایه اطلاعات دریافتی، نیروهای امنیتی در ساعت ۸ شب ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ خانم منصوره بهکیش را در خیابانی در تهران دستگیر و سپس او را به زندان اوین منتقل کردند و گویا او در زمان صدور این فراخوان هنوز در آن زندان در بازداشت به سر می برد. اطلاعات بیشتری در باره تفهیم اتهام به او در دست نیست.

خانم بهکیش در گذشته چندین بار به خاطر فعالیت های حقوق بشری خود، به ویژه در ارتباط با دفاع از زندانیان سیاسی، هدف بازداشت خودسرانه و بازجویی قرار داشته است

برنامه نظارت نگران سلامت جسمانی و روانی خانم بهکیش و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط اوست، زیرا بازداشت او خودسرانه و گویا به قصد مجازات او به خاطر فعالیت های حقوق بشری است.

به علاوه، اطلاعات دریافتی حاکی از این است که خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی و آقای نادر احسنی، حامیان «مادران عزادار» که در ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ دستگیر و در اردیبهشت و اسفند ۱۳۸۹ در دادگاه بدوی تهران مورد محاکمه فوری قرار گرفته بودند، در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ از محکومیت خود مطلع شدند. آقای احسنی به اتهام «قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به دوسال زندان محکوم شد. خانم سیف اللهی و خانم کرم زاده مکوندی به خاطر نقش خود در «ایجاد تشکل غیرقانونی در جهت اقدام علیه امنیت کشور تحت عنوان مادران عزادار» هر یک به چهار سال زندان محکوم شدند. هر سه نفر آزاد هستند و در انتظار نتیجه تجدید نظر به سر می برند.

برنامه نظارت با توجه به سرکوب عمومی جامعه مدنی ایران نگرانی عمیق خود را از دستگیری و بازداشت خودسرانه خانم بهکیش و محکومیت سه مدافع دیگر حقوق بشر و عضو «مادران عزادار» ابراز می نماید. برنامه نظارت از حکومت ایران می خواهد فورا و بی قید و شرط خانم بهکیش را آزاد کند و اتهام های خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی و آقای نادر احسنی را لغو کند.

سرانجام، برنامه نظارت یادآوری می کند که در بهمن ۱۳۸۹، موجی از دستگیری ها، بازداشت ها و حکم های قضایی فعالان حقوق بشر و اعضای «کمپین یک میلیون امضا» را قربانی کرده است و دو تن از آنها، یعنی خانم مریم بهرمن و خانم محبوبه کرمی، که در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ دستگیر شدند، هنوز در بازداشت انفرادی به سر می برند [۲].

«برنامه نظارت» از دولتمردان ایرانی می خواهد فورا به اذیت و آزار مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند و بی قید و شرط تمام آنهایی را که در بازداشت هستند آزاد نمایند.

 

اقدامات مورد درخواست

لطفا به دولتمردان ایران نامه بنویسید و از آنها بخواهید:

۱ تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم منصوره بهکیش، خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی، آقای نادر احسنی، مریم بهرمن، محبوبه کرمی و تمام مدافعان حقوق بشر در ایران را تضمین کنند؛

۲ ـ خانم بهکیش، مریم بهرمن و محبوبه کرمی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند، زیرا بازداشت او خودسرانه است و به قصد مجازات فعالیت های حقوق بشری او انجام شده است؛

۳ ـ به هر گونه آزار و اذیت ـ از جمله در سطح قضایی ـ علیه مدافعان حقوق بشر در ایران از جمله «مادران عزادار» و به ویژه خانم منصوره بهکیش، خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی و آقای نادر احسنی پایان دهند؛

۴ ـ در هر شرایطی اعلامیه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را، که در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۷۷ (۹ دسامبر ۱۹۹۸) در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، رعایت کنند، به ویژه:

* ماده ۱ آن که می گوید: «همه افراد حق دارند به صورت فردی یا گروهی در سطوح ملی و بین المللی برای حمایت از حقوق بشر و آزادی های اساسی و تحقق این حقوق و آزادی ها فعالیت کنند»

* ماده ۵ (ب) که می گوید: «همه افراد حق دارند برای حمایت از حقوق بشر و آزادی های اساسی و تحقق این حقوق و آزادی ها به صورت فردی یا گروهی در سطوح ملی و بین المللی (…) برای تشکیل سازمان های غیردولتی، انجمن ها یا گروه ها، عضویت یا شرکت در آنها اقدام کنند»

* ماده ۶ (ب) که می گوید: « همه افراد حق دارند که به صورت فردی یا گروهی، همان گونه که در عهدنامه های بین المللی حقوق بشر و دیگر عهدنامه های موضوعه آمده، آزادانه به انتشار و پخش اطلاعات و عقاید در زمینه کلیه حقوق بشر و آزادی های اساسی بپردازند»

* ماده ۲-۱۲ که می گوید: «دولت باید کلیه تدبیرهای لازم را به کار گیرد تا حمایت مراجع ذیصلاح از همه افراد به صورت فردی و گروهی در برابر خشونت، تهدید، اقدامات تلافی جویانه، تبعیض منفی عملی و یا قانونی، فشار یا هرگونه اقدام خودسرانه دیگر در پی استفاده مشروع و قانونی این افراد از حقوق مذکور در اعلامیه حاضر، تضمین گردد»

۵ ـ به طور کلی، در هر شرایطی تضمین کنند که حقوق بشر و آزادیهای اساسی مطابق با عهدنامه های بین المللی حقوق بشر و موازین بین المللی که ایران نیز متعاهد آنهاست رعایت خواهند شد. 

نامه ها را به مقامات زیر ارسال کنید

 

– رهبر انقلاب اسلامی، آیت الله سیدعلی خامنه ای

 

info_leader@leader.ir

– ریاست جمهوری، آقای محمود احمدی نژاد

فکس: ۵۸۸۰ ۶۴۹ ۲۱ ۰۰۹۸

– ریاست قوه قضاییه، آیت الله صادق لاریجانی

 

Irjpr@iranjudiciary.com / bia.judi@yahoo.com / info@dadgostary-tehran.ir

فکس: ۶۵۶۷ ۳۳۱۱ ۲۱ ۹۸+/۷۱۶۶ ۸۷۹ ۲۱ ۹۸+

– وزیر امور خارجه،

فکس: ۶۶۷۴۳۱۴۹-۲۱-۰۰۹۸

 

matbuat@mfa.gov

– نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران در ژنو، سوئیس

Permanent Mission of the Islamic Republic of Iran, Chemin du Petit-Saconnex 28, 1209 Geneva, Switzerland

Fax: +41 22 7330203

Email:

mission.iran@ties.itu.int

– سفارت ایران در بروکسل، بلژیک

Embassy of Iran in Brussels, 15 a avenue Franklin Roosevelt, 1050 Bruxelles, Belgium,

Fax: + 32 2 762 39 15.

Email:

iran-embassy@yahoo.com

لطفا به نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشورخودتان نیز نامه بنویسید.

پاریس ـ ژنو، ۲۷ خرداد ۱۳۹۰

لطفا ما را از هرگونه اقدام انجام شده با ذکر شماره این درخواست مطلع فرمایید.

برنامه نظارت، برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است که به حمایت از مدافعان حقوق بشر اختصاص دارد و هدف اصلی آن پشتیبانی مشخص از این افراد در زمان نیاز است.

برنامه نظارت:

 E-mail:

Appeals@fidh-omct.org

Tel and fax OMCT: + ۴۱ (۰) ۲۲ ۸۰۹ ۴۹ ۳۹ / + ۴۱ ۲۲ ۸۰۹ ۴۹ ۲۹

Tel and fax FIDH: + ۳۳ (۰) ۱ ۴۳ ۵۵ ۲۵ ۱۸ / +۳۳ ۱ ۴۳ ۵۵ ۱۸ ۸۰

تماس با جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران: lddhi(at)fidh.net یا lddhi.fidh(at)gmail.com

 

 

 

[۱] «مادران عزادار» را گروهی از زنان تشکیل داده اند که فرزندانشان از سال ۱۳۶۰ به بعد به قتل رسیده، اعدام شده، بازداشت و یا ناپدید شده اند. گروه مادران عزادار خواهان اعلام اعدامهای پنهانی سیاسی در سه دهه گذشته و افشای محل دفن قربانیان است. این گروه روزهای شنبه در پارک لاله تهران اعتراضهایی در سکوت برگزار می نماید و خواهان آزادی تمام بازداشت شدگان معترض به تقلب انتخاباتی است.

[۲] نگاه کنید به بیانیه مطبوعاتی برنامه نظارت، ۱۹ بهمن ۱۳۸۹ و فراخوان فوری IRN 003 / 0511 / OBS 077

زیرنویسها

 

تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد, ۱۳۹۰ ۳:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک