چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

لازمه دستیابی به حقیقت و اجرای عدالت فعالیت مشترک در ابعاد ملی است!

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) در سی و دومین سالگرد فاجعه ملی، یاد جانباختگان راه آزادی را گرامی می دارد و به همه یاران سرو قامتی که از جان خود پرچمی علیه بیداد برافراشتند، درود می فرستد. ما اعلام می کنیم که در کنار و همراه خانواده های قربانیان کشتارهای جمهوری اسلامی و دیگر رهروان عدالت خواه برای کیفر جنایات جمهوری اسلامی از پای نخواهیم نشست. ما از هر تلاشی که در جهت همکاری و هماهنگی احزاب و سازمان های سیاسی، فعالان حقوق بشر و همه آزادیخواهان برای به ثمر نشستن جنبش دادخواهی، صورت بگیرد، استقبال می کنیم. چنین اقداماتی بدون تردید در خدمت مبارزه برای دستیابی به حقیقت و اجرای عدالت قرار خواهد گرفت.

از اجرای برنامه کشتار جمعی و سازمان یافته زندانیان سیاسی سی و دو سال گذشت. برنامه‌ای‌ اندیشیده و تدارک شده، که مجریان آن فقط در پی فرصت و توجیه برای اجرای آن بودند. برنامه تصفیه زندانیان سیاسی، نقشه حساب شده حکومت برای از میان برداشتن مخالفان بود. در جریان این کشتار، هزاران زندانی در سنین مختلف، از نوجوان گرفته تا زندانیان بالای هفتاد سال، قتل عام شدند. رژیم زندانیان را بدون در نظر گرفتن تعلق آنها به جریانات مختلف سیاسی، حتی آنانی که دوره حبس را سپری کرده و در گرو زندانبان بودند، گروه گروه و تنها پس از چند سئوال به جوخه مرگ سپرد. بدون تردید مسئول اصلی این جنایت علیه بشریت، شخص خمینی رهبر جمهوری اسلامی است. اما خمینی در این جنایت تنها نبود. تمامی آمران و عاملان و همه آنانی که مقامی در مدیریت نظام داشته‌اند نیز در قبال این جنایت مسئول اند.

این قتل عام که در چند سال نخست پس از فاجعه، با سکوت و انکار سردمداران حکومت مواجه بود، به تدریج بر اثر ایستادگی فداکارانه و همت و تلاش خستگی ناپذیر و شجاعانه خانواده جان‌باختگان و با پشتیبانی سازمان های سیاسی و نهادهای دموکراتیک انعکاس قابل توجهی در سطح جامعه و جهان یافت. در نتیجه فشار افکار عمومی، مسئولانی از حکومت وادار به شکستن سکوت شدند. خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، در دفاع آشکار از کشتار جمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، با برگماری ابراهیم رئیسی، یکی از همان اعضای هیئت مرگ، بر راس قوه قضائیه نظام، نشان داد که در این سیستم پوسیده و فاسد جنایتکاران چه جایگاهی دارند. شکسته شدن سکوت حکومت و اعتراف یکی از اعضای هیئت‌مرگ– پور محمدی- به آن جنایت، پیروزی دادخواهان، “مادران خاوران” و همه ایرانیانی است که حرمت انسان را پاس می دارند.

جمهوری اسلامی به شهادت چهار دهه عملکرد سرکوبگرایانه خود نشان داده است که می‌خواهد با قتل و کشتار مخالفان به حیات خود ادامه دهد. تابستان ۱۳۶۷ نقطه اوج کشتار زندانیان دگراندیش توسط حکومت بود که در آن عموم زندانیان مخالف نظام حاکم که در برابر هیئت مرگ ایستادگی کردند، به وحشیانه‌ترین شکل اعدام شدند. در حال حاضر نیز رژیم می خواهد با سرکوب و اعدام جو ارعاب و وحشت را حاکم کند اما تیغ سرکوب آن در قیاس با دهه شصت چنان کند شده که نمی تواند بدانگونه عمل کند که سردمدارانش آرزو دارند. امروز در درون همان زندان هائی که در گذشته روزانه ده‌ها و گاه حتی صدها تن به جوخه مرگ سپرده می شدند، زندانیان سیاسی با شجاعت غیر قابل توصیفی حاکمان مستبد و در مرکز آن رهبر نظام را بدرستی مورد حمله قرار داده و افشاء می کنند. زندانیان در دفاع از حقوق خود چنان استوار در برابر حکومتیان قد برافراشته و از حق خود دفاع می کنند که صدای دادخواهی آنان از دیوارهای بلند زندان عبور کرده و در گوش مردم ایران و جهان طنین انداز می‌شود.

طی بیش از سه دهه بعد آن کشتار وحشیانه، پیگیری امر دادخواهی به اشکال مختلف ادامه داشته و مبارزه برای دستیابی به حقیقت نتایج ارزشمندی بار آورده است. اما میزان انرژی و وقتی که برای پیگیری امر دادخواهی صرف شده هنوز هم با نتایج مطلوب همخوان نیست. اهمیت دارد کار پراکنده این مجموعه به ویژه جریانات سیاسی هماهنگ گردد و در وهله نخست بانک اطلاعات واحد و مشترکی ایجاد شود. کشتار تابستان ۶۷ فاجعه ای بود در ابعاد ملیT جانباختگان آن نیز از همه جریانات سیاسی مخالف حکومت بودند که چشم در چشم هیئت مرگ به جمهوری اسلامی نه گفتند. امر دادخواهی در این فاجعه ملی اگر بخواهد به ثمر بنشیند، باید در گستره ملی پیگیری شود. هماهنگ کردن و مدیریت مشترک اقداماتی که با هدف دادخواهی صورت می گیرد به سود خانواده جانباختگان و همه دادخواهان و مردم ایران است. حزب ما مدافع فعالیت مشترک همه جریاناتی است که برای دستیابی به حقیقت خواهان اجرای عدالت اند. در شرایط کنونی می‌توان در گام نخست با تشکیل سمیناری برای مشاوره در این زمینه، مشارکت همه تشکل ها و نیروهای دادخواه جنایات جمهوری اسلامی و مشخصاً قتل عام زندانیان سیاسی دهه شصت هستند، تامین کرد. این، گامی دیگر در جهت بسیج ملی برای دادخواهی است و ادامه روند شکستن سکوت حکومت نسبت به این جنایت و یک پیروزی فراتر در امر دادخواهی.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) در سی و دومین سالگرد فاجعه ملی، یاد جانباختگان راه آزادی را گرامی می دارد و به همه یاران سرو قامتی که از جان خود پرچمی علیه بیداد برافراشتند، درود می فرستد. ما اعلام می کنیم که در کنار و همراه خانواده های قربانیان کشتارهای جمهوری اسلامی و دیگر رهروان عدالت خواه برای کیفر جنایات جمهوری اسلامی از پای نخواهیم نشست. ما از هر تلاشی که در جهت همکاری و هماهنگی احزاب و سازمان های سیاسی، فعالان حقوق بشر و همه آزادیخواهان برای به ثمر نشستن جنبش دادخواهی، صورت بگیرد، استقبال می کنیم. چنین اقداماتی بدون تردید در خدمت مبارزه برای دستیابی به حقیقت و اجرای عدالت قرار خواهد گرفت.

هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ – ۱۷ اوت ۲۰۲۰

تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد, ۱۳۹۹ ۱۱:۴۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم