چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۸

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۸

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

متهمان پرونده فیفا چه کسانی هستند؟

در پی تحقیقاتی که آمریکا درباره فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) انجام داده، چهارده نفر به فساد مالی متهم شده‌اند. نُه نفر از این افراد از مقامات فیفا و پنج نفر دیگر مدیران شرکت‌ها هستند. در اینجا نگاهی به شرح حال مقامات فیفا که به رشوه خواری، کلاهبرداری و پولشویی متهم شده‌اند انداخته‌ایم:

  • در پی تحقیقاتی که آمریکا درباره فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) انجام داده، چهارده نفر به فساد مالی متهم شده‌اند. نُه نفر از این افراد از مقامات فیفا و پنج نفر دیگر مدیران شرکت‌ها هستند. در اینجا نگاهی به شرح حال مقامات فیفا که به رشوه خواری، کلاهبرداری و پولشویی متهم شده‌اند انداخته‌ایم:

    جک وارنر

     

    جک وارنر ۷۲ ساله که اهل ترینیداد و توباگو است، از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۱۱ عضو کمیته اجرایی فیفا بود. به دنبال مطرح شدن ادعاهایی در مورد پرداخت رشوه توسط او به همکاران کارائیبی از مقام خود کنار رفت.

    در آن هنگام او گفت که او بی دلیل مورد اتهام قرار گرفته و تاکید کرد که در طول ۳۰ سالی که او در فیفا کار می‌کرده، هدیه دادن بخشی از فرهنگ حاکم بر این نهاد بوده است.

    او تا سال ۲۰۱۱ همچنین رئیس کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب (کونکاکاف) بود.

    بعد از استعفای آقای وارنر از مقام خود، فیفا تحقیقات درباره ارتباط او با فساد مالی را متوقف ساخت.

    او سپس به ترینیداد و توباگو بازگشت و به مقام وزارت امنیت رسید. در سال ۲۰۱۳ پس از آنکه کونکاکاف او را به ثروت اندوزی از طریق کلاهبرداری در طول خدمتش در آن نهاد متهم کرد، از آن مقام هم استعفا داد.

    جفری وب

     

    جفری وب ۵۰ ساله اهل جزایر کِیمن رئیس کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب (کونکاکاف) و یکی از هفت معاون فیفا است.

    او در هر دو مقام، جانشین جک وارنر شده است.

    او همچنین عضو سابق کمیته شفافیت سازمانی و قانونمداری فیفا بود. او از حمایت سپ بلاتر رئیس ۷۷ ساله فیفا برخوردار بود که از او به عنوان جانشین احتمالی خود سخن گفته بود.

    او کار خود در زمینه مدیریت فوتبال را از فدراسیون فوتبال جزایز کیمن در سال ۱۹۹۱ آغاز کرد.

    ادواردو لی

     

    آقای لی اهل کاستاریکا و چینی الاصل است. او رئیس فدراسیون فوتبال کاستاریکا است و قرار بود روز جمعه عضو کمیته اجرایی فیفا شود.

    بعد از آن که تیم ملی فوتبال کاستاریکا با رسیدن به مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴، رقبای خود را متحیر ساخت، آقای لی به عنوان شخصیت سال ۲۰۱۴ در کاستاریکا انتخاب شد.

    رشته تحصیلی او مهندسی راه و ساختمان است ولی فقط چند سالی در این زمینه به فعالیت مشغول بوده است.

    در سال ۲۰۰۷ آقای لی جانشین والتر نوهاوس رئیس فدراسیون فوتبال کاستاریکا شد.

    وقتی که از او درباره دلایلش برای احراز این مقام سوال شد، او گفت که بعضی از مزایای این کار ذی قیمت است.

    او گفته است: “حتی شیخ‌های عرب هم نمی‌توانند برای رویدادهای ورزشی که ما مقامات جهانی فوتبال به آن دسترسی داریم بلیت بخرند؛ مثلا حضور در قرعه کشی فیفا یکی از مزیت‌های بودن در این شغل است، شغلی که البته کاری مشکل به حساب می‌آید.”

    هوزه ماریا مارین

     

    هوزه ماریا مارین، ۸۳ ساله، از ماه مارس ۲۰۱۲ تا آوریل ۲۰۱۵، رئیس کنفدراسیون فوتبال برزیل بود.

    او خود یک بازیکن سابق فوتبال است که وارد حوزه سیاست شده است. اولین مقام او معاون فرماندار و سپس فرماندار ایالت سائوپائولو در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ میلادی بود.

    از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۸ او رئیس فدراسیون فوتبال پولیستا بود که کارش سازماندهی تورنمنت های رسمی در ایالت سائوپائولوی برزیل است.

    او هم شخصیت جنجال برانگیزی بوده است: در سال ۲۰۱۲ وقتی که او رئیس کنفدراسیون فوتبال برزیل بود، روزنامه نگاران درباره ویدیویی از او پرسیدند که در مراسم اعطای مدال در یک تورنمنت فوتبال جوانان در سائوپائولو ضبط شده بود. در این ویدیو دیده می‌شد که آقای مارین مدالی را که باید به یکی از برندگان تعلق می‌گرفت، در جیبش می‌گذارد.

    او این اتهام را یک “جوک” خواند و گفت که این مدال از طرف فدراسیون فوتبال پولیستا بوده است.

    آقای مارین مشاور ویژه کمیته برگزار کننده جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ بود.

    الهانیو فیگریدو

     

    الهانیو فیگریدو در سال ۱۹۳۲ در اروگوئه به دنیا آمد. او رئیس پیشین کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی و عضو کمیته اجرایی فیفا بود.

    او برای باشگاه اوراکان بوسیوی اروگوئه بازی می‌کرد و بین سال‌های ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۲ رئیس آن باشگاه بود.

    در سال ۱۹۹۷ او به مقام فدراسیون فوتبال اروگوئه شد. او ده سال به عنوان معاون کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی کار کرد. در سال ۲۰۱۳ او جایگزین نیکولاس لئوز به عنوان رئیس این کنفدراسیون شد. آقای لئوز متهم به مشارکت در رشوه خواری شده بود.

    آقای فیگریدو تا اوت سال ۲۰۱۴ در این مقام بود.

    نیکولاس لیوز

     

    نیکولاس لیوز در سال ۲۰۱۳ بنا به دلایل “پزشکی و شخصی” از کمیته اجرایی فیفا که نهادی قدرتمند است، استعفا داد.

    در نوامبر ۲۰۱۰ این مقام پاراگوئه در یکی از برنامه‌های پژوهشی تلویزیون بی‌بی‌سی انگلیسی متهم به رشوه خواری در دهه ۹۰ میلادی از اداره بین المللی ورزوش و تفریح (که هم اکنون بسته شده است) شد.

    در سال ۲۰۱۱ لرد تریزمن، مقام سابق فدراسیون فوتبال انگلستان ادعا کرد که آقای لیوز خواسته تا در مقابل دریافت نشان شوالیه، از درخواست بریتانیا برای میزبانی جام جهانی ۲۰۱۸ حمایت کند.

    سپس گزارش شد که دستیاران آقای لویز به نمایندگان انگلستان گفته‌اند که ممکن است در صورتی که جام حذفی انگلستان را به احترام او تغییر نام دهند، بتوان آقای لوئز را به بازدید از بریتانیا ترغیب کرد.

    رافائل اسکویول

     

    رافائل اسکویول از سال ۱۹۸۸ رئیس فدراسیون فوتبال ونزوئلا بوده است. او همچنین عضو کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی است.

    او در سال ۱۹۴۶ در اسپانیا به دنیا آمده. پدرش وقتی که او چهار ساله بود به ونزوئلا نقل مکان کرد. او در سال ۱۹۷۲ با دستیابی به ریاست فدراسیون فوتبال ایالت نیوا اسپاراتا، کارش را به عنوان یکی از مقامات دست اندرکار فوتبال آغاز کرد.

    فوتبالیست‌های ونزوئلا او را به عنوان فردی “مُصر با شخصیتی قوی” توصیف می‌کنند. یک کاپیتان تیم ملی گفت که تحت مدیریت آقای اسکویول، دوستی ای بین مقامات و بازیکنان وجود نداشت.

    هولیو سزار روچا لوپز

     

    آقای روچا که ۶۴ سال دارد مدیر بخش توسعه در فیفا است که کارش ارائه پروژه‌های تازه در زمینه فوتبال در سرتاسر جهان است.

    قبل از انتصاب به این مقام در سال ۲۰۱۲ او ۲۰ سال رئیس فدراسیون فوتبال کشورش یعنی نیکاراگوئه بود و به عنوان رئیس اتحادیه فوتبال آمریکای مرکز هم کار می‌کرد.

    او به عنوان سرپرست کمیته المپیک نیکاراگوئه هم فعال بود و تیم کشورش را به المپیک ۲۰۰۸ پکن برد.

    سال گذشته او تکذیب کرد که با شرکتی که رئیسش به دلیل تلاش برای تبانی در نتیجه بازی‌ها به زندان افتاده بود، ملاقات داشته است.

    این شرکت هزینه تیم فوتبال زیر ۲۰ سال را برای سفر یک تورنمنت پرداخت کرده بود.

    کاستاس تاکاس

    آقای تاکاس شهروند بریتانیا است، ارتباط نزدیکی با جفری وب دارد و به عنوان دستیار رئیس کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب کار کرده است.

    او که ۵۸ سال سن دارد همچنین در کنار آقای وب در جزایر کیمن به عنوان دبیر کل اتحادیه فوتبال کار کرده است.

     

تاریخ انتشار : ۸ خرداد, ۱۳۹۴ ۹:۲۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم