شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۵

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۵

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

مجازات اعدام باید در همه جا ملغی شود!

در مقابل اعدامهای بی شمار جمهوری اسلامی دست به اعتراض بزنید و خواهان متوقف شدن فوری اعدام ها در ایران شوید. اجازه ندهید که جمهوری اسلامی بر خلاف همه توافقات جهانی دست به اعدام کودکان بزند. به کمک خانواده های اعدامی ها در مقابل زندانها و مراجع دولتی بشتابید و آنها را تنها نگذارید.

دهم اکتبر روزجهانی مبارزه علیه اعدام از سوی سازمان چتری “همبستگی جهانی علیه مجازات اعدام” در سال ۲۰۰۳ با شرکت هئیت های نمایندگی از ۱۸۰ کشور جهان بطور رسمی اعلام شد. چهار سال پس از آن اتحادیه اروپا و شورای اروپا این روز را به طور رسمی برسمیت شناختند. هر ساله در این روز فعالیت ها و آکسیون‌های گوناگون صورت می گیرد تا توجه همگان برای لغو مجازات اعدام در همه کشورهای جهان جلب شود.

مجازات اعدام باید در همه جا ملغی شود. فرقی نمی کند ایران باشد یا آمریکا، چین و یا عربستان سعودی و یا هر کشور دیگری. مجازات اعدام مصداق آدم کشی است و از نظر ما آدم کشی تحت هر عنوانی و با هر وسیله ای باید بدون قید و شرط ممنوع شود و ور بیفتد.

همه ادله ای که برای توجیه بکارگیری مجازات اعدام بکار برده می شود پوچ و بی اساس است. با اعدام جلوی جرم و جنایت را نمی شود گرفت. بلکه جنایت سازمانیافته و دولتی هم به جرم و جنایت اضافه میشود و خود اینکار فرهنگ خشونت در جامعه را بشدت بالا میبرد. دولتها به جای آنکه زندگی با آسایش و بدور از تبعیض و ستم را برای شهروندان تامین کنند جان آنها را می گیرند. دولتها به جای آنکه از بروز بزهکاری و جرم در جامعه پیشگیری کنند خود به جنایت دست می زنند. سالهاست در کشورهایی که مجازات اعدام برقرار است نه فقط جرم و جنایت کم نشده است بلکه افزایش هم داشته است. بر عکس در کشورهایی که مجازات اعدام نبوده و شهروندان از موقعیت اجتماعی و اقتصادی بهتری برخورد بوده اند جرم و جنایت هم کاهش یافته است. بعلاوه هیچ چیز نامربوط تر از این نیست که جان کسی را به این خاطر گرفت تا کسانی که هنور مرتکب گناهی نشده اند “درس عبرت” بگیرند. علاوه بر دفاع از نفس حیات باید اضافه کرد که اعدام یک مجازات برگشت ناپذیر است. اگر فرد بی گناهی اعدام شود دیگر نمی توان به آن جان دوباره داد. همچنین اعدام نمی تواند عاملی برای تسلی خاطر بازماندگان باشد چرا که با کشتن کسی نمی توان جان از دست رفته ای را دوباره زنده کرد. جامعه در مقابل جرم و جنایت به حس انتقام و خونخواهی و تبلیع کشتن انسان نیاری ندارد. جامعه به امنیت و آسایش اجتماعی نیاز دارد تا انسانها کمتر به دام جرم و جنایت گرفتار آیند.

اعدام در جوامعی که بردوام است وسیله ای برای مجازات مجرمین نیست. وسیله ای برای ارعاب جامعه است. وسیله ای برای ترساندن مردم است. تا مردم درس عبرت بگیرند که به “ساحت مقدس” حاکمان ظالم و زورگو و یا مالکیت مقدس آنها چنگ نبرند و حاکمیت آنها را به زیر نکشند. اعدام با اشکال متنوع وحشیانه اش در طول تاریخ نیر وسیله طبقه حاکم برای به انقیاد کشاندن اقشار و طبقات محروم جامعه بوده است. وسیله ای برای سر به نیست کردن کسانی که جرات کرده بودند علیه حاکمیت زورگویان دست به اعتراض بزنند.

در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی اعدام از همان آغاز وسیله ای برای قلع و قمع کردن مردمی بود که بعد از انقلاب ۵۷ خواستهای خود را دنبال می کردند. جمهوری اسلامی در آغاز دهه شصت با کشتار و اعدام هزاران تن از فعالین سیاسی، کارگری و مباررین کمونیست و آزادیخواه استبداد مذهبی خود را تثبیت کرد. بعد از پایان جنگ ایران و عراق جمهوری اسلامی اسلامی از ترس احتمال شورش مردمی پس از خاتمه فشارها و تحمیلات جنگی به موج وسیع و گسترده اعدام زندانیان سیاسی دست زد. اعدام در ایران بیش از هر کشور دیگری یک حربه سیاسی برای مرعوب ساختن جامعه و تداوم حاکمیت مفتخوران بوده است. دامنه اعدام های جمهوری به شکل ترور حتی به خارج کشور هم رسید و دهها نفر از فعالین اپوزیسیون رژیم اسلامی در کشورهای مختلف دنیا توسط گروه های اعزامی ترور حکومت به قتل رسیدند. در ایران رسما و قانونا بیگناهان را اعدام میکنند یعنی کسانی که جرمی مرتکب نشده اند. اعدام زبان جمهوری اسلامی در مقابل گسترش بی خدایی و نقد مذهبی در ایران است. در ایران بی خدایان و منتقدین اسلام را اعدام می کنند. در ایران همجنسگرایی جرم است و با اعدام می تواند جواب گیرد. در ایران روزنامه نگاران، وبلاگ نویسان، فعالین شبکه های اجتماعی، فعالین اجتماعی، نویسندگان اعدام و یا سربه نیست شده اند و یا با خطر اعدام روبرو بوده اند. در ایران زنان و مردان بخاطر روابط عاشقانه خارج از ازدواج با وحشیانه ترین شکل یعنی سنگسار اعدام شده اند. در ایران قوانین قرون وسطایی قصاص حاکم است و فرهنگ خونخواهی و شریک جرم کردن خانوده قربانی در اعدام از سوی حکومت قویا دامن زده می شود. در ایران به خاطر ایجاد ترس بیشتر در جامعه اعدام در ملاء عام صورت می گیرد. و اگر امروز بیش از ۷۰ درصد از اعدامها در ایران مرتبط با جرایم مواد مخدر است نه به خاطر این است “که در مسیر ترانزیت مواد مخدر” هستیم. نه! بلکه به این خاطر است که جمهوری اسلامی می خواهد نشانه های مسئولیت خود در روی آوری مردم به مواد مخدر را با اعدام پاک کند. درجامعه ای که در آن نشاط، سرزندگی، رفاه، آزادی و آسایش برقرار است مردم به مواد مخدر کمتر رو می آورند حتی اگر در “مسیر تزازیت” باشد.

در روز جهانی علیه اعدام ما شما را فرا می خوانیم که در همه جا خواهان لغو مجازات اعدام شوید. در محافل و شبکه های خود در این مورد به بحث بپردازید و بخش هر چه بیشتری از جامعه را به لغو مجازات اعدام متقاعد سازید. در اجتماعات و قطعنامه های مراسم مختلف یکی از خواستهای خود را حذف مجازات اعدام از قوانین کشور قرار دهید. در مقابل اعدامهای بی شمار جمهوری اسلامی دست به اعتراض بزنید و خواهان متوقف شدن فوری اعدام ها در ایران شوید. اجازه ندهید که جمهوری اسلامی بر خلاف همه توافقات جهانی دست به اعدام کودکان بزند. به کمک خانواده های اعدامی ها در مقابل زندانها و مراجع دولتی بشتابید و آنها را تنها نگذارید. به جنبش دادخواهی کشتارهای دهه شصت بپیوندید و همراه با هزاران خانواده ای که عزیزانشان اعدام شده اند خواستار محاکمه مجازات عاملین این جنایات شوید. صحنه اعدام های در ملاء عام را برای آدمکشان جمهوری اسلامی خالی بگذارید و یا آنجا را به صحنه اعتراص به اعدام و رها سازی اعدامی ها از چوبه های دار تبدیل کنید. جنبش مخالف با مجازات اعدام در ایران وسیع و گسترده است، با مشارکت همگانی در این جنبش آنرا قوی تر و گسترده تر سازیم تا با اتحاد هم این بساط آدمکشی را تماما برچینیم.

کمیته بین المللی علیه اعدام 
۱۵ مهر ۱۳۹۶- ۷ اکتبر ۲۰۱۷

تاریخ انتشار : ۱۷ مهر, ۱۳۹۶ ۸:۵۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک