دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۳۷

دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۳۷

تغییر مسیر لوایح حجاب و حمایت از زنان در برابر خشونت؛ حدود اختیارت مجلس تا کجاست؟
لایحه‌ای که نه‌تنها نام آن با حذف واژه "خشونت" به لایحه "حفظ کرامت و حمایت از زنان و خانواده" تغییر یافت، بلکه از حیث محتوا نیز به دلیل حذف تعدادی...
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: مهراوه خوارزمی
نویسنده: مهراوه خوارزمی
سلطنت‌طلبان: نیروی نیابتی اسراییل در لباس اپوزیسیون؟
سلطنت‌طلبان شاید امروز، همچون رجوی در گذشته، ادعا کنند که این انتقادها بخشی از جنگ روانی مخالفین است. اما تاریخ همیشه قضاوت خود را کرده است. در نهایت، این مردم...
۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز
ما از ابتدا سعی کردیم به نمایندگی از مردم عمل نکنیم، بلکه ببینیم با هم چه کاری می توانیم انجام دهیم. حتی با شکایت‌ های کوچک و درگیری‌های روزمره، مساله...
۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است
رئیس انجمن خاطره تاریخی، امیلیو سیلوا در مصاحبه‌ای گفته است که "نه خوان کارلوس (پادشاه سابق) و نه پسرش، فیلیپه ششم، پادشاه کنونی هرگز دیکتاتوری فرانکو و جنایات آن را...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سعید شروینی
نویسنده: سعید شروینی
زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی
یک عضو شورای شهر تهران، در مورد بیش از ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی علیه زنان مثل فقر، خشونت خانگی و تبعیض جنسیتی هشدار داده است، معضلی که به باور بسیاری...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: روناک فرجی
نویسنده: روناک فرجی
شیوا ارسطویی درگذشت!
ارسطویی در دوران فعالیت خود رمان‌های «نسخه اول»، «بی‌بی شهرزاد»، «آسمان خالی نیست»، «افیون»، «خوف»، «نی نا»، «من و سیمین و مصطفی» و «ولی دیوانه‌وار» را منتشر کرد که از...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد
قطعنامه خواستار آن است که دولت، شرکت‌ها و نهادهای مالی نروژ، از هرگونه سرمایه‌گذاری یا تجارت با شرکت‌هایی که به تداوم اشغال فلسطین کمک می‌کنند، خودداری کنند. به طور خاص...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

مذاکره با آمریکا؛ آری یا خیر؟

اینک در آستانه 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار، سالگرد روزی که دانشجویان خط امام اقدام به اشغال سفارت امریکا در تهران نمودند، بار دیگر مذاکره با امریکا به یکی از بحث های داغ کشور تبدیل شده است

خلاصه:

در حالی که مقامات دولت احمدی نزاد برای مذاکره با امریکا بر یکدیگر پیشی می گیرند، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از مخالفت شورای عالی امنیت ملی و رهبر جمهوری اسلامی ایران خبر داد و تاکید کرد که سیاست های راهبردی ایران عدم مذاکره با آمریکاست. به همین خاطر ایران در حال حاضر مذاکره مستقیم با آمریکا نخواهد داشت.

محمدرضا باهنر که پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری بارها با دولت احمدی نزاد در خصوص کابینه و موضع گیری های رئیس دولت اصطکاک داشته است، خطاب به آن دسته از “مسئولان اجرایی کشور و دولت که معتقدند زمان مذاکره با آمریکا فرارسیده” ،گفت : ” هیچ قوه ای و هیچ شخصیت سیاسی و حقوقی ای در کشور حق تخطی از این راهبرد تأئید شده از سوی رهبر جمهوری اسلامی و شورای عالی امنیت ملی کشور را ندارد.” وی در جلسه جامعه مهندسان تاکید کرد که باید شرایط چنین مذاکرهای به وجود بیاید که از نظر ما هنوز به وجود نیامده است..”

این اظهارات در حالی صورت می گیرد که سعید جلیلی، اوایل ماه اکتبر در چارچوب مذاکرات اتمی ایران با نمایندگان گروه پنج به علاوه یک به طور جداگانه با ویلیام برنز معاون وزیر امور خارجۀ آمریکا در ژنو دیدار و گفتگو کرد و نتایج مذاکرات را هم مثبت ارزیابی کرد. اندکی پس از این دیدار احمدی نژاد که تلاش دارد برگ برنده رابطه با امریکا را در دست خود داشته باشد در برابر خبرنگاران ظاهر شد و صریحا اظهار کرد که ” مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو مذاکرات خوبی بود و یک چارچوب منطقی و روشنی داشت که آنچارچوب مورد قبول ماست و همان احترام و عدالت و پیگیری بحثهایی است که در بسته پیشنهادی قید شده که نمونه آن موضوع خلع سلاح جهانی و بهرهمندی همه کشورها از فناوری هستهای و فناوریهای پیشرفته است.”

خیلی ها باور داشتند که احمدی نزاد شاید تنها کسی باشد که بتواند تابوی رابطه با امریکا را یشکند. اما بنظر می آید که این بازی هنوز ادامه دارد. پس از حجم گسترده خبری از دیدار نمایندگان ایران و امریکا در ژنو، این بار جنتی به میدان آمد و با ارایه سناریوی وارونه ازاین مذاکرات تاکید کرد که ” همه باید بدانند موضع جمهورى اسلامى ایران در عدم مذاکره با آمریکا و مقابله با آن براساس آن چه که امام (ره) و رهبرى گفته است، همواره خواهد بود و این سیاست تغییرناپذیر است. برخى مى خواهند عزت و اقتدارى که ایران به دست آورد، خدشه دار کنند.” حال باید دید این بازی تا کجا ادامه دارد.

متکی هم باهنر را تایید می کند

منوچهر متکی که کمتر از یک ماه از سفر خبرسازش به واشنگتن می گذر، برای بازدید از نمایشگاه مطبوعات از برخی غرفههای حاضر در این نمایشگاه بازدید کرد و در پاسخ به خبرنگار ایلنا که نظر وی را در مورد مذاکره با آمریکا میپرسید و موضع نایبرئیس مجلس را به او یادآور میشد، اظهار داشت:” ما هم همان نظر آقای باهنر را قبول داریم.” وی از پاسخ به اینکه دولت دهم در رابطه با مذاکره با آمریکا چه تصمیمی گرفته است خودداری کرد! گفتنی است سفر وی دقیقا یک روز قبل از مذاکرات ژنو صورت گرفت و اولین سفر یک مقام ایرانی بلندپایه پس از ۳۰ به واشنگتن بود.

سال پیش همزمان با زمزمه مذاکرات برای گشایش دفتر حافظ منافع امریکا در ایران مهدی کلهر در در مصاحبه ای گفته بود که “تا زمانی که آمریکا پایش را از منطقه خاور میانه بیرون نکشد و همچنین دست از حمایت از صهیونیسم برندارد، مذاکره جمهوری اسلامی ایران با آمریکا را به مصلحت نمی دانیم.” مشاور رسانه ای احمدی نزاد تاکید کرده بود که ممکن است شروط ایران “روز به روز” تغییر کند.

رهبری کوتاه نمی آید

زمانیکه باراک اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده، نوروز را به ایرانیان و همه کسانی که فرا رسیدن بهار را جشن میگیرند شادباش گفت و ابراز امیدواری کرد مناسبات ایران و آمریکا بهبود یابد و پیوندی سازنده میان دو کشور برقرار شود، این پیام با واکنش تند رهبر ی مواجه شد.

مقام رهبری که نقش کلیدی در تعیین خطوط کلی سیاست خارچی خصوصا رابطه با امریکا دارد پس از پیام تبریک باراک اوباما اظهار داشت که “آنها می گویند به سوی ایران دست دراز کرده ایم و ما می گوییم اگر آمریکا در زیر دستکش مخملی، دستی چدنی را پنهان کرده باشد این اقدام هیچ معنا و ارزشی ندارد.”وی افزود: “تغییر نباید لفاظی و با نیت ناسالم باشد و اگر می خواهید ضمن حفظ همان اهداف قبلی، فقط سیاست ها و تاکتیک ها را عوض کنید این یک خدعه است نه تغییر و اگر تغییر واقعی مورد نظر شماست باید در عمل مشاهده شود و به هرحال همه مسئولان آمریکایی و دیگران بدانند که ملت ایران را نمی شود فریب داد یا ترساند.” آیت الله خامنه ای تاکید کرده بود که “رفتار آمریکا تا این لحظه نشان دهنده تغییری که ایران مایل است شاهد آن باشد نیست با این حال او درها را به روی تماس آینده میان دو کشور نبست.”

وی بعد از محکوم کردن امریکا یک جای مصالحه نیز باز گذاشت و اظهار کرد که “ملت ایران درباره مسائل مربوط به خود اهل محاسبه و منطق است و احساساتی نمی شود. سابقه ای از رئیس جمهور و دولت جدید آمریکا نداریم بنابراین براساس عملکرد آنها قضاوت می کنیم.”

انتخابات ۲۲ خرداد نیز محملی را برای رهبری فراهم آورد که امریکا را همچون گذشته عامل هر رویدادی در ایران بداند. کمکهای مالی و رسانه ای آمریکا به ” انقلابیون مخملی” اتهامی بود که رهبری بارها در سخنان خود به آن پرداخت تا جایی که مقامات امریکا را به واکنش واداشت.

اینک در آستانه ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار، سالگرد روزی که دانشجویان خط امام اقدام به اشغال سفارت امریکا در تهران نمودند، بار دیگر مذاکره با امریکا به یکی از بحث های داغ کشور تبدیل شده است. در حالی که گفته می شود طرفهای ایرانی و امریکایی بارها و از کانال های مختلف تا کنون دیدار داشته اند و حتی این بار احمدی نژاد تمایل دولتش را برای حل و فصل روابط با امریکا اعلام کرده بود، بار دیگر یکی از سخنگویان رهبری خبر از نارضایتی آیت الله خامنه ای از مذاکرات با امریکا می دهد. در حالی که کارشناسان معتقدند که مذاکرات اخیر صورت گرفته بین نمایندگان ایران و امریکا بدون رضایت رهبری نبوده است. اظهارات باهنر می تواند در راستای ایجاد موازانه ای بین گروه های حامی دولت باشد که این روزها شکافشان در حال عمیق تر شدن است .

تاریخ انتشار : ۶ آبان, ۱۳۸۸ ۱۱:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تغییر مسیر لوایح حجاب و حمایت از زنان در برابر خشونت؛ حدود اختیارت مجلس تا کجاست؟

سلطنت‌طلبان: نیروی نیابتی اسراییل در لباس اپوزیسیون؟

سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز

حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است

زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی

شیوا ارسطویی درگذشت!