شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد: واقعیت یک عکس!

به نظرم ميان آنچه که در خيابان می گذرد و اين مجلس انس خالی از اغيار حکومت کنندگان، نسبتی برقرار است که رفسنجانی آن را نمايندگی می کند!؟ خدمت بزرگ رفسنجانی در اين خواهد بود که سرکوب را سد کند و تعادلی بوجود آورد که "جنبش سبز اميد" بتواند بعنوان يک نيروی اپوزسيون، حضور قانونی در کشور داشته باشد! اما آيا او به چنين توفيق خدمتی دست تواند يافت؟

شاید شما هم دیده باشید؛ هاشمی و احمدی نژاد را در یک عکس در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید قوه قضائیه. می خواهم فکرهائی را که با دیدن این عکس در ذهنم دویده بنویسم؛ تلاش من فهم واقعیت این عکس است؛ وقتی “تقیه” تصویر می شود! شاید هم تصویر “اوجب واجبات”؛ یعنی “حفظ نظام” است. شاید عکاس لحظه شکل بستن یک “تعادل” را ثبت کرده است؛ این نشاندن همه ی “نظام” زیر یک سقف؛ زیر سقف بارگاه قاضی القضات “ولایت فقیه”، با تمرکز نگاه ها روی “سلام” احمدی نژاد به هاشمی! شاید اعلان رسمی یک “تعادل” در صفوف حکومت کنندگان است! شاید هم هیچیک از این ها که من خیال می کنم نیست؛ شاید خیلی ساده لحظه ای از لحظات حکومت کردن است. اما نمی دانم چرا احساس می کنم این عکس با اهمیت است!؟

احمدی نژاد پیروزمند است. این پیروزی در حجم-اش نمی گنجد! سنگین تر از وزنش است. دست روی زانویش گذاشته، کمر خم کرده تا بلندش کند و به رفسنجانی نشانش بدهد با همان دریدگی و پوزخندی که پر از خودشیفتگی و حماقت و نوکیسه گی است که او را خل وضع نشان می دهد. قاضی القضات؛ نگاه و لبخندش؛ مجیزگو و ثنا خوان است، ممنون اظهار لطف احمدی نژاد است و امتنان قلبی-اش را توی سینی نگاهش گذاشته و تقدیم حضور رئیس دولت کودتا می کند! آخوندی که پشت سر نشسته نمی شناسم کیست، اما گرفته و دل نگران در خود فرو رفته و نگاهش بی اعتمادی به احمدی نژاد، او را مذمت می کند؛ “لا الله الا الله! گرفتار عجب ابلیسی شدیم!” و رفسنجانی؛ اجباری دست رفسنجانی را بالا کرده است. انگار چیز سنگینی بر فراز دستش است. مثل صاحب مجلس نشسته! برای مصلحت “نظام” نشسته! طرحی، فکری، مصلحتی در وجناتش است. سر، مشغول آخر و عاقبت کار دارد؛ یک صدائی در درونش می گوید؛ شاهنامه آخرش خوش است! صدائی دیگر؛ جوجه را آخر پائیز می شمارند! رنگ و آنی که در صورتش هست از خاطره-ای خنجر خورده حکایت دارد! به نظرم منتقم می رسد اما دستی که روی پاش تکیه داده و در دامن عبایش تسبیح می گرداند، ذکرش عبارت از این است: ” حفظ نظام اوجب واجبات است.” فضای عکس؛ فضای تسلیم و رضا است، اما تا ترصد فرصتی!

بیرون عکس؛ در خیابان کریمخان، در امتداد خیابان ولیعصر، فضا ملتهب است! پاسدار ها و بسیجی ها و لباس شخصی ها؛ مردمی را که در اعتراض به توقیف موقت روزنامه اعتماد تجمع کرده-اند و شعار می دهند، به ضرب باتوم و گاز اشک آور متفرق می کنند. زنان و مردان جوان، بی هراس و بدون آنکه روی خود را پوشیده نگهدارند، علیه نظام سرکوب شعار می دهند! “النصر بالرعب” در برابر اراده-ی آگاه و شهامت مدنی نسل های جوان کشور، شکست خورده و عاجز، در شقاوت رسوای خود، سر و دست می شکند! جنبش مدنی اعتراض، روی پای خود ایستاده است و مارش غرورانگیز آن، از هر شکافی که در صفوف حکومت کنندگان سرباز می کند و یا به هر بهانه-ای که دست می دهد، زیر آسمان ایران و جهان طتین انداز است. در برون مرز – که پر از دعوای گنجی با پرچم شیر و خورشید نشان است – صدای پای جوانان را می شنوم و مارش اعتراض مردم ایران در گوشم است. بیشتر شب ها خواب آنها را می بینم! در خواب های من، همه-ی صورت ها؛ ندا و سهراب هستند! ندا که به خاک می افتد، نگاهش که ناباور به مرگ و دوستدار زندگی به نگاه پر التماس من دوخته می شود، خون که از گوش و دهانش بیرون می ریزد، چیزی راه گلویم را می بندد، نفسم پس می افتد، حالت خفگی به من دست می دهد، می گریم و شیون می کنم، می خواهم بسویش بدوم اما نمی توانم و… در وحشت مرگ، به تقلائی که خیس عرقم می کند، از خواب می جهم!

در سالن، آمران و عاملان نظام سرکوب، از رادان تا جنتی حضور دارند! احمدی نژاد با یک ساعت و هشت دقیقه تأخیر حضور یافت. هاشمی رفسنجانی در بدو ورود احمدی نژاد، از جای برخاست اما احمدی نژاد پیش از سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سالن را ترک کرد! گزارش شده؛ وقتی رفسنجانی وارد سالن شد، بیشتر حضار با دیدن او صلوات بلند فرستادند. این را شاید بتوان تصویری از کم و کیف توازن گرایش ها در صفوف حکومت کنندگان دانست. به نظرم میان آنچه که در خیابان می گذرد و این مجلس انس خالی از اغیار حکومت کنندگان، نسبتی برقرار است که رفسنجانی آن را نمایندگی می کند!؟ خدمت بزرگ رفسنجانی در این خواهد بود که سرکوب را سد کند و تعادلی بوجود آورد که “جنبش سبز امید” بتواند بعنوان یک نیروی اپوزسیون، حضور قانونی در کشور داشته باشد! اما آیا او به چنین توفیق خدمتی دست تواند یافت؟ برخی نشانه های کم فروغ در این سمت سوسو می زند، عامل تعیین کننده مردم و جنبش مدنی آنان است، تداوم این جنبش هر چیز را رقم می زند اما اگر کلیشه های مألوف را کنار بزنیم و اندکی خودبنیاد بیاندیشیم به جرأت می توان گفت؛ بصیرت یک سیاستمدار تا آنجا ظرفیت دارد که برای “ناممکن”، افق باز کند!

ج – ط
۱۸.۰۸.۰۹

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد, ۱۳۸۸ ۹:۱۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک