شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۶

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۶

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

پیروزی چپ ها، در انتخابات پیش نویس قانون اساسی جدید شیلی

برای اولین بار پس از گذشت ۳۰ سال، در قلب پایتخت شیلی یک زن کمونیست بنام "ایراسی هاسلر" به ریاست شهرداری سانتیاگو انتخاب شد. او به طرفداران پرشورخود گفت:" انتخابات اخیر، مقدمه ای است برای آنچه که کشور ما به آن نیاز دارد و ما را در کنارهم قرار داده است، ما علیه سیاست های این رژیم که منجر به گسترش فقر و گرسنگی مردم کشور ما شد و ضربه های شدیدی به ساختار آموزشی و فرهنگی ما وارد آمد، انتخاب شده ایم.

پیروزی چپ ها، در انتخابات پیش نویس قانون اساسی جدید شیلی 

پیروزی چپ ها در انتخابات شیلی برای پیش نویس قانون اساسی جدید، بر ائتلاف راست گراها و حامیان رییس جمهور، شکست سنگینی را متحمل کرد. بسیاری از نامزدهای مستقل و گروه های چپ، در انتخابات تدوین قانون اساسی جدید، کرسی هایی زیادی را به دست آوردند. ائتلاف راست گرای حاکم، بیشتر کرسی های خود را از دست داد. حال بر اساس نتیجه این انتخابات، بسیاری از نامزد های مستقل سیاسی و چپ ها در تهیه قانون اساسی آینده شیلی نقش اصلی را خواهند داشت. در انتخابات تدوین قانون اساسی جدید در روزهای شنبه و یکشنبه گذشته، ائتلاف جناح راست حاکم و حامیان رئیس جمهور سباستین پینرا، با کمال تعجب دچار شکست سنگینی شد. اگرچه ائتلاف راستگراها به ۳۷ کرسی دست پیدا کرده اند، اما این تعداد، حتی با یک سوم از ۱۵۵ کرسی نمایندگان فاصله زیادی دارد تا بتواند برای تأثیر گذاری در تدوین و محتوای قانون اساسی جدید، اثری تعیین کننده داشته باشد.

در این انتخابات از ۱۴.۹ میلیون رأی دهنده واجد شرایط خواسته شد تا در آخر هفته رای خود را به صندوق بیاندازند. میزان  مشارکت رای دهندگان تقریباً ۳۹ درصد بود. حدود ۱۳۰۰ نامزد برای تصاحب کرسی نمایندگی در تدوین قانون اساسی به رقابت پرداختند. پنجاه درصد از کرسی نمایندگان به  زنان و پنجاه درصد به مردان تعلق می گیرد، و ۱۷ کرسی نیز برای نمایندگان جوامع بومی در نظر گرفته شده است. شب یکشنبه گذشته، سر و صدای جشن پیروزی برنده های انتخابات، از همه جای شهر به گوش می رسید. به ویژه و بیشتر از همه، کاندیداهای مستقل سیاسی که با هم ۶۵ کرسی را به دست آوردند و اتحاد چپ آوروئبو دینگیداد، که ۲۸ کرسی را در اختیار گرفت و به طور غیر منتظره ای، موفقیت چشمگیری به دست آورده بود. بئاتریز سانچز، نامزد پیشین ریاست جمهوری، که کرسی نمایندگی مستقیم را به دست آورده گفت: “از امروز ما یک نیروی سیاسی تلفیقی هستیم.”

ما به اندازه کافی در جهت خواسته های شهروندان عمل نکردیم 
از طرف دیگر ائتلاف گروه های چپ میانه، متشکل از دموکرات های مسیحی، سوسیالیست ها و سوسیال دموکرات ها به ۲۵ کرسی دست یافته اند. هرالدو موونوز، رئیس حزب Partido por la Democracia  اظهار داشت: “کنسرت راستگراها و طرفداران وضعیت موجود، از صدا افتاده است و از مدت ها پیش، همه ما منتظر این روز بودیم. مردم ما خواهان تغییر قانون اساسی کشور  هستند.” پیش بینی شده بود که ائتلاف نیروهای حامی دولت راستگرای شیلی، حداقل یک سوم کرسی های نمایندگی برای تدوین قانون اساسی جدید شیلی را بدست آورد. سباستین پینرا رئیس جمهورشیلی، عصر روز یکشنبه اعتراف کرد: “ما به اندازه کافی در جهت خواسته های شهروندان عمل نکردیم”. با یک حساب سرانگشتی، مستقل ها و ائتلاف مخالف دولت، مجموعاً ۱۱۸ کرسی نمایندگی را به خود اختصاص دادند، نیرویی که خودشان را نیروی تغییر می دانند.

پیش نویس قانون اساسی جدید، حد اکثر تا سال ۲۰۲۲ 
به دلیل همه گیری بیماری کرونا، نظرسنجی هایی که قرار بود در ماه آوریل برنامه ریزی شود به ماه مای موکول شده بود. حداکثر طی یک سال، این نمایندگان باید پیش نویس قانون اساسی جدید را ارائه دهند و به رای مردم بگذارد. تصمیم برای تهیه پیش نویس قانون اساسی جدید در نوامبر ۲۰۱۹ با ناآرامی های اجتماعی خشونت آمیز همراه بود. این اعتراضات در نهایت، دولت رئیس جمهورسباستین پینرا را زیر فشارهای شدیدی قرار داد و سرنجام مجبور به برداشتن این گام کرد. قانون اساسی موجود، از زمان دیکتاتوری ژنرال پینوشه از سال ۱۹۸۰ که نئولیبرالیسم را به عنوان تنها دکترین اقتصادی پذیرفت، هنوز در شیلی اعمال می شود. بنابراین، تقریباً ۳۰ سال پس از پایان دیکتاتوری، همه چیز هم چنان در دستان بخش خصوصی است، از جمله آموزش، بهداشت، حقوق بازنشستگی و حتی تأمین آب مصرفی مردم. در واقع، انتخابات جدید، خواستار برچیدن بقایای به ارث مانده از دیکتاتوری پینوشه است.

در قلب پایتخت شیلی، ایراسی هاسلر، شهردار کمونیست برای چهار سال آینده انتخاب شد.
همچنین در انتخابات شهرداری ها و فرمانداری ها که همزمان برگزار شد، حزب رئیس جمهورو نیروهای ائتلافی راست، شکست های سنگینی را متحمل شدند.عدم موفقیت فیلیپه الساندری از جناح راست، در انتخابات اخیر برای ریاست مجدد شهرداری سانتیاگو پایتخت کشور شیلی از وقایع  مهم این انتخابات بود و بر عکس، برای اولین بار پس از گذشت ۳۰ سال، در قلب پایتخت شیلی یک زن کمونیست بنام “ایراسی هاسلر” به ریاست شهرداری سانتیاگو انتخاب شد. او به طرفداران پرشورخود گفت: “انتخابات اخیر، مقدمه ای است برای آنچه  که کشور ما به آن نیاز دارد و ما را در کنار هم قرار داده است، ما علیه سیاست های این رژیم که منجر به گسترش فقر و گرسنگی مردم کشور ما شد و ضربه های شدیدی به ساختار آموزشی و فرهنگی ما وارد آمد، انتخاب شده ایم. 

شنبه یکم خرداد ۱۴۰۰- ۲۲ مای ۲۰۲۱

 

ایراسی هاسلر شهردار کمونیست سانتیاگو، پایتخت شیلی

 

تاریخ انتشار : ۱ خرداد, ۱۴۰۰ ۱۱:۲۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک