شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

چرا به خشونت و خودسری های سرکوبگران آذربایجان پایان داده نمی شود؟

جمعی از آذربایجانیان غیور برای جلب افکار عمومی و ایجاد حساسیت نسبت به خطراتی که دریاچه ارومیه را تهدید می کند، دست به ابتکار جالبی زدند و در سواحل دریاچه ارومیه گرد هم آمدند،اما در کمال تاسف توسط بعضی از ماموران امنیتی و انتظامی، مورد هتاکی، ضرب و شتم وافع و سپس روانه بازداشتگاه های آذربایجان شدهاند!

دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه ایران است که در ردیف بزرگترین دریاچه های آب شور دنیا محسوب می شود. این دریاچه از چنان اهمیت و جایگاهی در جهان برخوردار است که سازمان یونسکو به دلیل بوم مناسب برای زیست دایمی و موقت انواع پرندگان کمیاب و زیباییهای بکر کرانهها و جزیرههایش و بیش از صد جزیره کوچک و بزرگ، آنرا در شمار نه ذخیرهگاه طبیعی محیط زیست جهان بهشمار آورده است.

دریاچه ارومیه علاوه بر اینکه یکی از جاذبههای گردشگری آذربایجان غربی است، یکی از غنیترین منابع “آرتمیا”۱ در جهان هم شناخته میشود و لجن های طبی و خواص درمانی آن نیز شهره آفاق است تا جائیکه پیش از انقلاب بیمارستان اختصاص شوروی سابق معروف به بیمارستان شوروی ها واقع در تهران، از نمک و لجن های این دریاچه برای مداوای بعضی از بیماران پوستی، تنفسی و استخوانی استفاده می کرد که با تعظیل شدن بیمارستان مذکور این امر متوقف ماند.

اواسط فروردین ماه امسال با تنی چند از دوستان و اعضای خانواده خود حد فاصل آذربایجانشرقی و غربی را از طریق جاده واقع در سواحل دریاچه ارومیه و پل شهید کلانتری طی کردیم.

پسروی آب دریاچه نسبت به یکی دو سال گذشته چنان زیاد بوده است که اسباب تاثر همه حاضران را فراهم کرد.

به گفته کارشناسان کاهش سطح آب و افزایش شوری این دریاچه موجب گردیده تا تراکم آرتیمیای موجود در آن نیز نسبت به ده سال گذشته به یک سی ام تقلیل یابد.

در واقع خشکسالی و احتضار این دریاچه از سال های نخست دومین دوره ریاست جمهوری خاتمی آغاز شد و طی سال های اخیر روند رو به رشدی پیدا کرده است تا جائی که کارشناسان می گویند هم اکنون سطح آب دریاچه روزانه، نیم سانتیمتر کاهش مییابد.

این کارشناسان احداث بیش از ۲۰ سد مخزنی و انحرافی در حوزه آبریز آن، نحوه احداث جاده میانگذر و تخلیه میلیونها تن سنگ و خاک در این دریاچه و همچنین کاهش نزولات جوی، کاهش روان آب های سطحی و استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی را از مهم ترین علت های کاهش میزان آب دریاچه ارومیه عنوان کرده اند.

از اینرو بوضوح می توان مشاهده کرد که در اثر پسروی آب در بیش از یکچهارم از وسعت دریاچه، آن را به نمکزار برهوتی تبدیل کرده است و اگر هرچه زودتر چاره ای اندیشیده نشود، دیری نخواهد پائید که این سرمایه ملی به تلی از نمک مبدل خواهد شد.

قهرا با خشک شدن تدریجی این دریاچه، کشت و کار مردم شهرها و روستاهای واقع در حاشیه آن نیز با آسیبهای جدی روبرو خواهند شد و علاوه بر مشکلات زیست محیطی فراوان، خسارت های اقتصادی زیادی هم از خود برجای خواهد گذاشت.

در این صورت و با توجه به پیامدهای ناشی از پسروی آب دریاچه ارومیه که شمه کوچکی از آن بیان شد، کدام وطندوستی است که مرگ تدریجی “نگین سرخ آذربایجان”۲ را مشاهده نماید و با دیدن این فاجعه تلخ و ناگوار دچار دلهره و اضطراب و ناراحتی نشود!؟

براستی کدام فرد باشرفی است که شاهد چنین رویداد تاسف آوری باشد و صدای اعتراض خود را فرو خورد!؟

و …

به همین دلیل جمعی از آذربایجانیان غیور برای جلب افکار عمومی و ایجاد حساسیت نسبت به خطراتی که دریاچه ارومیه را تهدید می کند، دست به ابتکار جالبی زدند و در ۱۳ فروردین امسال که به روز طبیعت شهرت یافته است در سواحل دریاچه ارومیه گرد هم آمدند تا در اقدامی نمادین با ریختن یک لیوان آب به این دریاچه در حال مرگ، از مسئولان امر بخواهند که با اتخاذ تدابیر لازم هرچه سریعتر مانع از نابودی بخشی از طبیعت زیبای کشورمان شود.

اما در کمال تاسف شنیده ها حاکیست که تعدادی از حاضران در این اجتماع باشکوه، بجای آنکه مورد تشویق و حمایت قرار بگیرند، توسط بعضی از ماموران امنیتی و انتظامی، مورد هتاکی، ضرب و شتم وافع و سپس روانه بازداشتگاه های آذربایجان شده اند!

تو گوئی تنها وسیله ارتباط آنان با معترضینی که به مدنی ترین و زیباترین روش اعتراضات حق طلبانه خود را بیان می کنند، جز سرکوب و خشونت نیست و در ازای این رفتارهای غیر قانونی و خشونت آمیز و رفتارهای نامردمی هم انتظار دارند که مردم و جوانان آذربایجان نیز همچنان در لاک سکوت و بی تفاوتی خود باقی بمانند!

اساسا در این کشور کسی نیست که از این عوامل و عناصر سرکوبگر پرسش نماید که ضرب و شتم و اهانت و بازداشت و مجازات خودسرانه فعالان مدنی در آذربایجان که هیچ خدشه ای به خواسته های مشروع و قانونی آنان وارد نیست، بر اساس کدام بند و مواد قانونی و طبق حکم کدام محکمه صورت می گیرد!؟

چرا عده ای از مسئولان کشورمان قبل از وقوع یک واقعه تلخ در مقام پیشگیری از آن بر نمی آیند و به این قبیل خودسری ها پایان نمی دهند و همیشه پس از رویداد حوادث ناگوار انگشت ندامت و پشیمانی به دهان می گیرند!؟

امیدوارم که مسئولان امر هرچه سریعتر به این همه قانون شکنی و خودسری در آذربایجان خاتمه داده و مانع از ادامه تحقیر و بازداشت افراد بی گناهی شوند که تنها جرمشان دفاع از سرزمین مادریشان و استیفاء حقوق مسلم مردم آذربایجان است.

زیرنویس:

۱-جاندار سختپوستی که برای پرورش و تغذیه ماهی و میگو مورد استفاده قرار می گیرد و تنها در آب های شور زندگی می کند.

۲-روزگاری بدلیل وجد آرتیمیای فراوان دریاچه ارومیه رنگ آن به سرخی می زد و به همین سبب هم از آن بعنون نگین سرخ آذربایجان یاد می شد

تاریخ انتشار : ۲۷ فروردین, ۱۳۸۹ ۸:۵۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک